|
Hararet Göstergesi |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
mryldz
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2024 Konum: Türkiye Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 03 Nisan 2024 Saat 13:00 |
Merhaba aracım 207 1.4 Benzin LPG 75 hp hararet göstergesi şehir içi sürüşlerde 90nın üzerinde kalıyor şehir dışı da normal şekilde daha önceden bu sıkıntı yok tu araç motor suyuna yağ karıştırdı üst kapak contası değişti hararet müşürü orijinal parça ile değişti radyatör boruları vs temizlendi sonra bu sıkıntı başladı usta normaldir dedi anlam veremedim
|
|
berkogut
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Ocak 2024 Konum: izmir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
206 2003 1.4 benzinli var bende de az önce başka arkadaş sormuş bende de aynı şekilde trafikte 90 üstü düz yolda 70 e kadar düşüyor her sorduğum kişi normal diyor aracı kullanan da normal diyor bende çözemedim
|
|
berköğüt
|
|
arifbsrn
1. Vites Kayıt Tarihi: 23 Eylül 2019 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
merhaba.
peki öndeki radyatör (hatta kalorifer peteği de) değişti mi? sonuçta suya karışan yağ o petekleri de tıkadı. |
|
antipollution
1. Vites Kayıt Tarihi: 29 Haziran 2021 Konum: Trabzon Durum: Aktif Değil Mesajlar: 241 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı antipollution
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Benden önceki sahibi aracın yağ soğutucu patlattı yenisiyle değişti demişti. Tam 1 yıl 3-4 defa motor soğutma suyunu antfriziyle birlikte değiştirdi. 1 yılda tamamen temizlendi. Hararet yoğun trafiklerde tam 90 çizgisinin üzerine geliyorsa evet bende de öyle. 90 ile 80 arasında ise yani 85 gibi ise araç baya rahat çalışıyor demektir. Ama 90 çizgisininde üstüne çıktıysa ben genelde şöyle yapıyorum. Özellikle yokuş falan çıkıyorsa, kaloriferi sıcak konumunda 4 te açıyorum, ayaklara verip camıda açıyorum o şekilde ordaki ısıyı içeriyi ısıtmak için kullandığından birkaç dakika içinde sıcaklık 90 altına geliyor. Eğer hararet yapacak duruma gelirse aracınız mesala 110 ları falan geçiyorsa, bu yöntemle sağa çekerek kaloriferi sıcak konumuna açıp beklerseniz kurtarırsınız. Hatta rölantide beklerken klima tuşuna basarsanız 2. kademe fan çalışmaya başlar.
|
|
Berkan123
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2024 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 9 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Berkan123
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
Bende de aynı problem var. Motor soğutma suyu kapağını da değiştirdim bugün. Deneyeceğim.
Bir de radyatörün havasını almayı deneyeceğim.
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |