![]() |
|
308 Fren Sesi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Vlk ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2020 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2020 Saat 18:16 |
Herkese merhaba, yaklaşık 1.5 senedir sinirimi bozan ama bir türlü çözüm bulamadığım bir konu hakkında sizlerin fikirlerine ihtiyacım var. Aracım 2012 model, 1.6 dizel sportium. 2019 yılında disk ve balatalarının değişim zamanı geldi. Yerli üretim balata ve bosch marka disk takıldı. Fren mesafesinde oldukça fazla artış gözlemledim. İlerleyen zamanlarda freni köklesek bile nerdeyse aracı durduramayacak bir hale geldi. Balataları tekrar değiştirmeye karar verdim, değiştirene kadar frenden tiz bir ses gelmeye başladı. Ama öyle bir ses ki, fren yapmaya utanıyorsunuz, trafiği inletiyor. Servise gittim, yan sanayi balatalardan kaynaklandığını söyleyip balataları değiştirdiler. Fren mesafesi düzeldi ama ses düzelmedi, tekrar gittim bu sefer de disk dediler, diski değiştirdik, ses geçmedi, kaliper dediler tamam dedik, yine düzelmedi. Servisi şikayet ettim genel müdürlükten teknik personel yolladılar. Balataların içindeki kömürün çıkarılması sebebiyle yeni balataların ses yaptığını söyledi, güya peugeot'un 2.kalite balatasını taktı, ses gitti ama fren mesafesi çok kötü. Ses yapan balataları geri takın dedim, taktılar ve maalesef sırf fren mesafesi iyi olsun diye bu balataları kullanıyorum halen. Fakat sesin neyden kaynaklandığını bulamadım. Bu süreç içinde nerdeyse 7-8 ustaya daha götürdük aracı, sorunu tespit edemediler. Son zamanlarda da dikkat ettiğim kadarıyla; orta refüje yakın giderken aracın sesinin, refüjden yankısına dikkat ediyorum, sanki metalin sürtünmesi varmış gibi yankı sesi geliyor. Buna benzer sorun yaşayanlar oldu mu ya da bu konu hakkında fikri olan var mıdır acaba?
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhabalar hocam peki fren hidroliği değişimi yapıldımı peki .bence birde fren hidrolik yağını değiştirmenizi tavsiye ederim. yoksa 308 frenler kullandığım bir çok hb araca göre çok çok iyi.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Vlk ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2020 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
frenlerin iyi olması hakkındaki görüşünüze katılıyorum, fren hidroliği ile frenin yaptığı ses arasındaki bağlantıyı kuramadım? ilk başlarda aklıma gelmedi değil tabi ki de. fren hidroliği aracılığı ile balataya baskı uygulanıp, disk ile balata arasındaki sürtünme artırılıyor. bu esnada çıkan tiz ve şiddetli bir ses var ortaya çıkan. çoğunlukla bunu disk/balata soğukken duyuyorum. biraz yol alıp ilerlediğimde, disk soğuduğunda ara sıra yine duyuyorum (frene bastığımda). trafikte dikkat ediyorsunuzdur sizler de muhtemelen, balatası ses yapan araçlar oluyor, bu bendeki ses, diğer araçlarda duyduğumuz sesin oldukça fazla şiddetlisi. bazen ışıklarda fren yapmaya utanıyorum ![]() |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
hocam fren hidroliği zamanla özelliğini yitirdiği içinde bu tip sıkıntılar olabiliyor. evet dediğiniz sesi bir çok kez duyuyorum. sizin sorun başka birşeyde olabilir. acaba diyorum ön taşıyıcı yada poryada sıkıntı olabilirmi. hiç titreme vs. varmı
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
Titreme yok. Sürüş esnasında direksiyonda mı, frenleme sırasında pedaldan hissedilen bir titreme mi?
Ön taşıyıcıdan da kaynaklanabilir, bunu daha önce düşünmedim. Gerçi sadece ben değil, hallederiz abi diyen tüm ustalar da düşünemedi muhtemelen. |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |