|
208 Yağ Azaltma Problemi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
samsunonly
1. Vites Kayıt Tarihi: 14 Ağustos 2022 Konum: Turkey Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı samsunonly
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 14 Ağustos 2022 Saat 22:44 |
Merhaba,
114 bin km'de 2015 model pejo 1.2 puretech access model aracım var çok değişik bir durum yaşıyorum 93 bin kmde triger değiştirdim bunu yaptırdığımdan beri yüzüm hiç gülmedi... Aracım sürekli yağ eksiltiyor. 1 ay önceki hali https://i.hizliresim.com/rbjumix.jpg 1 ay sonraki hali (400 km yol yaptım 1 ay içinde) https://i.hizliresim.com/pwzgk7a.jpg bu sürekli böyle olmuyor kimi zaman neredeyse çok az eksiltiyor bir çizgi bile eksiltmiyor berki kimi zamanda bu şekilde aşırı fazla eksiltiyor yani ben bu işten hiçbirşey anlamadım daha önce başına gelen varsa yardımcı olabilir mi nereden kaynaklanıyor olabilir. Devirli kullanmak yağ yaktırır mı misal |
|
Berkay Erdinç
1. Vites Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2019 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Berkay Erdinç
|
Aracınıza koyduğunuz yada koyulan yağ sahte olabilir.bu aralar bir hayli sahte yağ arttı.hiç umulmayacak yerlerden bile sahte yağ çıkıyor.
Yani araçtaki yağdan dolayı kaynaklanabilir sorun Diğer bir etken yağın visikozitesi.yanlış yağ seçiminde bu şekilde sorun yaşayabilirsiniz. Yine bir yerden yağ kaçağı.krank keçeleri,külbütör kapağı yağ filtre oringleri vs yerlerden yağ sızıntısı. Subap lastikleri,segmanlar gibi parçalarda yağın yanma odasına sızıp yağ yakmaya sebebiyet verirler. Sürekli devirli kullanmakta yağ eksitmeye ve yağın özelliğinin çabuk bozulmasına sebebiyet verir.yüksek devirlerde motor iç ısısı yükseleceğinden yağ sıcaklığıda yükselir.çok ısınan yağ yavaş yavaş özelliğini kaybetmeye başlar ve yağ ısındıkça buhar olmaya başlar buhar olan yağ kartel havalandırmadan gaz kelebeğine oradan yanma odasına gönderilip tekrar yakılır.yağın kalitesi nekadar iyi ise buharlaşma okadar az olacağından eksilmede azalır. Yani daha çok söylenecek şey olsada daha fazla uzatmak istemiyorum.aracınıza detaylı şekilde bakılması gerekir. Düzenleyen Berkay Erdinç - 15 Ağustos 2022 Saat 09:59 |
|
samsunonly
1. Vites Kayıt Tarihi: 14 Ağustos 2022 Konum: Turkey Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı samsunonly
|
Merhaba öncellikle ilginiz için çok teşekkür ederim. Aracın bakımlarını yetkili servisde yaptırıyorum artık pejonun kendi servisinde sahte yağ kullanabilirler mi bilmiyorum Devirli kullanıyorum açıkcası 1.2 82 hplik uzun yola giderken özellikle biraz devirli kullanmak zorunda kalıyorum yoksa 110 120 arasında kullanmak zorunda kalıyorum 5 vites 3.5-4 bin devir arasında 120-130 km hıza anca geliyor araba :D |
|
Omeralaca
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Mart 2023 Konum: Sultanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Omeralaca
|
Bende 208 2012 1.2vti benzinli modeli var. Yağ eksiltme bende de var. Araştırdım biraz kronik olduğunu öğrendim bu modelde. Aracı bende yüksek devirde kullanıyorum özellikle araç full doluyken ve yokuş çıkarken gitmiyor. çoğu zaman vites küçültüyorum yada yokuşa gelmeden gazı kökleyip hızımı alarak giriyorum. 8 ay oldu alalı bagajımda hep yağ bidonuyla geziyorum 2 adet 5 lt yağ bitirdim. 5w30 kullanıyorum yağ değişiminde 10w40 koymayı düşünüyorum.
|
|
Ramram
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2023 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
208 motorunu yaptıran var mı hiç randıman alınıyor mu. Aynı problemler bende de var motoru yaptırmayı düşünüyorum
|
|
Onurkoksal61
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Eylül 2023 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Onurkoksal61
|
Usta benim araçta çok yağ yakıyor , Bende motoru yaptırmak istyorum yaptırırsan bilgi veririmsin ?
|
|
Ramram
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ağustos 2023 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Memleket neresi acaba , yakınsak beraber gidip hallettirebiliriz aslında
|
|
Omeralaca
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Mart 2023 Konum: Sultanbeyli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Omeralaca
|
Merhaba yaptırdınız mı aracı yada bir çözüm bulabildiniz mi?
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |