![]() |
|
Serviste Ucuz Parça Takılabilir mi? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Mayıs 2010 Saat 21:47 |
Herkese merhabalar,
4 yıllık bir 307 SW kullanıcısıyım. Bir kaç ay öncesine kadar aracımdan çok memnundum. Ancak ilk sıkıntılar 130 km hıza çıkınca ön tekerleklerde titreme ile başladı.
Servise götürdüğümde ön rulmanların değişmesi gerektiğni yaklaşık 450 - 500 tl tutacağını söylediler. O güne kadar servis dışında kimse arabaya el sürmedi. Abimin tanıdğı bir başka tamir servisine götürerek fiyat istedik. 2 ulman değişim, ustalık vs 250-300 tl ye rulmanlar değişti.
Tireme devam edince , çok eskimiş olan lastiklerimi yeniledim, rot balansa solup ayarlarını yaptırttım. Son bir kontrol için rulmanları değiştiren ustaya gönderdim. Ancak bugün gelen cevap :
- Diskler çizilmiş. Kötü balata kullanıldığı için olabilirmiş. Balata ve diskler değiştirlmeliymiş.
Sadece servise girip çıkan bir arabada KÖTÜ BALATA kullanılma ihtimali olabilir mi?
Olabilirse ne yapılmalı?
Sizce sorunum nerde ? ( titreme 130 km de başlıyor )
Teşekkürler
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yorum da mı yok ? :)
|
|
![]() |
|
merhaba .. ılk oncelıkle aramıza hos gelıdnzı kendınızı tanıtacak ayrı bır topıc acsanız dırek bu sekılde konuya gırmesenız daha ıyı olurdu..
dısk cızılmıs olabılır dıskın cızılme sebebı balatadan kaynaklanır . .. bırde 130 km ıde ıken frene basınca mı tıtreme sesı gelıyor ?
lastıkler felan degıstıgıne gore dısk ve balatalar degısımınde tıtreme kesılecektır ..
servıste valeo-trw-bhosc gıbı markalar takılır .. bende servıste degıstırmıstım ılk balata mı bhoch takıldı herhangı bır sorun yok ..
|
|
![]() |
|
H-a-d-i ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
şimdi takılan balataları görmeden servisin günahını almamız doğru olmaz. burada ezbere bilgi vermemizden, sizin aracınızı başka bir ustaya göstermeniz daha isabetli olur.
adını bile vermediğiniz yetkili servis hk. yorum yapmamız da uygun değil. kimseyi karalayamayız. |
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
![]() |
|
İlk defa bu şekilde bir foruma yazığım için kendimi tanıtacak topic konusunu bilmiyordum. Nasıl açılması gerekiyor acaba?
130 km üstüne çıkar çıkmaz titreme - yalpa sesi yapıyor. Tarifi çok zor tabii ki...
Bu arada araç 70.000 km.de . Sadece ben kullandım. %100 afaltta kullanıldı :) Takılan balataların marksını faturadan mı buluruz? tüm peugeotlar için standart değil midir ki? Servisin adını vermeme nedenim , konu hakkında netleşmiş bir durum olmadığı için servisin ismi geçsin istemedim açıkçası. Ancak son bakımda lastik derinliklerine İYİ notu verdiler , ancak sol arka teker o kadar eskimişti ki , telleri gözüküyordu neredeyse. Servise biraz güvenim azaldı.
|
|
![]() |
|
BuRÇaK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Temmuz - 1981 Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 923 |
merhaba hoş geldiniz.
Buyrun kendizi bu linkte anlatıldığı gibi tanıtabilirsiniz. http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=7516&FID=22&PR=3&title=yeni-yelerin-dikkatine-konu-amadan-okuyunuz |
|
![]() |
|
rifatseker ![]() 3. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1981 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2009 Konum: ADANA-ÇUKUROVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rifatseker
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhaba ,
Mesajınıza istinaden yazmayı uygun gördüm , serviste ucuz , kötü yada ucuz iyi malzeme takılabilir mi ? aslında bu sorunun en iyi cevabı en çok bilinen adı ile BLOK MUAFİYET KANUNU'nda bulunuyor. Kısaca aşağıda özetlenmiş bir hali mevcut son madde de sanırım sizin için uygun olan kısım mevcut , belkide sizden orjinal parası talep edilip yerine başka parçalar kullanılmış olabilir. Bu yüzden diyorum ki artık servislere giderken dikkatli olmanız gerekiyor. Otomotiv Sektörü’nde kabul edilen Blok Muafiyeti Kanunu, marka distribütörleri ve üreticilerin yaptığı bölgesel yetkili servislik ve plaza zincirini kırmıştır. Bunları biraz özetlersek ;
Düzenleyen rifatseker - 11 Mayıs 2010 Saat 09:40 |
|
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)
Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4 |
|
![]() |
|
b55can ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2009 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
Yetkili servisde yan sanayi olması çok saçma parça da arıza meydana gelse hemen yan sanayi parçaya suç bulucaklardır.
Birde araç üreticileri bu duruma ne diyor acaba? Üretmden kar edemedikleri yedek parçadan kar etdikleri söyleniyordu.. |
|
![]() |
|
Long Beach ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2010 Konum: Hamburg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
Selamlar, derdinizin birden fazla sebebi olabilir, 1- Fren disklerinin asinma neticesi balanslarini kaybetmesi 2- Amortisörlerinizin eskimesi, islevini yapamaz hale gelmesi. 3- Lastiklerinizin yipranmasi neticesi balanslarini kaybetmesi. 4- Ön takim tabir edilen, rot ve rotillerin arizali olmasi. vb. gibi. Servisi hemen suclamak yanlis olabilir, eger ki memnun degilseniz servisi degistirme hakkiniz var. Su anki araclarda bol elektronik kullanildigi icin her zaman yetkili servisi öneririm. Servisin , parca degistirmeden önce size hangi markayi secmek istediginizi sormasi lazimdir. ( birden fazla alternatif var ise) Fren diskleri - balatalari - amortisörler. Bunlarin birden fazla markasi vardir. Sizin sectiginiz marka kullanilmadigindan süphe ediyorsaniz, baska bir yetkili serviste, faturaniz ile birlikte kontrolünü yaptirin. Faturanizda marka ismi ve/veya parca kod. no. yazilidir. |
|
![]() |
|
bbcb ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31 Aralık 2009 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 106 |
yetkili servis kesinlikle orjinalı dışında parca ne olursa olsun takamaz eger orjinal olmayan bi malzeme kullanılırsa bu da tespit edilirse servisin yetkisi elinden alınır bu konuda servisler çok çiddi onun için yetkili servis bence kesinlikle orjinal takmıştır kullanıcı hatası olabilir
|
|
peugeot sport
|
|
![]() |
|
fourus_06 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Kasım 2009 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 308 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı fourus_06
hoş geldiniz.keyifli forumlar dilerim.öncelikle aracınızı başka bir ustaya daha göstermenizi ve fikir almanızı öneririm.kullanıma bağlı olarak disklerde ve balatalarda sıkıntı oluşabilir.disklerdeki çizilme çoğu arkadaşımızın başına gelen bir olaydır.bu malzemeleri öncelikle ne zaman değiştirdiniz?eski dönem balatalarla şimdiki balatalar arasında fark var.daha önce imal edilen balataların kısa zamanda sertleşmesini önlemek amacıyla kullanılan ve zehirli olduğu için birçok ülkede yasaklanan bir madde var ve yeni üretilen balatalarda bu madde olmadığı için sertleşme ve özelliğini yitirme işlemi daha çabuk oluyor(servisteki arkadaşların söylemidir.).yanlış biliyorsam arkadaşlarım düzeltsin ama disklerdeki problem eğiklik vs.frene bastığınız zaman direksiyonda titreme yapar 130 km hızla giderken diskten kaynaklanan bir durum pek hissedilmez.eğer disk farklı sebeplerle eğilmişse birşeylere sürtüyor olabilir ama bu durumda da sürat farketmez sürekli hissedersiniz tüm malzemeler serviste takıldıysa söktürürken kontrol edebilirsiniz.normalde serviste takılan ürünlerin parça garantisi olması gerekir.eğer orjinal ürün değilse yaptırdığınız sevisi şikayet edin.
|
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
disklerde dalgalanma varsa fren esnasında yada yüksek hızlarda yapabilir.
fren balataları ve diskleri birlikte değiştirmek sorunu çözecektir. Bu konuda
deneyimi olan ustalara başvurmanız daha sağlıklı olur. Sorunu görmeden
birşey söylemekte bazen yanıltıcı olabiliyor...
|
|
![]() |
|
okan77 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2008 Konum: KasımpaşaKartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 840 |
2002 yılında çok iyi hatırlıyorum aracıma özellikle asbestli balata arıyordum... ATE diye bir marka vardı bulabilidiğim tek balataydı. Bu balatanın özelliği disk yüzeyinden değilde, kendinde aşınma oluşmasıydı.
internette bulduğum bir konuyuda sizlerle paylaşmak istedim.
"İlk balata 1897’de Herbort Frood tarafında asfalt, saç (at kılı) ve pamuk karışımı ile yapıldı. Isındığında sürtünme özelliğini kaybetti. Yine Herbort Frood 1908 de örgülü asbesti kullanmaya başladı. 1930’larda kullanılmaya başlanan reçine; balataları daha yüksek sıcaklıkta mukavim hale getirdi. 1980’lere kadar Asbest bazlı balatalar esastı. Asbest birçok yönüyle harika bir materyal olarak görülüyordu. Ancak Asbestin sağlık açısından yarattığı risklerden dolayı 1980’lerden sonra yavaş yavaş terk edildi. 1990’lara gelindiğinde dünyanın birçok ülkesi asbesti yasaklamıştı.
Bizde asbestin yasaklanması ise 2007’nin sonunu buldu. Önce Nisan 2006 tarihi benimsenmiş, esnetilerek 2007’nin sonuna dek Asbestli balata imalatı sürdürülmüştür. Asbestli-Asbestsiz balata karşılaştırılması Biliyorum birçoğunuz Asbestli balata ile Asbestsiz balatayı karşılaştırıyorsunuz ve sanırım Asbestli balata birçoğunuz tarafından daha iyi olduğu düşünülüyor. Bir bakıma doğrudur. Asbest yüksek ısı dayanımı, az aşınması, esnekliği yüksek mukavemeti, perçin tutma kapasitesi gibi özellikleriyle üstün görünmektedir. Ancak doğadan çıktığı için tümüyle homojen değildir. Bu anlamda kontrol edilmesi de çok kolay değildir. Oysa Asbestin yerine kullanılan insan yapımı (sentetik) elyaflar daha kontrollü ve homojendir. İsteğe göre özellikleri değiştirilebilmekte, mukavemetleri, esneklikleri artırılabilmektedir. Özetle Asbestsiz balatalar daha kontrollü yapılabilmektedir. Ham maddeler sürekli geliştirilerek yenilikler yapılmakta ve ürün kaliteleri yükseltilmektedir. Asbestsiz balatalar Bu arada ister asbestli, ister asbestsiz olsun bir balatanın olması gereken özelliklerini de şöyle sıralayabiliriz. Bu özellikler en temel özellikler olup olmazsa olmazlardır, öte yandan Balatalar normal kullanım şartları altında kabul edilebilir bir ömre sahip olmalıdır. "... ...alıntı... Düzenleyen okan77 - 11 Mayıs 2010 Saat 16:35 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |