Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU >Yararlı Dökümanları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Araç Renk Değişikliği Hakkında
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Araç Renk Değişikliği Hakkında

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
 Derece: Konu Derecesi: 1 Oylar, Ortalama 5.00  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
reality59 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (1) Teşekkür(1)   Alıntı reality59 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Araç Renk Değişikliği Hakkında
    Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2013 Saat 23:09
-Aracınız beyaz, ve siz aracınızı mat beyaz boyattınız yada kaplattınız.
* Ruhsatta renk değişimine gerek yoktur!. 
* Sıkça karşılaşan durumlardan biri olan siyah aracı mat siyah kaplatma durumlarında kesinlikle ruhsattaki renk değişimine ihtiyacınız yoktur.
* Hatta füme araçlarıda mat siyah yaparsanız dahi bu renk değişimine ihtiyaç yoktur. (Zaten füme gibi duruyor.) 

Bunu söylememin nedeni kaplatılan firmalar ek para kazanmak için sizi muameleci sayesinde bu ruhsat değişikliklerine yönlendiriyorlar. Merak etmeyiniz ben ruhsat işini hallederim deyip geçiniz.

-Aracınızın tavanını başka bir renge boyattığınız yada kaplattığınız  da bunu ruhsata işletmeniz gerekmektedir. 
Evet cam tavanlı yada cam tavan görünümlü tavan kaplamalarından sonra firmaların sizi muamelecilere yönlendirmesine izin vermeyin! 
Araç tavan kaplamaları ruhsata işlenmek zorunludur.

-Aracınızın komple başka renge boyattığınızda yada kaplattığınızda kesinlikle ruhsatınızın değiştirilmesi gerekmektedir.
Şimdi İhtiyacımız olan belgeler ve Türk Lirası miktarı:

-Aracınız renk değiştirdi ve ruhsatınıza bunu yazdırmanız gerekiyor. Öncelikle evden çıkmadan önce araç sahibinin Kimlik Fotokopisini ve aracın Sigorta Poliçesinin Fotokopisini mutlaka çekin çünkü bunlar toplanıyor. Hatta ruhsat fotokopilerinide çekin yanınızda bulunsun! Yoksa sıra işlemler sırasında sıra size gelince bu belgeleri çıkartmak için sıranızı kaybedebilirsiniz! Dikkat!

-Araç muayenenizin süresinin olduğundan emin olun! 

-Aracınızı kaplattığınız yada boyattığınız yerden mutlaka Fatura almanız gerekmekte! Fiyat miktarı önemli değil ancak kaplanan yada boyanan aracın plakası ve yeni rengi tam olarak bu faturada bulunmalı! Faturaya yazılan renk aynen ruhsata işleniyor. Örneğin benim faturamda Mat Kırmızı yazıyor ruhsatada aynen böyle yazıldı. Faturanızdaki bilgilerin ve renklerin doğru yazıldığına emin olun ve faturanın aslını yanınıza alın!

-Aracınızın borcu olmadığını kontrol edin! www.gib.gov.tr den sorgulama yapın! Trafik cezası olan araçlar muayeneye alınmıyor. Vergi dairesinden temiz kağıdı alınmasına artık gerek yoktur! Boşuna o kadar yol yapmayın. Borcu olmadığından emin olun internet sorgusunda borcu yoktur cıkması muayene istasyonu için yeterlidir.

-Araç ruhsatınız, gerekli fotokopiler ve boya faturanız yanınızda. Şimdi bir trafik şubesinden, muameleciden yada muayne istasyonu yakınlarında bir yerden Ek-1 formu doldurtmanız gerekiyor. Formu doldurturken sadece yeni rengi farklı yazdırıyorsunuz diğer herşeyi aynı yazdırıyorsunuz. Faturada yazan rengi yazdırdığınıza emin olun. Ruhsattaki herşeyin eksiksiz ve hatasız yazıldığını kontrol edin! Örneğin benim aracımın "Spider" olan modelini "Spinder" yazdılar ben müdahale ettim. Bu yüzden dikkatli olun! Ek-1 Form doldurtmak 10 TL.

-Bu belgelerden sonra muayene istasyonuna gitmeye hazırız. Biz tespit işlemi yaptıracağımız için kesinlikle TüvTürk'ten muayene sırası almanıza gerek yoktur! Bizim işimiz sadece arka tarafta renk tespiti. O yüzden Esenyurt hariç! (Esenyurt istasyonu tespit işlemine kapalıdır!) Herhangi bir muayane istasyonuna belgelerimizle gidiyoruz. Renk tespit işlemi için muayeneye herhangi bir ücret ödemiyorsunuz! Muameleciler sizden bu işlem ücreti ödemeniz gerektiğini söyleyecekler ve kendilerinin kolay yapacağını soyleyıp sızden para koparmaya calısacaklardır. Muayenesi devam eden aracın herhangi bir tespit ve ruhsat değişikliği işleminde kesinlikle ücret talep edilmez, ödenmez!

-Muayene istasyonuna gidiyoruz (ben çatalca ya gittim). Aracımızı Arka tarafa parkediyoruz. Yani muayeneden çıkan araçların götürüldüğü yere. Aracımızdan kımlığımızı, yukarıda saydıgım belgelerımızı ve ruhsatımızı alıp kayıt alanına gidiyoruz. Sıra alma makinesinden Randevusuzu seçip otomobil tekrar muayene giriş i seçerek bir sıra numarası alıyoruz. Merak etmeyin bizim işlemimiz tekrar muayene olduğu için bize yarım saat içinde sıra geliyor.

-Belgelerimizi işlemi yapan arkadaşa veriyoruz, oda bize arkaya geçmemizi ve anonsu beklememizi söylüyor. Yarım saat sonra bu anons geliyor ve bir arkadaş elinde dosyayla aracımıza geliyor. Araç renk değişikliği diyorsunuz. Bakıyor tik atıyor. Muayeneden korkmayın! Aracımın ön plakası takılı olmadığı halde hiçbir sorun çıkmadı. İlkyardım setine falanda bakılmıyor. Tek bakılan şey rengi ve aracın şasi numarasıyla motor numarası. Kaput açılıyor ve numaralar eşleştiriliyor. Okadar.

-Bakan arkadaş aracınızı beğenirse nerede kaplattığınızı içine oturabilirmiyim neden renk değiştirdiniz gibi sorulardan sonra kağıtları imzalayıp onaylı ek1 formumuzu ve ruhsatımızı bize veriyor.

-Muayene istasyonundan çıkıyoruz. Şimdi önemli noktaya geldik! Yeni ruhsatımız için aracın bağlı olduğu yani ruhsatta yazılan ilçeye GİTMİYORUZ! Araç kimin üstüneyse onun kayıtlı olduğu emniyete gidiyoruz! Yani benim ruhsatımda Bahçelievler yazıyor. Ancak ruhsat benim adıma, bende Sarıyer'e kayıtlıyım. Ben sarıyer emniyetine giderek ruhsat işlemlerimi hallettim! Bu noktaya dikkat genelde bu konu ile ilgili internetteki bilgiler yanlış!

-Emniyette trafik tescil için makineden sıra alıyoruz ve sıra bize gelinceye kadar 108 TL ruhsat masrafını hazırlıyoruz. Sıra bize geliyor ve siz yanınızda olmadığı için bozuk para anca 110 TL veriyorsunuz ve emniyette bozuk para olmadığı için helal olsun diyorsunuz. Oradada size neden renk değiştirildiği ve başka bir işlem yapılıp yapılmayacağı soruluyor. Sizde hoşuma gitti diyorsunuz başka bir iş yapılmadı diyorsunuz. Evrakları ve evinizde çektiğiniz kimlik, sigorta fotokopilerini alıyorlar ve 2 gün sonra gelip ruhsatınızı alabileceğinizi söylüyorlar. Bu sürede bir çevirme durumunda ne yapmalıyım diyince size ek1 formunun bir nüshasını verip bunu gösterin diyorlar. Sizde teşekkür edip çıkıyorsunuz.

Evet işlemler bu kadar. Tek kalan şey ruhsatınızı beklemek. Tüm bu işlemlerin masrafı 120 TL Bu konuda en ucuz muameleci 200-240 tl arası alıyor ve aracınızı da alıyor dolayısıyla. Sizde benim gibi bir gününüzü ayırırsanız yarım günde işlerinizi bitiriyorsunuz.

''Alıntıdır...''

Düzenleyen reality59 - 11 Aralık 2013 Saat 23:28

Peugeot 307 - 2004 HDI XR
Peugeot 106 - 2002 QuickSilver
Tekirdağ / ÇORLU
Yukarı Dön
tongucuk Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tongucuk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2013 Saat 23:18
güzel bilgiler fakat bir maddede takıldım tavan kaplama olayı  araç renginden farklı bir renk yapılmışsa bu şekilde ruhsata işlenmeden muayeneden geçilmiyor hatta ekip kontrolüne denk gelirsen memurun ruh halide kötüyse o gün aracını bağlamaya kadar gider + idari para cezası keser  bu tarz işlerin uygulamasını yapan biri olarak söylüyorum kendi aracımın tavanını bile söktüm öyle gittim muayeneye hatta gıcıklığına sordum tavan siyah folyo olsa geçermiydi diye ruhsata işletmeniz gerekli olacağından geçemeyecektiniz dendi.
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...

2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81
Yukarı Dön
Burak Açılır Kutu Gör
MODERATOR
MODERATOR
Simge
P.T FORUM MODERATOR

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Burak Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2013 Saat 23:19
Yararlı paylaşım teşekkürler
Zalım Quik Oyun Bozan ...
Yukarı Dön
reality59 Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı reality59 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2013 Saat 23:26
Orjinalini yazan: ramazanturan81 ramazanturan81 Yazdı:

güzel bilgiler fakat bir maddede takıldım tavan kaplama olayı  araç renginden farklı bir renk yapılmışsa bu şekilde ruhsata işlenmeden muayeneden geçilmiyor hatta ekip kontrolüne denk gelirsen memurun ruh halide kötüyse o gün aracını bağlamaya kadar gider + idari para cezası keser  bu tarz işlerin uygulamasını yapan biri olarak söylüyorum kendi aracımın tavanını bile söktüm öyle gittim muayeneye hatta gıcıklığına sordum tavan siyah folyo olsa geçermiydi diye ruhsata işletmeniz gerekli olacağından geçemeyecektiniz dendi.

o zaman o maddeyi düzeltelim :)

Peugeot 307 - 2004 HDI XR
Peugeot 106 - 2002 QuickSilver
Tekirdağ / ÇORLU
Yukarı Dön
tongucuk Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı tongucuk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2013 Saat 23:27
Thumbs Up Clap
Mecnun tatsaydı PEUGEOT sevgisini, severmiydi Leyla zillisini...

2009 peugeot 308 sw 1.6 hdi 110hp inci siyah ex nic: ramazanturan81
Yukarı Dön
Alicilik Açılır Kutu Gör
5. Vites
5. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Alicilik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Aralık 2013 Saat 23:36
Çok tartışılan konulardı faydalı olmuş....
Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Yukarı Dön
ahmet_bjk Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ahmet_bjk Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2013 Saat 02:20

Clap

308 1.6 HDİ COMFORT PACK (90) 2009 SİYAH İNCİ
Yukarı Dön
kuscu38 Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı kuscu38 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2013 Saat 03:20
çok faydalı ve tartışılan bir konuydu teşekkürler. yalnız bi sorum olucak; toplamda 120 lira yazıyor ruhsat için trafik: 108 lira, ek1 formu; 10 lira, muayenede vereceğimiz ücret: ???
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***
Yukarı Dön
mami202 Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mami202 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Aralık 2013 Saat 19:52
teşekkürler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon Araç içi ekran android auto sorunu hk. son mesaja git 305 0 Ozzy1903
konu icon 306 1.6 8V silindir kapak son mesaja git 768 0 freestyle53
konu icon 307 çözümsüz hararet problemi son mesaja git 6554 16 a.selim
konu icon PEVGEOT 206 TEKLEM SORUNU son mesaja git 250 0 kartal5200
konu icon ECO MOD DEVREDEYKEN İSTOP ETTİ son mesaja git 500 0 alibozoglu1
konu icon İlk araç 206 gti son mesaja git 388 0 leow
konu icon Üçgen içinde Ünlem işareti son mesaja git 107723 14 Salihsencan
konu icon PEJO 206 isaco far ayarı son mesaja git 1630 0 kralex18
konu icon Peugeut / TEKLEME SORUNU - Kronik son mesaja git 3348 4 Rock
konu icon 407 bagaj sorunu (çözüldü) son mesaja git 10300 9 Pejocum
konu icon Rcz Arıza Işığı Gaz Yememe Titreme son mesaja git 9125 1 Barisge
konu icon Peugeot 2002 suv son mesaja git 1132 0 Pyrs
konu icon 3008 2025 RODAJ VE DİĞER KONULAR son mesaja git 1355 0 ankaralı_emre
konu icon peugeot 107 3D son mesaja git 23 0 karauurböcei
konu icon 206 2001 model 1.6 motor otomatik şanzıman son mesaja git 1744 1 Eren yıldız
konu icon Otomatik şanzıman da vuruntu son mesaja git 55732 87 Eren yıldız
konu icon Isı Kalkanı son mesaja git 331 0 kaya52
konu icon E-3008 Otomatik D Vitese Alma Sorunu son mesaja git 1497 0 CBerkG
konu icon pejo 106 son mesaja git 3045 0 badking530
konu icon Start stop son mesaja git 299 0 İlyas41
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 AUGUST EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kayıt bulunamadı.
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English