|
106 XR Lpg Stop Sorunu |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
rsm06
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Şubat 2019 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 26 Şubat 2019 Saat 11:22 |
Merhabalar
106 Xr aracımda lavato lpg var kullanırken debriyaja bastığımda bazen stop ediyor çok nadirde olsa ustaya gösterdiğimde eski sistem olur dedi.tamam da kardeşim bu sistem takıldığında var mıydı böyle bişey ben arabayı aldığımda da yoktu.bu sorunu yaşayan veya çözümünü bilen varsa sevinirim.
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Usta demeseydin iyi. Normal deil kardeşim lpg ayarı ile alakalı bir durum. Öncelikli olarak 100-150 km benzinde bin aracına sonra gaz kelebeği ve rolanti valfini temizlettir. Güzelce bir lpg ayarı yaptır sıkıntı kalmaz. Bujilerin en son ne zaman değişti. Eğer 20-30 km geçtiyse onlarıda değiştir.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
eran
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 177 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ustaya bak hele. Normal olur mu hiç ne alakası var? Bir yerde sorun var. Sonerkyl'nin de dediği gibi kontrolleri yaptırıp bir bakmak lazım.
|
|
rsm06
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Şubat 2019 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
yani banada mantıksız geldi birde komple değişmesi lazım diyor :) benzinde yapmıyor ama aynı sıkıntıyı
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Benzinde hiç sıkıntın yoksa lpg ayarı ile alakalı bir durum bu kendini usta zanneden şahsiyet hemen yenilemeye gidiyor vay arakadaş sanki parayı sokaktan topluyoruz. Bence iyi bir lpg ustası bulmam.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
rsm06
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
benzinde hiç sıkıntım yok ankara şaşmaz da büyüdüm ama kayseriye üniversite okumaya geldim aynı zamanda kayseride çalışıyorum da burda usta sıkıntısı çekiyoruz.araba ısındığında stop edip tekrar çalıştırınca bi düzensiz çalışıyor al ver yapıyor benzindede onu gösterdim üst kapak contası olabilir dediler ankaraya yolumun düşmesini bekleyeceğim artık.
|
|
sonerkyl
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ankara da çözüme ulaşırsın
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
|
ergin
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Şubat 2019 Konum: Muğla Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Rölanti dengezizliği ve motorun yüksek devirdeyken bir anda debriyaja basıldığında durması rölanti motorundan kaynaklanıyor. Benzinde daha az olur ama lpg de çok belli eder. Boğaz kelebeğinin arkasında iki parça var. Kısa plastık olan potansiyometre. Gaza basma miktarını belirler. Kirlenirse gazaa basınca bir anda iter gazdan çekince bir anda yığılır. Uzun bobin gibi olan da rölanti motoru. Dalgalanmanın asıl sebebi genelde kirlenmesinden olur. Kolay kolay bozulmaz, orijinalini bulmak zor oluyor ve 40TL'lik parçaya 200TL isteniyor. Çok kez tecrübe ettim artık değiştirmiyorum temizliyorum.
Bu iki parçayı da t20 torx anahtarı ile sökün, yağsız kontak sprey ile temizleyin. Kesinlikle yağlı sprey yada balata spreyi kullanmayın. Rölanti motorunun içini bolca spreyle doldurup yıkayın, temizlerken milin etrafını kaplayan yaylı kılıfı da içe doğru itin oraya da bolca sıkın. Beş dakikada uçar zaten içindeki sprey. Bunu yaparken akü bağlantısını sökün. Tüm parçaları taktıktan sonra aküyü bağlayın. Kontağı ikinci konuma getirip marş basmadan 10 sn bekleyin tekrar kapatın. Bu işlemi en az beş kere yapın. Beyin her kontağı açınca rölanti motorunun konumunu kontrol eder. Kelebekteki sesi duyabilirsiniz. Bu işlemle beyne rölanti motorunun konumunu doğru tanıtmış olursunuz.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |