Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >307
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - ne yaptıysam araç halen sağa çekiyor ??
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

ne yaptıysam araç halen sağa çekiyor ??

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mdincer34 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mdincer34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2011 Saat 20:28
evet valla aracın ön takım sıfır oldu ikide sıfır lastik batırdı beni :)diskler ve balata araştırıyorum şimdi orjinal istedim ama fiyatlar tuzlu biraz :)
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mdincer34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2011 Saat 09:26
arkadaşlar araçtaki titremey çözdüm ön disk ve balataları değiştirdim titreme gitti.ama araç halen sağa çekiyor bunu nasıl çözeceğiz araştırıyorum şaselere baktıracağım birde hız yüksek yavaş olması önemli değil araç sağa çekiyor direksiyon dönüyor hafifi sağa doğru kendiliğinden
Yukarı Dön
badcombatant Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
16 - Aralık - 1988

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı badcombatant Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2011 Saat 13:26
Komşunun doğan slx aracından bliyorum önceki sahibi büyük bi kazaya girmiş aracı toplatıp samış sonradan öğrenildi tabi bu ama komşu araca bi kaç kez ön takım yaptırdı tutmadı sonra anlaşıldı tabi inşallah senin aracında böylebi sıkıntı yoktur geçmiş olsun
2004 1.4 hdi 307 xr
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2011 Saat 14:59
ustam benım kullandım 2007 doblo maxı sırket arabası oda aynı sekılde cekme ve dıreksıyonda tıtreme yapıyodu on arka lastıklerı yer degıstırdım saglam rot balanscıya gıttım 35 tl verdım ve suan sıkıntım yok metın abının  dedı gıbı adam akıllı rot balans yapan yerde bı dene derımm
Yukarı Dön
Burak07 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
24 - Kasım - 1992

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Burak07 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2011 Saat 15:20
bildiğim kadarıyla bazı lastiklerde sağ sol diye bi ayrım varmış acaba sizin lastiklerdede öyle bi sorun olabilir mi ? lastiklerin kenarını incelerseniz belki olabilir ?
1999 Model Peugeot 106 XR (öğrenci uçağı)
1.4 Benzinli
Liseli 0Rh+      Alanya/Antalya 0538 945 18 95    "07"
Yukarı Dön
semsword Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı semsword Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2011 Saat 16:41
Ben de benzer bir sorun yaşadım. (206XT1,6-2000Model)

Frenler de akslar da neden olabilir. Frenler için dört lastiğe de bakmak lazım. Geçen sene el freni ayarı yaptırdım, farkettim ki sağ arka lastik resmen fren yapıyor. Söylemesem öylece gönderecekti beni usta. Aks bozuk/eğik ise ileride çok daha büyük sorunlar yaşatabilir.
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mdincer34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2011 Saat 19:33
sırayla artık aks ve şaselere baktıracağım arkdaşlar bilgiler için teşekkür ederim.ön arka değişim felan hepsi denendi zaten ilk denenn onlar oldu sonra titreme için diskler ve balata değişti titremem şükür gitti bugün denedim 130 km hıza çıktım titremeden eser yok bari o düzeldi.
Yukarı Dön
ereneren Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Mart - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ereneren Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2011 Saat 03:01
ona benzer bir sorun bende de oldu uzun yolda 140 160 arası rüzgar dedim çok rüzgarda yoktu rot balans sağlam lastik balansı iyi fren diskler problem yok araç zaten kazasız şase sağlam sorun lastik hava basıncında çıktı lastikçim uzun yola çıkıcam diye fazla hava vasmış yük vs olur diye halbuki tek başıma gittim havaları normal değerine getirdi denedim 160 170 dümdüz gidiyor :)
otomatik 307
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mdincer34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Haziran 2011 Saat 20:00
lastik havaları felan normal değerleri yani ustadaartık ne zaman gitsem şuradandır buradandır artık deneye deneye bıktık :) arka teker forya sanırım onada bakacağız , şaselerede ama artık başka bişe kalmadı
Yukarı Dön
ereneren Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Mart - 1987

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ereneren Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2011 Saat 01:28
Orjinalini yazan: mdincer34 mdincer34 Yazdı:

lastik havaları felan normal değerleri yani ustadaartık ne zaman gitsem şuradandır buradandır artık deneye deneye bıktık :) arka teker forya sanırım onada bakacağız , şaselerede ama artık başka bişe kalmadı

dikkat et ama arka teker bilyası 500 lira civarı 50-100 lira aşşağı yukarı oynar ve teki bu fiyatlarda bende arka sağı değiştirmiştim ama sağa sola çekme problemi yoktu yüksek hızda ses yapıyordu ses düşük hızlardada yapmaya başlayınca ses şiddeti artınca değiştirdim ustaların her dediğine tmm deme zararlı çıkarsın ama neticede pejo bu ön sağ hoparlör arızalıdır diye sağa sola çekme yapabilir Sırıtma

alakasız yerdeki arıza alakasız yeri etkiliyor o kadar araç kullandım sadece pejolarda var bu hadiseler bu fransızlar ne kafası yaşıolarsa bizede söylesinler yahu SırıtmaSırıtma
otomatik 307
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2011 Saat 04:56

arkadaşlar araçtaki titremey çözdüm ön disk ve balataları değiştirdim titreme gitti.ama araç halen sağa çekiyor bunu nasıl çözeceğiz araştırıyorum şaselere baktıracağım birde hız yüksek yavaş olması önemli değil araç sağa çekiyor direksiyon dönüyor hafifi sağa doğru kendiliğinden

Bence aracın sizden önceki sahibi büyük kaza yapmış, ön taraf toplanmış. Bence aracın şaselerini kontrol edin.
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2011 Saat 12:02
Orjinalini yazan: mustiii mustiii Yazdı:

Bence aracın sizden önceki sahibi büyük kaza yapmış, ön taraf toplanmış. Bence aracın şaselerini kontrol edin.

inşallah kazası yoktur.
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
hunterakon Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hunterakon Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2011 Saat 13:05
ben sana şöyle söyliyim bilmiyorum yorumların hepsine bakmadım belki yazmış olabilirler.
aracım daha 4bin de iken sağa yada sola çekiyordu balans ayarında bir problem yoktu 4 lastiktete. sağ sol çapraz değiştirdik lastikleri problem değiştirince öbür tarafa geçiyordu.lastikler arızalı dediler :D 4bindeki aracın hadi ordan diyip lastik havalarını elektronik bir cihaz var bende herşeyini söyleyen onla baktım bir lastik 31 diğeri 32 başkası 33 çıkıyordu hepsini 31 e ayarladım kesildi:D
rakamda yanılmış olabilirim 32 olması gerektiğini duydum ama kesildi
bir baktırmanda fayda var lastik hava saati ile ölçüm yaptırma elektronik ufak cihazlar var onlar kesin tam bakıyor
2011 206+ comfort 1.4i landirenzo lpg
Aracım http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13376&title=hunterakondg-monster206lpggriankgncel
Yukarı Dön
okan77 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okan77 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2011 Saat 13:11

Lazer ile rot ayarı yapılıyordu.. Aracın önlastikler sağ sol oalarak ölçülüyor. Önde mi arkadamı..

yerden yükseklikte farklılıklar var mı bunlara bakılarak yapılıyordu. 2005 yılında 106 xs aracım vardı 1.5 cm sol ön lastik içeride idi ölçüm sonrası... Kulelere baktırmak lazım.. Kaza olmayıp sağlam bir çukura girme bile bu sorunlara neden olabilir. şaseden çektirme yapılarak düzeltilebiliyordu... Maslak sanayide vardı bununla ilgili uğraşan ustalar.

Geçmiş olsun. Görmediğimiz  için sadece sana yönlendirme yapabiliyoruz.
Yukarı Dön
Emre Ekrem Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
17 - Eylül - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Emre Ekrem Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2011 Saat 13:48
Balansı eski tip cihazlarda yaptırın "lastik araç üzerindeyken yapılan"  
ph2 stock 306 gti
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mdincer34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2011 Saat 19:40
arkadaşlar kaza felan deyip korkutmayın yaw :) alırken şasesinden her yerine kdar baktırdım sadce kapılarda lokal boya var kaza yok yan ciddi öle şase zarar görecek şekilde
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2011 Saat 20:06
baktırdırsan çıkmadıysa sorun yokdur yoksa mutlaka belli eder.

aracı krikoya alıp lastikleri çevirdin mi fren yapıyormu
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mdincer34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2011 Saat 20:10
evet denedik onuda ama nafile çözüm koly olmadı artık vakit kalmadı yıllık izne çıkacağım kütahya da olacağım  kütahya ya giderken eksik olan sadce sağa çekme yağ hava filtresi fren balataları felan tüm bakımlar yapıldı tek kusuru bu kaldı onuda çzmezsem içim rahat etmiyor titizlik var araba konusunda
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2011 Saat 21:15

evet denedik onuda ama nafile çözüm koly olmadı artık vakit kalmadı yıllık izne çıkacağım kütahya da olacağım  kütahya ya giderken eksik olan sadce sağa çekme yağ hava filtresi fren balataları felan tüm bakımlar yapıldı tek kusuru bu kaldı onuda çzmezsem içim rahat etmiyor titizlik var araba konusunda

bende senin gibiyim bide bişeyin okadar üzerine düştüğünde canını okadar sıktığında çözümü gördüğünde bunun içinmi üzülmüşüm ya oluyor. inş seninde aynı şkilde sorunun kalkar
Yukarı Dön
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mdincer34 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Haziran 2011 Saat 21:24
iinş bakalım  artık kütahya dönüşü çöözüm aramaya devam edeceğim artık kısmet çözüm bulunca formda paylaşacağım zaten işe yaraması için
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26345 20 Osman48
konu icon Start stop son mesaja git 207 0 zafercelebi
konu icon 206 hararet sorunu (çözüldü) son mesaja git 37005 27 kaan206
konu icon Arıza Işıkları... Anlamları son mesaja git 296744 31 dostcanlısı
konu icon Peugeot 206 hararet ve torsiyon sorunu son mesaja git 86 0 kaan206
konu icon Motor arızası aracı tamir ettiriniz uyarısı son mesaja git 94108 43 ozgurtavukcu07
konu icon 308 rolantide dalgalanma titreme son mesaja git 866 1 sensah
konu icon Ön göğüs kısmı açılması hk. son mesaja git 1034 5 Oto Tamir Servisim
konu icon Selülozik tiner silinen yerleri matlaştırdı iz yap son mesaja git 6242 12 stayk
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 1111 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 312 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3617 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49367 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 532 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 346 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 600 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 91 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4392 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1883 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 1054 0 Just for Justice
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
Pejo58 3
muratzengin 3
ulamburias 2
Oyk2147 2
208adem1 2
SerkanPinar 2
wolkan35 2
yigit0060 2
yigitmustafa 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English