|
Turbo Değişimi, İkaz Lambası ve Performans Düşüklü |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
serhatiktisat
1. Vites Kayıt Tarihi: 06 Mart 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı serhatiktisat
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2016 Saat 15:01 |
Merhaba Değerli Forum Üyeleri, derdimi kısaca özetlemek istiyorum. Aracımı 3 ay kadar önce aldım. 1 ay boyunca her şey yolundayken 1 gün aracımın performansı inanılmaz derecede düştü. Ustam turbo arızalanmış dedi ve yan sanayi bir turbo taktı. Onun performansından memnun kalmadık ve arızalanan turboyu tamir ettirdik ve monte ettik. Eski randımanı bunda da alamadım. Şimdi uzun yolda belli bir hızda belli bir süre giderken resimdeki uyarı ışıkları yanıyor ve önce ESP arızası verip hemen peşine "Motor arızası lütfen aracınızı tamir ettiriniz mesajını almaktayım. Belli bir süre geçtikten ve bir kaç kez tekrar marş yaptıktan sonra tüm uyarı ışıkları sönüyor. Bu uyarılar değişen turbo ile alakalı olabilir mi sizce? Bir de performans düşüklüğü iyi tamir olamamış turbodan kaynaklı olabilir mi? Turbonun girişindeki kararma da aynı şekilde canımı sıkmakta. Değerli yorumlarını rica ederim Düzenleyen sonerkyl - 17 Ekim 2016 Saat 15:29 |
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
turbo kaçırıyor hocam ya düzgün montaji yapılmamış yada contaları tam oturmamış. eski turbonuzu keşke tamir ettirseydiniz tabi durumu nasıldı bilmiyorum. uyarı mesajları büyük ihtimal turboyla alakalı bir durum bilgisayara bağlayıp arıza kodlarına baktırmak lazım.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
serhatiktisat
1. Vites Kayıt Tarihi: 06 Mart 2013 Konum: İzmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı serhatiktisat
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Soner Bey,
değerli yorumlarınız için teşekkür ederim. Bu şekilde tamircime gideceğim tekrar. bakalım düzeltilebilecek bir şey var mı?
|
|
KILIÇ
4. Vites Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bu ne arkadaş ya her tarafa aynı şeyleri yazmışsın. Hİç değilse 1 arkadaşımızın sorununa çözüm tavsiyesinde bulunsaydın ya.
|
|
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|
KILIÇ
4. Vites Kayıt Tarihi: 08 Mayıs 2013 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3438 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Sizde haklısınız ancak ama sorunun cözümünü yazarsanız ilerde başına gelecek arkadaşlarda rahatca faydalanabilirler.
|
|
2011 Clio SW Gümüş
2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı |
|
kansu533
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2015 Konum: UŞAK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Dostum benimde aynı sendeki sorunum vardı sıfır orjinal turbo taktırdım buna rağmen ara ara turbo kendisini kapatıyordu çekiş düşüyordu. Şuan 200-210 surata cıkmama rağmen artık olmuyor açıkcası nedenini tam bulamadım ama genelde 130 surata cıkınca turbo kendını kapatıyordu, aracı durdurup yenıden calıstırınca çekiş normale dönüyordu.
|
|
kansu533
1. Vites Kayıt Tarihi: 11 Aralık 2015 Konum: UŞAK Durum: Aktif Değil Mesajlar: 15 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ha bu arada hani şu resimde turbon kaçırmış is gibi kurum atıyor yaa aynısı bende hala var. Bu sorunu hala çözemediler temizliyorum ama yine de sendeki gibi kurum atıyor ancak turbo çekiş sıkıntısı çıkarmadığı için artık önemsemedim.
|
|
noscream
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Temmuz 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 18 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bende bu olayı şöyle yaşadım, benim usta(akraba bu arada) genel bakım yaparken senin turbodada sıkıntı var uzun yola gideceksin, yolda sıkıntı çıkarmasın yapalım dedi, turbo tamire gönderildi! Tabi bu zamana kadar bu sorun için her hangi bir belirti yoktu arabada! Neyse tamir oldu(600lira) servisten arabayı aldım memlekete sıkıntısız gittim, memlekette bir bakayım dedim motora! Bakmamla bu görüntünün aynısını gördüm, o şaşkınlıkla aradım ustayı durumu anlattım bana bişey olmaz gelirsin öyle dedi! Ben güvenemedim memlekette de gösterdim yaklaşık cvplar verildi. Bende risk aldım ve dönüş yolunda henüz yola çıkmışken araç arıza verip 2000devirin üstüne çıkmadı, durmadan sinyal vermeye başladı! Döndük bir usta bulduk turbonun en sağındaki metal klipsli hortumu açıp içine bakim derken bir tane somun düştü içerden! Baktık ki pervaneyi tutan somun yerinden çıkmış, motora kaçsa motor biterdi(bu durum iş bilmeyen bir usta yüzünden kuzenin başına da gelmişti, motor yemişti aynı modelde) Neyse orijinal turbo satın alıp o gün değiştirip tekrar gece yola çıkmıştık. Şimdi sıkıntısız kullanıyoruz! Demem o ki normal bir durum değildir, sebebini de iyi bir usta çok rahat buluyor, fakat o ustayı bulmak zor! Ya da yetkili servise gidip arıza tespiti yaptırın, aklınız rahat etsin!
Düzenleyen noscream - 18 Temmuz 2017 Saat 14:54 |
|
Peugeot 407 Comfort 2007 Ekstra
|
|
hzr206
1. Vites Kayıt Tarihi: 09 Ekim 2016 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 145 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
hocam siz bence mekanikçinize o turboyu adam akıllı taktırın sorununuz çözülecektir,şahsi kanaatim kaçak olmadan o kadar kurum atması zor bir durum hava alan turboda performans düşer ve hatta neredeyse işlevsiz olur ve aracınız stop edebilir arıza lambası yakabilir aklınızda bulunsun,boru kaçağında benzeri başıma gelmişti çok sıkıntılı bir durum kesinlikle contaları kontrol ettirmenizde fayda var geçmiş olsun.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |