![]() |
|
106 quick yapma bunu bana : ) |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Maxie ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 24 Aralık 2011 Saat 01:37 |
Merhabalar...
Aracımla başıma gelenlerden bahsetmek istiyorum sizlere.. aracımı ilk aldıgımda çok memnundum. aldıktan 2 3 gun sonra araba yolda kaldı ve gaz yemiyordu 1000 deviri geçmiyordu zor bela tamirciye goturdum enjektorler gitmiş dedi. 2 tane enjektor taktırdım. araba duzeldi tamirciden cıktım 5 km sonra gene aynı araç gaz yemiyor. Lpg ci vardı yol ustunde oraya ugradım lpg ustası beynin soketini çıkardı taktı araba duzeldi. her neyse eve geldim az kalmıstı ki gene gaz yememeye basladı. konya yolundaydım ve aracı boşta golbası sanayisine zor bela attım. bilgisayara baglattım gaz kelebegi pozisyon sensoru ve motor suyu sıcaklık sensoru arızası vardı. kesin emin olmadan almadım parçaları. usta baktı 2 3 saat sonra vuruntu sensörü arızalı dedi iptal etti ve araba duzeldi. her neyse 2 3 gun kullandım bu sefer araba 4 binden sonra yıgılmaya birden gaz yemeye felan basladı. ustaya goturdum tekrar : ) krank sensorunu degistirdi duzeldi. aradan 4 5 gun geçti devir ibresi yukarı assagı oynamaya basladı ve arada yuksek devirde takılı kalıyodu. hemen ustaya gittim : ) rolanti sensorunu degistirdik gene aynı. sonra dedim gaz kelebegi pozisyon sensoru alayım bide deneyim. aldım ve kendim taktım duzeldi : ) adaptasyon bile yapmadım. su an çok memnunum sadece tek sorunum arac cok yakıyor... arabada 306 gti jantı var abart egzoz ve açık hava filtresi var ama çogu kişi kullanmasına ragmen benimki gibi km de 60 kuruş yakmıyor... Lambda sensoru diyorlar ama lambda sensoru egzoz 200 dereceye ulastıktan sonra devreye giriyormuş. benim yaptıgım 2 km lik mesafede ku kadar ısınamaz. Ha birde debriyajı 2 3 kere kokuttum duman çıktı araç 4. viteste 140 yapıyor zor bela 5. viteste hiç oynamıyor gene 140. Öneri ve goruslerinizi bekliyorum neden çok yakıyor olabilir ve gitmiyor olabilir. ???
Şimdiden tşkkrlr... |
|
![]() |
|
Maxie ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bu arada araç benzindede aynı lpg dede hiçbi farkı yokh...
|
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
debriyaj balatasını test etmek gerekir.Ama bence motrun gücüyle alakalı birşey 140 dan sonra gitmesi.Size tavsiyem bu araçtan çok çok iyi anlayan birine götürmeniz.60 kuruş çok büyük bir rakam.Acil tamirata veya bakıma ihtiyacı var.
|
|
![]() |
|
kuzu ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 24 Aralık 2011 Konum: TEKNİK DANIŞMAN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17 |
DEBRİYAJ BALATASI BÜYÜK BİR İHTİMALLE KAYDIRIYOR DEĞİŞTİRMEN GEREKEBİLİR
|
|
HAKANKUZU
|
|
![]() |
|
okankrgz ![]() 2. Vites ![]() ![]() 27 - Nisan - 1982 Kayıt Tarihi: 12 Mart 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 472 |
aracında ciddi sıkıntılar var anlaşılan... işin ehli bir ustaya götürmeni tavsiye ederim. parça parça arızaları gidereceğine maddi durumun el veriyorsa bikerede sağlam bir ustayla sağlam iş yap.
|
|
Koceli/İZMİT
1982 |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
bence sen en kısa zamanda aracı elinden çıkar..
bunun sonu gelmeze benziyor...
|
|
![]() |
|
arabayı elimden çıkartmamam alacak kişiye haksızlık olur. bana oldu diye başkasına kazık atamam. araç 1. ci ve 2. viteste çok çok iyi gaz yiyor acayip uzuyor ama diğer viteslerde yıgılıp kalıyor. sorun bu kadar çok yakması da var başka bişey yokh....
|
|
![]() |
|
yavuz25 ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 15 Kasım 2011 Konum: Dünya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2296 |
debriyaj balatasına ve frenlere baktırın.
![]() |
|
![]() |
|
sedataksu ![]() 2. Vites ![]() ![]() 21 - Eylül - 1978 Kayıt Tarihi: 26 Eylül 2011 Konum: İST, Kartal Durum: Aktif Değil Mesajlar: 654 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı sedataksu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Debriyaja baktır.Araç üzerindeki aksesuarlara jant egzoz gibi ve analadığım kadarıyla sert kullanıyorsun bu şartlarda yatıkıtın 10 litreden aşağı düşmeyecektir diye düşünüyorum.İyi bir pejo motor ustasına baktır.
|
|
2011 C4 VTRPK MCP
İstanbul Kartal Hızlı gidip geçmiş olsun diyeceklerine yavaş git hoşgeldin desinler... * 28 ÇOTANAKLAR * |
|
![]() |
|
djchaos ![]() 3. Vites ![]() ![]() 01 - Ocak - 1980 Kayıt Tarihi: 20 Eylül 2011 Konum: fethiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1258 |
şanzıman inecek baskı balata dişliler elden geçecek ,sensörlere bakılacak,hava filtresi tıkalı olabilir boğaz temizliği vs vs aracın iyi bakıma ihtiyacı olabilir kullanacam diyorsan iyice elden geçir biraz maliyetli olur bakmışken trigeri kayışını sakın unutma bakım yaptıracaksan sitenin sponsoru şahin peugeot ile irtibata geç hem uygun fiyat hem kaliteli malzeme
Orjinal Yedek Parça 0216 631 18 12 0533 301 88 06 www.peugeotmarket.com |
|
![]() |
|
kudret_yildirim ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Aralık 2011 Konum: bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 139 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı kudret_yildirim
ne kadar çok sensör varmış arabanda... :) geçmiş olsun arkadaşım. bir an önce sorunu çözebilirsin...
|
|
![]() |
|
Üçyüzaltı ![]() 1. Vites ![]() ![]() 18 - Eylül - 1988 Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2011 Konum: ÇORUM Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1454 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Üçyüzaltı
Aynı sensörler bizdede mevcut
![]() |
|
![]() |
|
aynen öyle araçlarımız sensör dolu.
![]() |
|
![]() |
|
Guests ![]() MISAFIR ![]() ![]() |
geçmiş olsun baya bi sıkıntılı geçmiş....ama sizden rica şuradaki yazıyı alıntı yaptım aynı sorun bendede var o aldıgınız parça ne kadar gaz kelebeğinin tam neresinde duruyo....
aradan 4 5 gun geçti devir ibresi yukarı assagı oynamaya basladı ve arada yuksek devirde takılı kalıyodu. hemen ustaya gittim : ) rolanti sensorunu degistirdik gene aynı. sonra dedim gaz kelebegi pozisyon sensoru alayım bide deneyim. aldım ve kendim taktım duzeldi : ) |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |