![]() |
|
206+ 1.4 HDI da yakıt tüketimi için uygun devir? |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Kadir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Ağustos 2012 Saat 02:59 |
206+ 1.4 HDİ kullanma kılavuzunda ideal yakıt tüketimi için 90-100km/h hızı aşmayın diyor. Fakat bu araç bu hıza 4. viteste 3000devir civarında ulaşıyor. Az yaksın diye 90-100 km hızdayken 5. vitese atıncada devir çok düşüyor.(2000devir). Sonuçta düşük devirde hem yakıt tüketimini artırıyor hemde dizellerde motorun ömrünü uzun vadede azaltıyor diye biliyorum. Onun yerine illa 90-100le gidicez diye kasmaktansa 5.vitese atıp 2500 devirde 110-120km/h ile gitmek bence daha az yaktırır gibi. Siz ne dersiniz?
|
|
Peugeot 206+ 1.4HDI Urban Move 2012
|
|
![]() |
|
metin ![]() 4. Vites ![]() ![]() 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Yanlışınız var, düşük devirde daha az yakıt tüketir.
En az yakıt 5. vites 2000-2500 devir arasındadır. Söyle mantık kurun. 2000 devirde iken pistonlar dakikada 2000 kere inip çıkar ve her inip çıktığında pistonlara yakıt girer. 3000 devirde ise dakikada 1000 kez daha fazla yakıt püskürtülür. Bu yüzden 3000 devirde 2000 devire göre daha fazla yakıt harcanır. Aracı ortalama 2000 devirde kullanırsanız bir sorun olmaz. Yüksek devirde hem yakıt artar hemde yağın kalitesine göre aşınma daha fazla olur motorun ömrü kısalır. 2000 devirin altında da motor bayılacağı için de zararı olur. En ideali 2000 devirdir. Bu şekilde kullanabilirsiniz hiç bir sorun olmaz.
|
|
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|
![]() |
|
koliva ![]() YÖNETİCİ ![]() ![]() P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
1000 kez daha fazla yakit puskurtme degilde 500 kez olmayacak miydi? Hani sikistirma+patlatma toplami 2 zaman gerektirdiginden. |
|
![]() |
|
Kadir ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18 Ağustos 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
Zaten turboda en verimli 2000 devirde çalışıyormuş heralde o zaman yine üç aşağı beş yukarı aynı hesaba geliyor 5. viteste 90-110 iyidir ;)
|
|
|
|
![]() |
|
KenBlockJR ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Ataşehir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1013 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı KenBlockJR
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
5.vites 90-100km hızla 4,0lt/100km, belki de daha az yakarsın
|
|
206 Roland Garros 1,6 16V
|
|
![]() |
|
206+ 1.4 HDI fabrika verisi şehir dışı 3.5lt/100km ama aracı yeni aldığım için kendim denemedim bişey diyemem. Aynı motor 207 de de var fakat 206+ dan 200kg kadar daha ağır olduğu için ondan az yakacağı kesin.
|
|
|
|
![]() |
|
Sufibey ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
Bence en ideal tüketim 5. vites 2000 d/d. Sizin dediğiniz gibi 2500- 3000d/d yapılırsa aracın sürati 130 km/h bulur. Motor aracı hareket ettirmek için belli bir yakıt tüketirken, sürat arttıkça artan hava direnci ile de mücadele etmek durumunda kalacaktır. Böylece yakıt tüketiminizde yükselecektir.
|
|
![]() |
|
Sufibey ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Eylül 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 25 |
Hatta 4. vites 2000d/d da 70km/h ile gitmek, 5. vites 2000 devir ile gitmekten daha ekonomik olabilir rüzgar direnci azalacağı için! Yol bilgisayarım olsa, anlık verilerden cevabımızı bulabilirdik. Siz ne düşünüyorsunuz arkadaşlar ? Yol bilgisayarına bakarak bunu deneyen var mı?
|
|
![]() |
|
Kullanma kılavuzunda ideal yakıt tüketiminin 90-100km/h olduğu yazıyor. 2500-3000 deviri eski arabamız benzinli olduğundan ona göre referans almıştım ben fakat dizeller biraz farklıymış.
|
|
|
|
![]() |
|
Yani sonuç olarak bana ilk dediğiniz seçenek 5. vites 2000 devir ideal geldi
|
|
|
|
![]() |
|
bilalbaloglu ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2012 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 35 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı bilalbaloglu
1.6 benzinli xt var bendede bende ilk zamanlar çok kafaya takıodum bu devir olaynı ama artık takmıyorum...yolun durumuna göre 2000 - 3000 arasında değişinvitesi..3 aşağı 5 yukarı ekonomik tüketirsiniz..arada kalan farkla ne zengin olursnuz ne de fakir...arabayı çok boğmadan ve çok bağırtmadan binin gitsin beyler... |
|
![]() |
|
jack67 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
Bence en iyi devir sizin de belirttiğiniz gibi 2000 2500 arası yani 90üstü 115 km ye kadar yolun şartlarına göre kullanabilirsiniz.Ben bu kullanımla şu ana kadar en düşük 3.8 gördüm kendi 206ımda ama ortalama 4 4,5 lt diğerbilirim yakıt tüketimimi
|
|
206 XT 1.4 HDi 70 PS Gri Hatchback 2004 Model Manuel+com2000+3satır bilgi ekranı 10 yıl 250.000km beraberlik
|
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Nerde oturuyorsunuz? Valla bu değerler benim araca ütopik geliyorda
![]() ![]() |
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
jack67 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
dikmen keklikpınarında oturuyorum burada öğrenciyim 2 haftada bir zonguldağa giderim.Bir depo mazot 2 hafta yetiyor bu şekilde yaklaşık 1000km civarına denk geliyor.Normalde inceğe gidip geliyorum günlük 25km civarı .Sizin imzanızdaki aracın moturuyla benim aracın motorları hemen hemen aynı fakat ağırlık olarak sizinki biraz daha ağır.Sizin ortalamanız ne bende merak ettim şimdi siz nerede oturuyorsunuz?
|
|
206 XT 1.4 HDi 70 PS Gri Hatchback 2004 Model Manuel+com2000+3satır bilgi ekranı 10 yıl 250.000km beraberlik
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Ben geçen sene Amasya İstanbul arası 700 km'yi 3.6 LT ortalama ile gelmiştim, büyük bir sabır istiyor tabi 80-90 km arası hızla, bu senede toplam 3.366 km'yi 4.4 ortalama ile yaptım hız 100-110 km arası
Düzenleyen Serco05 - 28 Kasım 2012 Saat 17:41 |
|
![]() |
|
tellotello ![]() 3. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1121 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Valla bende Dikmen'de ama daha yukarda sanırım, İlker de oturuyorum (taa tepede, alıcılara yakın). ODTÜ'ye gidip geliyorum ve ortalama tüketim 6,8 litre civarı. Sanırım aradaki farkı anlatabildim. Şehirlerarası pek üzmüyor, buna nazaran tüketim çok düşük bir depo ile 1000 goruyorum ve genelde lamba yanmadan dolduruyorum. Sizin şehir içi 4,4,5 litreyse benimki kafadan 2 litre fazla tüketiyor
![]() |
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
Benim değerim yarı şehirdışı yarı şehir içi değer sadece burada kullanırsam sakin kullanım 5 litre civarı yok çok sinirlenir basarsam 5,5 civarı oluyor :)
|
|
|
|
![]() |
|
offchu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27 Kasım 2012 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 72 |
Aynen katılıyorum ben bu sekilde 206+ 50 tl yakıt ile 286 km gittim (Lt:2.52) bir kaç litre daha yakıtım vardı istasyonu görünce İstanbul yolunda hemen aldım yakıt (Lt :2.59) |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı tellotello
Başka başlık açmadan buradan sorayım eğer uygunsa. Peki arkadaşlar daha önce soruldu belki ama af buyurun merak ettim. Şimdi cruise control taksam ve 90 civarına sabitlesem mi daha az yakar yoksa maual olarak kullansam mı? Ben gerektiğinde gazı keserek avantaj sağladığımı düşünüyorum ve yokuş hissettiğimde 90'a ulaşmamaya çalışarak dengelemeye çalışıyorum uzun yolda. Bu cruise control napacak yokuş hissettiğinde gazı artırıp 90'a sabitlemeye çalışacak ve devir artacak mı yoksa ben mi çok basit düşünüyorum.
Tabi aracıma cruise control oluyorsa
![]() |
|
2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
|
![]() |
|
Serkan ![]() 5. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9104 |
Öncelikle şunu söyleyim, aynı motor 206'ıma uzun uğraşlar sonucu cruise controlü tanıtmayı başardık, eğer gaz pedalınız elektronikse (öyledir) ve fren müşürünüzdeki soket 4 kablolu ise kesin olur. 2 kablolulara kablo çekilerekte yapılıyor ama çok riskli ve uğraş istiyor.
Yakıt konusuna gelirsek araç cruise kontrolde atıyorum düz yolda 100 km hızla giderken daha az yakıt harcıyor sürekli kullandığım hava alanı mahmutbey bağlantı yolunda 90 km hızla ben 3.9 yaktırıyorum cruise 3.5 yaktırıyor. ama bütün yol koşullarını düşünürsek cruise'un cebinden para çıkmadığı için ekonomiyi düşünmüyor :) sürekli 100 km hızla gitme çabasıyla yokuşlarda yakıtı arttırıyor kendim kullandığım zaman hızı biraz düşürüp yakıtı azaltıyorum diyeceksinizki cruise'lada azaltabilirsiniz o zamanda o konforun bi anlamı kalmıyor sürekli hızlandır yavaşlandır. örnek olarak geçen sene CC olmadan 3.200 km'de 4.2 LT yaktım bu sene CC ile 3.450 km'de 4.4 LT yaktım. Sonuç olarak ben 100' sabitleyip yokuş falan kaptırsın gitsin derseniz CC daha çok yakıt harcar ama yok yokuşlarda falan dizginlerim diyorsanız CC daha az yakıt harcar. Çok uzun yazdım kontrol etmeden gönderiyorum mesajı kontrol edersem bir sürü hata bulacağım. ![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |