|
208 ETG6 ve EAT6 |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
Kaan KALAY
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Ağustos 2015 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Kaan KALAY
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 09 Eylül 2015 Saat 12:02 |
Arkadaşlar
Aracımı kısa zaman sonra değiştirmeyi planlıyorum. 208 1.6 dizel otomatikte karar kılmıştım fakat ETG6 şanzıman için okuduğum yorumlar canımı sıktı. 308 de kullanılan EAT6 şanzıman keşke 208 de de olsaymış. Hani ETG4 şanzıman şu an kullandığım araçta da mevcut ama vuruntusu, vites değiştirmeyi unutmasını eskiliğine veriyordum ama bu tipin klasik derdiymiş. Acaba 308 EAT6 şanzımanlı araç kullananlar ve 208 ETG6 şanzıman kullananlar sıkıntılarını yazabilirler mi?
|
|
Serkan
5. Vites Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ETG6 nın auto6r den tek farkı yazılımı ikiside tek kavrama otomatikleştirilmiş manuel şanzıman, geçişleri hissetirmesi ve kararızlık gibi olumsuzlukları var, tam otomatikten gecenler için alısana kadar işkence oluyor. Eat6 tork konvektörlü tam otomatik şanzıman, kullanım olarak çok konforlu ve cok seri bir şanzıman olmuş, gecişleri dsg den farksız gecişleri, yakıt konusunda da iddalılar. Şanzımanın üreticisi de japon firması aısın, ben sıfır otomatik peugeot alacak olsam kesinlikle eat6 dan başkasına bakmam.
Yukarda yazdıgım şanzımanları, dsg hariç test sürüşlerinde kullandım, yorumum da kısa sureli kullanımıma göre. Uzun soluklu da AL4 şanzıman kullanmış biri olarak kesinlikle AL4 den uzak durmalarını tavsiye ederim.
|
|
Efe-Pöjo
2. Vites Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 624 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
eat6 mükemmel bir "tam otomatik 6 ileri". geçişleri anlamak için özellikle dinlemek gerek, yani çok sessiz ve sarsıntısız. ayrıca 2 ay içerisinde almayı planladığım 1.2 turbo eat6 308 de ,sürerek test etme imkanı da buldum ve harika. aynı şanzıman 208de de şuanda sunuluyor diye duydum. sanırım 1.2 110luk versiyondu.
|
|
Kaan KALAY
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Ağustos 2015 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 10 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Kaan KALAY
|
Ben AL4 şanzımanlı 206 2005 model 1.4 benzinli kullanıyorum. 208 almayı planlıyorum. 1.6 dizel otomatik maalesef ETG şanzımanlı. 308 de param yetmiyor. 1.2 motorda kullanmak istemiyorum. DSG ye hiç bulaşmam. Mazda 3 istiyorum ama pahalı. Tam Türk mantığı var bende. Ucuz olsun hepsi olsun :)
Keşke 208 in 1.6 dizelinede kullansalardı şu şanzımanı
|
|
Efe-Pöjo
2. Vites Kayıt Tarihi: 18 Temmuz 2014 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 624 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
1.2 motor şu anda kullndığınız aracın yaklaşık 40 bg fazlasını üretiyor bu arada. araç sonuçta turbo beslemeli ve planladığınız 90 bglik dizelden çok daha atak ve kuvvetli.
|
|
talip206
4. Vites Kayıt Tarihi: 16 Şubat 2015 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3066 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Valla 308 de kullanılan EAT6 nin namını bende duydum.özellikle yakıt tüketimi olayı harika. İmkanım olsa bende alırdım. Ne de olsa japon mühendisliği var işin içinde
|
|
Kaan KALAY
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Kaan KALAY
|
Kuzenim opel corsa 1.2 otomatik kullanıyordu. rampalarda ve ara hızlanmalarda berbattı. O yüzden 1.2 motora güvenim çok yok. 208 in tüm modeller, etg şazımanlı :) 308 e yöneleceğiz
Düzenleyen Kaan KALAY - 10 Eylül 2015 Saat 12:19 |
|
Efe-Pöjo
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(1)
|
arkadaşım, 308 de 1.2 motor 130 beygir ve 230 nm tork , arkadaşındaki opelin 2-3 gömlek üst performansa sahip bir araç. sırf adı 1.2 diye bilmeden bu önyargı neden? ayrıca aynı motorun 110luk versiyonu ve eat6 şanzımanlı kombinasyonu 208de de mevcut. yani biraz daha araştır ve 1.2 "turbo" yu bir kez kullan ve öyle tekrar görüşlerini yaz istersen.
bu da 208 in fiyat listesi ve de 1.2 110luk eat6 şanzımanlı 208 inde içinde bulunduğu listenin linki. http://kampanya.peugeot.com.tr/fiyat-listesi/?_ga=1.246560772.1013172076.1427449932 |
|
Serkan
5. Vites Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Sizin kullandıgınız 1.2 corsa atmosferik, 308 deki motor THP turbo beslemeli motor ikisi kıyaslanamaz, es deger motoru vw jetta ve golfte kullanıyor, thp videoları varmıdır bilmiyorum ama 1.2 tsi performans videolarına youtubedan bakabilirsiniz, imkanınız varsa da mutlaka test edin, 1.6 125 hp lik Hondalar bile cansız gelir size testten sonra.
|
|
Kaan KALAY
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Kaan KALAY
|
gtline a bakıyorum şimdi :)
Düzenleyen Kaan KALAY - 11 Eylül 2015 Saat 11:24 |
|
burhanakbas
1. Vites Kayıt Tarihi: 12 Nisan 2020 Konum: tekirdağ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 13 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı burhanakbas
|
Merhaba arkadaşlar,
paugeot 508 yarı otomatik etg 6 alacak varsa önce aşağıdaki videoyu izlesinler, artılarını eksilerinden bahsetmiş uzun uzun. C5 citroen , Passat , jetta , astra , insignia , corolla , focus , superb , octavia alacaklarda izlese iyi olur;
https://www.youtube.com/watch?v=o_05yFOAHaM&list=UUAGSkmiPSu3T7oz_agx-mTA&index=2
|
|
https://www.youtube.com/watch?v=o_05yFOAHaM&list=UUAGSkmiPSu3T7oz_agx-mTA&index=1
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |