![]() |
|
peugeot 106xr'ye hangi lastik ebatı uyar? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Yazar | |||
sedataksu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Eylül - 1978 Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2011 Konum: İST, Kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 654 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedataksu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Sonucu bildir yalnız merak ettim.
![]() |
|||
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler... * 28 ÇOTANAKLAR * |
|||
![]() |
|||
ŞevkeTŞeneR ![]() 2. Vites ![]() ![]() 22 - Mayıs - 1991 Kayıt Tarihi: 18 Eylül 2011 Konum: İST, Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 103 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ŞevkeTŞeneR
||
tamam abi haber vericem sana :)
|
|||
ŞevkeT ŞeneR
İstanbuL/EyüP PeugeoT/106xR & ŞahiN_S A+Rh |
|||
![]() |
|||
sedataksu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Eylül - 1978 Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2011 Konum: İST, Kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 654 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedataksu
||
Öncelikle orjinal lastik ebadına uygun lastik ölçüsü şeçilir.Buna lastik denkliği denir bunu için hazır proğramlar var orjinal lastiğini istediğin lastiği yazıyorsun sana aradaki farkı veriyor - + yüzde 3 daha fazlası önerilmiyor.Sonrasında jant bijon ölçüsü ve ofset ölçüsüne bakılır.
|
|||
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler... * 28 ÇOTANAKLAR * |
|||
![]() |
|||
yeditepely ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2011 Konum: İst/KARTAL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yeditepely
||
mesela suan netten 3 janta bakıyorum hepsınde baslık pejo ıcın dıyor bak degerlerı sırasıyla yazıyorum.
7x16 4x108 et 25 6,5x16 4x108 et 18 7x16 4x108 et 23 sımdı burdakı 16lar jantın ebadı oluyor barız sekılde belli de peki 7 x ve 6,5 ne oluyor. et degerını nasıl hesap edecegım alırken.buyuk degerde oldugunda dısarıya cıkık kucuk olunca ıcerde mı oluyor
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedataksu
||
Ofset (ET ) değerinde aynı değeri yada yakın değeri kullanmak daha dogru olacak.Ofset (Et) değeri jantın merkezden dışa doğru olan çıkıntısının mm cinsinden ölçüsüdür.
Yanak olarak 6.5 janta 195 yada 205 ile başlayan lastikler uygundur.7 olursa 205 yada 215 lastik ideal ölçüdür.Orjinal lastik ölçünü ve kullanmak istediğin lastik ölçüsünü söylersen daha net birşey söylerim. |
|||
2011 C4 VTRPK MCP
|||
![]() |
|||
yeditepely ![]() 2. Vites ![]() ![]() 12 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2011 Konum: İst/KARTAL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 340 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yeditepely
||
tskler sedat abı yardımın ıcın.gercekten bılmıyorum ve oğrenmek ıstıyorum bu konuyu.yanı kısaca orjınal et degerım neyse onu alayım jantı dısarı cıkartmak ıcın et degerlerı farkedıyor anladıgım kadarıyla.sımdı abı bak ben hesapladım.
![]() ********* ![]() bu ıkısı arasında + ve - olarak degerler aynı.bu ne demek oluyor.sımdı benım orjınal olculerım.175/65/14. ben 195/50/15 mi kullanmalıyım yoksa 205/45/16 mı.ikisi arasında cok buyuk bır fark olacakmı.yol tutus yakıt tuketımı gıbı.
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı yeditepely
||
15 lastık 14 lastıkten buyuk oldugu halde lastık capı kucuk gozukuyor.583e 576
çok karısık bır sıstem gıbı :) 16 ıle 14 arasındada 7 mm var cap olarak. shekil.gti kardesım konunun altına yazıyorum ama bunlar sanada banada hepımıze yardımcı olacaktır.kusura bakmazsın umarım.:((
Düzenleyen yeditepely - 16 Ekim 2011 Saat 13:23 |
|||
![]() |
|||
ŞevkeTŞeneR ![]() 2. Vites ![]() ![]() 22 - Mayıs - 1991 Kayıt Tarihi: 18 Eylül 2011 Konum: İST, Eyüp Durum: Aktif Değil Mesajlar: 103 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ŞevkeTŞeneR
||
yok kardesim estafurullah bende sizin yazıları takip ediyorum zaten bişiler ögrenelim bende yeni aldım ve peugeot hakkında hiç bir bilgim yok :)
|
|||
ŞevkeT ŞeneR
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedataksu
||
Öncelikle 14 janttan 16 janta geçmeni tavsiye etmem .Yakıtın gerçekten artacak ve aracın performansında bir miktar düşme olacak.Baktığın tablodaki 7 mm fartan ziyade alttaki yüzde farkı önemli.Senin ölçün için 185 55 15 lastik uygun olacaktır.Jant olarakta 6*15 4*108 ET 20 civarı.Seçtiğin jantın kesinlikle agırlığına dikkat et buda yakıt ve performans için önemli bir noktadır.Lastik ebadın ne kadar büyürse lastik fiyatlarında onla orantılı olarak artacaktır bunuda unutma. |
|||
2011 C4 VTRPK MCP
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı ŞevkeTŞeneR
||
195-45-15 lastil taktım janta olmadı 4 jantada 1,5 cm orjinal flans aldım olmadı uzun bijon aldım araca sonunda taktım jantı bu seferde tam sol tam sagda davlumbaza sürtüyo yakarım ben bu arabayı napıcam arkadaslar ben ya.
|
|||
ŞevkeT ŞeneR
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |