![]() |
|
307 sorunlar listesi tam 15 tane |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
altantezcan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 30 - Mayıs - 1989 Kayıt Tarihi: 25 Temmuz 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı altantezcan
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 14 Ekim 2011 Saat 22:57 |
Herkese selamlar Aracı mayısta aldım aldığımdan bu yana ufak tefek o kadar çok sorun çıkardı ki sıkıldım artık ve sorunlar git gide büyümeye başlıyor.Maaşın yarısı arabanın ufak tefek arızalarına gidiyor bıktırdı artık I love my pug diyemez oldum.
1.Arka amortisörler 2 defa patladı 2.cd changer çalışmıyor sürekli ışıkları yanıp sönüyor (kronik arıza) 3.sol far motoru çalışmıyor ve elle ayar yapılmıyor(far değişecek 160 tl tanesi) 4.sol farın üzerinde kocaman delik oluşmuş sanırım motor yakmış orayı. 5.Delik dolayısı ile sanırım far sürekli buhar yapıyor. 6.sürücü camının otomatik indirip kaldırması arızalı elimi sürekli basılı tutmak zorundayım (komple değişecek 210tl ) 7.sunroof iyi çalışmıyor açmak için döndürdüğümde bazen açılmıyor ya da yanlış kademede açılıyor tamamen açılmıyor açılırken gacır gucur ses yapıyor ne yapılır bilmiyorum. 8.farlar plastik olduğundan güneş yakmış temizlenmeli dışarıda(120 tl istiyorlar) 9.ön takımdan ses gelmeye başladı çukurlarda tak diye vuruyor z rotları arızaları. 10. müziği yüksek sese getirdğimde ya da sis farlarını açtığımda yolda giderken battery charge fault yazıyor akü ışığı yanıyor ışıkları kapatıp beklince sönüyor(akü yeni değişti.) 11.ilk kalkışlarda tekleme yapıyor düzgün çok gaz vermem gerekiyor. 12.arka silecekten su gelmiyor arkaya su attırdığımda önden çıkıyor her yolu denedim (sıcak su kuydum iğneyle kurcaladım hatta tiner döküp bastım açılmadı )olmadı arka fıskıyenin olduğu yeri açamadım bir türlü. 13. bağajın üstündeki fren lambaları teker teker patlıyor 4 tane var ama ordaki lambayı değiştiremiyorum çünkü çıkmıyor yerinden en ufak bir kastırmada çatırdayıp kırılıyor. 14.sol farıdeğiştirmem gerekiyor ama farları sökmek için tampon indirmem gerekiyormuş sanırım bunu nasıl yapıcam çözemedim hem ne gereği varsa nden öyle yapıyorlar bu pejoları anlayamıyorum ya :S 15. aracın sürekli harareti yükseliyor araç yokuş yolda düz değilse de yükseliyor düzelince normale dönüyor vs.vs.vs...... Pejoyu çok severim ve biliyorsununuz çok fazla sayıda insan ise pejoyu asrın hatası olarak görebiliyor ve onlara kavga edercesine muhalefet ediyorum ama sanırım haklılar demeye başlıyorum. belki 30a yakın pejo kullanan arkadaşım var hepsi bi ton sikayet ediyor. madem öyle sat diyeceksiniz ama kıyamıyorum arabamı da pejoyuda seviyorum nasıl kıyayım şu güzelliğe bakarmısınızı ya aslan sonuçta ![]() ama ben şimdi ne yapayım bi akıl verin ufak şeyler bunlar geç diceksiniz ama sinekte küçük mide bulandırıyor işte toplamda 1500 tl ye yakın masraf yapılması gerekiyor daha belki bilmediklerim de olabilir. bu arızalardan kendi çabamla yapabileceklerim varsa fikrinizi ortaya koyunuz lütfen ![]() ![]() Düzenleyen altantezcan - 14 Ekim 2011 Saat 22:59 |
|
Peugeut 307 1.6 XT Premium 2003
! Kara Kedi ! |
|
![]() |
|
altantezcan ![]() 1. Vites ![]() ![]() 30 - Mayıs - 1989 Kayıt Tarihi: 25 Temmuz 2011 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı altantezcan
![]() ![]() ![]() ![]() |
Sanırım sadece benin araçta bu kadar sorun var kimseden çıt yok :D
|
|
! Kara Kedi ! |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
valla hocam 2. el araç alınca açacak masrafları kabulleneceksin. bende yeni aldım daha aracımı 1 ay oldu. 500 tl harcadım. ama böyle olacağını biliyordum alırken. sonuçta aldığımız araçlar sıfır araçlar değil. ben inanmıyorum pejonun diğer araçlara göre daha kalitesiz yada daha fazla sorun çıkaran bir araç olduğuna. bu tamamen bizden önceki sahiplerinin düzgün kullanmamasından kaynaklanıyor. ben ilk pejo zevkini arkadaşımın aracında yaşadım. 307 2006 model 1.6hdi 110hp. 130bin km deydi en son sattığında. sıfır alıp 4 yıl kullandı ve ben bir kere de arabasının sorun çıkardığını görmedim. ama çok titiz kullanırdı. bizden öncekilerin hatalarını şuan malesef biz çekiyoruz.
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı altantezcan
evet haklısınız 2.el araç sonuçta alırkende bi okadar dikkat ettim değişeni bırak boya bile yok ama gel görkü elektirik ve iç aksamdaki sorunlar başa bela oldu.aslında aldığım kişide tanıdık çok titiz biri ve birde tüm bu sorunlar son 2 hafta içinde olmaya başladı daha önce hiç bir sorun yoktu benim şaşkınlığımda bundan ötürü birde ben o kadar titizim ki aracım konusunda en ufak bir seste hemen sanayiye giderim ama 2 haftadır git gel bıktık sizlere içimi döküyorum.
ama genede "pejo işte ne beklersin" diyenlere muhalefet etmeyi sürdürüyorum : ![]() |
|
! Kara Kedi ! |
|
![]() |
|
iibrahimm ![]() 2. Vites ![]() ![]() 19 - Haziran - 1983 Kayıt Tarihi: 02 Nisan 2010 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 289 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı iibrahimm
belki biraz daha fazlaydı sorunlarım tek tek yaptırdım motor deyişmesi dahil olmak üzere hesabını tutabildiyim 8.000 tl masraf yaptım belki daha fazla ya ban ne yapayım şimdi bukadar masraftan sonra satamıyorun zatan satmamı gerektıren bişeyde kalmadı ful kasko yaptırdım şimdi 1540 tl ohhh
|
|
307 1,4 hdı
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı altantezcan
E ben susayım o zaman ![]() evet abi masraflar çıkacak allah korusun bir kaza bela olduğunda ya da kendi hatamdan vurdumduymazlık yaptığımdan bir arıza verse gam yemicem tüm bunlar araç evin önünde yatarken meydana geliyor pazarları kullanıyorum sadece düğer günler şirketin aracı var her pazar yeni bir arıza çıkıyor durup duruken takıldığım, kızdığım nokta bu benim ![]() Düzenleyen altantezcan - 14 Ekim 2011 Saat 23:28 |
|
! Kara Kedi ! |
|
![]() |
|
1.Bende kullanıyorum hiç arka amortisör patlamadı.Çukurlardan geçerken çıkan pat diye bir ses var onu diyosan o amortisörle alakasız çok basit çözümü olan bir sorun
3.4.senden önce bir şey olduğu kesin far motoru durup dururken bozulcak bir parça değil 6.sebep oksitlenme açıp alkolle sil sıfır gibi olur zaten 8.farın dış camının orjinalinin çifti 70 lira o temizlemeye 120 isteyene benden selam söyle ;) 10.hareket halinde yapıyorsa sorun aküde değildir şarj dinomosunun kömürleri zamanla biter değişir bu her arabada vardır ömürleri fazla yada kısa olabilir sadece 12.Bendede vardı aynı sorun nasıl oldu bilmiyorum ama şimdi çalışıyo okuyunca farkettim :) 13.Benim aracımda 2003 model çok kolay sökülüp rahat değişiyo o ampüller 3.firenden bahsediyosan sende neden öyle anlamadım? 14.tamponun çok kolay söküldüğünü duymuştum benimde işlerim var sökmem gerekiyor ama nasıl olduğunu bilmiyorum + Aracı sanırım sıfır almadınız sizden önce kullananlar hor kullanmış bakımlarını aksatmış olabilir.Biz aracı aldığımızda tertemizdi 1.4 hdi daha fazla şikayet var benziinlilerinden.4 yıl ailece kullandık bi ton masraf ettik gerekli gereksiz her hataya ustaların bunların hastalığı diye teşhis koyması kanıma dokunuyordu öyle böyle en son motor bile yaptık sıfırdan 6 ay sonra yine yolda kaldı ustanın hatasıymış bidaha yaptılar mahçubiyetten adam gibi yaptılar.Bakımını hiç aksatmam hatta pimpirikliyim biraz 50 kere radyoyu kapatır açarım motorun sesini dinlerim arada rahat etmek için varmı bi gariplik diye.Arabayı 6 aydır kullanıyorum sıkıştıra sıkıştıra tık demedi şimdiye kadar maşallahı var.Peugeot kötü bir marka değil kesinlikle bizim insanımza fazla ama bence her şey sensörlü elektronik vs.Bakımsızlığa gelmiyo hiç.En basitinden megane2ler daha çok ediyo piyasada daha çok tutuluyo.Renault yetkili servisine yıllarını vermş bir abim 5 para etmez der hep.92 model brodvayda kullanılan debriyaj sistemiyle 2008 model megane2de kullanılanın aynı sistem olduğunu bilmez ama kimse.Çok uzun oldu sanırım ama içimi döktüm iyi oldu. kusura bakmayın :)
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı altantezcan
pejoyu kötülemem kötüleyenide sevmem :D
Araç sıfır değil benden önceki de tanıdık ve arabayı sıfır alındığından beri biliyorum ve bu sorunlar son 2 haftadır başıma geliyor daha öncesinde hiç bir sorun yoktu sarj sorununun kömürlerden olacağını bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu onları yaptırayım bi sorunu hallettik en azından :D evet 3. fren lambasından bahsediyorum bagajı açıp arkada somunları var 2 tane onları söktüm sanırım tırnaklı yada pas falan yapmış oynamadı bile yerinden ampül aldım o bana bakar ben ona :D |
|
! Kara Kedi ! |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı altantezcan
Bi an çok ileri gittiğim düşündürdün bana hüseyin bu kadar kızacağını bileydim açmazdım konuyu yahu
![]() |
|
! Kara Kedi ! |
|
![]() |
|
aynen bende ilk somunları söktüğümde oynatamamıştım sonra açtım ama hatırlamıyorum tam sanırım ne çıkarsa bahtıma diyip dalmıştım çekiçle
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı altantezcan
bide pas sökücü sıkıp deniyeyim
bu arada far motorunu içini açtım motor arızalı çıktı yanmış sanırım |
|
! Kara Kedi ! |
|
![]() |
|
bahsettiğin deliğin sebebide odur belki ama ben senin yerinde olsam idare eder ilk fırsatta çakardım bi çift angel farı siyahta çok asil durur bence
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı altantezcan
angel far çok iyi fikir peki farla beraber motorda gelir mi fiyat konusu var tabi bide saırım 300 tl civarı ?
birde yasak diye duydum muayeneden geçmez falan dediler aslı var mı acaba? |
|
! Kara Kedi ! |
|
![]() |
|
Alakası yok muayneyle.Sonar aldım ben 1yılı geçti memnunum ama takmadan önce sağlam bi silikon çektir orjinal silikonun üstüne.İçlerinde motor yok yükseklik ayarı elle yapılabiliyor ama Cem abi baktı benim farlara orjinal motorun yeri varmış takılabilir yani.Benim eski farlarda pus yapmıştı muayneden geçmiyomuş o şekilde o sebeple aldırtmıştım angelleri babama hiç sorun olmadı muayneden far konusunda
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı altantezcan
ne kadara aldın peki?
|
|
! Kara Kedi ! |
|
![]() |
|
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
15 adet sorunun zaten 5 tanesi far ile alakalı zaten gördüğüm kadarı ile
|
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı altantezcan
evet bu far meselesi çok canımı sıkıyor zaten sizde çıkma ya da sıfır far motoru veya angel far bulunur mu fiyatları nedir
ve birde cam kumandası sürücü tarafı |
|
! Kara Kedi ! |
|
![]() |
|
Yanlış anlaşılmasın ama bakarsan bağ bakmazsan dağ olayı biraz.Aracını sıfır mı ikinci el mi aldın bilmiyorum.
Her hafta sonu pazar sabah arabanın yağ su hidrolik cam suyu ve akü değerlerine bakarım. Hava filtresini çırparım. Her binişimde lastikleri kontrol ederim ayda 1-2 lastik havasını kontrol ederim. Pazar rutin bakım esnasında aracın kaput altına iyi bakarım motor kısmında terleme aşınma yanma v.s var mı. kireçli sudan aracı korurum. Çünkü kireç kadar lanet bişi yok herşeyi tıkıyor ve aracın boyasını mahvediyor. Karlı ve dolu yağan havada aracı kapalı otoparka çekerim. 15-20 bin tllik araç dışarda zarar göreceğine 10-20 lira verir rahat ederim. 307ler her ne kadar sınıfının en kalitelisi olsada mükemmel araç değildir. Zamanla en lüks araba bile sorun çıkarır. Sizin bu saatten sonra yapacağınız iki şey var. Ya aracı satıp yenilemek, yada bu sorunları orjinalleri ile değiştirerek veya çok iyi işçilik işlemleri ile yaptırmanız. En azından bir kere para verin rahat edin sanayiye taşınıp durmayın. Düzenleyen Alicilik - 15 Ekim 2011 Saat 00:02 |
|
![]() |
|
peugeotefe ![]() 4. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Nisan 2009 Konum: İKİTELLİ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3222 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı peugeotefe
far motoru var elımde cam düğmesinin tırnakları sağlam ise 1 tl ile o olayı çözebilirsiniz
|
|
|
|
![]() |
|
270di sanırım junyanlar 310du hatta param yetmemişti 300e düşmemişti adam ama iyiki sonar almışım daha sade duruyo bence
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |