![]() |
|
307 Motor Yağı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
drburak2525 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16 Ocak 2011 Konum: Amasya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı drburak2525
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 16 Ocak 2011 Saat 22:08 |
Peugeot 307 SW Pack 2003 Model 1,6 Benzinli araç sahibiyim. Aracı alalı iki defa 10.000 bakımı yaptırdım. Bakımın birisini yetkili serviste, diğerini ise yetkili servisten ayrılan bir ustanın açmış olduğu özel serviste yaptırdım. Her iki bakımda da modor yağı değişti. Yağ olarak "CASTROL MAGTATEC 10W/40 Benzinli Motor Yağı" kullanıldı. Aracın basit bir arızası nedeniyle tavsiye üzerine gittiğim kaliteli bir motor ustasına, özellikle soğuk havalarda motoru ilk çalıştırmalarda 10-15 dk motor ısınana kadar araçtan dizel motor gibi ses çıktığından ve bu sesten rahatsız olduğumdan bahsettim. Usta "bir sonraki 10.000 bakımında MOBİL 5W/30 motor yağını kullanmamı, böylece bakım periyodunun 15.000 km çıkacağını, sabahları araçtan ses gelmeyeceğini, yakıtta azalış ve performans artışı olacağını" söyledi. Yaptığım araştırmalarda 307 1,6 benzinli için önerilen 10W/40 motor yağı. Ancak ustanın da söyledi dikkat çekici. Bu yüzden bir sonraki bakımda Castrol EDGE 5W30 kullanmayı düşünüyorum.
Sizce uygun olur mu? 5W/30 kullanan var mı? Tavsiyeniz nedir?
|
|
Peugeot 307 SW Pack - 2003 - 1,6 Benzinli Metalik Gri
|
|
![]() |
|
tanilbakicimsit ![]() 1. Vites ![]() ![]() 25 - Mart - 1989 Kayıt Tarihi: 11 Ocak 2011 Konum: TRABZON/MERKEZ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 172 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tanilbakicimsit
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
5w10 OLMASI LAZIM BENIM ARACIMA KOYDUM INCE YAG DISLILER DAHA RAHAT CALISIO TAVSIYE EDERIM CASTROL OLMASI SARTIYLA |
|
207 1.4HDİ 61 AU 207 TRABZON
LADA YEDEKPARÇA www.erkunticaret.com |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |