![]() |
|
206+ kaç lt yağ alıyor? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
hakan38 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2011 Konum: kars Durum: Aktif Değil Mesajlar: 239 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2012 Saat 21:42 |
|
Selam forumdaki arkadaşlar bu gün yağı değiştirdim. 3. 250 ml yağ koydular aracın filtre de değişti. Ancak yağ çubuğunun üst sınırını yine geçti.bu 2lt yağ mı alıyor bizim arabda mı bi gariplik var?
|
||
206+ 2010 1.4 benzin+ lpg
|
||
![]() |
||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
2500 bakımında çubuk 3 çeyreğin üstünde iken yarım litre ilave ettiler yağ değişiminde 4lt bidonu tamamen döktüler 150ml katkı ile
|
||
![]() |
||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
|
İmzandaki araçsa 3.2 LT alıyor, ne kadar geçti? çok azsa bi zararı olmaz.
|
||
![]() |
||
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
|
Dizeller 3.8 LT alıyor Ali, ama 4 LT koyuyorlar, benimde 4 lt'yi tam dolduruyorlar, arkadaşın araç benzinli sanırım |
||
![]() |
||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
|
Doğrudur abi ben aynıdır diye düşündüm. Zaten bakım sonrası çubuğun normal seviyesinin üstüne çıkıyor sordum ustaya motor kendi atar onu dedi. İçimden dedim euro4 motor neymiş bea ![]() |
||
![]() |
||
|
İstanbulda olsan diyecem aynı ustayamı gidiyoz, benim ustada ayınısı söylüyo ![]() |
||
![]() |
||
hakan38 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Aralık 2011 Konum: kars Durum: Aktif Değil Mesajlar: 239 |
|
abi dediğiniz gibi 3,200 lt koydular ama çubuğun üst sınırınıda geçti. ustanın kendi kendine atar demesine inanmıyorum.bolg çatlatma ihtimali olabilir diye düşünüyorum. Bilmem yanlış mı düşünüyorum
|
||
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Kac litre aldigi onemli degil, onemli olan kac litre suzulebildigi. Karter tapasi acilir ve suzulme beklenir. Bir muddet sonra kapatilir ve ustten doldurulmaya baslanir. Suzulen kadar konulduktan sonra cubuktan seviyeye bakilir ve uygun seviyeye gelinceye kadar azar azar ilave edilir. Dogrusu bu sekildedir.
|
||
![]() |
||
|
işte hiç biri böyle yapmıyor kafalarına göre dolduruyorlar. ne yapmam lazım bizraz boşalttırsa mı
|
||
|
||
![]() |
||
halilefe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Kasım 2012 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
|
Abiler ben yeni aldım aracımı 206 1.4 HDİ XT araç aldım yağ değişimi yapıcam ama ne kadara maalolur bilen var mı ?
|
||
halilefe
|
||
![]() |
||
|
Benim en son bakım masrafım 4 ay önce
castrol edge 5/40 motor yağı 69 TL Hava filtresi 15 TL Yağ Filtresi 15 TL Polen Filtresi 10 TL İşçilik 20 TL Toplam: 129 TL |
||
![]() |
||
_pathfinder_ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2012 Konum: ERZURUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 69 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı _pathfinder_
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Bende 5 gün önce Mobil 1 s2000 10-40 koydurttum.Aracım 206 1.4 hdi.
4 lt tamamen boşalttı seviye cubuğunu biraz geçmiş.Yağ filitresiyle beraber 75 tl ödedim.Hava-Mazot-Polen filitrelerini 1 ay önce değiştirtmiştim 80 tl de öyle gitmişti.. Bu arada benim aracta karter koruma var Gecen kış castrol edge 5-40 koydurtmustum ustanın üsengecliğine denk gelmişim yağ filitresinı cıkarttıgı zaman ordan bir makineyle bütün yağı çekti 3,5 lt yağ cıktı aractan.Yarım lt yağ kutuda artmıştı.Bu sefer cırak almış karteri söktürtüp alttan komple yağı boşalttırdı ve araç 4 lt tamamını aldı. Karter koruması olan araç sahibi arkadaşlara tavsiyem üşengeç ustaya denk gelirlerse işlemi iptal ettirip karteri sökecek bir ustaya gitsinler.Aracın içinde kalan az bir miktar eski yağ,yeni doldurulan o güzelim kaliteli yağın vizikositesini bozar.Bende bunu zamanla öğrenmiştim.Kullanırken hiçbir problem yaşamazsınız fakat içiniz rahat etsin derim..5-40 yağlar malum tam sentetik ve diğerlerine göre daha çok özelliklidir,kalitesini bozmaya gerek yok sanırım.
|
||
Zihin Fukara Olunca Fikir Ukala Olur
|
||
![]() |
||
halilefe ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Kasım 2012 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 204 |
|
saolun abilerim bilgileriniz için içim rahatladı biraz.Yeni sorularım gelebilir
![]() |
||
halilefe
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |