|
207 1.4 Envy Geri Kaçırma ve Araçta Titreme |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
syrna
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 04 Mayıs 2013 Saat 12:26 |
Merhabalar.. Yaklaşık 1 ay önce 2011 model 207 1.4 Envy tiptronic aldım.. Arabamda tüp takılı aynı zamanda.. Rampalarda aşırı derecede geri kaçırıyor.. Öyle 30-40cm falan değil resmen en az 1m geri kaçırıyor.. Yokuşlarda geri geri parketmek imkansız zaten 1m öne gidip kavrayana kadar gaza basıyorum ondan sonra geri gidiyor ancak.. İki aracın arkasına parketmek ölüm gibi yani eğimli yerlerde.. Aynı durum yokuş çıkarken de mevcut el frensiz kalkamıyorum aracı zaptedemiyorum resmen gidiyor da gidiyor.. Böyle olduğunu bilsem hiç almazdım bu arabayı.. Bana hiç normal gelmese de normal mi bu modellerde
Başka bir konu ise hafif rampalarda aracı parketmek için yavasca gaza bastığımda aracta acayip bir titreme başlıyor.. Gazı kesmediğimde ya da arttırmadığımda, aynı seviyede devam ettiğim zaman titreme iyiğce artıyor resmen sallıyor bariz bir şekilde deprem gibi ve bunun sonucunda da aşırı bir balata kokusu geliyor.. 2011 model bir araçta araç tiğtremesinin olması çok ilginç ben hep gaza yüklenmek zorunda değilim yavaş yavaş parketmek istediğimde ya da yokuştaki bir sokağa girmek istediğimde dönerken titreme çok fazla hissediliyor.. Bu konu hakkkında bir fikri olan var mıdır acaba.. Arabamın neresinde sorun var baskı balatada mı
|
|
samet206
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Açıkça baskı balata gibi duruyor hem bunun araçla markayla modelle ılgısı yok en kral araçtada sureklı yorarsan baskı balatayı yarım debrıyaj falan biter yani normaldır sadece oda değil trafiğe giriyoruz sonuçta bıtecektır mutlaka.titreme konusunda bır bılgım yok ama debrıyaj yukarda kavrıyorsa en tepede benım aracımdada frene basılı şekılde debrıyajı en tepede kavrayınca gaz vermeden yanı artık bıraz daha çeksen stop etcek o derece öyle yapınca hıssedılır bır tıtreme oluyor tabı bu benım bılerek yaptığım bısey gerı kaçırmamak ıçın dık bayırlardaki kırmızı ışıklarda bazen böyle yapıyorum arkadakı çok gırınce ıçıme el frenınden hoşlanmam bugune kadar hıç kullanmadım.
|
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
syrna
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Mayıs 2013 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ama otomatik benim arabam F1 vites..
|
|
berk2309
3. Vites 23 - Eylül - 1989 Kayıt Tarihi: 02 Ağustos 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1509 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
otomatık arabada baskı balata olmaz ya tork konvertorunde sorun vardır dagılmıstır yada bant takımı bıtmek uzeredır kacırıyodur araba
|
|
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!
|
|
samet206
4. Vites Kayıt Tarihi: 13 Mart 2013 Konum: Bu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7085 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Orayı atlamışım kusura bakmayın trıptonık okumadım bıle yanlış yönlendırdığım ıçın uzgunum otomatık kullanmadım bır bılgım yok otomatık araçlarla ilgili... |
|
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı... |
|
driver_can
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2013 Konum: İSTANBUL Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı driver_can
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Aracınız yarın otomatik diye adlandırılan modellerden tam otomatik değil oyüzde geri kaydırma mutlaka olur ama titreme ve söylediğiniz kadar geri kaydırma kavramadan kaynaklanıyor.Aracınızda baskı balata var yani.Aile de bende 206 ablamda 207 triptronik var onunkide titriyor daha acemi diye değiştirmedik tamamen bitsin diye.Aracınızı bir gösterin tamirciye o da dicektir baskı balata var diye.
|
|
syrna
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Anladim.. Ben haftaici servise gotureyim en iyisi geri kacirma konusuna alisirim bir sekilde ama bu arabanim titremesi hic hosuma gitmedi..
|
|
Alicilik
5. Vites Kayıt Tarihi: 19 Kasım 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 7423 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Hocam araç robotize şanzuman. F1 diye tabir ediliyor. Siz frene bastığınızda sensör robota sinyal verir kavramaya alır ve siz frenden ayağınızı çektikten yaklaşık 1sn(araca ve şanzumana göre değişiyor ama hafif bir gecikme yaşanabilir) sonra kavramaya alıyor. Otomatik gibi bir kavrama sistemi değil yokuşta asılı kalsın eğerki hillholder (yokuş kalkış desteği) yoksa iş size kalmış zaten.
Kullanılan sistemde normal baskı balata sistemi var sadece isizn yerinize vites değişimi sağlayan bir robot sistemi mevcut. Sorun bunla alakalı olabilir Pejo otomatik ve yarı otomatik konusunda diğer araçlara nazaran daha sorunlu. Al4 Ali vardı forumda eskiler bilir samimi bir arkadaşım kendisi 307sinde neler çekti. Aynı şekilde F1 da da çok sorun oldğunu duydum ve şahit oldum. SArsılmalar yığılmalar hatta geçen birisi başlık açtı saydırıp duruyordu yeni araçta sıkıntı çıkmış. Robotize şanzumanlar (Auto6R-F1-Dsg-easytronic-Multimode) nazik kullanılmalı ve püf noktalarına dikkat edilmeli. Benim aracımda MultiMode robotize şanzuman. 1-2 de geçişler acayip hisseidliyor ama 3-4-5-heleki 6da eğer motor sesini duymuyorsanız devirden anlıyorsunuz vites değşimini. Vites değişmi esnasında gaza çok basmayın ve tam kavramadan aldığında hafif gazdan çekin ayağınızı. Bunu en rahat manuel kullanımda yaparsınız ve farkıda görürsünüz. Yokuşlarda manuel kullanmaya özen gösterin ve devirli çıkın boğmayın aracı. Yokuş kalkış desteğini aktif etmeden kendi aracımda alıp başını gidiyor çünkü stop etme özelliği yok. Frene biraz daha sert basarsam göstergede ışık yanıyor ve ayağımı frenden çektiğimde 3 sn için araç kendini en dik yokuşta bile sabit tutuyor sonra siz gaza basıp kalkıyorusnuz.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|
Bizi Takip Edin
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır. |