![]() |
|
siyah çıtaları boyamak |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 5> |
Yazar | |
mdincer34 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Mart 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 425 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mdincer34
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2011 Saat 19:26 |
arkadaşlar uzun süredir formdada takip ediyorum arkadaşların çoğu bu konuda istekli ben bir kaç araştırma yaptım plastik siprey astarlar var orjinal boya alsak kendimiz güzelce boyama işlemini yapamazmıyız bence öyle çok zor bir olay olmasa gerek biraz el yatkınsa ve güzel bir anlatım olsa ben yaparım mesala :)
|
|
2005 407 2.0 comfort hdi otomatik / 136 hp
|
|
![]() |
|
307P ![]() 1. Vites ![]() ![]() 09 - Kasım - 1987 Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Benim boyandı yarın bakacağım nasıl olmuş acaba
![]() |
|
![]() |
|
forewer_fb ![]() 1. Vites ![]() ![]() 20 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 05 Mart 2011 Konum: üsküdar/küçüksu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 844 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı forewer_fb
![]() ![]() ![]() ![]() |
öylede güzel oluyor ki teknik servis olduğum için haliyle el beceresi şart, arkadaşımda honda 600rr racing motor var orjinal çizik bile olmayan parçalara neler yapıyor inanamazsın önce canım parçaları zımparalıyım yüzey oluşturuyor, sonra plastik parçalar için astarlar var astar atıyor güzelce kuruduktan sonra boya ve son olarak cila işçilik kişiye kalmış ama sonuç harika, önemli olan temiz titiz çalışmak bide gerekli kimyasalları kullanmak...
|
|
İETT, metrobüs, dolmuş, vapur :)hala peugeot sevdalısı
B Rh(+) 0533 484 26 08 |
|
![]() |
|
mdincer34 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22 Mart 2011 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 425 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mdincer34
işte bende onalrı diyorum yani tüm parçaları ( ki temin edilmesi çok kolay parçalar ) alsak güzelce ince bir zımpara ile sımpara atsak sonra astar sonra boya sonra cila :) yani yapamazmıyız usta yapınca harika olur ama ben yapınca idare eder hmm gücel olmuş desem kendim yeter :)
|
|
|
|
![]() |
|
motoberk ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 11 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 86 |
Bende yeni yaptım ral 9010 beyaz boya aldım sprey, araç rengi ile hafif bi fark var ama sırıtmıyor daha bile hoş duruyor.
Kalından inceye 3 kat sulu zımpara yaptım.
Ardından 2 kat astar attım.
Tekrar ince zımpara ile çok az sulu olarak zımparaladım.
Kurutup 3 kat boya attım.
Bana göre çok hoş oldu. İlk yapışım olduğundan bazı acemilik hataları var tabii ama
![]() Boya 400ml idi ve bu 3 çıta, bagaj çıtası yaptı.
Kalanıdayeni boya aldım onla yapıyorum. Ayna, tampon...
|
|
Peugeot 206 1.4 XR Presense OV
Atiker Safefast lpg sistemi |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mdincer34
işte bak demek istediğim bu harika bende bu hafta sonu araştırcağım siprey astar ve ince zımpara alacağım siprey kendi rengine yakın bir renk arıyorum siyah yadaeyazda sıkıntı yok renk var tutuyorda ama benim ki şeytan kırmızı geçio o renge yakın sprey bulamıyorum beyaz siyah veya gri için çok seçenek var şanslısınız yani :) malzemede ince zımpara numarası varmı birde astar sıkıp kuruyunca tekrar zımara atınca astar çıkmadımı
|
|
|
|
![]() |
|
Muhammet ÇAKIR ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
|
|
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
|
![]() |
|
motoberk ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Mayıs - 1988 Kayıt Tarihi: 11 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 86 |
Ben sırayla 80-100-220-c180 kullandım zımpara olarak fakat acemilik hataları var:)
İyi zımpara sağlam atılmış 2 kat astar ve yarım saat ara ile atılmış 3-4 kat boya çok güzel sonuç çıkarır. Boyayı mümkün olduğu kadar uzaktan püskürtmek lazım zaten kutusundada yazar.
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mdincer34
süper tavsiye arkadaşım çok teşekkür ederim haftaya sanayiye gidip aracın kendi rengini bastıracağım siprey kutuya sonrası el becerime kalmış zevkle yapacağım valla :)
|
|
|
|
![]() |
|
Ama sakın ve sakın acele etmeyin boyanın 24 saat kuruma süresi var bekleyin derim.
Astardan sonrada en ince zımpara ile zımparalayın.
|
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mdincer34
arkadaşlar çıtaları söksem geri takmakta sıkıntı yaşarmı klips gibi bişemi var kırılırmı nasıl sökerim zarar vermeden
|
|
|
|
![]() |
|
Benim arabada kapı kaplamasını söktüm içerden öyle yaptım klipsleri kırmadan çıkardım. Sizin araçta aynı mıdır bilemem model farkı var sonuçta. Kırsanız bile plastik yapıştırıcıları var onlarla tutturmanız gerecek. |
|
|
![]() |
|
EmRe26 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Mayıs - 1993 Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2010 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 459 |
bende yapmayı düşünüyorum ya. gümüş gri aracın rengi. maliyeti ne kadar tutuyo sprey ile boyadığnzda? astarı falan yapan abiler detaylı bçimde malzeme listelerinide söyleyeblrmsnz?
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mdincer34
aynı işlem için araştırıyorum sprey astar 10 tl gibi sprey boya 10 tl desen sana max 20 25 tl ye malolur zımparada alınacak gerisi el emeği oda bedava :) bu arada eskişehiri özledim üniv.orada okudum çok güzel bir şehir |
|
|
|
![]() |
|
EmRe26 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 13 - Mayıs - 1993 Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2010 Konum: Eskişehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 459 |
eskişehir gbi şehirmi warrr :)
|
|
![]() |
|
307P ![]() 1. Vites ![]() ![]() 09 - Kasım - 1987 Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 452 |
Bir de biz görebilsek şu Eskişehir'i
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı mdincer34
kütahya ya bende geliyorum yazları çok yakınsın valla bir saat en fazla git derim :)
|
|
|
|
![]() |
|
yani abi 80 km falandı kütahya eskişehir. gel gör bizi aşk-ı şehirr
|
|
![]() |
|
Arkadaşlarla bir ara kararlaştırdık ama olmadı tekte gelmek istemedim.Bakalım ayarlayabilirsek muhammetle falan gelebiliriz
![]() ![]() |
|
![]() |
|
klemann ![]() 1. Vites ![]() ![]() Forumdan Banlandı... Kayıt Tarihi: 01 Şubat 2011 Konum: Kayseri Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
bu iş beceri işi bence. beceriden çok ustalık işi. kötü boyanan kuşaklarla araç komple boyalı pert araçlar gibi duruyor. bence masraftan kaçmayın 1 kerelik yapın. son tavsiyem boyatınca 1-2 gun bekletip iyice kuruyunca taktırmanız
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123 5> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |