Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ne yaptıysam araç halen sağa çekiyor ??

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=15027
Tarih: 29 Temmuz 2025 Saat 02:04
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: ne yaptıysam araç halen sağa çekiyor ??
Mesajı Yazan: mdincer34
Konu: ne yaptıysam araç halen sağa çekiyor ??
Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2011 Saat 17:31
arkadaşlar 307imle uzun yola gittim araç sağa çekme şikayeti ile  gittiğim yerde önlere iki adet sıfır michelin aldım orj.ebatı 195 65 15
rot balans yapıldı
ön takım sıfır
fren disklerine baktım sağlam ama araç halen sağa çekiyor mis gibi yolda ve direksiyon titriyor balans bozuk gibi baka hangi nedenlerden dolayı araç sağa  çekme yapar bu arada yüksek hıza ulaşmadan bile araç sağa çekiyor.direksiyonu bırakır bırakmaz araç sağa doğru gidiyor.baiına gelen arkadaşlar varmı ??

-------------
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp

Cevaplar:
Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2011 Saat 18:09
arka lastikleri kontrol ettin mi?

ayrıca rot balansı herkez iyi yapamıyor

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2011 Saat 18:32

en iyi lastikleri arkaya taktık arka lastikler etkilemez diye biliyorum yanlışmı biliyorum lastik alırkende öyle dedi lastikçi arkalara dişleri  en iyi olan eski lastikleri taktık önlerede sıfır mchelin rot balansı iki ayda ikinci yaptırmam lasitk dediler lastik aldım ön takım dediler ön takım yeni başka ne kaldı ki

-------------

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2011 Saat 20:14
JANTINDA YAMUKLUK OLABİLİR?
AYRICA ROT BALANS OLAYINA PEK GÜVENME BEN YENİ ALT TAKIM YAPTIM BANA DA ROT BALANS AYAR YAPTILAR AMA 100 KM HIZA GELİNCE DİREKSİYON TİTREME YAPIYOR .

Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2011 Saat 20:18

bir türlü çözemedim sıkıntıyı usta diyede ğara alıyorlar ya anlamaıyorum ya iki kere rot balansa girdi araç ön takım sıfır lastik yeni halen sorun devam çözemedim bakalım hayırlısı böyle süreceğm artık upraşmayacağım

-------------

Mesajı Yazan: sedatdatse
Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2011 Saat 21:11
ben 1 ay önce 4 adet michelin lastik aldım ve rot balans ücretsiz yaptılar
ve kastamonuya giderken yüksek hızda titreme yapıyodu ve dönüşte lastkçiye girdim ve rotlarda 2 mm fark çıktı

-------------
206 xr 1.4 benzinli 2001
kendime nasıl bakarsam onada öyle

Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2011 Saat 21:18
evet sanırım benimde sorun rot balans iyi bir usta bulmak iki kere yapıldı sorun aynen devam aşırı titreme ve sağa çekme sorunu devam ediyor araç 130 da direksiyon titreşimli telefon misali titriyor

-------------

Mesajı Yazan: sedatdatse
Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2011 Saat 21:19
90 dan sonra hissedersin ,

-------------
206 xr 1.4 benzinli 2001
kendime nasıl bakarsam onada öyle

Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2011 Saat 21:36
ustadan ustaya farkediyor anladığım kadarı ile tüm kontrolleri yaptırmışssın buna rağmen hala çekiyorsa direksiyon ile ilgili bir sıkıntı olmasın.

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2011 Saat 22:12
aynı sorun bendede vardı...
arka torsiyonlarında dengesizlik vardıronları ayarlattırmayı unutma...
arabanın ön tarafıyla alakalı diye düşünme sakın..bende öyle düşündüm aylarca.sorun arka torsiyonlardan çıktı şimdi düzeldi :)

Mesaj Tarihi: 22 Mayıs 2011 Saat 22:16
Orjinalini yazan: facemelowe facemelowe Yazdı:

aynı sorun bendede vardı...
arka torsiyonlarında dengesizlik vardıronları ayarlattırmayı unutma...
arabanın ön tarafıyla alakalı diye düşünme sakın..bende öyle düşündüm aylarca.sorun arka torsiyonlardan çıktı şimdi düzeldi :)

evet çok mantıklı. sonuçda arka tekerlekde istese sağa sola çekebilir aracı

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Mayıs 2011 Saat 19:32
arka torsiyon için ayar varmı yada parçaların deişmesimi gerekli masraflı bişe olacak galiba :(

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 20:16
arkadaşlar bugün tekrar tüm balans rot ön takım kontrole gittim araçta balansta felan bişe çıkmadı ama firene yüksek hızda hafif basınca direksiyon titriyor usta ile firen diski olarak tespit konuldu firen diskleri titreme evet belki ama aracın sağa çekmesine neden olabilirmi .

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 20:26
Orjinalini yazan: mdincer34 mdincer34 Yazdı:

arkadaşlar bugün tekrar tüm balans rot ön takım kontrole gittim araçta balansta felan bişe çıkmadı ama firene yüksek hızda hafif basınca direksiyon titriyor usta ile firen diski olarak tespit konuldu firen diskleri titreme evet belki ama aracın sağa çekmesine neden olabilirmi .

frenler basınca eğer bir taraf diğerine göre fazla tutuyorsa çeker yolda giderken çekmez. tabi frenler ayarsızsa yolda giderken fren yapıyorsa da çeker

-------------

Mesajı Yazan: ose
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 20:32

Frene basınca çekerse bi ilişki olur. yok basmadan çekiyorsa bilmiyorum dört tekeri dönderip baktınız mı freni sıkı teker var mıydı araç lifteyken.

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 20:36
hmmm dört tekeri boşta döndermedik mantıklı eğer bir tekerde fren sıkması varsa o tarafa çekme yapacaktır bunuda çözüm listeme koysam iyi olacak çok teşşkür ederim

-------------

Mesajı Yazan: revolutionary26
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 20:41
palio aracım vardı. ön sağ fren pabucu sıktırıyordu ama fark edilmiyordu arac devamlı sağa çekiyordu,hareket helindeyken.. körüğü bittiğinde iyice asılmaya başladı sonradan fark ettik sorun çözülmüştü.

-------------
307 XR 1.6 16V 2005
Şeytan Kırmızı

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 20:44
hmm evet olabilir çözüm bulursam burada paylaşacağım zaten rot balanstan tutun ön takım lastikler derken komple değişti ön takım :)

-------------

Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 21:50

hmm evet olabilir çözüm bulursam burada paylaşacağım zaten rot balanstan tutun ön takım lastikler derken komple değişti ön takım :)

banada büyük ihtimal frenlerden gibi geldi çünkü dizkleri balataları ihmal ediyoruz özellikle araçla belirli bir yoldan geldiğimizde diskler soğumadan aracı yıkatıyoruz ve diskler yamuluyor balatalara sürtüyor araca fren yaptrıyor

mdincer34 bu arada ön takımıda yenilemiş oldun hadi geçmiş olsun (:

-------------

Mesajı Yazan: ose
Mesaj Tarihi: 24 Mayıs 2011 Saat 22:09
madem balansın tam ve sağlalm ise ayrıca disklerin bozuk düzeltmeye gidecek arkaları da kontrol ettir.

Mesaj Tarihi: 25 Mayıs 2011 Saat 20:28
evet valla aracın ön takım sıfır oldu ikide sıfır lastik batırdı beni :)diskler ve balata araştırıyorum şimdi orjinal istedim ama fiyatlar tuzlu biraz :)

-------------

Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2011 Saat 09:26
arkadaşlar araçtaki titremey çözdüm ön disk ve balataları değiştirdim titreme gitti.ama araç halen sağa çekiyor bunu nasıl çözeceğiz araştırıyorum şaselere baktıracağım birde hız yüksek yavaş olması önemli değil araç sağa çekiyor direksiyon dönüyor hafifi sağa doğru kendiliğinden

-------------

Mesajı Yazan: badcombatant
Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2011 Saat 13:26
Komşunun doğan slx aracından bliyorum önceki sahibi büyük bi kazaya girmiş aracı toplatıp samış sonradan öğrenildi tabi bu ama komşu araca bi kaç kez ön takım yaptırdı tutmadı sonra anlaşıldı tabi inşallah senin aracında böylebi sıkıntı yoktur geçmiş olsun

-------------
2004 1.4 hdi 307 xr

Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2011 Saat 14:59
ustam benım kullandım 2007 doblo maxı sırket arabası oda aynı sekılde cekme ve dıreksıyonda tıtreme yapıyodu on arka lastıklerı yer degıstırdım saglam rot balanscıya gıttım 35 tl verdım ve suan sıkıntım yok metın abının  dedı gıbı adam akıllı rot balans yapan yerde bı dene derımm

Mesajı Yazan: Burak07
Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2011 Saat 15:20
bildiğim kadarıyla bazı lastiklerde sağ sol diye bi ayrım varmış acaba sizin lastiklerdede öyle bi sorun olabilir mi ? lastiklerin kenarını incelerseniz belki olabilir ?

-------------
1999 Model Peugeot 106 XR (öğrenci uçağı)
1.4 Benzinli
Liseli 0Rh+      Alanya/Antalya 0538 945 18 95    "07"

Mesajı Yazan: semsword
Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2011 Saat 16:41
Ben de benzer bir sorun yaşadım. (206XT1,6-2000Model)

Frenler de akslar da neden olabilir. Frenler için dört lastiğe de bakmak lazım. Geçen sene el freni ayarı yaptırdım, farkettim ki sağ arka lastik resmen fren yapıyor. Söylemesem öylece gönderecekti beni usta. Aks bozuk/eğik ise ileride çok daha büyük sorunlar yaşatabilir.

Mesaj Tarihi: 12 Haziran 2011 Saat 19:33
sırayla artık aks ve şaselere baktıracağım arkdaşlar bilgiler için teşekkür ederim.ön arka değişim felan hepsi denendi zaten ilk denenn onlar oldu sonra titreme için diskler ve balata değişti titremem şükür gitti bugün denedim 130 km hıza çıktım titremeden eser yok bari o düzeldi.

-------------

Mesajı Yazan: ereneren
Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 03:01
ona benzer bir sorun bende de oldu uzun yolda 140 160 arası rüzgar dedim çok rüzgarda yoktu rot balans sağlam lastik balansı iyi fren diskler problem yok araç zaten kazasız şase sağlam sorun lastik hava basıncında çıktı lastikçim uzun yola çıkıcam diye fazla hava vasmış yük vs olur diye halbuki tek başıma gittim havaları normal değerine getirdi denedim 160 170 dümdüz gidiyor :)

-------------
otomatik 307

Mesaj Tarihi: 13 Haziran 2011 Saat 20:00
lastik havaları felan normal değerleri yani ustadaartık ne zaman gitsem şuradandır buradandır artık deneye deneye bıktık :) arka teker forya sanırım onada bakacağız , şaselerede ama artık başka bişe kalmadı

-------------

Mesajı Yazan: ereneren
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 01:28

lastik havaları felan normal değerleri yani ustadaartık ne zaman gitsem şuradandır buradandır artık deneye deneye bıktık :) arka teker forya sanırım onada bakacağız , şaselerede ama artık başka bişe kalmadı

dikkat et ama arka teker bilyası 500 lira civarı 50-100 lira aşşağı yukarı oynar ve teki bu fiyatlarda bende arka sağı değiştirmiştim ama sağa sola çekme problemi yoktu yüksek hızda ses yapıyordu ses düşük hızlardada yapmaya başlayınca ses şiddeti artınca değiştirdim ustaların her dediğine tmm deme zararlı çıkarsın ama neticede pejo bu ön sağ hoparlör arızalıdır diye sağa sola çekme yapabilir Sırıtma

alakasız yerdeki arıza alakasız yeri etkiliyor o kadar araç kullandım sadece pejolarda var bu hadiseler bu fransızlar ne kafası yaşıolarsa bizede söylesinler yahu SırıtmaSırıtma

-------------
otomatik 307

Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 04:56

arkadaşlar araçtaki titremey çözdüm ön disk ve balataları değiştirdim titreme gitti.ama araç halen sağa çekiyor bunu nasıl çözeceğiz araştırıyorum şaselere baktıracağım birde hız yüksek yavaş olması önemli değil araç sağa çekiyor direksiyon dönüyor hafifi sağa doğru kendiliğinden

Bence aracın sizden önceki sahibi büyük kaza yapmış, ön taraf toplanmış. Bence aracın şaselerini kontrol edin.

Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 12:02
Orjinalini yazan: mustiii mustiii Yazdı:

Bence aracın sizden önceki sahibi büyük kaza yapmış, ön taraf toplanmış. Bence aracın şaselerini kontrol edin.

inşallah kazası yoktur.

-------------

Mesajı Yazan: hunterakon
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 13:05
ben sana şöyle söyliyim bilmiyorum yorumların hepsine bakmadım belki yazmış olabilirler.
aracım daha 4bin de iken sağa yada sola çekiyordu balans ayarında bir problem yoktu 4 lastiktete. sağ sol çapraz değiştirdik lastikleri problem değiştirince öbür tarafa geçiyordu.lastikler arızalı dediler :D 4bindeki aracın hadi ordan diyip lastik havalarını elektronik bir cihaz var bende herşeyini söyleyen onla baktım bir lastik 31 diğeri 32 başkası 33 çıkıyordu hepsini 31 e ayarladım kesildi:D
rakamda yanılmış olabilirim 32 olması gerektiğini duydum ama kesildi
bir baktırmanda fayda var lastik hava saati ile ölçüm yaptırma elektronik ufak cihazlar var onlar kesin tam bakıyor

-------------
2011 206+ comfort 1.4i landirenzo lpg
Aracım http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13376&title=hunterakondg-monster206lpggriankgncel

Mesajı Yazan: okan77
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 13:11

Lazer ile rot ayarı yapılıyordu.. Aracın önlastikler sağ sol oalarak ölçülüyor. Önde mi arkadamı..

yerden yükseklikte farklılıklar var mı bunlara bakılarak yapılıyordu. 2005 yılında 106 xs aracım vardı 1.5 cm sol ön lastik içeride idi ölçüm sonrası... Kulelere baktırmak lazım.. Kaza olmayıp sağlam bir çukura girme bile bu sorunlara neden olabilir. şaseden çektirme yapılarak düzeltilebiliyordu... Maslak sanayide vardı bununla ilgili uğraşan ustalar.

Geçmiş olsun. Görmediğimiz  için sadece sana yönlendirme yapabiliyoruz.

Mesajı Yazan: Emre Ekrem
Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 13:48
Balansı eski tip cihazlarda yaptırın "lastik araç üzerindeyken yapılan"  

-------------
ph2 stock 306 gti

Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 19:40
arkadaşlar kaza felan deyip korkutmayın yaw :) alırken şasesinden her yerine kdar baktırdım sadce kapılarda lokal boya var kaza yok yan ciddi öle şase zarar görecek şekilde

-------------

Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 20:06
baktırdırsan çıkmadıysa sorun yokdur yoksa mutlaka belli eder.

aracı krikoya alıp lastikleri çevirdin mi fren yapıyormu

-------------

Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 20:10
evet denedik onuda ama nafile çözüm koly olmadı artık vakit kalmadı yıllık izne çıkacağım kütahya da olacağım  kütahya ya giderken eksik olan sadce sağa çekme yağ hava filtresi fren balataları felan tüm bakımlar yapıldı tek kusuru bu kaldı onuda çzmezsem içim rahat etmiyor titizlik var araba konusunda

-------------

Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 21:15

evet denedik onuda ama nafile çözüm koly olmadı artık vakit kalmadı yıllık izne çıkacağım kütahya da olacağım  kütahya ya giderken eksik olan sadce sağa çekme yağ hava filtresi fren balataları felan tüm bakımlar yapıldı tek kusuru bu kaldı onuda çzmezsem içim rahat etmiyor titizlik var araba konusunda

bende senin gibiyim bide bişeyin okadar üzerine düştüğünde canını okadar sıktığında çözümü gördüğünde bunun içinmi üzülmüşüm ya oluyor. inş seninde aynı şkilde sorunun kalkar

-------------

Mesaj Tarihi: 15 Haziran 2011 Saat 21:24
iinş bakalım  artık kütahya dönüşü çöözüm aramaya devam edeceğim artık kısmet çözüm bulunca formda paylaşacağım zaten işe yaraması için

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 18:53
arkadaşlar hazirandan beri yapılan işlemler ve halen saraç sağa çekiyor başına gelen arkadaşlardan yardım beklemekteyim
ön takım komple sıfır elden geçti
4 lastik sıfır takıldı
amortsör takoz ve bilyesi değişti
firen disk ve balata değişti
rot balans ayarı sorunsuz

yüksek hızlanmaya gerek kalmadan direksiyonu bırakınca sağa çekiyor araç

-------------

Mesajı Yazan: I Love My Pug
Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 19:00
jantlarınız yamuk olabilir bence onlarada baktırın ilk aklıma gelen bu.

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin
0507 750 39 37

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 19:01
jantlar yamuk değil kontrol ettirdiim iyi dediler zaten olsa yamukluk titremede yapar sanırım

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 19:04
Orjinalini yazan: undertaker undertaker Yazdı:

Balansı eski tip cihazlarda yaptırın "lastik araç üzerindeyken yapılan"  

*1

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 19:05

jantlar yamuk değil kontrol ettirdiim iyi dediler zaten olsa yamukluk titremede yapar sanırım

Herzaman direk titreme yapmıyo bazen belli bir hıza gelince yapıyor. Aklıma gelen birşeyi daha söyleyim madem jantlar düzgünmüş, direksiyonda boşluk olabilir mesela benim aracım direksiyon hafif sağa doğruydu fakat araç düz gidiyodu rot balansta direksiyona ellemeden tekerlerden düzeltiyorlar bu durumu belki o işlem yapılırken yanlış yapılmıştır direksiyon düz duruyodur ama tekerler hafif sağa doğrudur. her ihtimali dikkate almışsınız bide buna baktırın derim. geçmiş olsun çok can sıkıcı bi durum gerçekten.

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
"Türkiye, Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e" Daniel Dumoulin
0507 750 39 37

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 19:05
direksiyon kutusundanda olabilir ayrıca aracın kaporta durumu ne varmı çıkık vs biyerler.Mesela benim arabanın sağ çamurluk yerine tam oturmuyor açık duruyor biraz yüksek hızlarda sağa çektiriyo azda olsa

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 19:08
tek bakılmadık yer direksiyon kutusu mafsallar felan kaldı onuda açtır taktır derken bir 250 400 arası bişe olur o nedenle onu erteledim şimdilik artık yedi bitirdi beni canavar :) kaporta da bişe yok öle yamuk çıkık bir yer

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 19:13
arkadaşım ben yüksek hızda bir çukura girdim aynı dediğin titreme ve sağa çekme olayı oldu sağ teker düştü çukura, aks bilyası çıkmış yerinden oynamışmı neyse artık taktılar balans yaptılar sorun çözüldü. usta akslar bile yamulmuş olabilir dedi tornaya gönderdik yamukluk yokmuş bilyadanmış sadece.

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
0507 750 39 37

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 19:16
araçta titreme olayını ön fren disk ve balata değişince hallettim ben o soorunu çözdüm şükür.Diskler yeniydi ama yamulmuş sanrıım uzun yoldan felan gelince yada yolda aracı yıkatınca sıcak disklere su gelince yamuluyr .ama sağa çekme olayını akstanda şüphelendik onuda söktürdüm bişe çıkmadı gayet sağlam dediler.

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 19:23

Tornacıya kesin gönderin aksları sağlamdır fakat yamulmuş olabilir.

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
0507 750 39 37

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 19:33
bayramdan sonra onuda deneyeyim bakalım teşekkür ederim baya bilgi verdin yardım için sağol

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 19:36
rica ederim taş attımda kolummu yoruldu sende sağol

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
0507 750 39 37

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 19:39
bugün en son adama dedimki rot balans ustasına sen biraz sola çektir düz gitsin bizde kurtulalım adam gülme krizine girdi :) yeni araçlarda o olmuyormuş manuel ayar öle sağa sola kaydırma yapamam dedi halbuki mantıklı

-------------

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 20:01
bize mantıklı geliyoda vardır onunda bir püf noktası :))

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
0507 750 39 37

Mesajı Yazan: Kemanyak
Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 20:56
Dostum şaselerine baktır bence. Ön düzen tutmayan araçlarda kaza yoksa bile kesin sert bir darbeye maruz kalma sonucunda yamulma oluyor. Gaza bastığın yahut bıraktığın zaman aracın çekme yönü değişiyorsa akstan olma ihtimali yüksek. Arka tekerleri kontrol ettirdim diyorsun. Amortisörleri,yayları kontrol ettirdin mi peki ? Benim şimdiye kadar çözümsüz dediğim hiç bir arızası olmadı peugeotların tamamen ustalık meselesi. Unutmadan Direksiyon tam düzken lastiklerin durumuna yahut lastikler tam düzken direksiyonun durumuna da bir baktır derim. (Rotçular aşağıdan ayarlıyor aşağısı tamam ama sen yukarıdan kullanıyorsun ama direksiyon uyumsuz ise lastiklerle düşük ve yüksek hızlarda çekme yapar. Düşük hızlarda çekme bariz ise bu konuyu özellikle atlamamanı öneririm.

-------------
Kemanyak Kisses You
207 SW OUTDOOR 1.6HDİ 2008

Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 21:18
Aracının dindar bir kişiliğe sahip herhalde hep sağa çekiyor Gülme. Şaka bir yana umarım sorunun düzelir.

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 21:26
rot ayarın tamam
fren ayarın tamam
ön takım tamam
arka amartisörler ve yürüyen takımı tamam
jantlarında yamukluk yok
şasen düzgün
akisler sağlam ve düzgün
akis lalesi düzgün
akis başlarında sorun yok

diyorsan...

ya dreksiyon kutunda bir problem var yada sizin sağ kolunuz soldan ağır olduğundan dreksiyonun sağ tarafına çok yük biniyo ve o tarafa çekiyo Sırıtma

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 21:35
Orjinalini yazan: 06ilhan06 06ilhan06 Yazdı:

rot ayarın tamam
fren ayarın tamam
ön takım tamam
arka amartisörler ve yürüyen takımı tamam
jantlarında yamukluk yok
şasen düzgün
akisler sağlam ve düzgün
akis lalesi düzgün
akis başlarında sorun yok

diyorsan...

ya dreksiyon kutunda bir problem var yada sizin sağ kolunuz soldan ağır olduğundan dreksiyonun sağ tarafına çok yük biniyo ve o tarafa çekiyo Sırıtma

Gece gece kahkaha attıracan Alkış

-------------
Kemanyak Kisses You

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 21:46
Sırıtmavalla aklıma başka bişey gelmedi ne bileyim Sırıtma
EmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassedEmbarrassed

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 21:53
EmbarrassedSırıtmaSırıtmaSırıtmaSırıtmaSırıtmaAlkış

-------------
306 GTI - 2.0LT 200 HP
0507 750 39 37

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2011 Saat 21:55

Orjinalini yazan: I Love My Pug I Love My Pug Yazdı:

EmbarrassedSırıtmaSırıtmaSırıtmaSırıtmaSırıtmaAlkış

Gayserili misin Embarrassed Ben de Gayseriliyim yaz tatillerini orada geçiriyorum. 

-------------
Kemanyak Kisses You

Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 19:50
öncelikle teşkkür ederim arkadaşlar bilgiler için . sol kolum daha ağır hani saat felan var orada ağırllık yapabilir :) dostlar şakası bir tarafa usta olan usta lazım ki derdini bir kaç yere bakınca anlasın

aks sağlam diyoruz sebebi gaza basınca yda çekince araçta çekme yok
düşük hızda ikinci viteste bile giderken bırak direksiyonu sağa kaçıyor araç
amortsör ön takoz ve bilyeleri tutan ğst somunları gevşetince araç biraz daha az çekme yapıyor usta önce amortsör bilye ve takozları değiştirdi iki parça işç.dahil 150 tl sağ ve sol takım
daha sonra bu parçaların üstte tutan somunu gevşetince çekmenin  azaldığını farkettik şimdi tam sıkılı değil gevşek hafiften ses yaparsa sıkıarzı dedik öle kaldı bayrama kütahyaya gideceğim dönüşte artık araştırmaya devam...

-------------

Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 19:53
bir şey daha var yolların çoğu sağa eğimlidir yağmur suyunun drenajı için buda azda olsa sağa çekme yapabilir çok rahatsız edici seviyelerde değilse normal olabilir yani başka bir aracı kullanıp deneyin o çekecekmi sağa :)

Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2011 Saat 20:00
günde 3 araba sürüyorum benimki dahil değişik megane -focus - 307 focus ayrı bir güzel zaten ama megane bizim araba ile kıyaslanamaz derecede bir araç bence ama o dümdüz gidiyor :)

-------------

Mesaj Tarihi: 11 Aralık 2011 Saat 22:05
arkadaşlar işaselerde temiz çıktı valla araçtan soğudum bulamadık neden sağa çekme yaptığını tavsiye edeceğiniz bir usta varsa uzman pejocu ona göstereceğim artık

-------------

Mesajı Yazan: Üçyüzaltı
Mesaj Tarihi: 11 Aralık 2011 Saat 22:23
Kardeş bu araba sağcı bi kişiliğe sahip herhaldeSmile Halen düzelmediğine üzüldüm , arabanın şaselerde temizse neden yaparkiConfused

Mesajı Yazan: halowman
Mesaj Tarihi: 11 Aralık 2011 Saat 22:31
 bendede aynı sotun var sağa çekiyodu rot balansdan geçti gene düzelmedi tekrar götürdüm rotcu tekerleri cantıyla birlikde yer değiştir dedi bende yaptırdım şuanda ters tarafa çekiyor ya cant yada teker daha baktırmadım...
 Bence bide yer değiştirmeyi dene soru işareti kalmaz

Mesajı Yazan: MagicPerformance
Mesaj Tarihi: 11 Aralık 2011 Saat 22:41
sol ön tekeriniz sağ ön tekerinizden geride olabilir sert kasisler yad sol önden yapılan bir kaza buna neden olabiliyor. aynı şekilde arka tekerlerinde birbirlerine göre mesafelerini kontrol edin.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net