|
508 silecek ve hava yastığı problemi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
zamazingo
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Şubat 2022 Konum: yalova Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı zamazingo
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 13 Şubat 2022 Saat 16:56 |
Merhabalar. 2011 model 508 aracımda dün başlayan ve hala devam eden bir sorunla karşı karşıyayız. Araçla ilerlerken silecekler kendi kendine çalışmaya başladı ve aynı anda kadranda hava yastığı arıza bilgisi geldi. İşin ilginci kontağı kapattığımızda dahi silecekler kendi kendine çalışmaya devam ediyor. akünün kutup başını sökmek zorundak alıyoruz araçtan çıktıktan sonra.
Daha önce benzer bir konu başına gelen biri vardır diye buraya yazmak istedim. bu durum acaba motor beyniyle mi ilgili, çözümü nedir, bilen biri bizi de aydınlatırsa çok memnun oluruz. teşekkürler. |
|
SonerAK
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2021 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Merhaba . Yağmurlu gecenin sabahında sileceklerimin saçmalaması üzerine benzer durumu yaşadım. Bizim silecek motorları kanserli üretildiği için bozuluyor. Lanet şey 2 motorlu yapıldığı için tekini değiştirsenizde olmuypr mecburen 2 silecek motorunu değiştireceksiniz. Bende bozuldu saçmaladi ve aorbag hatasi verdi degistirdim geçen sene 2.100 TL verdim. Sonra eski motorun bozuk olanini parçaladım içine su almış paslıydı
|
|
zamazingo
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Şubat 2022 Konum: yalova Durum: Aktif Değil Mesajlar: 6 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı zamazingo
|
sorunun beyinle bir alakası yok yani. peki bu problemi gidermek için ne ustasına gitmek gerekir?
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Soner arkadaşımızın dediği gibi hocam silecek motorları zamanla su alıp oksitlenmeden dolayı bu sorunla kaşılaşıyorsunuz. iyi bir peugeot ustasıda halleder yada iyi bir oto elektrikçide işinizi çözer.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
zamazingo
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı zamazingo
|
Bugün bir oto elektrikçiye götürdüm arabayı, BSI sıkıntılı dedi, yani aracın sigortasıyla BSI arasında iletişim problemi var gibi duruyor dedi. Yarın aracı bırakacağım, sorunun ne olduğu net ortaya çıkacak. Teşekkürler yorumlar için.
|
|
sonerkyl
MODERATOR Kayıt Tarihi: 21 Nisan 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 17106 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Valla hocam herkes anlamaz peugeottu onu söyleyeyim inşallah iyi bir ustadırda size boşa masraf ettirmez.
|
|
Peugeot 106 1.4 (1997)
Renault Scenic 2.0 16v (2000) 308 1.6 vti (2012) 206 1.4 FEVER (2007) Kötü Araç Yoktur. Bakımsız Araç Vardır. |
|
SonerAK
1. Vites Kayıt Tarihi: 27 Aralık 2021 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 20 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Adaşımın dediği gibi herkese elletmeyin aracı %99 silecek motoru ki bu duyduğuma göre kronikmiş bizim araçların elektronik olayı biraz garip. Android oem teyp aldım 2 sene önce 5 -6 sonra teyp kapanıp motor arizasi veriyordu birde araba anlık tekliyordu. Akü dediler değiştim beyinden o zaman dediler içime sinmedi araştır kurcala vs en son teypin canbus undan yapıyomuş gittim 200 tlye yenisini aldım sorun çözüldü yoksa 5-6 binden oluyorduk😄
|
|
zamazingo
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı zamazingo
|
Problem aracın sigorta kutusunda çıktı. yani ustanın dediğine göre, sigorta kutusu ile BSİ arasında iletişim problemi olduğundan sorun meydana geliyormuş. Sigorta kutusunun değişmesi lazım dedi, çıkma bakıyoruz şimdi. BSI ise iyi durumda dedi.
Bu arada sigorta kutusu zaten problemliydi. oksit problemi vardı, temizlettik falan ama tam randımanlı çalışmıyordu. Sanırım zaten bu parçanın değişmesi gerekiyordu. Ancak anlamamadığın şey şu oldu; usta telefonda araç yanlış kodlanmış dedi, düzelteceğiz falan dedi. yanlış kodlama ne demek açıkçası çok anlamadım.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |