![]() |
|
(önemli)kisa yay+orjinal amortisör kullanimi |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Long Beach ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2010 Konum: Hamburg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2010 Saat 13:36 |
Selamlar,
Spor (kisa yay) + orjinal amortisör kullanimi . Sanirim, forumdaki uygun yer burasidir. Konu hakkinda sorunu olanlar icin, resimli olarak anlatim. Sizlerden ricam, aracinizin kesinlikle teknik ölcü ve ayarlariyla, etkisiz ve de yetkisiz kisilere oynatmamaniz. Bu hem sizin can-mal, hem de trafikteki diger araclar-sürücüler icin önemlidir. Forumda, baska bölümlerde, dilim döndükce anlatmaya calistigim, amortisör - yay kestirmenin sakincalarini, sadece karsi cikarak degil, ayni zamanda da yardimci olacagini düsündügüm icin, sizlere bu kisa dökümani hazirladim. Karsi cikmak ve sebep-neticelerini saymak iyi de, cözümü nedir ? Benim fikrime-uygulamama, karsi cikanlara sordugum soruyu, bu kez kendime sordum. Bu vesile ile, daha önceki konu hakkinda yazdiklarimdan, kirilan-alinan olduysa onlardan özür borcluyum. Bu karsi cikis yazilarim KESINLIKLE KALP KIRMAK icin degildi. Evet konuya dönersek, asagidaki foto.da ; Kisa yaylarimizi aldik, spor ( kisa) amortisörlerimiz yok ve orjinal amortisörleri kullanacagiz. Foto.da görüldügü gibi kisa yay + orjinal amortisör ve "AMORTISÖR YOLU KISALTICI LASTIK TAKOZ" Almancadan böyle cevirdim, Türkce piyasa adi nedir bilemiyorum. 1-2- veya 3 adede kadar bir amortisör icin kullanilabilir. Fazla abartmamak lazim ve Türkiye yol sartlari icin 35-40mm alcaltma kafidir. ![]() Asagidaki foto.da da uygulamasini görüyoruz. Beceri isteyen birsey de degil. Sirayla 1-2 veya 3 adet, ihtiyacimiza göre deneyerek, arabamizi kullanarak gerekli sayiyiy bulabiliriz. ![]() Saygideger forum katilimcilari. Sizlerden tekrar, tekrar rica ediyorum, hem sizin hem de trafikteki diger sürücü ve yayalarin can-mal güvenligi icin, KESINLIKLE AMORTISÖRLERINIZI , ÜSTE PARA VEREREK BOZDURMAYIN. Forumdaki yönetici arkadaslardan, bu konunun sabitlenerek, tüm tuning meraklilarinin faydalanmasi icin, sabitlenmesini ve tüm ilgilenecek olanlara, daha iyi ulasmasi icin yardimci olmalarini rica ediyorum. ayrica , spor yay almak isteyenler , forum sponsoru cok uygun fiyatlar vermis. Almayadan ucuz diyebilirim. Düzenleyen Long Beach - 10 Haziran 2010 Saat 16:14 |
|
![]() |
|
bhdrgkz ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2010 Konum: Denizli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 62 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ayrıntılı anlatım için teşekkürler.
|
|
www.ilanver.in
www.deppo.org |
|
![]() |
|
H-a-d-i ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mart 2009 Konum: İstanbul-Pendik Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2056 |
Yaşar abi, ellerine sağlık.
|
|
Hadi, 1981, İstanbul
|
|
![]() |
|
rifatseker ![]() 3. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1981 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2009 Konum: ADANA-ÇUKUROVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rifatseker
![]() ![]() ![]() ![]() |
Elinize sağlık , değerli bilgilendirme
|
|
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)
Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4 |
|
![]() |
|
shamed ![]() 1. Vites ![]() ![]() 31 - Mart - 1988 Kayıt Tarihi: 06 Ocak 2010 Konum: EastanBuL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1015 |
ellerine sağlık
|
|
Bakalım Kim Önce Dönücek |
|
![]() |
|
BuRÇaK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Temmuz - 1981 Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 923 |
teşekkürler. İlk fırsatta spor amortisör alacağım. biraz daha zaman lazım ama
![]() |
|
![]() |
|
Long Beach ![]() 2. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı Kayıt Tarihi: 16 Nisan 2010 Konum: Hamburg Durum: Aktif Değil Mesajlar: 316 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
Aynen, benim 106'da ilk fab. amortisörleri duruyor (14 sene) ve cok yumusak,
otobanda 120km/h dan sonra stres yapiyor. Kismet olursa ben Koni STR.T kit alacagim. Hem fiyat olarak uygun, kalitesi zaten tartisilmaz ve ömür boyu kullanim garantili ![]() |
|
![]() |
|
BuRÇaK ![]() 2. Vites ![]() ![]() 16 - Temmuz - 1981 Kayıt Tarihi: 17 Şubat 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 923 |
nedir fiyatı? varmı resim ve fiyat bilgisi?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
burdan bakabilirsin
Düzenleyen Long Beach - 10 Haziran 2010 Saat 22:15 |
|
![]() |
|
206 ya uyumlumu bu? orda marka göremedim. 308 eur sağ sol takım fiyatımıdır? Bunlar hem yay hem amortisör kiti değilmi? bilgim olmadığından soruyorum.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
pardon verdigim link 106 icindi, simdi düzelttim, sendeki 206 idi degil mi?
308 euro + posta ücreti, 206 icin olani. Bu fiyat 2 ön 2 arka STR.T spor amortisör icin Fiyatlar günlük oldugu icin 206 ya fiyat (kit olarak yazmamislar) ama yaklasik kit olarak 2 ön + 2 arka spor amortisör ve yaylar 400 euro civari olur. Koni yay almanda sart degil, Düzenleyen Long Beach - 10 Haziran 2010 Saat 22:21 |
|
![]() |
|
o linktede sıkıntı var sanırım. Türkiye fiyatları nedir. Reformda varmı bunlardan?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Long Beach
az önce verdigim linki düzelttim bakabilirsin tekrar buradan Ben iki gün önce sordum (Reform) hala cevap yok. Onlarda olup olmadigini bilmiyorum Onlarin verdigi ( forumdaki liste) Koni sari, Koni STR.T ise turuncu olanlari, sari cok sert ve pahalidir, ama turuncu olanlar, günlük kullanim + spor kullanim icin, sari olandan nerdeyse yari yariya ucuz. Düzenleyen Long Beach - 10 Haziran 2010 Saat 22:26 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |