![]() |
|
Arka kolon yardım !! |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2011 Saat 10:10 |
Arkadaşım aracı bana satmadan önce arka kapılara kolon taktırmış ve söylediği tesisatın geldiği arka kapı borularındaki jakta arka kapı için kolonları için jak çıkışı bulunuyormuş ve o jaklardan kablo çekip kolonu bağlamışlar ancak sesi biraz fazla açtığınızda kolonlar cızırdamaya başlıyor.Bunun içinde şunu söylemişler şuan arka kolonlar önden güç aldığı için cızırdama yapıyor aracın yetkili servise gidip bilgisayara bağlanması ve arka kolon ayarlarının açtırılması gerekiyor demişler.Böyle bir durum varmı böyle birşeyler karşılaşan varmı? Ayrıca dün akşam teybin ayarlarını karıştırırken ön arka kolon ayarlarnın ayarlar bölümünde bulunmadığını ve rds inde olmadığını farkettim halbuki bizim araçların teyplerinde rds var diye biliyorum sizce bu söylenen doğrumudur???
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
rds eskı bır ozellık. olmaması bıraz ılgınc. dıger konuda bır fıkrım yok
|
|
![]() |
|
bahadır... şimdi 1. aracının teybinde rds olup olmamasına bişe diyemem.. ama kesinlikle şunu bilki en dandik teypte bile kesinlikle kolon ayrım ayarı vardır..yani sesi ister öne i,ster arkaya yada hepsine verebilirsin...
2. normalde çoğu araçta arka kolon olmuyor ve yerini hazır bırkıyorlar...neyse.. şimdi. teybin ses çıkışından ön kolonlara kablo çekilmiş ve bağlanmış...buraya kadar ok.. eğerki arka kolonlara aynı yerden geliyorsa kablolar o zaman hem ses zayıf çıkar hemde kalitesiz ses çıkar. hatta sesi yükses sesle açıp 5 dakka dinlersen teybin ses çıkışını yakarsın..anladığım kadarı ile amcamlar tek çıkışa 4 ko0lon bağlamışlar uğraşmamak için..dikkat et.... sana tavsiyem.... eğerki dediğim gibiyse arka kolonların kablolalarını acilen teybin diğer çıkışlarındna birine bağlat..... gelelim rds konusuna o kadarda önemli değil o olay takılma bence.. |
|
![]() |
|
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
95 de cıkan teyıblerde kasetcalar olanlarda bazılarında sadece ıkı kolon cıkısı var kı aracın sanırım 206 4 cıkıs var on ve arka olarak ayrılıyor ve oyle orjınal teyıbıde dandık bısey degıl ıkı kolonu kaldıramıcak kadar :) 4 kolonu ıkı cıkıstan alsan bıle ses bozulmaz o kadar senın hoparlorlerde sorun var patlamıs olabılır veya cok dandık bı hoparlor takılmıs olabılır kı konumuza donelım 2+2 hoparlor cıkısına arkalara baglaman gerekır ayarı zaten teyıbın uzerınden yapabılırsın servıse ıhtıyacın olmaz merak etme :)
|
|
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
|
![]() |
|
Arka kapılarda arka kolon bağlantısı için jak çıkışı mevcutmuş onlara bağlatılmış ön hoparlörlerden bağlantı yapılmamış onu öğrendim ve 20 gün önce pıoneer kolon taktırmış hem önlere hemde arkaya.
|
|
![]() |
|
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
sesin iyi olması gerekıyor ozaman bass ayarını 0da kullan tız ayarını 3-4 de kullan bıde oyle dene bassı cok actıgında cazırtı yapabılyor
|
|
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
|
![]() |
|
ok..demekki ön ve arka çıkışlar ayrı..o zaman çıkışlarda sıkıntı yok.. bu durumda 3 seçenek kalıyor....
1..önce teybin ayarlarını bul..kesinlikle vardır..olmaması imkansız.. bas 0 da kalsın tiz 4 de kadar çıkar.. 2.. sorun devam ediyorsa kolonlara bakmam gerekir patlak var ise değiştirmen gerekir.. 3. eğerki patlak yok ise +/- bağlantıları yanlıştır. muhtemelen ..servissel bi durum yok ..parçalanma durup duruken.. oto teypçisine git iki dakka da bitirir işini... zamanım olsa vallahi gelir ben bile bakarım...
![]() |
|
![]() |
|
Allah razı olsun arkadaşlar yardımlarınız için sağolun Herkese hayırlı cumalar.
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Arkadaşlar biraz önce teybi karıştırdım ve gerçektende servise gidip açtırmak gerekiyor galiba çünkü sağ sol ayarı var ama ön arka ayarı yok ayrıca teypte rds tuşu var ancak ısrarla basmama :D rağmen rds çalışmıyor.Sesi 25-26. seviyeye getirğimde inanılmaz cızırdama başlıyor sanki kolonlar patlakmış gibi.Heralde arkadaşımın dediği gibi servise gidip ayarları açılması gerekiyor.Teybin markasıda clarion.
|
|
![]() |
|
bahadır ..çok enteresan bi durum...anlamadım gitti ..
|
|
![]() |
|
Valla bende çözemedim durumu ancak bu işin doktoru esenlerde erkan diye ses sistemi üzerine prof. bi abi var ona gidip soracağım.Servise gidip ücret bayılana kadar olayın esasını bi öğreneyim nedir diye.
|
|
![]() |
|
vallahi bende esenlerdeyim ama öle birisini duymadım...benim bildiğim pionner osman vardı oda kayboldu gitti piyasadan.. |
|
![]() |
|
otogarın oradan esenler metrosuna giden yol var o yola girdiğinizde ilerde sola birahane 2-3 dükkan yannında egsozcu ve yine 2 dükkan yanında araç ses sistemi yapan erkan abi dediğim kişi var.Bu işlerden çok iyi anlayan birisi
|
|
![]() |
|
ok ok ok ok .. tamam hatırladım şimdi..güven pandizotla çalışıo oda....bi uğrarım bende bakarım işçiliği nasıl ..
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |