![]() |
|
5W / 30 Motor Yağı ve Bor Madeni Yağ Katkısı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
drburak2525 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Konum: Amasya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı drburak2525
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 28 Ocak 2011 Saat 12:42 |
Forumun değerli üyeleri, iyi günler.
307 SW Pack 2003 model 1,6 Benzinli motor triptonik vites araç sahibiyim. Aracım 91.000 Km'de. Araçta bir önceki (83.000 km) 10.000 km'lik periyodik bakımında ... marka 10W/40 motor yağı konuldu. Sabahları ilk çalıştırmada dizel motor sesi gibi ses çıkarıyor. Tavsiye üzerine gittiğim işinin ehli bir usta "Bir sonraki motor yağı değişiminde ... marka 5W/30 motor yağı kullanalım. Böylece hem ses azalır hem de araçta yakıt tasarrufu sağlarsın." dedi.
Sesten ziyade yakıt tasarrufu sağlayacak olması 5W/30 motor yağını tercih etmem için önemli bir etmen. Ancak peugeot servisleri 10W/40 motor yağı kullanıyorlar. Yani bu motor için tavsiye edilen yağ 10W/40. Ancak 5W/30 motor yağı daha yeni üretilmeye başladı diye biliyorum, yani 2003 yılında da 5W/30 olsa idi muhtemelen 5W/30 kullanılırdı diye düşünüyorum.
Size sorum 307 2002-2004 model 1,6 benzinli motorlarda 5W/30 yağ kullanan var mı? 5W/30 kullanılırsa motora zarar verir mi?
Bir de bor madeni yağ katkısı üreten her markanın tanıtım reklamlarında, motoru koruyacağı ve en az %20 yakıt tasarrufu sağlayacağı iddia ediliyor. Bor madeni yağ katkısı kullanan, tecrübesi veya bilgisi olan var mı?
Ülkemizde akaryakıtın ateş pahası olduğu şu dönemde nasıl tasarruf ederek araçlarımızı kullanabiliceğimiz hakkında bilgilerini paylaşan ve yukarıdaki sorduğum sorular hakkında bilgi veren herkese şahsım ve forumun diğer üyeleri adına teşekkür ederim.
|
|
Peugeot 307 SW Pack - 2003 - 1,6 Benzinli Metalik Gri
|
|
![]() |
|
drburak2525 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Konum: Amasya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı drburak2525
![]() ![]() ![]() ![]() |
Değerli sercinho bilgi verdiğin için tşk. Benim de yaptığım araştırma sonucu kullanılabilir bor madeni yağ katkısı markası yazdığınız gibi Nano Bor-X. Ancak aracım daha 91.000 de, bu katkıya ihtiyaç olup olmadığı veya kullanırsam motora bir zarar verir mi tereddütü var.
|
|
|
|
![]() |
|
rifatseker ![]() 3. Vites ![]() ![]() 02 - Ağustos - 1981 Kayıt Tarihi: 27 Ekim 2009 Konum: ADANA-ÇUKUROVA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1371 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı rifatseker
Sıfır motorlara bile uyguluyorlar , uzun km yapmış motorlarda daha sağlıklı çalışma oluyor benim eski aracımda 140.000 km civarında yağ değişimi sonrası kullanmıştım memnun kalmıştım.
|
|
Çıktığın kapıyı sert çarpma, geri dönüp açman gerekebilir. (Atasözü)
Leon 1.6 DSG / 206 XT 1.4 |
|
![]() |
|
sercinho ![]() 2. Vites ![]() ![]() 10 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Konum: ankara/keçiören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 695 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
motora hıc bır yan etkısı yok arkadasım 50000 km 206 x desıng kullandı aracta motor sesınde azalma mevcut ve cekısınde bır mıktar artıs oldu ve eskıye oranla bıraz daha az yakıt sarfıyatı var ben ankarada yasıyorum ve goral yetkılı servıste bıle koyuyorlar araclara hemde daha kotu markaları sıkıntılı bırsey olsa yetkılı servıs koymaz orda bıle satıyorlar artık kafan rahat olsun ama yag konusunda bır bılgım yok ama 10w 40 konıyorsa ondan koy derım boruda koyarsan sesı zaten keser ozellıkle dızel araclarda daha belırgın anlıyorsun sestekı azalmayı
|
|
![]() |
|
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
piyasanın en iyisi nnt bor powerdur sektörün ilk firması da budur dikkate alınacak yakıt tasarrufu sağlamaz %20olsa herkes biliir ve alırdı sesi azaltır fiyatı 54lira 5 30 u dizellere koyuyorlar herhalde ben de yağ dan memnun değilim sabahları dizel gibi yağın tam sentetik olmasına dikkat edin (uzun ömürlü ve kaliteli) forumu incelerseniz yağ konusunda çok bilgi var mobile 1 newlife serisi veya castrol edge serisi ne bakın
|
|
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Ben de bu 5W-30, 10W-40 olayini merak edenlerdenim. Kullanirsak artisi eksisi ne olur? |
|
![]() |
|
ali öncü ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 08 Şubat 2010 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1155 |
bende bor kullandım evet ufak bir katkısını gördüm ama 55 liraya değer mi diyede düşünüyorum?
|
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
5W-30, 10W-40 olayı yağın soğuk havalarda yağlama özelliği ile alakalı diye biliyorum. Bor ise etki süresini tam bilmemekle birlikte etkili birşey. ben eski paliomda kullandım çekiş ve yakıtta çok farkediyor.
|
|
![]() |
|
BAHTİYAR ![]() 1. Vites ![]() ![]() 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
cecoli hocam bunu forumda detaylı olarak anlattı konu başlığı yanlış hatırlamıyorsam '307 için hangi yağ' baştaki rakam motor soğukken yağın gösterdiği özellik sondaki rakam motor sıcakken / yağ iklime göre seçiliyor örneğin erzurumdaki birinin 20 50 yağ kullanması olmaz afrikadakininde 0 30 vs |
|
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
|
![]() |
|
alper ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2011 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 117 |
10-40 kullanılması tavsiye ediliyor ayrıca bor koydugunuzda 20dk rolantıde yada 30 km yol yapmanız lasım anca o zmn faydasını görürsünüz kutusunda yazar zaten
|
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı drburak2525
değerli bilgilerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. iyi günler.
|
|
|
|
![]() |
|
hantsome28 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 82 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hantsome28
arkadaşım benimkide 2004 307 sw ....ben aracıma Aralık ayında mobil 0-40 yağ koydum vede memnunum....viskozite değerleri çok çok ii.iince yağ olması sebebi ile özellikle kış aylarında yağlamayı daha iyi ve daha hızlı yapıyor....bece dediğim yağı bir araştır...full sentetik..
|
|
2004 model 307 SW Triptonik ....hayat üç buçuk ile dört arasında geçer.ya dört dörtlük yaşarsın yada üç buçuk atarsın...
|
|
![]() |
|
hantsome28 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 82 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hantsome28
bor olayına girme derim....kişisel tercihim...
|
|
2004 model 307 SW Triptonik ....hayat üç buçuk ile dört arasında geçer.ya dört dörtlük yaşarsın yada üç buçuk atarsın...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |