![]() |
|
problem makinem 106 |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |||
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2009 Saat 03:59 |
||
selam arkadaslar. benim bi sorunum var ve ne oldugunu bi türlü bulamiyorum, aslinda forumda benzer bi kac sey buldum ama kafam iyice karisti, sorunu nasil anlatacagim onuda bilmiyorum:)
öncelikle bu benim ilk arabam ve yeni oldugum icin pek anlamiyorum. gecenlerde otobanda ilerlerken bi arac sollamak istedimsüratim yaklasik 130du, ve gaz pedalini dayadim sonuna kadar, fakat gaza basmamla birlikte araba öne dogru yigildi. ne yapacagimi sasirdim, gazi kestim(sollamaktan vazgectim tabi) araba kendisini toparladi ve tekrar gaz vermeyi denedigimde yine aynisi oldu. ayni problemden dolayi yolda kaldim bi iki kere, ne zaman olacagi belli olmuyor, bazen sorunsuz bi sekilde giderken bazen cok sik tekrarliyor bu sorunu. bi aksam tamirci bi arkadasa biraktim arabayi, sabah isyerine benim arabamla gitti aksam geldi, gidip gelirken bi sorun yasamamis ve arabaya bakan usta bi problem bulamamis!!??
araba aslinda rolantide normal calisiyordu, bu sorunu sadece giderken yapiyordu, ama bugün rölantide calisirkende stop etmeye basladi, motor isinmaya baslayinca sorunda kendini göstermeye basliyo, sogukken bisey yok...
sizce problem ne olabilir?
internette benzin filtresinden kaynaklandigini okudum bugün kontrol etmek istedim, ama bulamadim yerini:) simdide sirada iki utanc verici sorum var:
1- benzin filtresi nerede?
2- benim arabam injeksiyonlu mu yoksa karbüratörlü mü?
1.4 75PS yapim yili 1994
askerde toros soförüydüm, torosta benzin filtresi cok belli ama bunda degil, ayrica baktiginda torosun karbüratörlü oldugunu anliyorsun ama bunu anlayamadim!!!
hepinize simdiden cok tesekkür ederim...
|
|||
![]() |
|||
iLLeGaL ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 05 Kasım 2008 Konum: YenibosnA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 552 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
geçmiş olsun... gereken ilgi ve yardımı en kısa zamanla alacağından emin olabilirsin...
|
|||
Bugünü unut, dün geçti, acaba yarın var mı?
Gençliğine güvenme, ölen hep ihtiyar mı? Ya İslam'da erirsin, ya inkar'da çürürsün. Yol Mezar'da bitmiyor, GİRDİĞİNDE GÖRÜRSÜN |
|||
![]() |
|||
CIHANGIR_DONMEZ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2008 Konum: İSTANBLUE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 519 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CIHANGIR_DONMEZ
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
|
|||
![]() |
|||
sinan-s ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Mart 2008 Konum: Bostancı/S VRJ Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2643 |
||
Geçmiş olsun
|
|||
![]() |
|||
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
||
Motor kodunu yada motorun bir resmini ekleyebilirmisin?.. 94, 75 ps lerde karbüratörlü olanları var.. resim koyarsan net olarak yardımcı olabiliriz.
|
|||
![]() |
|||
||
arkadaslar merhaba,
aracimi hala tamir ettiremedim, ilgilenmek icin pek vaktim olmadi, bugün kendim biraz bakinirken farkettim, karbüratör ve havafiltresinin arasindaki parcanin üzerinde bi hortum var, diger ucu ise motora giriyor, 15-20cm uzunlugunda bi parca bu, tam motora giris yerine yakin bi bölümden kopmus. sorunun buradan kaynaklanabilecegini düsünüyorum. tamir ettirdikten sonra buraya tekrar yazacagim, sorunun ne oldugunu.
simdilik tesekkürler
|
|||
![]() |
|||
Emin ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 06 Ağustos 2008 Konum: Koşuyolu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 658 |
||
Hadi hayırlısı inşallah kendin halledersin.
|
|||
![]() |
|||
SİNAN GTI ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ağustos 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 219 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı SİNAN GTI
||
altta benzın deposunun hemen cıkısında orta buyuklukte tup seklınde olan benzın fıltrendır fıltreden yapabılır once bı degıstır tekrar bak
|
|||
![]() |
|||
||
hadi hayırlısı çozersin inşallah
|
|||
![]() |
|||
||
selam arkadaslar, sonunda aracimin sorununun ne oldugunu ögrendim! benzin pompasi arizali, ve bugün yeni bi pompa takildi, fakat 10 kilometre sonra yine stop etti aracim. adami aradim geldi bakti, buda yanmis dedi!?!?!!!!
taktigi pompa clio pompasiydi, yarin adam kendisi gelecek ve evimin önünde baska bi pompa takacak...
|
|||
![]() |
|||
hasimayaz ![]() 3. Vites ![]() P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 23 Nisan 2008 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2422 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı hasimayaz
||
geçmiş olsun kardeişm.. genelde elektronik ürünler birçok arabada aynı.. Mesela fiesta tdci ın birçok parçası 206 hdi ya oluyor.. |
|||
![]() |
|||
CIHANGIR_DONMEZ ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 20 Aralık 2008 Konum: İSTANBLUE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 519 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CIHANGIR_DONMEZ
||
![]() |
|||
![]() |
|||
||
burada pompa fiyati ortalama aslinda iscilikle birlikte 250euro civarinda fakat ben 80 euro ödemistim adama tanidik oldugu icin.
|
|||
![]() |
|||
hsnsnr ![]() 2. Vites ![]() ![]() 17 - Aralık - 1980 Kayıt Tarihi: 31 Temmuz 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 178 |
||
POMPA ARIZALI OLDUĞUNDA AZ BENZİNLE SİLKME VE 130-140 GİBİ HIZLARDA TAKILMA YAPARMI?
EĞER ÖYLEYSE BENİM POMPA ARIZALI BEN BEDAVA ENJEKTÖR ARIYORUM TEŞEKKÜRLER..
|
|||
![]() |
|||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı CIHANGIR_DONMEZ
||
![]() |
|||
![]() |
|||
İsmail ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Kasım 2008 Konum: Mekan 35 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 612 |
||
Arıza Giderildiğine sevindim Hayırlı olsun..
|
|||
Kalem Yokki İmza Atıyım... xD xP
|
|||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |