|
207 kısa far lambası patlıyor |
Yanıt Yaz |
Yazar | ||
okan0665
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Temmuz 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2011 Saat 11:29 |
|
Arkadaşlar merhaba. Aracın ikide bir lambaları patlamaya başladı. İlk kısa far (sağ) patladığında (6-7 ay kadar önce) serviste sinyaller hariç bütün lambaları değiştirtmiştim. Sonra sırasıyla sol stop, sağ stop, sağ kısa, arka plaka ve en sonunda da dün sol kısa far patladı. Bu arada artık hangi lamba nasıl değiştiriliyor öğrenmiş oldum. :) Sizce neden kaynaklanır bu kadar sık lamba sorunları? Elektrik sisteminde bir problem olabilir mi?
|
||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Eger ucuz lambalardan kullanmiyorsaniz, alternator bu arizanin kaynagi olarak dusunulebilir. Silecekleriniz eskisinden cok az daha hizli calisiyor mu, belki farketmissinizdir. Eger oyleyse alternatorunuzun fazla voltaj vermedigini olcturmelisiniz.
|
||
okan0665
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Eger ucuz lambalardan kullanmiyorsaniz, alternator bu arizanin kaynagi olarak dusunulebilir. Silecekleriniz eskisinden cok az daha hizli calisiyor mu, belki farketmissinizdir. Eger oyleyse alternatorunuzun fazla voltaj vermedigini olcturmelisiniz.
Valla lamba değişimi için bile yetkili servise gidiyorum, ucuz lamba taktırmam araca. Sileceklere dikkat etmedim hız bakımından ama günlük 5 km tozlu yoldan gittiğim için camlara uzun süre su püskürtüyorum bazen, aralıksız 15-20 saniye kadar. Bu arada voltaj düşüklüğü yaratıyor olabilir mi?
|
||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Voltaj dusuklugunden lamba patlamaz. Aksine voltaj yuksekliginden patlar. Dedigim gibi, alternatorun test edilmeye ihtiyaci var. |
||
okan0665
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
||
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |