|
Yağ Pompası Görevini Yapıyor Mu? |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
antipollution
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2021 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı antipollution
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 17 Ağustos 2022 Saat 21:52 |
Arkadaşlar bildiğiniz gibi turbo arızam var bunu yaptırmak için önümüzdeki hafta komşu şehre gidicem. Turbonun genellikle yetersiz yağlamadan bozulduğunu herkes bilir. Bence bu doğrultuda yağ pompasını da değiştirmek gerekir mi diye araştırmaya koyuldum. Bulunduğum yerde yağ basıncını ölçebilen usta yok. Bende şu yöntemle yağ pompasının çalışıp çalışmadığını anlamaya çalıştım arkadaşlar. Ne kadar doğrudur size sormak istedim. Araç düz bir zeminde 2-3 saat bekledikten sonra yağ çubuğu 2 diş Araç ilk çalıştırmada yağ çubuğu 2 diş Araç rölantide 10 dakikadır çalışırken yağ çubuğu halen 2 dişte Araca dip gaz verdikten sonra yağ çubuğu 1,5-2 diş aralığında Mantık olarak karterdeki yağı yukarı pompalamış olsaydı, yağ çubuğunu temizleyip ölçtüğümde karterdeki yağın seviyesi azalacağından çubukta olduğu yerden aşağıda gözükmesi gerekmez miydi? Araçta yağ sensörü var diyeceksiniz ama 15 yıllık araç o da artık görevini yapamıyor olabilir. |
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |