Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Turbo hortumunda yağlanma!!!

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=20726
Tarih: 28 Temmuz 2025 Saat 09:58
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Turbo hortumunda yağlanma!!!
Mesajı Yazan: 06ÖzGüR06
Konu: Turbo hortumunda yağlanma!!!
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 14:53

Arkadaşlar HDİ kullananlar turboya giden hava emiş borusunda meydana gelen yağlanma ya da terleme herkeste var mı?

Eğer varsa bilin ki bu normal bir durum panik yapmayın.Yağın buharlaşmasından kaynaklanan bir  durum bu.Big smile

Cevaplar:
Mesajı Yazan: yavuz25
Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 17:43
Orjinalini yazan: 06ÖzGüR06 06ÖzGüR06 Yazdı:

Arkadaşlar HDİ kullananlar turboya giden hava emiş borusunda meydana gelen yağlanma ya da terleme herkeste var mı?

Eğer varsa bilin ki bu normal bir durum panik yapmayın.Yağın buharlaşmasından kaynaklanan bir  durum bu.Big smile
abim bende yok.LOLBig smile

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 18:36
Orjinalini yazan: yavuz25 yavuz25 Yazdı:

abim bende yok.LOLBig smile

Zamanla olur merak etme.Bende de ilk zaman yoktu ama sonradan hafif bir terleme başlıyor.

Şuan 65000 e yaklaşıyor.Belirgin olarak görülüyor.Yalnız emiş borusunun içi değil dışı yağlı sadece.

Borunun içi yağlanırsa o zaman sorun var demektir. Turbo yağ kaçırıyor anlamına gelir.

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 19:59
hmm neyse öğrenmiş olduk.Teşekkürler.Wink

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 20:39
Abim bu arada 2500 devirden sonra araba acayip bir çekişe geliyor acaba turbodanmı?

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 20:56
Tabi gelicek basarsan gelirBig smile.Turbonun da etkisi var tabi olmaz mı ne kadar basarsan turbo o kadar çalışır.

Maksimum torku elde ettikten sonra ivmelenmeye başlar.Güç hızla artmaya başlar.Dolayısı ile çekiş artar.

Dizellerin torkunun yüksek olmasından dolayı çekişimiz daha kuvvetli.LOL

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 20:59

hayatı boyunca benzinli(daha doğrusu lpgli) araç kullanıpta bir anda dizele geçince tuhaf oluyor insan.2500 den sonraki çekiş beni geriyor yahu.LOLBig smile

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 21:11
Artık bu tork a alışman lazım.Wink

Mesaj Tarihi: 23 Aralık 2011 Saat 21:12

Artık bu tork a alışman lazım.Wink
doğru yapacak birşey yok ama gerçekten söylüyorum geriliyorum.Gazdan çekiyorum inan ayağımı.Big smileLOL

Mesajı Yazan: toga406
Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2012 Saat 12:27
406 hdi bende de terleme var. hatta turbo hava emiş hortumunun motora baglandıgı yerde sanki yağ gibi damlalar var ustalar gayet normal sorun yok dediler. zaten aracı boşta ve motor kapağı açıkken gaza yüklendiğnizde turbo hortumunun hava emişinden dolayı şiştiğini farkedeceksiniz.

Mesajı Yazan: osman_bora
Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2012 Saat 17:31
arkadaşlar motor koruma kapağının altından gelen radyatör hortumuna dikkat bende geçen temezlemek için motoor koruma kapağını çıkarttım birde baktımki kapağın yan tarafı radyatör hortumuna değmiş ve hortumu iyice kesmiş lemden tutuyor koruyucu kapaga baktım kenarları jilet gibi falçatayla o keskinliği yok ettim bence kontrol edin

Mesajı Yazan: jack67
Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2012 Saat 20:42
Geçen ay ustama belirttim aynı şikayeti bi baktı turbo oringlerini değişti sonra 1 gün sonra gittim yine var.Daha sonra orda ufak bi hortum var 1 parmak uzunluğunda bi baktık hortum bağlıntı yerinden erimiş ordan kaçırıyormuş.Bence sizde o hortuma bi bakın çok ufak bir parça göze bile çarpmıyor.Bişey yok deyip aldanmayın :)

-------------
206 XT 1.4 HDi 70 PS Gri Hatchback 2004 Model Manuel+com2000+3satır bilgi ekranı 10 yıl 250.000km beraberlik

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net