![]() |
|
Turbo hortumunda yağlanma!!! |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | ||
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 23 Aralık 2011 Saat 14:53 |
|
Arkadaşlar HDİ kullananlar turboya giden hava emiş borusunda meydana gelen yağlanma ya da terleme herkeste var mı? Eğer varsa bilin ki bu normal bir durum panik yapmayın.Yağın buharlaşmasından kaynaklanan bir durum bu. ![]() |
||
![]() |
||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
06ÖzGüR06 ![]() 3. Vites ![]() ![]() 14 - Eylül - 1987 Kayıt Tarihi: 19 Ekim 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1559 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Zamanla olur merak etme.Bende de ilk zaman yoktu ama sonradan hafif bir terleme başlıyor. Şuan 65000 e yaklaşıyor.Belirgin olarak görülüyor.Yalnız emiş borusunun içi değil dışı yağlı sadece. Borunun içi yağlanırsa o zaman sorun var demektir. Turbo yağ kaçırıyor anlamına gelir. |
||
![]() |
||
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
|
hmm neyse öğrenmiş olduk.Teşekkürler.
![]() |
||
![]() |
||
|
Abim bu arada 2500 devirden sonra araba acayip bir çekişe geliyor acaba turbodanmı?
|
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
|
Tabi gelicek basarsan gelir
![]() Maksimum torku elde ettikten sonra ivmelenmeye başlar.Güç hızla artmaya başlar.Dolayısı ile çekiş artar. Dizellerin torkunun yüksek olmasından dolayı çekişimiz daha kuvvetli. ![]() |
||
![]() |
||
|
hayatı boyunca benzinli(daha doğrusu lpgli) araç kullanıpta bir anda dizele geçince tuhaf oluyor insan.2500 den sonraki çekiş beni geriyor yahu. |
||
![]() |
||
![]() Yanıt Yaz
Alıntı 06ÖzGüR06
|
Artık bu tork a alışman lazım.
![]() |
||
![]() |
||
|
![]() ![]() |
||
![]() |
||
toga406 ![]() 2. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Şubat 2012 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 656 |
|
406 hdi bende de terleme var. hatta turbo hava emiş hortumunun motora baglandıgı yerde sanki yağ gibi damlalar var ustalar gayet normal sorun yok dediler. zaten aracı boşta ve motor kapağı açıkken gaza yüklendiğnizde turbo hortumunun hava emişinden dolayı şiştiğini farkedeceksiniz.
|
||
![]() |
||
osman_bora ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Şubat 2012 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 75 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı osman_bora
|
arkadaşlar motor koruma kapağının altından gelen radyatör hortumuna dikkat bende geçen temezlemek için motoor koruma kapağını çıkarttım birde baktımki kapağın yan tarafı radyatör hortumuna değmiş ve hortumu iyice kesmiş lemden tutuyor koruyucu kapaga baktım kenarları jilet gibi falçatayla o keskinliği yok ettim bence kontrol edin
|
||
![]() |
||
jack67 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 267 |
|
Geçen ay ustama belirttim aynı şikayeti bi baktı turbo oringlerini değişti sonra 1 gün sonra gittim yine var.Daha sonra orda ufak bi hortum var 1 parmak uzunluğunda bi baktık hortum bağlıntı yerinden erimiş ordan kaçırıyormuş.Bence sizde o hortuma bi bakın çok ufak bir parça göze bile çarpmıyor.Bişey yok deyip aldanmayın :)
|
||
206 XT 1.4 HDi 70 PS Gri Hatchback 2004 Model Manuel+com2000+3satır bilgi ekranı 10 yıl 250.000km beraberlik
|
||
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |