![]() |
|
TORSİYON SIKINTISI ÇEKENLER BURAYA |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
![]() ![]() 2. Vites ![]() ![]() Yaşı : 31 Aracı : 307 1.6 16v 110hp XS M.T Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 429 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Nisan 2015 Saat 16:38 |
bostancı sanayisi kadosan sanayi ümraniye kartal heryeri gezdim. en abidik gubudik fiyatları bostancı sanayiden aldım. rulman hariç 250 tl tornacı ister 150 tl sök taka isteyenler vardı. 1 günlük işi var dediler en uygun aldığım fiyattı açıkçası. kadosanda bir pejo servisi 750 tlden açtı ağzını kaçtım direk. neyse bostancıda yaşlı bir tornacı amca buldum torsiyon yapıyormusunuz diye sorduğumda senin ilacın sanayide değil evlat dedi. Beni bakkalköyde su deposu diye geçen bir mevkii var orada dedi. ser oto adıda. direk bastım gittim. laz bir abimiz karşıladı bizi. aktif iriyıl servisinden gelmiş 1 partner 1 106 1 tanede 306 torsiyonu vardı. sanayidekilerden farkı abimiz torsiyonda aşınan yerleri kaynakla falan doldurmuyor direk yenisini takıyor. piyasanın en kaliteli snr bilyalarını kullanıyor. kendisinin aldığı para 450 tl. 300 mt ilerisinde bir mekanikçisi var 100 tl'de o arkadaş alıyor 550 'tl gibi bir rakama aracınızın torsiyonu sıfırlanmış oluyor. ben para ayarlamaya çalışıyorum ancak haziran gibi olacak sanırım. bu konu altında çok acelesi olmayan torsiyon tamir ettirecek arkadaşlar varsa beraber gidersek bir 50 tl daha kurtarabiliriz. Ayrıca rulmanı kendiniz alırsanızda 350 'ye yaparım diyor. dükkanın internet adreside mevcut. Adamlar profesyonel olarak öyle derme çatma kaynakla falan iş yapmadıklarından kafama yattı desem yeridir. Kaynaklı yapılanlar sonradan beni buluyor dedi zaten. kendimi övmüyorum bizi bilen biliyor diyor abimiz. :) http://www.ser-oto.com.tr/
Düzenleyen fætih - 06 Nisan 2015 Saat 16:42 |
![]() ![]() 1. Vites ![]() ![]() Yaşı : 48 Aracı : 206 Kayıt Tarihi: 20 Ağustos 2014 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 105 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
torsiyonla ilgili tam şikayetiniz nedir dostum... ses falan mı yapıyor...
|
![]() ![]() 1. Vites ![]() ![]() Yaşı : 32 Aracı : 307 Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2013 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 328 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı pekmez006
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Aynen bendede 307 var nasıl bi sorun çok şükür aracımda ses yok
|
|
2008 wv golf 1.6 midline
2002 toyota corolla 1.6 sol h.b 307 xr 2003 gri 110 hp. |
![]() ![]() 2. Vites ![]() ![]() Yaşı : 31 Aracı : 307 1.6 16v 110hp XS M.T Kayıt Tarihi: 02 Mayıs 2014 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 429 |
torsiyonda benim sadece fik fik diye bir ses ve karyola gıcırtısı var :) 307'ler sanırım bağımsız süspansiyon...
|
![]() ![]() 1. Vites ![]() ![]() Yaşı : 31 Aracı : Belirtilmemiş Kayıt Tarihi: 12 Mayıs 2012 Konum: Adana Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı emre.koc01
hocam torsiyon yok deniyor ama var benim araçta 307 sw 2004
|
|
Peugeot 307 SW
|
![]() ![]() 1. Vites ![]() ![]() Yaşı : 39 Aracı : 1998 Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2015 Konum: BALIKESİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Balkes306
Merhaba, Aranıza yeni katıldım. Torsiyon sıkıntısı benim aracımdada var. Ses yapıyor fık fık diye bazende tak tuk diye ses geliyor. Ayrıca sağ arka teker biraz içeri yatık, sol teker sağa göre daha az yatık. Bende araştırdım 500-600 TL den aşağıya fiyat veren olmadı. Madem bu paralara oluyor işini düzgün yapanı bulmak lazım diye düşünüyorum. Sonra sıkıntı olmaması için.
|
|
Peugeot 306 1.6 90hp griffe kırmızı.
|
aynen sanayideki herkes sökeceğiz içnde aşınmış yerler dolgu yapılacak demişti. ve yarım gün demişti. bu adam söküp takma hariç 2 saatte veririm dedi. sökme takmada 1 saat ancak sürer zaten...
|
![]() ![]() 1. Vites ![]() Yaşı : Belirtilmemiş Aracı : Pejo 206 Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2019 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mesut5454
arkadaşlar istanbul pendik yada cevresinde isinin ustasi torsyoncu lazim. Kac aydir arabayi satacam dedim vaz gectim cukurkarda takur tukur demir demire vurur gibi ses geliyor ve arka tekerlerde sanki hic suspansyon yok bozuk yollarda butun sarsintiyi yasatiyor. Eyer bunlari yapan torsyonsa torsyoncu lazim. Sanki arkada amortisor gorevini yapacak hic bisey yok gibi arabadan iyice sogutdu. Birde geri geri giderken surtunme ve gicirti geliyor. İyi usta taniyanlar yardimci olun lutfen e tabi fiyatdada iyi olan.
![]() |
![]() ![]() MODERATOR ![]() ![]() Yaşı : 38 Aracı : Scenic 2.0 16v Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 16933 |
fiyat konusunda 600-700 tl altını gözlemeyin mesut hocam melesefki problem torsiyondan. ankarada olsaydınız usta konusunda yardımcı olurduk. İstanbullu üyelerimiz tavsiyede bulunacaklardır.
|
|
Tabanvay 1984 model 1 bg :D
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
![]() ![]() 1. Vites ![]() Yaşı : Belirtilmemiş Aracı : Pejo 206 Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2019 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Mesut5454
ilgin ve alakan icin tesekkurler kardesim. Bekliyorum yakinda biri birini tavsiye eder umarim. Tabi ustalarindan nemnun iseler. Oncelikle iyi normal tamirci degil cunki onlarda torsyonculara yolluyolarmis, iyi torsyoncu ariyorum direk onlara goturmek istiyorum.
|
![]() ![]() 1. Vites ![]() ![]() Yaşı : 52 Aracı : 2003 Kayıt Tarihi: 15 Mayıs 2019 Konum: ESKİŞEHİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı cihanozcelik
307 de torsiyon yok..
|
![]() ![]() 1. Vites ![]() ![]() Yaşı : Belirtilmemiş Aracı : Peugeot 206 plus Kayıt Tarihi: 02 Şubat 2020 Konum: Orhanzelvi19@gm Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Engin reis
Torsiyon arızasını yaptırdın mı reis
|
![]() ![]() 1. Vites ![]() ![]() Yaşı : Belirtilmemiş Aracı : Peugeot 206 Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2020 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
Bende mersndeyim arkadaşlar bana torsiyon reçetesi 1750 tl masraf çıkardılar. Tornacı, peugeot ustası ve torsiyon tamir kiti. Araba bir gün peugeot ustasında yatacak. Baya pahalı piyasadaki fiyatlar göre ama bilemedim piyasa uçtuğundanmı yoksa benmi kazıklanıyorum
|
![]() ![]() 1. Vites ![]() ![]() Yaşı : Belirtilmemiş Aracı : 2000 Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2019 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 213 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Berkay Erdinç
Torsiyon aslında sorun gibi görülsede çok basit bir olay.anahtar tutmayı biliyorsanız kriko ve sehpa(eşek) yeterli olur.şahsen ben öyle yaptım.
Genelde sıkıntıyı rulmanlar yapıyor.rulman dağıldıgında fark eden şanslı.farketmeyen yada umursamayanlan malesef bozuk rulmanlar milide bozuyor.ses yapma gıcırdama sebebi genelde dağılan rulman parçaları mili yediği için oluyor.mil bozulunca tornacıya gebe kalınıyor. Tornacı olmadan torsiyon kollarını söküp eski rulmanların yerine yenilerini çakıp bol gresle yerine takıyoruz. Gelelim mil olayına torsiyon yapacak yaptıracaklar kaynakla vs doldurtmayın.ya yeni mil yapsın tornacı yada miller hazır olarak satılıyor hazır temin edin. Unutmamanız gereken şey ise torsiyon burcları (takozları).miller bozulmuş ise miller için torsiyon komple aşağıya alınacaksa muhakak torsiyon burclarını değiştirin. |
![]() ![]() 1. Vites ![]() ![]() Yaşı : Belirtilmemiş Aracı : Peugeot 206 Kayıt Tarihi: 23 Şubat 2020 Konum: Mersin Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
Çok güzel bilgi kral teşekkürler benim için gerek kalmadı ama sonradan gelenlere kesin yarayacaktır. Benim burçlar falan değişti mile kaynakta yaptırmadık. Usta haklıysa eğer araç ilk kez torsiyona girmiş km 235 binde çok şaşırdım
|
![]() ![]() 1. Vites ![]() ![]() Yaşı : Belirtilmemiş Aracı : 2000 Kayıt Tarihi: 06 Aralık 2019 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 213 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Berkay Erdinç
Estağfurullah. Doğrudur düzgün kullanılmışsa neden bozulsun.tümsekler,çukurlar vs dikkatlı geçildiyse.kaldırıma devamlı çıkılmadıysa yada arka tekerleri devamlı kaldırıma dayanmadıysa bozulmamıştır. Torsiyon için önemli olan birşeyde el freni.iki tarafında eşit tuttuğundan emin olunmalı.park ettiğiniz yerden tekrar araca bindiğinizde dikkat edin el frenini bıraktığınızda araçta çok hafif bir esneme olur.özellikle araç tam durmadan çekilen el freninde bu daha çok hissedilir.el frenin önemide burada devreye girer.tutmayan taraf tutan taraftan yukarıda duracaktır.buda (bir tarafın)torsiyon koluna sabaha kadar yada park alanında durduğu sürece daha fazla yük bineceği anlamına gelir.dikkat etmekte yarar var
|
Bunlarıda kaptım üstat çok saol güzel bilgiler için
|
![]() ![]() 1. Vites ![]() ![]() Yaşı : Belirtilmemiş Aracı : 307 1.6 Benzinli Otomatik Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2020 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osmanyilmaz26
Eyvallah usta aydınlatıcı bilgiler yazıyorsun....
![]() |
![]() ![]() 1. Vites ![]() ![]() Yaşı : Belirtilmemiş Aracı : 307 Kayıt Tarihi: 04 Şubat 2021 Konum: Zonguldak Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kaptanasi
Torsiyon bahsettiğin. Kadar Şok parçala. Gres yagla tak işi değildir kardeşim. O torsiyonda üç tane karsidan karşıya mil vardır. Onlar eksantrik frezelidir ve aracın yüksekliğini ayarlar. Toplarken bu eksantrik ayarını yapmasını bilmen gerekir. Çoğu kişi bu yüzden torsiyon sökmez bu bir. Torsiyonun iki kafasinda
rulmanların çalıştığı iki adet mil vardir. Bu Millerbozuksa. Ki genelde asinmistir o.millerin sıkı gecme. Yani tavlanarak sokup takılmasi lazım. Miller hazır ları taksanda . Bazı milleri taktiginda yine boşluk olabiliyor. İşi bilen. Erbabı bı tornaciya yaptirirsan daha iyi olur. Tabi bu tornaci hangi çelikten yapılacağını bilecek ve o mile sertlik verebilecek. Ayriyeten mili biraz daha farkli ölçüde yapabilecek. Bu ölçü %10 yada 5 arasi olacakki . Toplanirken rulman sıkı gecmekten bozulmasin.Rulmanların çakildigi . Akış yuvaları genelde bozuk olur . Çoğu usta elle bakar . Bozuk olduğunu fark etmez. Sadece milleri değiştirir tornaciya ve toplar. O torsiyonu altı ay sonra yine kucagindadir. Ayriyeten bahsettigimiz rulman yuvaları kaynakla değil. Tezgahta iki punta arasiba merkez kaçmadan . Bağlanıp buyutulup. Oralara mikrometre ve pasometre ile sıkma toleransları verilerek. Burçlar yapılır. Çakılır. Cakildiktan sonra o ralar pasometre ile çakma toleransları kontrol edilir tanamsa soken ar kadasa teslim edilir. Kg . Bizzat sürekli yaptığımız istir
![]() Düzenleyen Kaptanasi - 05 Şubat 2021 Saat 00:06 |
![]() ![]() 1. Vites ![]() ![]() Yaşı : Belirtilmemiş Aracı : 206+ 1.4hdi 2010 Kayıt Tarihi: 27 Ocak 2023 Konum: Sisli Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1 |
Merhabalar 206 ayni sorunu yasamaktayiz yeriniz nerededir?
Syg. |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |