|
106XS - HARARET. MÜŞÜR? TERMOSTAT? YARDIM |
Yanıt Yaz | Sayfa <12 |
Yazar | |
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
rıca ederım sorun degıl. bunun ıcın burdayız. termostattan once radyator sıcaktı dıyorsan radyatorde tıkanıklık olmasa gerek. devırdaımınde de bır sorun olsa kalorıferınde ıyı ısıtmaması gerekır dıye dusunuyorum. sen termostatını bır kontrol ettır... |
|
ALX
1. Vites Kayıt Tarihi: 17 Ağustos 2010 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 93 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Termostat yokken zaten anlattığım gibi rölantide motor ısınıyordu, radyatör de sıcaktı, fan açıp kapanıyordu. Düz yolda giderken ise hararet düşüyordu, bu da tıkanıklık yok demektir. Termostat kalıyor.
İlk önce onu yapacağım. O da çözüm olmazsa diğer unsurlara da bakarız... İyi forumlar... Düzenleyen ALX - 09 Şubat 2011 Saat 12:19 |
|
erden1978
1. Vites 07 - Ekim - 1978 Kayıt Tarihi: 16 Mart 2009 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 27 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı erden1978
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Soğuk motorda stop etme sorunumum var.Acaba bu muşirlerle alakalı olabilirmi.
|
|
serdaralısan
1. Vites Kayıt Tarihi: 14 Mayıs 2014 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 325 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı serdaralısan
|
TERMOSTAT OLMAMASI SORUN DEĞİL SICAK HAVALARDA AMA SOĞUK HAVALARDA ANTFİRİZ YOKSA SAKINCALI OLABİLİR BENİMDE ARACIMDA YOK TERMOSTAT YÜZÜNDEN 4 KEZ CONTA YAKTIM BU YÜZDEN TERMOSTATI SÖKÜP ATTIM KIZDIM ŞUAN FAN BAYA UZUN SÜRE ÇALIŞIYOR AMA HARARET NORMAL YANİ ZATEN PEJOLARDA YARININ ÜZERİNDE DURMASI GEREK ORJİNALİ O TAM YARIDA DURMUYOR HARARET SIFIRIDA AYNIDIR BUNU SORUN ETMEYİN KIRMIZIYA 2 MM KALAYA KADAR NORMAL SAYILIYOR İBRE ONDAN SORASI SAKINCALI DİREK YA CONTA YAKTIRIR YADA RADYATÖRÜN YEDEK SU DEPOSNU PATLATIR BUNU ÇOK KEZ YAŞADIM RADYATÖR BİLE DELİNEBİLİYOR ÖZELLİKLE MOTORUN EMME MANİFOLTUNUN ALTINDAKİ SU ÇIKIŞ (T)Sİ VAR O ÇATLADIĞINDA HAFİF SU KAÇIRIYOR ANLAŞILMICAK ŞEKİLDE O ZAMAN HARARET GÖSTERGESİ YUKARILARDA DURUYOR ÇÜNKÜ İÇİNDE HAVA YAPTIRIYOR O PARÇAYI DEĞİŞTİRİP SİYAH CAM SİLİKONUYLA YAPIŞTIRDIM SÜPER OLDU
|
|
change
|
|
DgNTsN
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Eylül 2014 Konum: Istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 62 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bende 206 1.4 hdi var. 90 üstüne çıktımı hemen klima çalıştırıyorum düşüyor. normal şartlarda hep 70 civarı çalışıyor. bu anormal mi herkes 90 100 derecelerden bahsediyor.
|
|
ibanez_022
1. Vites Kayıt Tarihi: 14 Ağustos 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ibanez_022
|
bildiğim kadarı ile 106 lar böyle yada peugeotlar diyelim, 4 tane 106 değiştirdim. şehiriçi vs sıcak hava 90 dan aşağı inmezdi, normal seyir halinde 80 lere düşerdi. yokuş aşağı kompresyonla inerken 60 lara düşüyordu.
|
|
106 98 xr
|
|
eran
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 177 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arkadaşlar geçen hafta benim 99 model 106 xr sabah ilk yola çıkınca hararet son beyaz çubuğu da geçip kırmızı lambayı yaktı ve söndürdü. Yani 1-2 saniye yanık kaldı. Hararet en sona dayanmadı. Sonrasında ise gideceğim yere varana kadar hararet ortalarda, ortanın bir üstünde normal şekilde gezindi. Aynısını akşama da yaptı.
Ertesi gün aracı yetkili servise bıraktım. Baktılar, termostat dediler değiştirdiler. 1 hafta sorunsuz kullandım ancak 1 hafta sonra yine aynı sıkıntıyı yaptı. Dediğim gibi 1 kere yaptıktan sonra sürüş tamamlanana kadar yapmıyor. İlk çalıştırıp hareket ettirip belli bir ısıya gelene kadar ilk seferde yapıyor. Bazen de yapmıyor anlamadım. Sorun tam olarak ne olabilir?
|
|
outlaw
3. Vites Kayıt Tarihi: 13 Kasım 2012 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2010 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Şu 106 yakmak lazım bu ne yaa vicdan azabı gibiler...
|
|
SHQIPTAR
1998 106 xs 1600 cc Laguna lip omp kule gergisi GTI jant 185/50/14 toyo proxes t1r |
|
eran
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Ekim 2017 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 177 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Soğutma sıvısı max çizgisinin 2 parmak üzerinde olursa bir sıkıntı olur mu acaba?
|
|
eran
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bugün baktırdım. Devirdaim üzerindeki vidayı gevşeterek ve sol üstteki vanayı açarak havasını aldılar. Kalorifer bölümünde hava varmış, ondandır dediler. Deneyip göreceğiz bakalım. |
|
Yanıt Yaz | Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |