![]() |
|
Lpgli 307 sorunları!! |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
helot ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Ocak - 1984 Kayıt Tarihi: 04 Nisan 2011 Konum: Manisa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 119 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2011 Saat 01:36 |
|
antipol. hatası bende alıyordum, motor arıza lambası yanıyordu lpg servisine goturdum ustam iyiydi cok iyi bir ayar ile hatayı duzeltti bir daha hata almadım. Cok ince bir ayar gerekiyor. İbre dusme sorununa gelince psa modulu (pahalı), benzin deposu yarıdan fazla olursa stop edip her calıstırmada ibre eski yerine gelir veya ucuz bir cozumu vardı forumda bulabilirsin (ben bunu uyguladım). Kafana takılacak bi sorun degil ama arıza lambası yanması can sıkıyo.
|
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
metın kardesım dogru soylemıs.
bu yasanan durum bır sorun veya arıza olmayıp metının acıkladıgı sekılde aracın yapısıyla alakalı olarak ortaya cıkan bır durumdur. yarım depodan fazla benzın tutuldugunda kontak kapat ac yapıldıgında yerıne geldıgını bırkac kısıden duydum.
yada role veya psa modul taktırabılırsınız. bu durumda da benzın ne sevıyede olursa olsun kontagı kapat ac yapınca normale gelır...
|
||
![]() |
||
diabolicfb ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 11 Mayıs 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 33 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı diabolicfb
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Aramıza hoş geldin :)))))
|
||
Ohhh be kurtuldum....
|
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
herkez bişey söylemiyor tek bir cevap var.
aracın çalışma prensibi tamamen elektroniltir. şamandıra benzini aldığında bir defa seviyeyi ölçer ve beyine bildirir. beyinde senin yaptığın km ye sürüş şekline göre (sakin yada hızlı) yakılan benzini hesaplar ve benzin ibresini ona göre düşürür
lpg de giderken araç benzinde gidiyormuş gibi ibre düşmeye devam eder. ibre eski haline gelsin istersen en az 7 litre yaklaşık 35 tl benzin alırsan şamandıra değişikliği beyine iletir ibre eski yerine gelir ama giderken yine düşmeye devam eder. 7 lireden az alrsan şamandıra beyine haber vermez ibre oynamaz kaldığı yerden düşmeye devam eder. bu bütün fransız araçlar olan peugeot, citroen ve renaultta vardır.
çözüm olarak modül psa modül alacaksın bu modül kontağı her açtığında yeni benzin almışsın gibi şamandıranın beyine seviyeyi iletmesini ve ibrenin kalkmasını sağlar ve ne yazıkki ibre giderken yine düşer, kontağı açıp kapatırsın eski seviyesine gelir yine giderken düşer böyledir başka çaresi yok o ibre hep seyir halindeyken düşer merak edilecek bir durum yok.
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
semih ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 321 |
|
benim 206 ımdada aynı sorun oluyo.neden olduğunu anlayamadım.tüple beraber benzin ibreside düşüyor.
|
||
![]() |
||
anil307 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2011 Konum: öğrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 173 |
|
psa modül diye bir şey var koltugun altına takılıyor her kontak acıp kapattıgında eski yerine geliyor benzin düzeyi ama oda bazen benzini oldugundan fazla gosterıyormus 100 lira onun maliyetide ben bir şey taktırmadım vallahi duruyor arac ankarada galerıde yatıyor ben antalyadayım su an gıttıgımde caresıne bakıcam bır sekılde bakalım senın su an psıkoljını anlıyorum gıcık oluyorsun benzın yakıyor dıye kıllanıyorsun ama yakmıyor butun hepsınde var bunların =)
|
||
307 XSİ 2.0 hatchback 3 (coupe) kapı BEYAZ 2002 lpg/benzin (SATILDI)
|
||
![]() |
||
Angelo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mayıs 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
Herkes birsürü şey söylemiş kafam karıştı iyice ya
![]() Anıl307, peki çözebildin mi sn bu sorunu? |
||
![]() |
||
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
|
ahh ah. konuyu forumda aratırsan benzin yemediğini ibrenin düştüğünü, antipolition hatasınında ne gibi şeyler ile alakalı olduğunu bulabilirsin. |
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
![]() |
||
anil307 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2011 Konum: öğrenci Durum: Aktif Değil Mesajlar: 173 |
|
evet 307 lerde oyle oluyor ben konu acmıstım lpg bolumunden ınceleyebılırsın benzın yakıyormus gıbı gorunuyor ama yakmıyor Düzenleyen anil307 - 29 Mayıs 2011 Saat 19:00 |
||
307 XSİ 2.0 hatchback 3 (coupe) kapı BEYAZ 2002 lpg/benzin (SATILDI)
|
||
![]() |
||
Angelo ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Mayıs 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
Arkadaşlar merhaba
Daha 1 hafta önce 2.el olarak aldıgım 2004 model peugeot 307(benzin+lpg) otomatik vites arabama bugün lpg aldıktan sonra antipollution fault diye bir hata vardi. Ve aynı zamanda aracı lpg de kullanırken bile hiçte azımsanamayacak oranda benzinde tüketiyor görünüyor araba. Bir usta benzin içinde durur ama göstergesi düşer dedi. Nasıl saçma birşeydir bu. Nasıl düzeltebiliriz bu sorunları? Yardımlarınz için şimdiden teşekkürler. |
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |