![]() |
|
Paspas altındaki suyun kaynağı ? |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | ||
golge_oyunu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Amasya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı golge_oyunu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2011 Saat 23:41 |
|
Yönlendirdiğiniz için çok teşekkür ederim , sayenizde bir çok şeyi öğrendik :)
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Sorun muhtemelen kalorifer petegi baglantisindaki contadan. Daha gecen gun bunun uzerine bir makale yayinlandi: http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20250&title=soutma-suyunun-aracn-%DDine-szmas-problemi |
||
![]() |
||
golge_oyunu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17 Kasım 2011 Konum: Amasya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı golge_oyunu
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Bugün ben de farkettim şoför tarafı ıslaktı direk antifirizi kontrol ettim eksilmiş hatta nerdeyse hiç kalmamış .. :( Bunun tamirini kendimiz yapabilirmiyiz ? sıkıntılı bir yer oldugu belli ama elim yatkın bu konulara ?
|
||
![]() |
||
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
|
Bu bisey degilki. Bir taraftan sorun ciksa da ugrassam diye dusunurken bu cikti ![]() ![]() |
||
![]() |
||
azdek ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Mart 2011 Konum: Afyon&Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 223 |
|
çok şükür diyorum yazılanları okudukça bizim aslan da birşey yok tabi olmayacak demek değil bu yazılanlardan artıkkın birşeyler öğrendik sağolun arkadaşlar
|
||
Soner Hoca
2005 307 1.4 Benzin 16V 5K, |
||
![]() |
||
|
Yurt disinda olmanin verdigi bazi sikintilar olmasa boyle gecici cozumler aramam zaten ama ne var ki kolay olmuyor ![]() |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
kurutmak için bayağı bir uğraşmak gerekiyor. Ben halıfleks benzeri kaplamanın altındaki dolgu malzemesine benzer olan malzemeyi komple söküp güzelce yıkadım 3 gün bekledi kurumak için |
||
![]() |
||
|
Eger sorun benimkinde oldugu gibi kaloriferden degilse, on cam plastiginden de kaynaklaniyor olabilir. Arabaniza on camdan su tutun ve deneyin bakalim su aliyormu yine. Ya bu su almasi sorun degilde kurumuyor meret ![]() |
||
![]() |
||
hhuzun ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2010 Konum: FRANSA /AKSARAY Durum: Aktif Değil Mesajlar: 217 |
|
![]() ... simdi yagmurlu havalarda sol yani kaldirima cikartiyorum
su almiyo. birde arabayi yiktirken su almiyo.yagmur az veya cok yagsin kesin aliyo...............
![]() |
||
306 2.0 HDI 2000 MODEL BREAK PETROL MAVISI FRANSIZ
|
||
![]() |
||
|
Gosterdigim noktalardan ekstra 2 tane daha vida taktim. Yani toplamda baglantiyi 1 vida yerine 3 vida tutmus oldu. 1. gunun sonunda arac sadece sogukken sizdirma yine yapti. Elimle kontrol ettigimde alt noktasindan damla halinde su vardi. Koydugum vidalari cikartip bir buyugunu yerlerine koydum. Cunku kucuk vidalarin hem somunlari kucuktu hem de tornavida ile zor donduruluyordu. Buyuk vidalari koyunca bayagi guzel sikabildim. Ancak bu sabah kontrol ettigimde yine azcik su vardi orada. Simdi bir sekilde eger mumkunse komple orayi cekomastikle kapatmayi dusunuyorum. Diger taraflarini kapattim ve kuru oldugundan guzel tutmustu. Bu kisim islak oldugundan tutmadi. Onerilerinize acigim. Suda tutan bir mastik cesidi var midir? Düzenleyen koliva - 03 Nisan 2011 Saat 11:51 |
||
![]() |
||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
|
aynen arkadaşlar kaloriferin oradaki vidalardan biri eksikti benimkinde de. Ancak belirtmeliyim ki sadece kalorifer peteğinden değildi sorun. Ayrıca kapıdan da su sızıyordu içeriye kapıyı açıp bir yeri silikonladılar sorun çözüldü. Şu anda Allah'a şükür sorun kalmadı. |
||
![]() |
||
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
|
|
||
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
||
![]() |
||
106_arts ![]() 1. Vites ![]() Forumdan Banlandı. Kayıt Tarihi: 23 Mart 2011 Konum: niğde ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
|
antifriz ekledıkten sonra genelde yuzde 80 oluyor bu sorun
antifriz olmAyan araclara eklenınce
|
||
![]() |
||
|
Benimkinde sogutma suyu sicakken sorun olmuyor cunku sicakken oradaki conta veya borular bir miktar sisiyor ve sizdirma olmuyor. Yani bu benim tahminim. Ama sabahleyin soguk konumdayken baktigimda o soyledigim noktalarin nemli oldugunu hatta belirgin sekilde su ciktigini gorebiliyordum. Aslinda bakmasi cok kolay. Hemen gaz pedalinin saginda plastik bir plaka var. Onu iki tane alyan ile cikardiktan sonra zaten fotografini cektigim manzara onunuze cikiyor. Eger orada resimdeki gibi bir su kalintisi felan gorurseniz sorun ayni. Zaten eger fabrika cikisli oraya bir vida takiliyorsa eninde sonunda sizdiracaktir diye dusunuyorum. |
||
![]() |
||
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
|
arkadaşlar kabul edelim 307nin kalarifer sistemininde sıkıntı var aynı sorun geçen hafta bende de oldu servisde bulamadı kaloriferi açınca kötü koku geliyor aracı sıcak konumda bırakırsam cam kimyasal bir buhar yapıyor çok ufak bi eksilme oluyor ayda yarım litre kadar oda fark edilmiyor /servisdeki angutlar paspası ıslak koymuşsunuz bilmemne dedi bende he he dedim aldım arabayı servise arabayı yıkattıkdan 1 gün sonra gitmem iyi olmadı soğuk konumda sıkıntı yok zaten bi sanayiye gittiğimde yaptırıcam
|
||
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
||
![]() |
||
|
Paspasin altindaki suyun tamamen antifiriz oldugunu tespit ettim. Gelelim olayda tespit ettigim ve sizlerle paylasmak istedigim garip duruma. Asagidaki sema, kalorifer peteginin ve borularinin nasil kuruldugunu gosteriyor. ![]() Sekilde 6 numarali contalar eklem yerinde sizintilari engellemek icin koyulmus. Iste sorun da tam bu eklem yerinde. Bu eklem yeri bir ust mesajda fotografini cektigim ve buyuk kirmizi daireye aldigim yer. Isin garip tarafi, bu kisimlar tamamen fabrika cikisli, orjinal ve bu gune kadar el degmemis. Ancak garip olan sudur ki bu eklem yeri sadece bir alyan vida ve somun ile birbirine tutturulmus. Isin daha garibi de su ki, bu vidadan baska iki tane daha vida yeri var ve bu yerler bos birakilmis. Bu bos yerlerden bir tanesi aslinda onceki mesajimdaki fotografta buyuk cemberin sag ust kosesine dogru goruluyor. Simdi bu yerlere vida buldum uydurdum ve sikistirdim. Daha sizdiracagini sanmiyorum ama eger sizdirirsa zaten buradan sizlerle paylasirim. Acin bakin bakalim sizinkinde de bir vida ile mi tutturulmus ![]() Düzenleyen koliva - 30 Mart 2011 Saat 16:37 |
||
![]() |
||
|
Evet arkadaslar, bugun aracimi yikarken farkettim ki ayni sorun bende de var ve surucu kismindaki paspasin alti komple su. Aracimda su eksiltme cok az vardi ama ben onu yag degistirmeme yoruyordum. Hic aklima gelmemisti buradan sizinti yapabilecegi. Herneyse; simdi cektigim resmi asagiya ekliyorum. Resim, gaz pedalinin sag tarafinda kalan ve vitesin arkasina dogru olan iki vida ile tutturulmus kapagi yerinden cikarinca ortaya cikan manzarayi gosteriyor. Kirmizi yuvarlaklara aldigim yerlerde yesil bir tabaka olusmus. Hava karardigindan ciplak gozle test edemedim ama elledigimde islaklik var sanki oralarda ve o yesil tabaka ele gelebiliyor. Bu arada kullandigim antifiriz de yesil renkli. Onumuzdeki gunlerde bir detayli girisecegim. ![]() Düzenleyen koliva - 28 Mart 2011 Saat 07:38 |
||
![]() |
||
fieryx ![]() 1. Vites ![]() ![]() 15 - Temmuz - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Mayıs 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 37 |
|
iyi günler arkadaşım aynı problem bende de vardı kimse ne olduğunu anlayamamıştı hatta beyaz beyaz oksitlenmiş gibi duruyordu kalorifein radyatörü var vites kutusunun altından biraz ileride su oradan akıyor olmalı olmalı 35 tl idi ben aldığım bu parçayı işçiliğibiraz zordur ama anlıyorsan kendin de değiştirebilirsin.
|
||
![]() |
||
kingofsnipers ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2010 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kingofsnipers
|
İçindeki izolasyonlu kısım da sanırım beyaz ince malzeme oluyor. Doğru mu anlamışım?
|
||
206 LOOK 1.4 HDI
|
||
![]() |
||
kingofsnipers ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Aralık 2010 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kingofsnipers
|
Arkadaşlar, Benim 206'da daha farklı bir su sorunu var. Sağ arka ayak boşluğunda paspasın altında resmen göl oluyor. Sanırım yağmur yağdığında oluyor, ben arabayı çok az kullandığım için başka zaman yakalayamamış da olabilirim tabi. Ama antifriz olayı değil, çünkü kokusunu falan kontrol ettim, normal su. Bir fikri olan, başına daha önce gelmiş olan var mı aramızda? |
||
206 LOOK 1.4 HDI
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |