![]() |
|
206+ Hız sabitleyicide titreme |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
SoSRiQuO ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2013 Konum: Kars Durum: Aktif Değil Mesajlar: 23 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2014 Saat 22:49 |
||
Aracım 1.4 hdi 206+ Ankara ya yolum düştüğünde Ali kardeşimle beraber hız sabitleyici montajı yaptık ve denedik gayet iyi çalışıyor. Fakat şehir içinde denediğimizden 4. viteste ve en fazla 80 km hızla denedik daha sonra yola çıkıp denediğimde 5. viteste genelde 90 km üzerinde hızlarda araçta anormal bi tekleme başlıyor. araç sürekli gaz verip kesiyor gibi yani kesiklik yapıyor desek daha doğru olur. Maf sensörü temizlendi egr valfi temiz çıktı yinede temizlendi. sebebi ne olabilir bi fikri olna varsa yardımcı olabilirse sevinirim bu şekilde hız sabitleyiciyi kullanmak mümkün değil araç hızı sabit bir değerde tutamıyor kısacası. Yardımlarınızı bekliyorum. |
|||
![]() |
|||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
BU sorunun halen çözülememesi çok ilginç abi. Heleki hız sabitleme ile alakadar olması. Kendi aracım dahil 10dan fazla araçta denedik ama ben 160km hıza sabitlediğim halde 90-160 arası hiç fark göremedim.
motor kulaklarına fln baktırdın mı hiç ? |
|||
![]() |
|||
SoSRiQuO ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2013 Konum: Kars Durum: Aktif Değil Mesajlar: 23 |
||
Bi motor kulaklarına baktıramadım Alicim geri onlarada yolum Erzurum'a düşünce baktırıcam inşallah. Ama ümidim kalmadı gibi :)
|
|||
![]() |
|||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
||
Değişik bir sorun bendede ara sıra hızım mesela 80 km ben sabıtleyıcıyı 110 km getırıyorum kendısı hızlanmak için gaza basıyor ya tak dıye kendılıgımden devre dışı kalıyor. Arkasından bir kac sefer daha denedım gene devre dışı oluyor. Ancak arabayı stop edıp terkrar calıştıgımda sorun duzeldı. Bu olay 3-4 defa oldu sorunu anlıyamadım Ali hocam neyden olabılır?
|
|||
![]() |
|||
nedim83 ![]() 1. Vites ![]() ![]() 27 - Ekim - 1983 Kayıt Tarihi: 12 Ocak 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 179 |
||
ben de clio 3 var..o sorun çok hafif bir eğimde yokuş aşağı giderken oluyor bende. çok hızlandığı an zaten devreden çıkıyor. düz yolda sorun yok.
|
|||
PEUGEOT 206 FEVER 1.4 hdi
|
|||
![]() |
|||
||
araç sürekli gaz verip bırakıyo ve ben gaza bastığımda kesinlikle bi sorun yok sadece sabitleyicide sıkıntı var yabancı forumlarda biraz araştırdım orda emme sistemindeki bi hava kaçağının yada arabanın zengin karışım yapmasının bu tür sorunlara sebeb olabileceği yazıyodu ama bende hiç biri yok sanırım (zengin karışımdan emin değilim tabi) kulaklara baktırmadım tabi ama kulakla ilgili sorunlarda ben kullanırkende titreşim olması lazım diye düşünüyorum.
|
|||
![]() |
|||
Alicilik ![]() 5. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
||
VAr bir gariplik ama hayırlısı çok merak ediyorum abi Ankara gelirsen muhakkak bana bir haber ver.
Birtan, Sendeki sorun bsi dan kaynaklı galiba. Bir benzlinli daha yaşamış senin durumunu ama ben hiç rastlamadım. |
|||
![]() |
|||
spearo ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Temmuz - 1979 Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2011 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
||
5 viteste hafif rampa yukarı egimli bir yolda iseniz böyle bir titreme yapması normal .
cc ayarlarında hızı sabitleme ile ilgili bir parametre var, hızı sabit tutururken km saati ile kac km tolernas farkı olsun diye bir parametre var, standart bizim ayarladıklarımızdaki deger 5km ecu sabitlenen hızı 5km tolerans ile tuturmak için fasılalarla gaza basar. 5 viteste sabitleme için min motor devriniz 2500 rpm olsun bu sorunun olmadıgını görürsünüz. 100-110 km için 4 viteste sabitlenmeli ;) birde lastik jant degiştirdiniz ve bsi lastik ölcüsü degerlerini güncellemediysenizde sorun yaşayabilirsiniz ;) birtan sendeki megachips yazılımdan ötürü enjektörlerin püskürtme için acılma süreleri uzun, standart olmadıgından tek bu sorunu gördügün için sanslısın ;) |
|||
206+ hdi
|
|||
![]() |
|||
||
Abi eline saglik guzel yazmissin ama stok benzinlide bir kac sefer atmis 110 120 dolaylarinda bunun sebebi ney acaba ?
|
|||
![]() |
|||
spearo ![]() 1. Vites ![]() ![]() 06 - Temmuz - 1979 Kayıt Tarihi: 21 Ocak 2011 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 279 |
||
ecu içinde hızı kontrol için gaza basa kontroller km saatinde deger ve gaz pedali degeri arasında devamlı fazla salınımlı bir deger görürse emniyet için devreden cıkar, abs esp devreye girersede aynı durum olusur gayet normal.. |
|||
206+ hdi
|
|||
![]() |
|||
||
Pekü abicim bu aradaki fark değerini pp2000 den küçültsek ne olur dersin ? Daha mı hassaslaşır acep ? Bir de bizim arabalarda esp icad olmamış envy de dahil yoktu. :D o bizim için geçerli dğeil sanırsam. |
|||
![]() |
|||
||
5 km set degerini 4 km 3 km yaparak denemek lazım teoride biraz daha iyileşebilir. hafif rampa yukarı ve 5 viteste gene yapar. standart lastik jant ölçülerinde arac daha atik olugundan böyle birşeyde yapabilir. bu konuya biraz çalışalım ali usta ;) |
|||
206+ hdi
|
|||
![]() |
|||
apadoca ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2014 Konum: ZONGULDAK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 12 |
||
hocam merhaba ;
ali beyle birlikte benim araca da montajı yaptık hız sabitleyici çalışıyor fakat senin de bahsettiğin gibi hız sabitleyiciyi açıp kullanmaya başladığımda araçta bir sarsıntı hali mevcut. yüksek hızlarda ise daha rahatsız edici bi şekilde bu sarsıntıyı hissediyorum. sorum şu; senin araçtaki sarsıntı problemi halloldu mu hallolduysa nasıl çözüldü bana bir bilgi verebilirsen memnun olurum . Teşekkürler.
|
|||
![]() |
|||
||
Selamlar
Aynı sıkıntıyı yaşamana üzüldüm arkadaşım, bende sorun tam olarak çözülmedi ama azaldı nasıl azaldı dersen lastikleri değiştim titreşim azaldı ama çözülmedi tabi kullanılacak kadar. Bende vazgeçtim artık. Aracıda satıcam zaten :) |
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |