Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >106
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - problem makinem 106
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

problem makinem 106

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: problem makinem 106
    Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2009 Saat 03:59
selam arkadaslar. benim bi sorunum var ve ne oldugunu bi türlü bulamiyorum, aslinda forumda benzer bi kac sey buldum ama kafam iyice karisti, sorunu nasil anlatacagim onuda bilmiyorum:)
öncelikle bu benim ilk arabam ve yeni oldugum icin pek anlamiyorum. gecenlerde otobanda ilerlerken bi arac sollamak istedimsüratim yaklasik 130du, ve gaz pedalini dayadim sonuna kadar, fakat gaza basmamla birlikte araba öne dogru yigildi. ne yapacagimi sasirdim, gazi kestim(sollamaktan vazgectim tabi) araba kendisini toparladi ve tekrar gaz vermeyi denedigimde yine aynisi oldu. ayni problemden dolayi yolda kaldim bi iki kere, ne zaman olacagi belli olmuyor, bazen sorunsuz bi sekilde giderken bazen cok sik tekrarliyor bu sorunu. bi aksam tamirci bi arkadasa biraktim arabayi, sabah isyerine benim arabamla gitti aksam geldi, gidip gelirken bi sorun yasamamis ve arabaya bakan usta bi problem bulamamis!!??
araba aslinda rolantide normal calisiyordu, bu sorunu sadece giderken yapiyordu, ama bugün rölantide calisirkende stop etmeye basladi, motor isinmaya baslayinca sorunda kendini göstermeye basliyo, sogukken bisey yok...
sizce problem ne olabilir?
internette benzin filtresinden kaynaklandigini okudum bugün kontrol etmek istedim, ama bulamadim yerini:) simdide sirada iki utanc verici sorum var:
1- benzin filtresi nerede?
2- benim arabam injeksiyonlu mu yoksa karbüratörlü mü?
1.4 75PS yapim yili 1994
askerde toros soförüydüm, torosta benzin filtresi cok belli ama bunda degil, ayrica baktiginda torosun karbüratörlü oldugunu anliyorsun ama bunu anlayamadim!!!

hepinize simdiden cok tesekkür ederim...

Yukarı Dön
iLLeGaL Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı iLLeGaL Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2009 Saat 08:57
geçmiş olsun... gereken ilgi ve yardımı en kısa zamanla alacağından emin olabilirsin...
Bugünü unut, dün geçti, acaba yarın var mı?
Gençliğine güvenme, ölen hep ihtiyar mı?
Ya İslam'da erirsin, ya inkar'da çürürsün.
Yol Mezar'da bitmiyor,
GİRDİĞİNDE GÖRÜRSÜN
Yukarı Dön
CIHANGIR_DONMEZ Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı CIHANGIR_DONMEZ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2009 Saat 11:42
Orjinalini yazan: tolgaforrock tolgaforrock Yazdı:

selam arkadaslar. benim bi sorunum var ve ne oldugunu bi türlü bulamiyorum, aslinda forumda benzer bi kac sey buldum ama kafam iyice karisti, sorunu nasil anlatacagim onuda bilmiyorum:)
öncelikle bu benim ilk arabam ve yeni oldugum icin pek anlamiyorum. gecenlerde otobanda ilerlerken bi arac sollamak istedimsüratim yaklasik 130du, ve gaz pedalini dayadim sonuna kadar, fakat gaza basmamla birlikte araba öne dogru yigildi. ne yapacagimi sasirdim, gazi kestim(sollamaktan vazgectim tabi) araba kendisini toparladi ve tekrar gaz vermeyi denedigimde yine aynisi oldu. ayni problemden dolayi yolda kaldim bi iki kere, ne zaman olacagi belli olmuyor, bazen sorunsuz bi sekilde giderken bazen cok sik tekrarliyor bu sorunu. bi aksam tamirci bi arkadasa biraktim arabayi, sabah isyerine benim arabamla gitti aksam geldi, gidip gelirken bi sorun yasamamis ve arabaya bakan usta bi problem bulamamis!!??
araba aslinda rolantide normal calisiyordu, bu sorunu sadece giderken yapiyordu, ama bugün rölantide calisirkende stop etmeye basladi, motor isinmaya baslayinca sorunda kendini göstermeye basliyo, sogukken bisey yok...
sizce problem ne olabilir?
internette benzin filtresinden kaynaklandigini okudum bugün kontrol etmek istedim, ama bulamadim yerini:) simdide sirada iki utanc verici sorum var:
1- benzin filtresi nerede?
2- benim arabam injeksiyonlu mu yoksa karbüratörlü mü?
1.4 75PS yapim yili 1994
askerde toros soförüydüm, torosta benzin filtresi cok belli ama bunda degil, ayrica baktiginda torosun karbüratörlü oldugunu anliyorsun ama bunu anlayamadim!!!

hepinize simdiden cok tesekkür ederim...

ardasım gecmıs olsun aynısı bende yabtı basınc sensorunun soketı cıkmıstır yada arızalıdır deısmesı gerek kaputu acınca sol tarafta cam altında cep telefonu buyuklugunde bır kutu var oraya bır baktır aku tarafında dııl tam ters tarafta rolantıde stop etmesı ıse gaz kelebegının ustunde rolantı potansıyometresı vara hava fıltresının esas motora ana gırıs yerının tam ustu yanı kıbrıt kutusu buyuklugunde krem renklı sımdıden gecmıs olsun Wink

Yukarı Dön
sinan-s Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sinan-s Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2009 Saat 11:44
Geçmiş olsun
Yukarı Dön
hasimayaz Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites

P.T. Demirbaş

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasimayaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2009 Saat 12:17
Motor kodunu yada motorun bir resmini ekleyebilirmisin?.. 94, 75 ps lerde karbüratörlü olanları var.. resim koyarsan net olarak yardımcı olabiliriz.
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2009 Saat 01:25
arkadaslar merhaba,
aracimi hala tamir ettiremedim, ilgilenmek icin pek vaktim olmadi, bugün kendim biraz bakinirken farkettim, karbüratör ve havafiltresinin arasindaki parcanin üzerinde bi hortum var, diger ucu ise motora giriyor, 15-20cm uzunlugunda bi parca bu, tam motora giris yerine yakin bi bölümden kopmus. sorunun buradan kaynaklanabilecegini düsünüyorum. tamir ettirdikten sonra buraya tekrar yazacagim, sorunun ne oldugunu.
simdilik tesekkürler
Yukarı Dön
Emin Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Emin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2009 Saat 09:33
Hadi hayırlısı inşallah kendin halledersin.
Yukarı Dön
SİNAN GTI Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı SİNAN GTI Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2009 Saat 10:03
altta benzın deposunun hemen cıkısında orta buyuklukte tup seklınde olan  benzın fıltrendır fıltreden yapabılır once bı degıstır tekrar bak
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ocak 2009 Saat 12:11
hadi hayırlısı çozersin inşallah
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2009 Saat 20:06
selam arkadaslar, sonunda aracimin sorununun ne oldugunu ögrendim! benzin pompasi arizali, ve bugün yeni bi pompa takildi, fakat 10 kilometre sonra yine stop etti aracim. adami aradim geldi bakti, buda yanmis dedi!?!?!!!!
taktigi pompa clio pompasiydi, yarin adam kendisi gelecek ve evimin önünde baska bi pompa takacak...
Yukarı Dön
hasimayaz Açılır Kutu Gör
3. Vites
3. Vites

P.T. Demirbaş

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasimayaz Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2009 Saat 20:53

geçmiş olsun kardeişm.. genelde elektronik ürünler birçok arabada aynı.. Mesela fiesta tdci ın birçok parçası 206 hdi ya oluyor..

Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı CIHANGIR_DONMEZ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2009 Saat 00:20

selam arkadaslar, sonunda aracimin sorununun ne oldugunu ögrendim! benzin pompasi arizali, ve bugün yeni bi pompa takildi, fakat 10 kilometre sonra yine stop etti aracim. adami aradim geldi bakti, buda yanmis dedi!?!?!!!!
taktigi pompa clio pompasiydi, yarin adam kendisi gelecek ve evimin önünde baska bi pompa takacak...
gecmıs olsun benım pompada mıladını dolduruo gecen gene krıze gırdı 140 ı gecemedım yuksek devırde ve suratte sılkme yabtı benzın azalınca yabıo bunu cekemıo dıpten heb full gezıom sımdılık bıde sıze kaca patladı bu pompa onuda bır ogrenırsem sevınırımWink
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2009 Saat 12:23
burada pompa fiyati ortalama aslinda iscilikle birlikte 250euro civarinda fakat ben 80 euro ödemistim adama tanidik oldugu icin.
Yukarı Dön
hsnsnr Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
17 - Aralık - 1980

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hsnsnr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2009 Saat 14:46
Orjinalini yazan: CIHANGIR_DONMEZ CIHANGIR_DONMEZ Yazdı:

gecmıs olsun benım pompada mıladını dolduruo gecen gene krıze gırdı 140 ı gecemedım yuksek devırde ve suratte sılkme yabtı benzın azalınca yabıo bunu cekemıo dıpten heb full gezıom sımdılık bıde sıze kaca patladı bu pompa onuda bır ogrenırsem sevınırımWink

POMPA ARIZALI OLDUĞUNDA AZ BENZİNLE SİLKME VE 130-140 GİBİ HIZLARDA TAKILMA YAPARMI?
EĞER ÖYLEYSE BENİM POMPA ARIZALI BEN BEDAVA ENJEKTÖR ARIYORUM TEŞEKKÜRLER..
Yukarı Dön
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı CIHANGIR_DONMEZ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2009 Saat 17:16
Orjinalini yazan: hsnsnr hsnsnr Yazdı:

Orjinalini yazan: CIHANGIR_DONMEZ CIHANGIR_DONMEZ Yazdı:

POMPA ARIZALI OLDUĞUNDA AZ BENZİNLE SİLKME VE 130-140 GİBİ HIZLARDA TAKILMA YAPARMI?
EĞER ÖYLEYSE BENİM POMPA ARIZALI BEN BEDAVA ENJEKTÖR ARIYORUM TEŞEKKÜRLER..
BUYUK IHTIMAL YABIO CUNKU DEPO FULLKEN BOLE BI SIKINTI OLMUO  ARABA GIDIO KESME YADA YIGILMA YAPMIO ENJEKTORLERDEN BI PROBLEM OLSA SUREKLI YAPMASI LASIM KESILMEYII DIE DUSUNUYORUMLOL
Yukarı Dön
İsmail Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı İsmail Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Ocak 2009 Saat 18:12
Arıza Giderildiğine sevindim Hayırlı olsun..
Kalem Yokki İmza Atıyım... xD xP
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon motor yağ damlatma, yanık kokusu ve kaputtan duman son mesaja git 1343 0 Bayer
konu icon 206 XT elektriksel problemler son mesaja git 607 0 AtomAdnan
konu icon Türk Askeri Çanakkale'de - Serdar Yıldırım son mesaja git 4918 5 Serdar102
konu icon Yağ Seviyesini Ayarlayın Uyarısı son mesaja git 4210 1 torekV
konu icon VİTES GEÇİŞİ son mesaja git 1428 0 peugeot301
konu icon ABS VE KAYGAN YOL UYARISI son mesaja git 357 0 samizel
konu icon seyir sırasında gaz kesme (Dizel) son mesaja git 1916 1 heavyburak26
konu icon 408 GT KOLTUK ISITMA PROBLEMİ son mesaja git 36509 2 elbir55
konu icon 206, 206+ ve 307....3 Satır Yol Bilgisayarı Ekranı son mesaja git 106351 591 ersin61
konu icon Serdar Yıldırım Hikayeleri son mesaja git 2886 3 Serdar102
konu icon Teyp Sessiz Modu son mesaja git 32551 15 Mehmetx
konu icon Al4 şanzıman hakkında bilmemiz gerekenler son mesaja git 54769 165 Fatih4624
konu icon 4 lü ikaz lamba hatası son mesaja git 1243 0 Hasan7478
konu icon 3008 - 2017 Allure P2563 Hata kodu. son mesaja git 18903 2 by_bozkurt
konu icon 2016 308 1.6 E-Hdi Classic Edition Plus son mesaja git 2887 0 kralbaba22
konu icon MANUEL 206 4. VİTESTE ÖTME SORUNU son mesaja git 508 0 aziz271
konu icon Peugeot 206 Otomatik Vites Geçişlerinde Vuruntu son mesaja git 460 0 Samet.akky
konu icon 308 1.6 Bluehdi marş esnasında sarsıntılı alıyor son mesaja git 17077 10 serdarcan34
konu icon Peugeot 1.6 Bluehdi N75 sorunu çözümü son mesaja git 2999 0 serdarcan34
konu icon Urban move airbag son mesaja git 2371 0 Westbornova
Bizi Takip Edin    Facebook Instagram

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2025 MAY EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Serdar102 2
torekV 1
AtomAdnan 1
Bayer 1
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2025
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English