Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

problem makinem 106

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 106
Forum Tanımlaması: Peugeot 106, 1991'den 2004'e kadar Fransız otomobil üreticisi Peugeot tarafından üretilen süper mini grubundaki efsane otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=4495
Tarih: 02 Haziran 2025 Saat 00:34
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: problem makinem 106
Mesajı Yazan: Guests
Konu: problem makinem 106
Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2009 Saat 03:59
selam arkadaslar. benim bi sorunum var ve ne oldugunu bi türlü bulamiyorum, aslinda forumda benzer bi kac sey buldum ama kafam iyice karisti, sorunu nasil anlatacagim onuda bilmiyorum:)
öncelikle bu benim ilk arabam ve yeni oldugum icin pek anlamiyorum. gecenlerde otobanda ilerlerken bi arac sollamak istedimsüratim yaklasik 130du, ve gaz pedalini dayadim sonuna kadar, fakat gaza basmamla birlikte araba öne dogru yigildi. ne yapacagimi sasirdim, gazi kestim(sollamaktan vazgectim tabi) araba kendisini toparladi ve tekrar gaz vermeyi denedigimde yine aynisi oldu. ayni problemden dolayi yolda kaldim bi iki kere, ne zaman olacagi belli olmuyor, bazen sorunsuz bi sekilde giderken bazen cok sik tekrarliyor bu sorunu. bi aksam tamirci bi arkadasa biraktim arabayi, sabah isyerine benim arabamla gitti aksam geldi, gidip gelirken bi sorun yasamamis ve arabaya bakan usta bi problem bulamamis!!??
araba aslinda rolantide normal calisiyordu, bu sorunu sadece giderken yapiyordu, ama bugün rölantide calisirkende stop etmeye basladi, motor isinmaya baslayinca sorunda kendini göstermeye basliyo, sogukken bisey yok...
sizce problem ne olabilir?
internette benzin filtresinden kaynaklandigini okudum bugün kontrol etmek istedim, ama bulamadim yerini:) simdide sirada iki utanc verici sorum var:
1- benzin filtresi nerede?
2- benim arabam injeksiyonlu mu yoksa karbüratörlü mü?
1.4 75PS yapim yili 1994
askerde toros soförüydüm, torosta benzin filtresi cok belli ama bunda degil, ayrica baktiginda torosun karbüratörlü oldugunu anliyorsun ama bunu anlayamadim!!!

hepinize simdiden cok tesekkür ederim...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: iLLeGaL
Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2009 Saat 08:57
geçmiş olsun... gereken ilgi ve yardımı en kısa zamanla alacağından emin olabilirsin...

-------------
Bugünü unut, dün geçti, acaba yarın var mı?
Gençliğine güvenme, ölen hep ihtiyar mı?
Ya İslam'da erirsin, ya inkar'da çürürsün.
Yol Mezar'da bitmiyor,
GİRDİĞİNDE GÖRÜRSÜN

Mesajı Yazan: CIHANGIR_DONMEZ
Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2009 Saat 11:42
Orjinalini yazan: tolgaforrock tolgaforrock Yazdı:

selam arkadaslar. benim bi sorunum var ve ne oldugunu bi türlü bulamiyorum, aslinda forumda benzer bi kac sey buldum ama kafam iyice karisti, sorunu nasil anlatacagim onuda bilmiyorum:)
öncelikle bu benim ilk arabam ve yeni oldugum icin pek anlamiyorum. gecenlerde otobanda ilerlerken bi arac sollamak istedimsüratim yaklasik 130du, ve gaz pedalini dayadim sonuna kadar, fakat gaza basmamla birlikte araba öne dogru yigildi. ne yapacagimi sasirdim, gazi kestim(sollamaktan vazgectim tabi) araba kendisini toparladi ve tekrar gaz vermeyi denedigimde yine aynisi oldu. ayni problemden dolayi yolda kaldim bi iki kere, ne zaman olacagi belli olmuyor, bazen sorunsuz bi sekilde giderken bazen cok sik tekrarliyor bu sorunu. bi aksam tamirci bi arkadasa biraktim arabayi, sabah isyerine benim arabamla gitti aksam geldi, gidip gelirken bi sorun yasamamis ve arabaya bakan usta bi problem bulamamis!!??
araba aslinda rolantide normal calisiyordu, bu sorunu sadece giderken yapiyordu, ama bugün rölantide calisirkende stop etmeye basladi, motor isinmaya baslayinca sorunda kendini göstermeye basliyo, sogukken bisey yok...
sizce problem ne olabilir?
internette benzin filtresinden kaynaklandigini okudum bugün kontrol etmek istedim, ama bulamadim yerini:) simdide sirada iki utanc verici sorum var:
1- benzin filtresi nerede?
2- benim arabam injeksiyonlu mu yoksa karbüratörlü mü?
1.4 75PS yapim yili 1994
askerde toros soförüydüm, torosta benzin filtresi cok belli ama bunda degil, ayrica baktiginda torosun karbüratörlü oldugunu anliyorsun ama bunu anlayamadim!!!

hepinize simdiden cok tesekkür ederim...

ardasım gecmıs olsun aynısı bende yabtı basınc sensorunun soketı cıkmıstır yada arızalıdır deısmesı gerek kaputu acınca sol tarafta cam altında cep telefonu buyuklugunde bır kutu var oraya bır baktır aku tarafında dııl tam ters tarafta rolantıde stop etmesı ıse gaz kelebegının ustunde rolantı potansıyometresı vara hava fıltresının esas motora ana gırıs yerının tam ustu yanı kıbrıt kutusu buyuklugunde krem renklı sımdıden gecmıs olsun Wink

Mesajı Yazan: sinan-s
Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2009 Saat 11:44
Geçmiş olsun

Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2009 Saat 12:17
Motor kodunu yada motorun bir resmini ekleyebilirmisin?.. 94, 75 ps lerde karbüratörlü olanları var.. resim koyarsan net olarak yardımcı olabiliriz.

Mesaj Tarihi: 09 Ocak 2009 Saat 01:25
arkadaslar merhaba,
aracimi hala tamir ettiremedim, ilgilenmek icin pek vaktim olmadi, bugün kendim biraz bakinirken farkettim, karbüratör ve havafiltresinin arasindaki parcanin üzerinde bi hortum var, diger ucu ise motora giriyor, 15-20cm uzunlugunda bi parca bu, tam motora giris yerine yakin bi bölümden kopmus. sorunun buradan kaynaklanabilecegini düsünüyorum. tamir ettirdikten sonra buraya tekrar yazacagim, sorunun ne oldugunu.
simdilik tesekkürler

Mesajı Yazan: Emin
Mesaj Tarihi: 09 Ocak 2009 Saat 09:33
Hadi hayırlısı inşallah kendin halledersin.

Mesajı Yazan: SİNAN GTI
Mesaj Tarihi: 09 Ocak 2009 Saat 10:03
altta benzın deposunun hemen cıkısında orta buyuklukte tup seklınde olan  benzın fıltrendır fıltreden yapabılır once bı degıstır tekrar bak

Mesaj Tarihi: 09 Ocak 2009 Saat 12:11
hadi hayırlısı çozersin inşallah

Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2009 Saat 20:06
selam arkadaslar, sonunda aracimin sorununun ne oldugunu ögrendim! benzin pompasi arizali, ve bugün yeni bi pompa takildi, fakat 10 kilometre sonra yine stop etti aracim. adami aradim geldi bakti, buda yanmis dedi!?!?!!!!
taktigi pompa clio pompasiydi, yarin adam kendisi gelecek ve evimin önünde baska bi pompa takacak...

Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2009 Saat 20:53

geçmiş olsun kardeişm.. genelde elektronik ürünler birçok arabada aynı.. Mesela fiesta tdci ın birçok parçası 206 hdi ya oluyor..

Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2009 Saat 00:20

selam arkadaslar, sonunda aracimin sorununun ne oldugunu ögrendim! benzin pompasi arizali, ve bugün yeni bi pompa takildi, fakat 10 kilometre sonra yine stop etti aracim. adami aradim geldi bakti, buda yanmis dedi!?!?!!!!
taktigi pompa clio pompasiydi, yarin adam kendisi gelecek ve evimin önünde baska bi pompa takacak...
gecmıs olsun benım pompada mıladını dolduruo gecen gene krıze gırdı 140 ı gecemedım yuksek devırde ve suratte sılkme yabtı benzın azalınca yabıo bunu cekemıo dıpten heb full gezıom sımdılık bıde sıze kaca patladı bu pompa onuda bır ogrenırsem sevınırımWink

Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2009 Saat 12:23
burada pompa fiyati ortalama aslinda iscilikle birlikte 250euro civarinda fakat ben 80 euro ödemistim adama tanidik oldugu icin.

Mesajı Yazan: hsnsnr
Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2009 Saat 14:46
Orjinalini yazan: CIHANGIR_DONMEZ CIHANGIR_DONMEZ Yazdı:

gecmıs olsun benım pompada mıladını dolduruo gecen gene krıze gırdı 140 ı gecemedım yuksek devırde ve suratte sılkme yabtı benzın azalınca yabıo bunu cekemıo dıpten heb full gezıom sımdılık bıde sıze kaca patladı bu pompa onuda bır ogrenırsem sevınırımWink

POMPA ARIZALI OLDUĞUNDA AZ BENZİNLE SİLKME VE 130-140 GİBİ HIZLARDA TAKILMA YAPARMI?
EĞER ÖYLEYSE BENİM POMPA ARIZALI BEN BEDAVA ENJEKTÖR ARIYORUM TEŞEKKÜRLER..

Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2009 Saat 17:16
Orjinalini yazan: hsnsnr hsnsnr Yazdı:

Orjinalini yazan: CIHANGIR_DONMEZ CIHANGIR_DONMEZ Yazdı:

POMPA ARIZALI OLDUĞUNDA AZ BENZİNLE SİLKME VE 130-140 GİBİ HIZLARDA TAKILMA YAPARMI?
EĞER ÖYLEYSE BENİM POMPA ARIZALI BEN BEDAVA ENJEKTÖR ARIYORUM TEŞEKKÜRLER..
BUYUK IHTIMAL YABIO CUNKU DEPO FULLKEN BOLE BI SIKINTI OLMUO  ARABA GIDIO KESME YADA YIGILMA YAPMIO ENJEKTORLERDEN BI PROBLEM OLSA SUREKLI YAPMASI LASIM KESILMEYII DIE DUSUNUYORUMLOL

Mesajı Yazan: İsmail
Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2009 Saat 18:12
Arıza Giderildiğine sevindim Hayırlı olsun..

-------------
Kalem Yokki İmza Atıyım... xD xP

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net