Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Paspas altındaki suyun kaynağı ?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=11275
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 19:55
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Paspas altındaki suyun kaynağı ?
Mesajı Yazan: Guests
Konu: Paspas altındaki suyun kaynağı ?
Mesaj Tarihi: 29 Ekim 2010 Saat 19:57
Merhaba arkadaşlar,
Aracım 307 triptonik 2004 model tecnoplus  ikidir otoyıkamaya gittiğimde paspasın altında su biriki oluyor. Sağ tarafa doğru vites tarafına doğru nem ve su artıyor ancak zeminde bariz su var elinizi koyup bastırdığınızda suyu görebiliyorsunuz. Ayrıca motor suyu da eksiliyor acaba kalorifer radyatörü ile ilgili bir sorun mudur?  Radyatör ise kesin olarak nasıl anlarız.  Bizim aslan bizim için yüzme havuzu mu oluşturuyor Gülme Sebep ne olabilir?
Teşekkürler.

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 29 Ekim 2010 Saat 23:57
_?

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2010 Saat 00:36
aracın altına akıtması varmı? ayrıca sogutma sıstemınde antıfreeze var olupta petekten ıcerı kacırıyorsa koku yapar oradan anlarsın...

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2010 Saat 01:24
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

aracın altına akıtması varmı? ayrıca sogutma sıstemınde antıfreeze var olupta petekten ıcerı kacırıyorsa koku yapar oradan anlarsın...
altında akıtması derken ?
bir de içeride müthiş bir koku var. Küf gibi ağır iğrenç bir koku oluyor. Normal zamanda da var ama özellikle klimayı açtığımız zaman oluyor bu koku.

Mesajı Yazan: 300yedi
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2010 Saat 01:53
antifiriz kokusudur arkadasım o koku kalorıferden atıyodur suyu

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2010 Saat 01:55
birde yıkattırıken şuna dikkat et adamlar kapıyı açıp eşiklere su basıyorlar o esnada biyerden su kaçırıyor olabilir o işlemi yaptırtmamak lazım ses sisteminede zarar veriyor

Mesajı Yazan: furkan
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2010 Saat 07:11
bence bir kaportacıya git lastiklerine baksınlar kapının

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2010 Saat 08:54
Orjinalini yazan: kapagan kapagan Yazdı:

Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

altında akıtması derken ?
bir de içeride müthiş bir koku var. Küf gibi ağır iğrenç bir koku oluyor. Normal zamanda da var ama özellikle klimayı açtığımız zaman oluyor bu koku.

aracın altına akıtması ne olacak abı makıne daıresınden alta akan sogutma sıvısı varmı yanı? veya yaga karıstırma durumu varmı? zaten bu ıkısının harıcınde ıcerıde kalorıfer petegınden sızıyor olacaktır zaten...

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2010 Saat 09:58
İlk işim bugün su işine baktırtmak olacak bakalım ne çıkacak inşallah fazla masraf çıkmaz. Önerileriniz doğrultusunda önce petek, sonra kapı contaları(lastikleri) en son yıkamacıya fırça şeklinde bir yol haritası izleyeceğim.

Mesajı Yazan: fieryx
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2010 Saat 10:55
slm kapagan 206 x.t. 1.4 var bendede aynı sorun bi kaç ay önce benim de başıma geldi kalörifer radyatörü su kaçırıyordu tam snn tarif ettiğin yer 34 tl radyatörü aldım yapması basit elin yatkınsa sende yaparsın zor çıkıyo biraz ama değiştirdikten sonra problem keisldi bende.

Mesajı Yazan: ali öncü
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2010 Saat 14:11
bende çok bişey tutacağını zannetmiyorum geçmiş olsun

Mesajı Yazan: ozaannn
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2010 Saat 14:32
bi arkdaştada oluyor aynısı ama sürekli değil daha geçede o zaman sağ paspas altı göl olmuştu ama araba dedğimiz gibi su eksitmiyordu hala bulamadık amatisör kafasının ordaki su kanalları açık yıkamacıda çok fazla su tutturduk kapılardan girmiyor hala bulmadık can sıkıcı bi durumSinirli

-------------
ozaann

Mesajı Yazan: okanisilak
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2010 Saat 15:27
aynı problem benim aracımda da olmuştu, şoför tarafında su birikiyordu.
radyatör sağlam çıktı fakat sıcak su taşıyan boruların peteğe geçtiği kısımdaki o-ring contalar eskimiş oradan kaçak yapıyordu. umarım petek değişmek zorunda kalmaz, o-ringle  halledersin

Mesajı Yazan: solo206
Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2010 Saat 17:00
4-5 aydır yağmur yağdığında sağ ön kapıdan su alıyordu, birkaç kere ustalara gösterdim beceremediler. Geçen hafta Trabzon-Peugeot Bayram'a gittim, ellerinde kapı izolatörü yokmuş o zaman. Sipariş verildi.  Bugün de gidip değiştirttim. İnşallah artık su almayacak...

-------------
Ne Mutlu Türküm Diyene!

Mesaj Tarihi: 30 Ekim 2010 Saat 21:11
Bu gün sabahtan beridir sanayiideyim  artık sanayii manyağı oldumEmbarrassed
Suyun kaynağı kalorifer radyatörüne giden boruların geçtiği kısımda 3 tane vida yeri var ama benimkinde bir tanesi dolu iki tanesi boş bırakılmış büyük uğraşlar sonunda oraya olacak vida ve somun bulabildim. Sanırım kaynak orası. Yani su oradan geliyor. Artık eski sahibi ne ettiyse vidaları takmayı unutmuş :) ustanın iyisine denk gelmiş herhal.
Her neyse kalorifere müdahale etmek için direksiyon altındaki kısımda yer alan plastik parçaları sökerken yere 10 luk bir sigorta düştü. Hoppaaa bizim BSI sigorta doğurmaya başladı herhal. Neyse eleman buldu yerini taktı sigortayı.
Bir de uzun süredir aklımda olan AUX girişi davasını sordum. Malum bizim CD Changer  nanay çalıyor. Olur yaparız dedi 10 dakika sürmedi hocam hazır dedi Shocked  Denedim harbiden çalışıyor gümbür gümbür Star   Artık cd changer a   acıyarak bakıyorum :)
Neyse sanayiiden geldikten sonra dedim şunun zemindeki suyu çektireyim. Çektim halı yıkama makinasını çek allah çek su bitmiyor. En son olacak gibi değil söktüm dağıttım bizim döşemeyi. Altta bulunan süngerimsi bir malzeme var su içinde. Çıkarıp aldım, üstteki halıfleksi güzelce çektirdim. kurumaya bıraktım. Birazdan o çıkarıp aldığım malzemeyi yıkayacağım. Sabaha kadar kaloriferin üzerinde kurur artık.
Çok şükür kurtuldum diyebilirim. İnşallah sorun çözülmüştür.
Bu arada antifiriz konusunda mavi ve kırmızı var dediler. En iyisi kırmızısı diyorlardı ben de kırmızı koydurttum. Ama aracı aldığım zaman yanılmıyorsam mavi renkliydi antifiriz. Sorun olmaz sanıyorum ama ?

Mesajı Yazan: bayelektronik
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2010 Saat 08:47

hocam aynı sorun benim eski aracımda vardı ön yolcu tarafında su birikintisi görürdüm sorun ise ön camınaltındaki polen filtresi kapağının tam takılmamış olması nedeniyle yağmur suyu alıyormuş.ön camın ordan su giriyor olabilir.

Mesajı Yazan: kizilhakan
Mesaj Tarihi: 01 Kasım 2010 Saat 11:20
hafta sonu ve geçen hafta aynı problemlerle bende uğraştım malum yamurlar başladı.
ilk olarak sol arka ayak boşluğunda su vardı ilk onu çozdum sitede resimleri var kapıdaki iç taraftakı plastik kısmı söküyorsun komple orayı kapatan izolasyonlu kısım var problemi hemen anladım izolasyonun yapışkanları sertleşip kendini bırakmış kapı cam aralıklarından asırı yağmur yağınca kapının ergonomisi eğik olduğından izolasyon kısmına geliyor oradanda eğer o açıksa direkt olarak içeri su akıyor izolasyonu komple silikonla tekrar yapıştırıp izole ettim arka kapıda sorunum kalmadı
bu hafta ise yine aşırı yağmurdan şöför mahalının altında su vardı hafta sonu kapıyı söktüm oradada açılmalar vardı orayıda izole ettim şimdi kurumasını bekliyorum eğer tekrara aynı yerden olursa yazılanları okuduğumda kalorifer sisitemini kontrol ettireceğim .
gerçektekten çok rahatsız ettirin bir durum mütüş koku yapıyor .
unutmadan kapı alltlarında su tahliye delikleri var oraların tıkalı olup olmadığınıda kontrol etmek gerekiyor.
teşekkürler.

-------------
206 x line 2004 otomatik benzin bağımlısı

Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2010 Saat 01:47
Bu gün bir kontrol edeyim dedim. Durum aynı ancak azalma var eskisi gibi değil. Yani yine paspasın altında su var. Ağlama
Ustaya dedim bir getir iyice kontrol edelim dedi. Bakalım Ağlama

Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2011 Saat 20:53
ya bu yazdığınız sorunları okuyunca gerçektenden 307 almaktan vazgececğim nerdeyse.
bu sorunları ilk defa duyuyorum. böyle saçmalık olur mu ya. bu  arabayı yapan insanlar bunları check etmiyorlar mı. capagan kardeşime de geçmiş olsun diyorum. bende tecnoplus hastasıyım almak istiyorum ama, bu yorumları okuduktan sonra gerçekten soğuyorum. bazı arkadaşlar silikon falan yapmışlar suyu durdurmak için, kimisi polen filtresiniden demiş. gerçekten çok garibime gitti.
tekrar geçmiş olsun diyorum. bu arada bu su alma işini çözdünüz mü capagan?

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2011 Saat 21:09
Orjinalini yazan: maverick sbd maverick sbd Yazdı:

ya bu yazdığınız sorunları okuyunca gerçektenden 307 almaktan vazgececğim nerdeyse.
bu sorunları ilk defa duyuyorum. böyle saçmalık olur mu ya. bu  arabayı yapan insanlar bunları check etmiyorlar mı. capagan kardeşime de geçmiş olsun diyorum. bende tecnoplus hastasıyım almak istiyorum ama, bu yorumları okuduktan sonra gerçekten soğuyorum. bazı arkadaşlar silikon falan yapmışlar suyu durdurmak için, kimisi polen filtresiniden demiş. gerçekten çok garibime gitti.

Check olmaz olur mu. Olmasaydi benim aracimda da su sizintisi olurdu.
Bu kadar sorun her aracta olur.

Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2011 Saat 21:47

14 Kasımdan bu yana çok sular gördük Gülme Ancak sorunu çözdük. Sorun iki yerden kaynaklanıyormuş. 1. Radyatörü takan usta işinin ehli adammış parça arttırmış Sırıtma 
O  yüzden de bizim radyatör su kaçırıyormuş. 2. Kapı içinden bir yerden geliyormuş su. Kapının plastik kısmını söküp bir yerlerini silikonladı usta sorun çözüldü.

307 lerin sorunlu olmalarına gelince. Merak etmeyin geçen sene de arkadaşımın TOYOTAsında benzer bir problem yaşamıştık. Hatta onun durumu daha vahimdi. Resmen yüzme havuzu olmuştu. Her arabada rahatlıkla karşılaşabileceğiniz sorunlar onlar. Ha sıfır km alsanız da oluyor bu tip problemler. Yani aslında bu arabalar dedikleri kadar problemli değil. Bu tip problemler sorun değil benim en fazla rahatsız olduğum yönü süspansiyonunun çok sert olması, onda da viraja hızlı dalarken verdiği güvenle  avunuyorum. Yani bu arabayı seviyorum. Duygusal bir bağ oluşturuyor sürücü ile arasında. Sırıtma

Mesajı Yazan: bestfear
Mesaj Tarihi: 20 Şubat 2011 Saat 21:53
Bugün arabayı uzun bir aradan sonra temizliyeyim dedim... ön sağ paspası kaldırınca ... altının göl olduğunu .. kaloriferden kaynaklanıyor desem  koltuğun kenarındaki gözdede su olduğunu  gördüm...Akşam yağmur vardı  acaba kapının tam kapanmamasından kaynaklanmış olabilirmi...diyeceğim ama o zamanda merkezi kilit kapanmaz ... Acaba nereden...

Mesajı Yazan: ataks
Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2011 Saat 17:00
Arkadaşım benim 307 triptonik aracımda da ön sol paspasın altı sudan geçilmiyordu.Yağmurlu havalarda da kuru havalarda da aynı sorunu yaşıyordum.Cumartesi günü ustaya götürdüm kalorifer radyotörünü değiştirdiler.İki gündür sorun kalmadı gibi gözüküyor.

Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2011 Saat 20:21
bu su alma meselesini bir arkadaş daha yazmış bu forumda. yeni yazmış okudum. o da demişki sürücü koltuğunun bulunduğu yerde sağ bacağın değdiği yerde iki vidalı bir kapak var . onu sökünce orada bulunan 30 cm lik kalorifer peteğini değiştirirseninz hiçbir sorun kalmaz diyor. torpido göğsü falan sökmeye de gerek yok demiş. toplam maliyeti de 100 tl yi aşmaz demiş.

Mesajı Yazan: g-demir
Mesaj Tarihi: 21 Şubat 2011 Saat 21:15
Böyle ufak tefek sorunlar her arabada olur dert değil. sonuçta yapılmşsa ve kullanılıyorsa illaki biryerler eskiyecek ve yıpranacak. 50 - 100 lira masraf edip böyle iyi bir arabaya binmeye değer. 307'ler iyidir iyidir!...

-------------
2004 307 XR 1,4 16V Gümüş Gri + Ön Dahil Cam Filmleri + OMVL LPG + Ztec 6000k Xenon + Simota Açık Hava Filtresi + Ztec Cold Air İntake + ZCW 17" Enigma Krom + Kumho Solus KH25 205/50/17 + Sparco topuz

Mesajı Yazan: formulaone
Mesaj Tarihi: 22 Şubat 2011 Saat 05:28

bu su alma meselesini bir arkadaş daha yazmış bu forumda. yeni yazmış okudum. o da demişki sürücü koltuğunun bulunduğu yerde sağ bacağın değdiği yerde iki vidalı bir kapak var . onu sökünce orada bulunan 30 cm lik kalorifer peteğini değiştirirseninz hiçbir sorun kalmaz diyor. torpido göğsü falan sökmeye de gerek yok demiş. toplam maliyeti de 100 tl yi aşmaz demiş.

evet arkadaslarım bu senın bahsettıgını konuyu ben bahsettım sag bacagınızın hemen orada altta ıkı vıdalı bır yer var kapak orada kalorıfer petegı var ve bu petegı degıstırmek ıcın torpıdoyu sokmeye gerek yok para tuzagı ısler bunlar aldanmayın derım ıyı bır usta o petegı bır bucuk saatte degıstırır ve maksımum 150 tl demıstım gecmez saygılarımla

Mesajı Yazan: kingofsnipers
Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2011 Saat 10:08

Arkadaşlar,

Benim 206'da daha farklı bir su sorunu var. Sağ arka ayak boşluğunda paspasın altında resmen göl oluyor. Sanırım yağmur yağdığında oluyor, ben arabayı çok az kullandığım için başka zaman yakalayamamış da olabilirim tabi.
Ama antifriz olayı değil, çünkü kokusunu falan kontrol ettim, normal su.
Bir fikri olan, başına daha önce gelmiş olan var mı aramızda?

-------------
206 LOOK 1.4 HDI

Mesajı Yazan: kingofsnipers
Mesaj Tarihi: 02 Mart 2011 Saat 17:04
Orjinalini yazan: kizilhakan kizilhakan Yazdı:

hafta sonu ve geçen hafta aynı problemlerle bende uğraştım malum yamurlar başladı.
ilk olarak sol arka ayak boşluğunda su vardı ilk onu çozdum sitede resimleri var kapıdaki iç taraftakı plastik kısmı söküyorsun komple orayı kapatan izolasyonlu kısım var problemi hemen anladım izolasyonun yapışkanları sertleşip kendini bırakmış kapı cam aralıklarından asırı yağmur yağınca kapının ergonomisi eğik olduğından izolasyon kısmına geliyor oradanda eğer o açıksa direkt olarak içeri su akıyor izolasyonu komple silikonla tekrar yapıştırıp izole ettim arka kapıda sorunum kalmadı
bu hafta ise yine aşırı yağmurdan şöför mahalının altında su vardı hafta sonu kapıyı söktüm oradada açılmalar vardı orayıda izole ettim şimdi kurumasını bekliyorum eğer tekrara aynı yerden olursa yazılanları okuduğumda kalorifer sisitemini kontrol ettireceğim .
gerçektekten çok rahatsız ettirin bir durum mütüş koku yapıyor .
unutmadan kapı alltlarında su tahliye delikleri var oraların tıkalı olup olmadığınıda kontrol etmek gerekiyor.
teşekkürler.
Hocam, aynı sorun bende de sağ arkada oluyor, kapının plastik kısmı derken kapı panelini mi kastediyorsunuz?
İçindeki izolasyonlu kısım da sanırım beyaz ince malzeme oluyor. Doğru mu anlamışım?

-------------
206 LOOK 1.4 HDI

Mesajı Yazan: fieryx
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2011 Saat 10:08
iyi günler arkadaşım aynı problem bende de vardı kimse ne olduğunu anlayamamıştı hatta beyaz beyaz oksitlenmiş gibi duruyordu kalorifein radyatörü var vites kutusunun altından biraz ileride su oradan akıyor olmalı olmalı  35 tl idi ben aldığım bu parçayı işçiliğibiraz zordur ama anlıyorsan kendin de  değiştirebilirsin.

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2011 Saat 20:57

Evet arkadaslar, bugun aracimi yikarken farkettim ki ayni sorun bende de var ve surucu kismindaki paspasin alti komple su. Aracimda su eksiltme cok az vardi ama ben onu yag degistirmeme yoruyordum. Hic aklima gelmemisti buradan sizinti yapabilecegi. Herneyse; simdi cektigim resmi asagiya ekliyorum. Resim, gaz pedalinin sag tarafinda kalan ve vitesin arkasina dogru olan iki vida ile tutturulmus kapagi yerinden cikarinca ortaya cikan manzarayi gosteriyor. Kirmizi yuvarlaklara aldigim yerlerde yesil bir tabaka olusmus. Hava karardigindan ciplak gozle test edemedim ama elledigimde islaklik var sanki oralarda ve o yesil tabaka ele gelebiliyor. Bu arada kullandigim antifiriz de yesil renkli. Onumuzdeki gunlerde bir detayli girisecegim.

Mesaj Tarihi: 30 Mart 2011 Saat 16:35

Paspasin altindaki suyun tamamen antifiriz oldugunu tespit ettim. Gelelim olayda tespit ettigim ve sizlerle paylasmak istedigim garip duruma.

Asagidaki sema, kalorifer peteginin ve borularinin nasil kuruldugunu gosteriyor.

Sekilde 6 numarali contalar eklem yerinde sizintilari engellemek icin koyulmus. Iste sorun da tam bu eklem yerinde. Bu eklem yeri bir ust mesajda fotografini cektigim ve buyuk kirmizi daireye aldigim yer. Isin garip tarafi, bu kisimlar tamamen fabrika cikisli, orjinal ve bu gune kadar el degmemis. Ancak garip olan sudur ki bu eklem yeri sadece bir alyan vida ve somun ile birbirine tutturulmus. Isin daha garibi de su ki, bu vidadan baska iki tane daha vida yeri var ve bu yerler bos birakilmis. Bu bos yerlerden bir tanesi aslinda onceki mesajimdaki fotografta buyuk cemberin sag ust kosesine dogru goruluyor. Simdi bu yerlere vida buldum uydurdum ve sikistirdim. Daha sizdiracagini sanmiyorum ama eger sizdirirsa zaten buradan sizlerle paylasirim. Acin bakin bakalim sizinkinde de bir vida ile mi tutturulmus Ouch

Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 30 Mart 2011 Saat 18:02
 arkadaşlar kabul edelim 307nin kalarifer sistemininde sıkıntı var aynı sorun geçen hafta bende de oldu servisde bulamadı kaloriferi açınca kötü koku geliyor aracı sıcak konumda bırakırsam cam kimyasal bir buhar yapıyor çok ufak bi eksilme oluyor ayda yarım litre kadar oda fark edilmiyor /servisdeki angutlar paspası ıslak koymuşsunuz bilmemne dedi bende he he dedim aldım arabayı servise arabayı yıkattıkdan 1 gün sonra gitmem iyi olmadı  soğuk konumda sıkıntı yok zaten bi sanayiye gittiğimde yaptırıcam

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesaj Tarihi: 30 Mart 2011 Saat 18:09
Orjinalini yazan: BAHTİYAR BAHTİYAR Yazdı:

arkadaşlar kabul edelim 307nin kalarifer sistemininde sıkıntı var aynı sorun geçen hafta bende de oldu servisde bulamadı kaloriferi açınca kötü koku geliyor aracı sıcak konumda bırakırsam cam kimyasal bir buhar yapıyor çok ufak bi eksilme oluyor ayda yarım litre kadar oda fark edilmiyor /servisdeki angutlar paspası ıslak koymuşsunuz bilmemne dedi bende he he dedim aldım arabayı servise arabayı yıkattıkdan 1 gün sonra gitmem iyi olmadı  soğuk konumda sıkıntı yok zaten bi sanayiye gittiğimde yaptırıcam

Benimkinde sogutma suyu sicakken sorun olmuyor cunku sicakken oradaki conta veya borular bir miktar sisiyor ve sizdirma olmuyor. Yani bu benim tahminim. Ama sabahleyin soguk konumdayken baktigimda o soyledigim noktalarin nemli oldugunu hatta belirgin sekilde su ciktigini gorebiliyordum. Aslinda bakmasi cok kolay. Hemen gaz pedalinin saginda plastik bir plaka var. Onu iki tane alyan ile cikardiktan sonra zaten fotografini cektigim manzara onunuze cikiyor. Eger orada resimdeki gibi bir su kalintisi felan gorurseniz sorun ayni. Zaten eger fabrika cikisli oraya bir vida takiliyorsa eninde sonunda sizdiracaktir diye dusunuyorum.

Mesajı Yazan: 106_arts
Mesaj Tarihi: 30 Mart 2011 Saat 18:10
antifriz ekledıkten sonra genelde yuzde 80 oluyor bu sorun
antifriz olmAyan araclara eklenınce

Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 30 Mart 2011 Saat 18:40
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Orjinalini yazan: BAHTİYAR BAHTİYAR Yazdı:

Benimkinde sogutma suyu sicakken sorun olmuyor cunku sicakken oradaki conta veya borular bir miktar sisiyor ve sizdirma olmuyor. Yani bu benim tahminim. Ama sabahleyin soguk konumdayken baktigimda o soyledigim noktalarin nemli oldugunu hatta belirgin sekilde su ciktigini gorebiliyordum. Aslinda bakmasi cok kolay. Hemen gaz pedalinin saginda plastik bir plaka var. Onu iki tane alyan ile cikardiktan sonra zaten fotografini cektigim manzara onunuze cikiyor. Eger orada resimdeki gibi bir su kalintisi felan gorurseniz sorun ayni. Zaten eger fabrika cikisli oraya bir vida takiliyorsa eninde sonunda sizdiracaktir diye dusunuyorum.
bende ufak bi sızıntı var herhalde saolun o dediğiniz yerde kesin vardır çünkü halı nemli eski araba hevesim olsa söküp tamiriyle bile uğraşırdım da bi gittiğimde yaptırırım artık

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesaj Tarihi: 30 Mart 2011 Saat 20:02

aynen arkadaşlar kaloriferin oradaki vidalardan biri eksikti benimkinde de.  Ancak belirtmeliyim ki sadece kalorifer peteğinden değildi sorun. Ayrıca kapıdan da su sızıyordu içeriye kapıyı açıp bir yeri silikonladılar sorun çözüldü. Şu anda Allah'a şükür sorun kalmadı.

Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2011 Saat 11:50

Gosterdigim noktalardan ekstra 2 tane daha vida taktim. Yani toplamda baglantiyi 1 vida yerine 3 vida tutmus oldu. 1. gunun sonunda arac sadece sogukken sizdirma yine yapti. Elimle kontrol ettigimde alt noktasindan damla halinde su vardi. Koydugum vidalari cikartip bir buyugunu yerlerine koydum. Cunku kucuk vidalarin hem somunlari kucuktu hem de tornavida ile zor donduruluyordu. Buyuk vidalari koyunca bayagi guzel sikabildim. Ancak bu sabah kontrol ettigimde yine azcik su vardi orada. Simdi bir sekilde eger mumkunse komple orayi cekomastikle kapatmayi dusunuyorum. Diger taraflarini kapattim ve kuru oldugundan guzel tutmustu. Bu kisim islak oldugundan tutmadi. Onerilerinize acigim. Suda tutan bir mastik cesidi var midir?

Mesajı Yazan: hhuzun
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2011 Saat 12:52
Sinirli ayni sorun bende var yagmur yagdiginda sag on paspasin alti gol oluyo.sag kapi giris contasini biraz kesdim ondan verio diye.birkac yagmurda akitmadi ama simdi yine su aliyo
... simdi yagmurlu havalarda sol yani kaldirima cikartiyorum
su almiyo. birde arabayi yiktirken su almiyo.yagmur az veya cok yagsin kesin aliyo...............Ouch

-------------
306 2.0 HDI 2000 MODEL BREAK PETROL MAVISI FRANSIZ

Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2011 Saat 13:25
Orjinalini yazan: hhuzun hhuzun Yazdı:

Sinirli ayni sorun bende var yagmur yagdiginda sag on paspasin alti gol oluyo.sag kapi giris contasini biraz kesdim ondan verio diye.birkac yagmurda akitmadi ama simdi yine su aliyo
... simdi yagmurlu havalarda sol yani kaldirima cikartiyorum
su almiyo. birde arabayi yiktirken su almiyo.yagmur az veya cok yagsin kesin aliyo...............Ouch

Eger sorun benimkinde oldugu gibi kaloriferden degilse, on cam plastiginden de kaynaklaniyor olabilir. Arabaniza on camdan su tutun ve deneyin bakalim su aliyormu yine.

Ya bu su almasi sorun degilde kurumuyor meret Embarrassed

Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2011 Saat 13:38

kurutmak için bayağı bir uğraşmak gerekiyor. Ben halıfleks benzeri kaplamanın altındaki dolgu malzemesine benzer olan malzemeyi komple söküp güzelce yıkadım 3 gün bekledi kurumak için Gülme

Eğer aracınız sadece yağmur yağdığı zaman su alıyorsa %99 ön kapıdan alıyordur. Kapının plastik kısmı sökülüyor. iç kısımda köpüğe benzer bir malzemeden yapılmış olan bir kaplama mevcut bu kaplamanın en alt kısmında büyük ihtimalle slikonu deforme olmuştur. Bu kısmın sökülüp tekrar silikonlanması ile problem hallediliyor. Kısa bir işlem ancak 30 lira civarında bir ücret alıyorlar.
Koliva kardeş senin yaşadığın problemin aynısını ben de yaşadım ama ben vidaları attıktan sonra sorun kalmadı. Allaha şükür damla yok. Conta benzeri bir şey var mıdır bilmiyorum eğer varsa contasını değiştirsen iyi olur.

Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2011 Saat 13:45
Orjinalini yazan: kapagan kapagan Yazdı:

kurutmak için bayağı bir uğraşmak gerekiyor. Ben halıfleks benzeri kaplamanın altındaki dolgu malzemesine benzer olan malzemeyi komple söküp güzelce yıkadım 3 gün bekledi kurumak için Gülme

Eğer aracınız sadece yağmur yağdığı zaman su alıyorsa %99 ön kapıdan alıyordur. Kapının plastik kısmı sökülüyor. iç kısımda köpüğe benzer bir malzemeden yapılmış olan bir kaplama mevcut bu kaplamanın en alt kısmında büyük ihtimalle slikonu deforme olmuştur. Bu kısmın sökülüp tekrar silikonlanması ile problem hallediliyor. Kısa bir işlem ancak 30 lira civarında bir ücret alıyorlar.
Koliva kardeş senin yaşadığın problemin aynısını ben de yaşadım ama ben vidaları attıktan sonra sorun kalmadı. Allaha şükür damla yok. Conta benzeri bir şey var mıdır bilmiyorum eğer varsa contasını değiştirsen iyi olur.

Yurt disinda olmanin verdigi bazi sikintilar olmasa boyle gecici cozumler aramam zaten ama ne var ki kolay olmuyor Ouch Zaten bir kez daha deneyecegim sansimi olmadi contadan baslamak uzere komple degistirecegim.

Mesajı Yazan: azdek
Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2011 Saat 14:53
çok şükür diyorum yazılanları okudukça bizim aslan da birşey yok tabi olmayacak demek değil bu yazılanlardan artıkkın birşeyler öğrendik sağolun arkadaşlar

-------------
Soner Hoca

2005 307 1.4 Benzin 16V 5K,

Mesaj Tarihi: 03 Nisan 2011 Saat 15:07
Orjinalini yazan: azdek azdek Yazdı:

çok şükür diyorum yazılanları okudukça bizim aslan da birşey yok tabi olmayacak demek değil bu yazılanlardan artıkkın birşeyler öğrendik sağolun arkadaşlar

Bu bisey degilki. Bir taraftan sorun ciksa da ugrassam diye dusunurken bu cikti Kahkaha Motor aksamina bisey olmasin yeter. O da olsa sorun degilde lift'siz olmuyor tek sorun o. Su endustriyel olanlardan koymak lazim garaja Shocked

Mesajı Yazan: golge_oyunu
Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2011 Saat 16:58
Bugün ben de farkettim şoför tarafı ıslaktı direk antifirizi kontrol ettim eksilmiş hatta nerdeyse hiç kalmamış .. :( Bunun tamirini kendimiz yapabilirmiyiz ? sıkıntılı bir yer oldugu belli ama elim yatkın bu konulara ? 

Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2011 Saat 19:01
Orjinalini yazan: golge_oyunu golge_oyunu Yazdı:

Bugün ben de farkettim şoför tarafı ıslaktı direk antifirizi kontrol ettim eksilmiş hatta nerdeyse hiç kalmamış .. :( Bunun tamirini kendimiz yapabilirmiyiz ? sıkıntılı bir yer oldugu belli ama elim yatkın bu konulara ? 

Sorun muhtemelen kalorifer petegi baglantisindaki contadan. Daha gecen gun bunun uzerine bir makale yayinlandi:

http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20250&title=soutma-suyunun-aracn-%DDine-szmas-problemi" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20250&title=soutma-suyunun-aracn-%DDine-szmas-problemi

Mesajı Yazan: golge_oyunu
Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2011 Saat 23:41
Yönlendirdiğiniz için çok teşekkür ederim , sayenizde bir çok şeyi öğrendik :)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net