![]() |
|
306 LPG hüsranı :( sevince dönüşüyor galiba!!! |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Yazar | |||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
sende haklısın tabı kardesım. sana bır bılgı vereyım. bosch un lpg ıcın ozel olarak urettıgı bujılerı var. platınıum bujı dıye gecıyor. motoruna uygun modelını alıp denemenı tavsıye edıyorum. bende sıparıs ettım 1-2 gune elımde olacak ınsallah. fıyatı bıraz daha pahalı. tanesı 12-13 TL gıbı bır fıyatı var. fakat 30.000 km kullanıyorsun... deneyenler ozellıkle alt devırlerde cok daha canlı oldugunu soyluyorlar... bende merakla beklıyorum :))
|
|||
![]() |
|||
||
yok canım sen yanlıs anladın... ben arabayı kotuledın demıyorum zaten.
mevzu 1.8 veya 1.6 sı degıl. 1.4 motorlarda 1.6 lar gıbı full grup calısıyor. sıtede bıle bu makınelere takanlar var memnunlar...
bızde o dedıgın motora kac tane atıker taktık. hepsıde gayet guzel calıstı. eskı brc modellerı full grup makınelerle calısmıyordu. sızde o noktada magdur olmussunuz. mısal atıker, lovato, zavolı vs takılmıs olsaydı yasamazdınız onu dıyorum. gecen aynı motora sahıp 206XT ye taktık ıste tıkır tıkır calıstı. sız yanlıs kıt secmıssınız. o kıtle duzen tutmazzzz. ancak brc nın yenı MY-10 ları nasıldır bılemıyorum. ama eskı brc ler yarı sıralı ve full grup makınelerde hıc duzen tutmadı veya ben tutanına rastlamadım...
|
|||
![]() |
|||
tugrahan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Ağustos - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2010 Konum: NEVŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
||
selamlar herkese
cecoli sonunda benide tüpçü yaptın :) evet bugün 200 km yol yaptım sabah 6:00 da kayseriye gittim hava serin olmasına rağmen 1 dakikada gaza geçti zaten gaza geçiş ayarı 40 derece yada 1 dakika olarak ayarlı yani hangisi erken olursa 4 ve 5 . viteslerdeki isteksizlikten bahsetmiştim bu isteksizlik yüksek devirde olmuyor aracı biraz zorladım benzine geçiyormu falan diye 4000 devirden sonra motorun gaza tepkileri çok güzel 5500 devire kadar zorladım benzinden farksız bir ivmelenme gaz reaksiyonlarına anında tepki veriyor ama aynı tepkiyi 3000 devir ve altında alamıyorum bunun nedenide buji ile alakalı olabilir diye düşünüyorum bu platin bujiyide en kısa sürede denemek istiyorum cecoli sen ilk önce test et zaten bizlere bilgi verirsin Düzenleyen tugrahan - 17 Mart 2011 Saat 23:54 |
|||
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|||
![]() |
|||
BUBU ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Aralık 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 208 |
||
EN BAŞTA DEMİŞTİK USTA ÖNEMLI DIYE
|
|||
![]() |
|||
||
abıcım oncelıkle suna tüp demeyelım lutfen :)))))) uyuz oluyorumdaa
![]() kendımı 12 kg lık mutfak tupunu omzuma almıs aygaz elemanı gıbı hıssedıyorum
![]() onun harıcınde bujı konusunu bende beklıyorum. yalnız senın alt devırlerdekı ısteksızlık konusuna gelırsek belkı alt devırlerdekı karısım yetersız kalıyor olabılır...
acele etme yavas yavas stabılıte saglarsın ınsallah...
|
|||
![]() |
|||
tugrahan ![]() 2. Vites ![]() ![]() 09 - Ağustos - 1978 Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2010 Konum: NEVŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 343 |
||
cecoli tüp bu işin şakası tabi ama ben bu işi gerçekten çok sevdim
hele aynı yerde duran benzin göstergesine baktıkça yüzümde ayrı bir mutluluk ifadesi oluşuyor tabikide aceleye gerek yok şöyle 2-3 depo bitirelim ondan sonra küçük ayarlarla herşey düzelecektir birde tüketim miktarımı söyleyeyim karşılaştır bakalım nasıl çokmu yakıyor yoksa iyi mi? kayseriye ful depo ile gittim 32 litre aldı depo geldiğimde tanktaki şamandıra üzerindeki gösterge tam yarımdı yani 16 litre tüketmiş yaptığım yol 200 km sürüş tarzım sürekli 120km üstü hızda arasıra 140 ve 160 km ile birkaç kerede 180km ile gittim gelirken 130 ve 140 sürekli arasıra 160 ile geldim lpg yeni takıldığı için sistemi denemek adına bu şekilde kullandım arasıra arabayı yüksek devirde sıkıştırdım yani kısacası kendime göre test ettim ipragaz lpg kullandım litre fiyatı 2.20 16*2.20 = 35 tl 35 tl / 200 km = 0.175 kuruş bana bu hesap mucize gibi geldi sen ne düşünüyorsun ? |
|||
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|||
![]() |
|||
||
Eğer ölçümün doğrusya kıskanırım ben bu durumu. senin araban hem 1.8 hem de benim arabamdan az yakacak. yok öyle yağma. Sen kesin yanlış ölçmüşsündür.
![]() Ya arabanın çok yakmasını sağla ya da benim arabamın da az yakmasını sağla. Yoksa bir daha ki Kayseriye gelişinte tekerlerini patlatırım ona göre.
![]()
|
|||
![]() |
|||
||
dostum valla ben şamandıranın üzerindeki göstergenin yalancısıyım gösterge tam yarıyı gösteriyor benim düğmediki ışıklar çalışmıyor o nedenle şamandıranın üzerindeki ile hesap yaptım ama bu ilk depo bitsin ozaman gerçek değerler ortaya çıkacaktır zaten sürekli foruma girdiğim için tekrar değerleri paylaşırım |
|||
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|||
![]() |
|||
||
Sabırsızlıkla bekliyorum.
|
|||
![]() |
|||
||
abıcım oncelıkle uzulerek soylemelıyım kı samandıra ustundekı gosterge senı aldatabılır. o acıdan ona guvenme. sen depoyu tam doldurduktan sonra yol yapıp tekrar doldurmalısın. ancak o zaman yaklasık olarak dogru olcebılırsın.
bu ıslerde bazen pompa veya samandırada senı sasırtabılır. bazen az gaz alır bazen cok gaz alır. buda senı sasırtabılır. ama sen bunun ortalamasını tutacaksın... soyle dıyeyım devamlı 90-100 gıdılırse 7 lt ye kadar dusulebılecegını dusunuyorum. ben bagaj tam dolu ve 4 kısı ıle gıderken 7.5 lt ye kadar dusebıldım.
senın anlattıgın kullanımla 9lt yakmasını beklerdım ben...
|
|||
![]() |
|||
||
kardeş 10 litrede yaksa inan gözüme gözükmez
benzinle ben aynı yolu 60 tl ile ancak alıyordum hemde gazın ucuna basa basa 10 litre yaksa 45 tl gaz yakar en azından zevkini çıkarrım |
|||
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|||
![]() |
|||
||
|
|||
![]() |
|||
||
ben şanandıra üzerindeki göstergeye göre bunu dedim ama
ilk tank bitsin gerçek değer çıkacak |
|||
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|||
![]() |
|||
||
devamlı o suratte gıtsen haklısın. bastıgın zaman sehır ıcı yakıtınıda gecıyor.
ama tugrahan devamlı o suratte gıtmemıs. ara ara hızlanmıs... yoksa dedıgın dogru yanı :))
bende bır ara ızmırde devamlı 190-200 basmıstımda o zaman ıcıyor yakıtı. zaten benzın olmus olsa o zaman kat kat ıcıyor :))
|
|||
![]() |
|||
||
Cumartesi günü depoyu doldurdum. 24,60 litre ile 265 km yol yapmışım. Yaktığım yakıt çok değil de ah bir de şu arıza lambası olmasa.
|
|||
![]() |
|||
||
pekı bu arıza ısıgın benzınde de yanıyormu? kontagı actıgında lpg yı kapat ve o sekılde mars yap ve yoluna devam et. bakalım o zamanda arıza ısıgın yanacak mı??? benzınde de yanıyorsa demekkı lpg harıcı sıkıntıların var...
|
|||
![]() |
|||
||
Cem bey, daha önce denedim. Birkaç gün benzinde bindikten sonra lamba sönüyor. LPG ye geçince yeniden yanıyor. Bilgisayara bağlayınca da diğer tarafta verdiğim hata kodları çıktı. Yorulmaya başladım artık LPG sorunundan.
|
|||
![]() |
|||
||
lpg hıc sorunu olmayan bır sıstem degıldır. bunu kabul etmemız gerekır. ama bu sorunların azlıgı coklugu oncelıkle sansa sonra montaja ve ayara gore degısır. herkes aynı sekılde sorun yasamayabılır veya yıner herkes aynı sekılde sorunsuz olamayabılır...
eger benzınde bu arızaları vermedıgınden emınsenız lpg ustanıza gıdıp gereklı kontrollerı ve duzeltmeyı yapmasını ıstemelısınız... fakat lpg ıle en cok karısım hatası olusur. cunku lpg puskurtmesı yanlıs olunca arac fakır veya zengın karısımla calısır ve arıza ısıgı yanar. bunun harıcınde pek arıza ısıgı yanmaz. ama sız vuruntu sensoru demıstınız. buna hıc rastlamadım. acaba lpg de motorunuz cokmu sansıntılı calısıyorda vuruntu sensoru arızası cıkıyor?????
|
|||
![]() |
|||
||
benim arıza ışığı hiç yanmadı
brc bölge temsilcisi arkadaş bana şöyle demişti önceki nesil sistemlerinde ayar yapılırken ustalık gerektiğini söyledi ama bu my-11 deki yeni yazılım plug&drive lpg ecusu motor ilk benzinde çalışırken gerekli ayarları benzin ecu sundan her defasında kopyalıyor ne kadar doğru bilmiyorum ama şu an bir sorun görmedim |
|||
PEUGEOT 306 XR 1.8 16v
brc my-11 lpg kit |
|||
![]() |
|||
||
Evet biraz sarsıtılı çalışıyor. Ama niye sarsıntılı çalışır onu bilmiyorum.
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |