Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

106 XR Lpg Stop Sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 106
Forum Tanımlaması: Peugeot 106, 1991'den 2004'e kadar Fransız otomobil üreticisi Peugeot tarafından üretilen süper mini grubundaki efsane otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=47785
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 20:26
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com


Konu: 106 XR Lpg Stop Sorunu
Mesajı Yazan: rsm06
Konu: 106 XR Lpg Stop Sorunu
Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2019 Saat 11:22
Merhabalar

106 Xr aracımda lavato lpg var kullanırken debriyaja bastığımda bazen stop ediyor çok nadirde olsa ustaya gösterdiğimde eski sistem olur dedi.tamam da kardeşim bu sistem takıldığında var mıydı böyle bişey ben arabayı aldığımda da yoktu.bu sorunu yaşayan veya çözümünü bilen varsa sevinirim.



Cevaplar:
Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2019 Saat 11:48
Usta demeseydin iyi. Normal deil kardeşim lpg ayarı ile alakalı bir durum. Öncelikli olarak 100-150 km benzinde bin aracına sonra gaz kelebeği ve rolanti valfini temizlettir. Güzelce bir lpg ayarı yaptır sıkıntı kalmaz. Bujilerin en son ne zaman değişti. Eğer 20-30 km geçtiyse onlarıda değiştir. 

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.


Mesajı Yazan: eran
Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2019 Saat 11:50
Ustaya bak hele. Normal olur mu hiç ne alakası var? Bir yerde sorun var. Sonerkyl'nin de dediği gibi kontrolleri yaptırıp bir bakmak lazım. 


Mesajı Yazan: rsm06
Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2019 Saat 11:55
yani banada mantıksız geldi birde komple değişmesi lazım diyor :) benzinde yapmıyor ama aynı sıkıntıyı 


Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2019 Saat 12:11
Orjinalini yazan: rsm06 rsm06 Yazdı:

yani banada mantıksız geldi birde komple değişmesi lazım diyor :) benzinde yapmıyor ama aynı sıkıntıyı 

Benzinde hiç sıkıntın yoksa lpg ayarı ile alakalı bir durum bu kendini usta zanneden şahsiyet hemen yenilemeye gidiyor vay arakadaş sanki parayı sokaktan topluyoruz. Bence iyi bir lpg ustası bulmam. 


-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.


Mesajı Yazan: rsm06
Mesaj Tarihi: 26 Şubat 2019 Saat 12:15
benzinde hiç sıkıntım yok ankara şaşmaz da büyüdüm ama kayseriye üniversite okumaya geldim aynı zamanda kayseride çalışıyorum da burda usta sıkıntısı çekiyoruz.araba ısındığında stop edip tekrar çalıştırınca bi düzensiz çalışıyor al ver yapıyor benzindede onu gösterdim üst kapak contası olabilir dediler ankaraya yolumun düşmesini bekleyeceğim artık.


Mesajı Yazan: sonerkyl
Mesaj Tarihi: 27 Şubat 2019 Saat 13:52
ankara da çözüme ulaşırsın Thumbs Up

-------------
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000)
308 1.6 vti (2012)
206 1.4 FEVER (2007)
Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır.


Mesajı Yazan: ergin
Mesaj Tarihi: 28 Şubat 2019 Saat 01:17
Rölanti dengezizliği ve motorun yüksek devirdeyken bir anda debriyaja basıldığında durması rölanti motorundan kaynaklanıyor. Benzinde daha az olur ama lpg de çok belli eder. Boğaz kelebeğinin arkasında iki parça var. Kısa plastık olan potansiyometre. Gaza basma miktarını belirler. Kirlenirse gazaa basınca bir anda iter gazdan çekince bir anda yığılır. Uzun bobin gibi olan da rölanti motoru. Dalgalanmanın asıl sebebi genelde kirlenmesinden olur. Kolay kolay bozulmaz, orijinalini bulmak zor oluyor ve 40TL'lik parçaya 200TL isteniyor. Çok kez tecrübe ettim artık değiştirmiyorum temizliyorum. 
Bu iki parçayı da t20 torx anahtarı ile sökün, yağsız kontak sprey ile temizleyin. Kesinlikle yağlı sprey yada balata spreyi kullanmayın. Rölanti motorunun içini bolca spreyle doldurup yıkayın, temizlerken milin etrafını kaplayan yaylı kılıfı da içe doğru itin oraya da bolca sıkın. Beş dakikada uçar zaten içindeki sprey. Bunu yaparken akü bağlantısını sökün. Tüm parçaları taktıktan sonra aküyü bağlayın. Kontağı ikinci konuma getirip marş basmadan 10 sn bekleyin tekrar kapatın. Bu işlemi en az beş kere yapın. Beyin her kontağı açınca rölanti motorunun konumunu kontrol eder. Kelebekteki sesi duyabilirsiniz. Bu işlemle beyne rölanti motorunun konumunu doğru tanıtmış olursunuz.



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net