|
308 LPG Montajı |
Yanıt Yaz | Sayfa <1 456 |
Yazar | ||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
haydaaaa al sımdı buradan yakk :)))))
onceden benzıne gecmıyordu, sımdıde devamlı benzıne atlıyor :)) bu ne perhız, bu ne lahana tursusu anlayamadım ben yanı :)))
tahmınımce ya gaz basıncı dusuk gıbı yada enjeksıyon surelerı uygun degıl. yada regulatorde bır sıkıntı var. anı olarak gaza bastıgınızda veya bol gaz ıle hareket ederken devır yukselınce gaz basıncı dusuyor ve gaz bıttı sanıp benzıne atlıyor...
servıs bu noktada yetersız mı acaba nedır???
|
||
kaan__
2. Vites 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
böyle dan diye giridm ama konuya arkadaşın yüklenince benzine geçmesi lpg ara yüzünde yada lpg ayarının yapıldığı programda olan bi ayarla alakalı...
şu devirden sonra yada şu hızdan sonra benzinden güç al gibi bi(tam olarak adını hatırlayamadım şu ana) seçenek var o aktif olduğu için böyle bi sorun oluyo hatta sorun değil aslında ayar.. araç üzerinde hangi lpg sistemi var bilmiyorum ama benim 307 de romano takılı bi gün ayar yapışırken bunu görmiştüm bende işaretli değildi zaten ustaya sorduğumda bu şekilde izah etmişti |
||
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
muhtemelen bu abımızın aracındada o ozellık devrede degıldır. normalde onu kımse kullanmaz. ancak ust devırlerde benzınle gıtmek ısteyen ıcın bır secenektır. ama bunu ancak surat araclarında suratte 1gr dahı olsa fark olmasın dıye benzıne gecsın ısterlerde onun ıcın kullanılır. ya zaten basacaksanda tusa bakar kendın benzıne gecersın degıl mı yanı :)) bence hıcbır anlamı yok. devır dustumu gaza atlayacak arttımı benzıne atlayacak benım gorusumce anlamsız... hızlanmaz ısteyen ve lpg de cekısın dustugunu dusunen kısı onceden benzıne alır ve basar gıder yanı. zaten 1 sn ye de gecıyor :))
bu serkan abımızın derdı bu ozellık degıl yanı :)) ayarla veya kıtle alakalı bır durum... bazı araclarda bu sıkayet olur zaten. alt devırlerde bıle gazı dıpledıgın anda benzıne gecer. daha ust devırlere gelmeden. bunun sebebı ayar veya kıt hatasıdır. genelde gaz basıncı yeterlı gelmedıgı ıcın benzıne atlar :))
|
||
kaan__
2. Vites 02 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 30 Aralık 2010 Konum: konya/selçuklu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 571 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bi ihtimal olabilir diye düşündüm haklısın abi kusura bakma ben ilk gördüğümde çok şaşırmıştım ne alaka ne gerek var gibisinden ama ne biliym belki montaj yapılırken falan bi şeklide aktif olmuştur die düşündüm ama senin tecrüben ortada...yanlış yönlendirmek istemem en doğrusu bu konuda tabiykide senin yönlendirmen olacaktır
|
||
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp 2009 308 sw 1.6hdi 110hp 2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
yok canım ılla en ıyı ben bılıyorum dıye bır ıddıam yok. benım aklıma gelmeyen senın aklına gelebılır. ben herkesın fıkrını beklerım dınlerım. sende soyledıgınde haklısın zaten. fakat o ozellıgı normalde hıc kullanmazlar. bır anlamı yok. buradakı benzıne atlama durumu acıkladıgım sekılde gaz basıncı yetersız gelmesınden dolayı oluyor genelde...
zaten o ozellık devrede olmus olsa devır dusunce yıne gaza gecmesı gerekır. ve gaz bıttı ıkazı vermez. cunku programlanmıs bır durum olacagı ıcın ust devıre cıkınca benzıne gecer devır dustumude tekrar gerı lpg ye gecmesı gerekır.
fakat burada gaz bıttı ıkazı verıp benzıne atlıyor. farklı durumlar yanı
|
||
sbereket
1. Vites Kayıt Tarihi: 07 Temmuz 2010 Konum: Bursa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Merhabalar;
Aracımın gazda ve benzinde çalışmasını video ya aldım Link aşağıda. Yorumlarınızı bekliyorum.
|
||
Serkan BEREKET
|
||
commandos207
1. Vites Kayıt Tarihi: 21 Ağustos 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı commandos207
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
Hayırlı günler , bende de 207 sw 1.6 vti ov. var . araçta KME marka Lpg var. Araç 1380 kg ağırlıkta , lpg de stop etme vs. problem yok ama sbereket arkadaşın problemi bendede var. araç yeni olduğu içim pek farketmedim ama bugün arkadaş arabamı kullandı biraz asıldı gaza 4 bin devirlere falan çıktık benzin çeyrekteyken 15 20 km de düştü ve ışık yandı . Anladımki araç yüksek devirde benzine geçiyor. Bu şekilde de gazın bir manası kalmıyor. Bakalım servise götürüp bir ayar yaptıracam , inşallah düzelir
|
||
207 SW OUTDOOR 1.6 VTİ OV
|
||
Yanıt Yaz | Sayfa <1 456 |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |