![]() |
|
1.4 HDİ DÜŞÜK DEVİRDE SİLKELEME GEÇ TOPARLAMA |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
karaderili07 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2019 Konum: ANTALYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı karaderili07
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 13 Kasım 2019 Saat 08:56 |
Merhaba arkadaşlar. Aracım 2007 model 1.4 hdi 207. 1.5 yıldır bende. Aldığımdan beri ortalamanın üzerinde yakıt tüketimi ve çekişinde bariz bir düşüklük vardı. bi süre idare ettikten sonra egr ve emme manifoldunu temizletince bi tık rahatladı yokuş performansı arttı ama hala yakıt şehir içi 40-45 krş (7.5 - 8 lt arası) yakıyor ve son zamanlarda da 2. ve 3. viteslerde yavaşlarken veya düşük devirde seyirederken silkeleme (stop edecekmiş gibi olan) başladı.
Daha önce başına gelen veya konuya hakim arkadaşlar fikrini beyan ederse çok makbule geçer. Bazı notlar: Vites geçişleri iyi. Baskı balatada koku yok. Rampa performansı fena değil. Herhangi bir duman atma yok. Ama egzozdan gelen bir miktar koku var. (Arkadaşımda 1.3 corsa var hemen hemen hiç koku gelmiyorken benim araca dışardan yaklaştığın anda koku başlıyor ancak araç içinde gene koku yok.) Enjektörler ile ilgili daha önce würth ün ve luqimolly nin katkılarını kullandım. |
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Merhabalar. sorunun bir kaç sebebi olabilir. en başta yıpılacak orjinal bir cihazla aracın duruma bakmak yakıt basınç değer enjektörlerin durumu gibi. dediğim gibi bir kaç sebebi var. enjektörler - kızdırma bujileri - mazot filtresi - turbo elektrovana - baskı balata (illa koku gelmesine gerek yok hocam) bakımda kullanılan parçaların yan sanayi olması gibi. ek olarak enjektör katkılır bozulduktan sonra deil araç bozulmadan 3-4 depo bir kullanmak enjektörlerin sağlıgı açısından daha iyidir.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
karaderili07 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2019 Konum: ANTALYA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı karaderili07
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cevabınız için teşekkürler. Bende önce bir dizel yakıt sistemcisine gideyim diyordum. Ama bilgisizde gidip art niyetli insanların eline düşmeyelim diyerek konuyu açtım.
|
|
![]() |
|
sonerkyl ![]() MODERATOR ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
en güzelini yapmışsınız hocam enjektör değerlerine bakarlar alt devirlerde sınkıntı genelde bundan kaynaklı olur.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
![]() |
|
ukayl ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 29 Eylül 2017 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 65 |
Bende de fazla yakma ve silkeme sorunu vardı egr ye kadar değiştim düzelmedi. En son sorunun krank mili sensöründen kaynalandığı orataya çıktı değiştirdik ve düzeldi bilgin olsun.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |