![]() |
|
kurum temizliği fiyatı |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Bayer ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2019 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 109 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05 Ekim 2021 Saat 22:29 |
Bugün yetkili servisten aradılar. Motorun kurum temizliği yapılması gerekiyormuş, bunun için de üst silindir kapağı sökülecekmiş. Bu işlem en aşağı 6-7 bin tl'den başlıyormuş. Motorun durumuna ve ekstra gelecek masraflarla birlikte belki de 10 bin tl üzerine çıkabilirmiş.
Şu anda bunu karşılayacak maddi durumum yok. Bana fiyat çok fazla geldi. Normal mi? Araç bu şekilde daha ne kadar yol yapabilir? Çok sağlıksız bir durumsa motoru komple yakar mıyım? İstanbul'da bu işi daha ucuza yaptıracağım güvenilir yer var mı?
|
|
![]() |
|
antipollution ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2021 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı antipollution
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
ilk defa duydum kardeşim. Sorun neydi ki? Yağ çubuğunu çektiğinde yağın kıvamı aşırı katıya yakın mı? Siyah olması normal ona bakma ama kıvamı akışkan mı? Bak bende mesala motor aşırı ısınıyordu. Ustam önce katalizörü ve egr yi temizletti. Sonra üst kapağı ama en üst kapağı yani conta olan kapak değil.. Açtı orayı temizlerken baktı "senin motor iyi, milletin katran gibi oluyor" vs dedi. Güzelce temizleyip yeni yağ koyup kapatmıştı bundan 8 ay önce. O günden beri sıkıntı olmadı. Bence servise para dökülmek yerine yakınında çok güzel tanınan bir ustaya danış kardeşim. Bizim burda da servislerle ilgili birçok şikayet var. Bende ilk triger değişimine gidecektim garantili olsun diye, şikayetleri duyunca hemen yine aynı ustama değiştirdim. Bu arada benim araç 185 bin de
Düzenleyen antipollution - 06 Ekim 2021 Saat 07:51 |
|
![]() |
|
Bayer ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 11 Kasım 2019 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 109 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
araç rölantideyken düzensiz devir yapabiliyor. zaman zaman da kontak açtıktan hemen sonra sallanarak stop ediyor. uyarı olarak da motor ikaz lambası yanıyor.
|
|
![]() |
|
antipollution ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2021 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı antipollution
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
hmm araştırılması gerekir, bunu yapabilecek birçok sebep var. Önemli olan doğru ustayı bulup hatayı yanlış yerde bulmaması ve gereksiz masraf yerine nokta atışı yapabilmesi lazım.
|
|
![]() |
|
emirksk ![]() 1. Vites ![]() Kayıt Tarihi: 05 Ocak 2019 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 74 |
bilgisayara bağlandı mı araç ? dediğiniz gibi bir yöntem yok kaz yolmaya yer aramışlar.
|
|
![]() |
|
sozuak ![]() 1. Vites ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09 Ocak 2018 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 74 |
Böyle bir şikayet için böyle bir yöntem ve masraf. İlk defa duyuyorum. İyi araştırın. O kadar para verilmez.
Örnek veriyorum rölanti motoru denen bir parça var. Bu parça gaz kelebeği kapalı iken motora giren havayı kontrol eder. Eğer karter havalandırmasından ve havadan gelen kirlerle pislenip yavaş tepki veriyorsa sizin şikayetleriniz ortaya çıkar. Önce boğaz kelebeğinde olan bu parçanın temizliği ve (balata spreyi ile kuru yağsız bırakılması da yanlış) yağlanıp bırakılması lazım. Çok kötü ise değiştirip yuvasını temizletmekle başlayın bence.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |