|
407 de rölantide aşırı titreme |
Yanıt Yaz | Sayfa <12345> |
Yazar | |
AydoğanT
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2013 Konum: Karabük Durum: Aktif Değil Mesajlar: 24 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Okan Tekin arkadaşımızın yazısından sonra motoru açtırmama kararı aldım. Sonuçta düzeleceğine cebe ziyanı oluyor. Valla enjektörtörlerde değişti ancak nafile , şimdi usta arabayı orjinal servisine götürüp oradaki program ile resetleme yapacak. Yarın belli olur sonuç.
|
|
evooz
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Ağustos 2013 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ben aracı servise götürdüğümde yeni versiyon var atalımmı dediler bene ecu yu günceletmiştim. Ancak hatayı güncellemeden sonra bi süre benzin ilekullanmamak oldu ben direk lpg ile başladım, şu an resetleme yaptıramıorum çünki serviste cihaza bağlanınca güncellenecek yazılım bulunamadı diyor son vesiyonu da tekrar atmak mümkün olmuyormuş, size tavsem güncellemeden sonra b süre benzin ile kullanmanız olacak, sonuçları merakla bekliorum
|
|
2006 407SW 2.0 Otomatik
Romano LPG |
|
AydoğanT
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2013 Konum: Karabük Durum: Aktif Değil Mesajlar: 24 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ben lpg tesisatını zaten söktürmüştüm dolayısıla mecburen benzin ile kullanacağım. İnş düzelir ...Umudum yok ama...
|
|
AydoğanT
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Peki servise sordunuzmu acaba resetlenirse bu sorun çözülürmü diye...
|
|
irfansdemir
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı irfansdemir
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
H.sonu internette biraz arastirma yaptim, ozellikle bu tur yani sadece motor sogukken tekleme yapip isindiginda yapmadigi durum icin su tavsiyeleri gordum. Ilk firsatta yapmayi dusunuyorum. Birincisi egr'nin temizlenmesi/degistirilmesi, ikincisi de motor yagini degistirip subaplarla ilgili problemler icin tavsiye edilen bir yag katkisinin eklenmesi. Bu arada 10 dk aku kutup basini sokmeniz resetlemeyi saglar bildigim kadariyla ancak sonra ilk calismanin motor soguk yapilmasi ve fan calisana kadar motorun rolantide calistirilmasi yeterli. Birde eger araciniza daha once lpg montaji yapilmissa, manifoldda lpg enjektorlerini baglamak icin acilmis delikleri kontrol ettirin. Genelde bu delikler civata sabitleyici ile doldurulup civata atiliyor, ama bazen buralardan hava alma durumu olabiliyor.
|
|
evooz
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Ağustos 2013 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Açıkcası servisler genelde lpg li araçlara bakmadımları için lpg tecrübeleri pek yok benim gittiğim servis daha öncede dediğim gibi üst kapağı açıp kurum bağlayan yerleri temizlemek istiyor. Ben bügüne kadar:
- buji değiştirdim, - bobin değiştirdim, - Yağı boşaltıp motorun içini bi cihazla yıkatıp yağ değişikliği, - Gaz kelebeği temizliği ve adaptasyonu, - Egr valfi temizliği, - map sensörü temizliği yaptırdım. Sonuç malesef hala hüsran, denemek için veren bi parçacı bulabilirsem gaz kelebeğini komple alıp denemek istiyorum, bide oksijen sensörü değişikliği ile bu sorunu çözen bi yazı okumuştum. Ama mantıken düşünürsek ilk çalıştırmada motora hava üfleyen kompresör çalışırken bi problem yok o durdukdan sonra titremey başlıyor demekki araç yeteri kadar hava almıyor, motora giren havayıda ayarlayan gaz kelebeği. Ama olay burada başlıyor, gaz kelebeği arızalı olduğu içinmi kelebeği yeteri kadar açmıyor, yoksa arızalı bi sensörden aldığı yanlış bilgi içinmi açmıyor.
|
|
2006 407SW 2.0 Otomatik
Romano LPG |
|
saruhan
1. Vites Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2013 Konum: BALIKESİR Durum: Aktif Değil Mesajlar: 28 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaşlar yazılanların tamamını okudum.Bir arkadaşımın aracı vardı audi a4 1.6 sıcak soğuk tekleme mevcuttu cihaza bağlandıgında arıza vermiyordu.Araca her türlü bakım yapıldı çözüm olmadı.Ancak son olarak oksijen sensörünü değiştirdik.Ve boşuna masraf yaptığımızı keşke en basta değiştirseydik dedik.Şuan araçta hiç bir şekilde tekleme mevcut değil.İnşallah sorununuz çözüme kavuşur.
|
|
irfansdemir
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Ocak 2014 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı irfansdemir
|
Oksijen sensoru bir miktar isindiktan sonra devreye girer bildigim kadariyla, bizim bu problem sadece motor sogukken oluyor, o yuzden ben pek ihtimal vermiyorum. Benim sasirdigim yetkili servislerin bu problemi cozemiyor olmasi. Serviste cihaza bagladiginizda aslinda hemen hemen tum sensor degerleri okunabiliyor, oradan anlasilabiliyor olmali bence. Galiba yetkili yerine bilgili bi servis bulmak lazim:) Neyse irtibati kesmeyelim, cozumunu bulan insaniyet namina digerleriyle paylassin:)
|
|
evooz
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Peki hangi oksijen sensörü, araçlarda genelde katalitikten önce ve sonra iki adet oksijen sensörü bulunuyor.
|
|
2006 407SW 2.0 Otomatik
Romano LPG |
|
OkanTekin
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2012 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 51 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OkanTekin
|
Merhabalar. Benim aracım da herhangi bir değişiklik yok. Halen aynı sorun devam ediyor. Araç soğukken 3. silindir de hareket yok. denemek için ilk çalışma anında o silindire giden ateşlemeyi de kestik , aynı çalışıyor. yani 3. silindir yok... İnternette okuduğum kadarıyla zaten hep 3. silindir de oluyor bu. Anlamadım gitti. Arabayı çalıştırır çalıştırmaz 2000 devir de 1-2 dakika bekliyorum. Hareket etmiyorum. 100 - 150 metre ilerledikten sonra düzeliyor.
Kışı soğuk geçmeyen bi şehirde yaşasam sıkıntı olmayacak ama... :) |
|
Okan Tekin
|
|
evooz
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
[QUOTE=OkanTekin]Merhabalar. Benim aracım da herhangi bir değişiklik yok. Halen aynı sorun devam ediyor. Araç soğukken 3. silindir de hareket yok. denemek için ilk çalışma anında o silindire giden ateşlemeyi de kestik , aynı çalışıyor. yani 3. silindir yok... İnternette okuduğum kadarıyla zaten hep 3. silindir de oluyor bu. Anlamadım gitti. Arabayı çalıştırır çalıştırmaz 2000 devir de 1-2 dakika bekliyorum. Hareket etmiyorum. 100 - 150 metre ilerledikten sonra düzeliyor.
Kışı soğuk geçmeyen bi şehirde yaşasam sıkıntı olmayacak ama... :)[/QUO Peki sizde de ilk çalıştırmada hava kompresörü çalışırken soun olmaıp, o durdukan sonra mı başlıyor sallantı
|
|
2006 407SW 2.0 Otomatik
Romano LPG |
|
OkanTekin
1. Vites Kayıt Tarihi: 28 Eylül 2012 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 51 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OkanTekin
|
Evet aynen öyle. O da sanırım 25 saniye kadar çalışıyordu...
|
|
Okan Tekin
|
|
AydoğanT
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Aynı sorun bende de devam ediyor yani ustalar çözemedi.
|
|
AydoğanT
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Peki 3. silindir ısındıktan sonra normale dönüyormu...
|
|
OkanTekin
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OkanTekin
|
Evet ısındıktan sonra ( benim tespit ettiğim hararet göstergesi 60-70 arasında bir yere gelince) düzeliyor. Saat gibi , hiçbir sıkıntı yok. Hatta benim önceden yaptırdığım işlemler (kapağın açılması ve temizlenmesi , yeni sübaplar vs) den dolayı hem performans arttı hemde daha sessiz çalışıyor. Yazın 10 numara aslan olcak bizimki ama kışın titrek bir kedi resmen :)
|
|
Okan Tekin
|
|
AydoğanT
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hakikaten enteresan bir sorun.. Artık böyle takılacağız kışları ... Eğer herhangi bir çözümünü bulursanız lütfen bizimle paylaşın....Teşekkürler...
|
|
OkanTekin
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OkanTekin
|
Evet gerçekten garip bir durum. Herhangi biri çözerde buraya yazarsa çok iyi olur. Ben uğraşıyorum bakalım... İnşallah çözeriz...
|
|
Okan Tekin
|
|
evooz
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaşlar bulabilen, tanıdık parçacı arkadaşı olan bi arkadaş oksijen sensörünü deneyebilirmi, bende sordurmaya devam ediyorum eğer bulabilirsem deneyeceğim
|
|
2006 407SW 2.0 Otomatik
Romano LPG |
|
OkanTekin
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı OkanTekin
|
Merhaba arkadaşlar
Bu sabah arabayı çalıştırdım.Hava kompresörü yine 25 saniye çalıştı ve durdu. Motor teklemeye başladı sonrasında. Hemen 2000 devire getirdim... Bekledim... Sonra 4000 devir civarına çıkardım deviri ayağımı gaz pedalından çektim ve araç stop etti...Peugeot mühendislerine sövdüm... (Ama çok sağlam) Çocukluk yıllarım aklıma geldi. Babamın bir arabası vardı. Araba soğukken jikleyi çeker sonra ısındıktan sora jikleyi kapatırdı.(hey gidi günler) (çocuk yaşta aklımda kalan şey de enteresanmış :) ) 407 de manuel jikle yok. Ama otomatik jikle vardır diye düşünüyorum... Jiklenin görevide soğuk havalarda (yani motor soğukken) motora zengin hava ve benzin karışımını göndermek diye biliyorum. Bu jikle devresi varsa ve arızalıysa , ve sadece soğukken çalışan bir parça ise bu arızalı olabilir diye düşünüyorum. Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim. Yani bu devre varmı ? Varsa nerede ? Düzenleyen OkanTekin - 15 Ocak 2014 Saat 10:17 |
|
Okan Tekin
|
|
evooz
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bugüne kadar hiç arıza ışığı akmaan aracım senn dedğin olayı deneyinde arızaq ışığı yakmıştı, sonra söndü ama :)stop etmemişti benimki
|
|
2006 407SW 2.0 Otomatik
Romano LPG |
|
Yanıt Yaz | Sayfa <12345> |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |