![]() |
|
106 quicksilver aracımda fren sorunu |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
hayatfutbol ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hayatfutbol
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2010 Saat 15:56 |
herkese merhaba 2001 model 106 quicksilver sahibiyim, yaklaşık 2 ay önce frenlerimde sorun yaşadım ve tamire gittim, arka fren balatalarının kırıldığını ve değişmesi gerektiğini söyledi usta ve bunları yaptı, 1 hafta kadar önce fren ikaz lambazı yandı ve fren hidroliğinin bittiğini gördüm, benzinciden PO marka bir fren hidroliği aldım ve fren hidrolik yağı kutusuna ekledim, fren ikaz lambası söndü ancak şimdi de fren pedalım inanılmaz yumuşadı, dibine kadar basınca ancak tutuyor, aracı tamirciye götürmeye bile çekiniyorum yolda başıma bir iş gelir diye. sorun ne olabilir, nasıl çözebilirim, yardımlarınızı bekliyorum |
|
![]() |
|
Haksen016 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
![]() ![]() ![]() ![]() |
Arka
silindiri değişmeden önce arızadan dolayı sistem hava nedeni ile sert olur.Arka silindirin değişimi ile birlikte sistemin havası alındı ise vede sistemde hava var olupta havası alındı ise frenlerin yumuşaması normaldir. Bir diğer nokta ise arka kampanaların alakalıdır.Kampana,balata,silindir sistemi temizlenirken ayarlarında bozulma meydana geldi ise balata ile kampana arasındaki bir getirecektir.Bu da frenlerinizin bir miktar sertleşmesini sağlayacaktır eski haline dönecektir. Bahsi geçen olay arka silindir değiştikten sonra oldu ise ana merkezde ve westinhausede bir arıza yoktur.Yukarıdaki sebepten |
|
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
|
![]() |
|
GiTaRRa ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Kasım 2010 Konum: 106 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 725 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
haksene katılıyorum..ama eklemek istediklerim şunlar.sen fren hidroliğini tamamladın ama havası alınmayan hidrolik tutmaz ve yumuşar oyle..tamamını boşaltır ve doldurulur üstüne ilave edilebilmesi için kendiliğinden esmesi gerek.şimdi yapacagın bir fren ustasına gitmek ve ne olursa olsun başında beklemek..bu arada disklere gelen hortumların iyice sıkıştırılmasına dikkat etmelisin cünkü sen frene bastığında aradaki pompa görevi gören hidrolik ve hortumlar sıkıştırılmassa aynı sorunu tekrar yaşayacaksın..havasıda nasıl alınır sorusunada tahliye yerinin birkaç cm ilerisinde küçük bir vida çevirip açar ve sonra tekrar sıkıştırır..sonra hortumlar bağlanır sonrada hidroliği ilave edilir kendi başına aracın en onemli noktası olan frenle asla oynama ama başında bekle ki usta yapmıyosa bile yapmak zorunda kalsın..tecrübeeee bunlar az sabahlamadım
![]() ve kampanaların içindeki fren merkezlerini açtır bak yağ bağlamışsa ölmüş demektir onlarıda değiştirmelisin umarım halledersin dostum
|
|
![]() |
|
hayatfutbol ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hayatfutbol
![]() ![]() ![]() ![]() |
cevaplar için teşekkürler
aracı servise götürdüm ve arka fren merkezlerini değiştirmem gerektiğini, hidrolik kaçırdığını söyledi usta, 300 tl ye mal oldu ayrıca arka bilyeler değişmesi gerekiyor dedi ancak usta çok önemli değil istersen değiştirelim deyince ve ona da 200 lira isteyince yaptırmadım, onları da değiştirmelimiyim acaba, nasıl bir sorun yaşarım? |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
hıdrolık bıtıpte uzerıne ekledıgınde ıster ıstemez ana merkez ıcıne hava gırmıs olacagından hava alınmadan yapılan hıdrolık takvıyesı pek bır fayda saglamaz. hıdrolık konulduktan sonra 4 teker havalarının alınması gerekır. ancak o zaman eskı verımıne ulasabılırsın. bılya olayınada gelırsek zamanla ses yapmaya baslar. oyle aman aman bır problem yaratmaz...
Düzenleyen cecoli - 29 Kasım 2010 Saat 09:24 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |