![]() |
|
EGR İptali (Körleme) Yapanlar Konuya Dikkat |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
antipollution ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2021 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı antipollution
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Ağustos 2022 Saat 16:47 |
Arkadaşlar 1,5 yıl önce EGR iptali yaptırdım. Usta EGR yi körlerken genel temizleme spreyinin sacını kullanmıştı, bildiğiniz kola kutusu kalınlığında. O günlerde bu konuda bilgim olmadığı ve ustaya da güvenerek EGR iptali körleme yaptırdım. Nette gezerken tesadüfen EGR körlemede ince parça kullanıldığında parçanın eriyerek pistona gittiğini ve motor yemeye kadar sıkıntı çıkardığını okudum. O günden sonra içime büyük kuşku düştü. şu anki ustam farklı biriydi gidip hemen ona sordum. "Bir şey olmaz bizde o şekilde yapıyoruz, nette okuduğunuzu her şeye inanmayın" dedi. Birkaç gün sonra benzer birkaç farklı forumda daha konu okudum. Yine içim rahat etmedi sanayiye gidip 3-4 tane ustaya dolaştım. Aralarında sadece 1 tanesi metal sac veya 2 mm krom kullanmak gerektiğini söyledi. Ustada müsaitti hemen EGR yi açtırdım ve durum içler acısı. Araya koyulan parça erimiş. 1,5 yıl önce EGR yi ince bir parçayla kapatan usta yüzünden motoru yiyorduk. Usta; "Parça gitmiş olabilir ama sanırım seninki erimiş, aracın çalışması düzgün bir şey olmamıştır merak etme." Desede gerçekten üzücü. Paramızla rezil olduk. Yani bir sorunu da araştırmamıza gerek kalmadan usta al şu aracı parası neyse tamir et deyip güvenebileceğimiz bir insan kalmamış. Neyse arkadaşlar amacım EGR iptali yaptıracak olanlar ince alüminyum kullandırmayın EGR iptali için mutlaka metal kullandırın. Yoksa hem 2 defa uğraştırır, hem de motoru kucağa alma riskiyle karşı karşıya kalırsınız. Daha önceden bilseydim veya herhangi bir yerde görseydim müdahale ederdim ama inşallah başkaları yaşamasın. https://i.hizliresim.com/ixyeewe.jpg ![]() Düzenleyen antipollution - 23 Ağustos 2022 Saat 16:48 |
|
![]() |
|
kimkiduk ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ağustos 2022 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Geçmiş olsun hocam. Oradaki ısıyı düşününce, incecik alüminyum parçaların yanması çok normal. Sanayi ustalarımızın belki %90'ı maalesef bilgiden ve mantıktan yoksun. Kafanıza yatmayan neyi sorarsanız sorun, bi şey olmaz der geçiştirirler. Ben de geçen hafta 308'imdeki egr'yi yazılım ile iptal ettirdim. Fakat henüz körleme vs yaptırmadım. Yerinde öylece duruyor. Yazılım atan arkadaş, ustana bir ara götür, egr'yi körlesin ve fişini çeksin dedi. Siz de hem körletip hem fişini çektirdiniz? Yazılım ile de iptal ettirdiniz mi?
|
|
![]() |
|
antipollution ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2021 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı antipollution
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
ben iptal ettirdikten sonra ekranda herhangi bir ışık yakmadı veya sürekli yanan bir hata vermedi. Ama pc den baktığımızda 2 tane egr ile ilgili hata vardı. Yazılım atan birkaç kişiyi dolaşıp uzun süreli muhabbet ettiğimde yazılım atmanın tek mantığının hatanın araç beynin gözükmemesinden başka bir işe yaramadığını söyledi. Çalışma mantığını falan etkilemiyor mu? dediğimde hayır sadece hatayı yok ediyor araç beyni hatayı görmüyor dediler. Yani bunun ne mantığı var ki diyerek yazılım attırmadım. Tek olayı satarken araç beyninde hiç hata yok demek için olabilir. Ben hatta önce yazılımcılara gidip hiç körleme yapmayalım direk yazılımdan iptal edelim dediğimde öyle bir şey mümkün değil dediler. Yani araç EGR açmak yerine öyle bir parça yok deyip göz ardı etse EGR hiç açma dedim. Öyle bir şey mümkün değil dediler. Çünkü bir EGR sökmek için hava filtre kutusu, borular, yakıt filtresi sökülüyor. Bugünkü usta akünün yanındaki beyini, aküyü falanda çıkardı. Ulaşımı biraz zor arkada kalıyor. Neyse uzattım biraz :) Bence kardeşim EGR ile ilgili problemin yoksa hiç dokundurma arabana. Ama kapattırmak istiyorsanda mutlaka metal kullandır. En az 2 mm olmalı.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
![]() ![]()
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |