Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

308 LPG Montajı

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 308 T7 (2008-2013)
Forum Tanımlaması: Peugeot 308 'in 2008'de üretimine başlanmış 2013 sonrasıda yeni versiyonu çıkmıştır ve X08 serisi Peugeot modellerinin ilkidir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=9939
Tarih: 24 Kasım 2024 Saat 16:48
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 308 LPG Montajı
Mesajı Yazan: sbereket
Konu: 308 LPG Montajı
Mesaj Tarihi: 10 Temmuz 2010 Saat 09:04
Herkese merhaba, 2008 model 308 120Hp otomatik aracıma LPG montajı yaptırmayı düşünüyorum. Otomatik 308 i olup LPG taktıran arkadaşların yorumlarını bekliyorum. Hangi marka otogaz sorunsuzdur, performans, yakıt tüketimi v.s. Şimdiden teşekkürler.

Serkan BEREKET

-------------
Serkan BEREKET

Cevaplar:
Mesajı Yazan: endorphine
Mesaj Tarihi: 11 Temmuz 2010 Saat 08:49
LPG'de markadan ziyade işçiliğin önemli olduğu söyleniyor hep. Öncelikle usta bir usta bulmak gerekli.

-------------
2006 307 comfort otm.

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 11 Temmuz 2010 Saat 11:32
ıstanbulda olsan sana ıyı bır usta tavsıye ederdım ama bursadasın ıste... onerecegım ustanın elındede teleflex ve zavolı var. ama en ıyısı teleflex emın olabılırsın...

Mesaj Tarihi: 12 Temmuz 2010 Saat 16:05
Teleflex-GFI  özel kit üretiyormuş 308 İÇİN ama oldukça pahalı 2.750 TL civarında diyorlar. Ayda ortalama 1,5 depo benzin harcayan biri için pekde avantajlı gözükmüyor...

-------------
Serkan BEREKET

Mesajı Yazan: ereneren
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2010 Saat 01:18
ayda 1,5 depo benzin sarfiyatı yaptığınız araca neden lpg taktırmak istediğinizi anlamadım yani ayda 300 lira gibi bi para gayet normal bence ..

yeni nesil peugeot araçlarda uygulanan lpg işlemlerinin envayi çeşit sorun çıkardığınıda biliyoruz zaten soruna teşne araçlar pire için yorgan yakma gibi geldi ama bütçe meselesi tabiki ...

-------------
otomatik 307

Mesajı Yazan: Damlaa
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2010 Saat 12:01
Merhabalar,

2009 model 308 1.6 comfort aracıma lpg taktırmak istiyorum. Arac triptonik ve benzinli oldugu icin neredeyse hic kullanamaz hale geldim cünkü 1-2 hafta icerisinde 1 depo benzini iciyor resmen.
Acaba bu araca lpg takılması uygun mudur, maliyeti tahminen ne kadara gelir, yakıt tasarufu nasıl olur ve herhangi bir problem cıkarır mı?
Ben göral ve opanla bu konuyu konustum. Göral 2750 civarı fiyat verirken opan daha ikna edici konustu fakat 1500 tl civarı olur dedi fiyat farkının bu kadar olmasıda beni süphelendirdi acıkcası, herhalde kullanılan malzemeden kaynaklanıyor, sizce bu ikisi arasından hangisini tercih etmeliyim. Ayrıca lpg taktırdıgımda peugeot garantisinin bitecegini ayrıca opan'ın 2 yıllık garanti verecegini söylediler, bu sıkıntı yaratacak bir durum mudur?
Ankara'da lpg taktırabilecegim baska güvenilir nereler vardır?

Mesajı Yazan: BAHTİYAR
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2010 Saat 13:25
Orjinalini yazan: Damlaa Damlaa Yazdı:

Merhabalar,

2009 model 308 1.6 comfort aracıma lpg taktırmak istiyorum. Arac triptonik ve benzinli oldugu icin neredeyse hic kullanamaz hale geldim cünkü 1-2 hafta icerisinde 1 depo benzini iciyor resmen.
Acaba bu araca lpg takılması uygun mudur, maliyeti tahminen ne kadara gelir, yakıt tasarufu nasıl olur ve herhangi bir problem cıkarır mı?
Ben göral ve opanla bu konuyu konustum. Göral 2750 civarı fiyat verirken opan daha ikna edici konustu fakat 1500 tl civarı olur dedi fiyat farkının bu kadar olmasıda beni süphelendirdi acıkcası, herhalde kullanılan malzemeden kaynaklanıyor, sizce bu ikisi arasından hangisini tercih etmeliyim. Ayrıca lpg taktırdıgımda peugeot garantisinin bitecegini ayrıca opan'ın 2 yıllık garanti verecegini söylediler, bu sıkıntı yaratacak bir durum mudur?
3 4 ay önce göral prins için bana 2600 demişti ben dışarıdan  1900 liraya takdırdım çok da memnunum benim araçda triptonic olduğu için benzin yetişmiyor göral la opan fiyat farkı konusunda mutlaka markalar farklıdır  ankarada şaşmazın karşı tarafında ege otogaz var nereye sorsanız bilirler ben oradan taktırdım işcilikleride çok iyi

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesajı Yazan: Onur
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2010 Saat 13:31

Merhabalar,

göral büyük ihtimal teleflex kit için vermiştir o fiyatı opan teleflex fln takmıyor bildigim kadarıyla landirenzo fln takıyorlardı en son

-------------
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA

Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2010 Saat 13:35
evet teleflex icin söylediler o fiyatı peki ikisi arasında hangisi daha iyi teleflex mi yoksa digerimi
lpg konusunda tamamen bilgisizim bu piyasada fiyatı yüksek olan kaliteli anlamına mı gelir yoksa iscilik mi önemlidir?

Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2010 Saat 15:57
en once ıscılık onemlıdır. marka 2. sırada

yalnız soyle bır durum var. 150 ve 175 bg thp makıneler dırekt enjeksıyonlu. 120 bg olan modelde turbo yok. egerkı bu motor thp lerın turbosuz versıyonu ıse yanı aynı sekılde dırekt enjeksıyon prensıbıyle calısıyorsa aynı vw ın fsı ve tsı larına takılamadıgı gıbı bu motorlarada gaz takılamaz. cunku dırekt enjeksıyon dedıgımız sey yakıtı bılındık motorlar gıbı hava emısı esnasında emme subabına en yakın noktadan manıfold ıcıne degıl, dızeller gıbı dırekt olarak sılındır ıcerısındekı sıkıstırılmıs havanın uzerıne cok yuksek basıncla cok cok ınce zerrecıkler seklınde puskurtur. ve hemen ardından atesleme saglanır.

bu baglamda bılındık sıstemde enjektorun ucu manıfold ıcıne bakarken ve enjektorler manıfold ustunde bulunurken, dırekt enjeksıyon sıstemınde enjektorun ucu bujı gıbı yanma odasına bakar ve dolayısıyla sılındır kapagı uzerındedır...

Mesajı Yazan: EminÖNAL
Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2010 Saat 16:52
Orjinalini yazan: sbereket sbereket Yazdı:

Teleflex-GFI  özel kit üretiyormuş 308 İÇİN ama oldukça pahalı 2.750 TL civarında diyorlar. Ayda ortalama 1,5 depo benzin harcayan biri için pekde avantajlı gözükmüyor...

bir çelişki var !?

-------------
A3

Mesajı Yazan: bayelektronik
Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2010 Saat 13:23
2008 öodel 308 im olsa lpg istasyonunun bile yanından geçmem.uzka durun

Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2010 Saat 14:08
gecen sene lpg servısıne ugradıgımda 2007 model v8 makınalı bmw 7.40 long a takıyorlardı. o arabalara bıle takılırken 308 nedır kı yanı... o arac en az 100.000 € dur 5 tane 308 alır... ayrıca gecen maslakta bızım servısteyken perıyodık bakım ıcın bır musterımız geldı. 2.0 benzınlı 407. arac lpg lıydı. sahıbıne sordum gayet memnun oldugunu soyledı. buda sıze farklı bır ornek olsun. akrabamda 2001 5.28 bmw var 193 bg. uzerınde brc takılı. gayet guzel calısıyor... o agırlıgıyla o gucuyle benzınlı 308 yakıtını yakıyor para olarak. 30-32 kr cıvarı. gerısını sız dusunun artık

herkesın dusuncesıne saygı duyarım ama avrupada lpg kullanımı desteklenırken ulkemızde lpg den kacılıyor. neden acaba? bız mı dogruyuz onlar mı dogru? yalnız sunu soylersenız kabul ederım. ulkemızde ısıne hakim, dogru duzgun montaj yapan adam kac tane dersenız sıze hak verırım...

Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2010 Saat 14:17
Orjinalini yazan: cecoli cecoli Yazdı:

gecen sene lpg servısıne ugradıgımda 2007 model v8 makınalı bmw 7.40 long a takıyorlardı. o arabalara bıle takılırken 308 nedır kı yanı... o arac en az 100.000 € dur 5 tane 308 alır...

herkesın dusuncesıne saygı duyarım ama avrupada lpg kullanımı desteklenırken ulkemızde lpg den kacılıyor. neden acaba? bız mı dogruyuz onlar mı dogru? yalnız sunu soylersenız kabul ederım. ulkemızde ısıne hakim, dogru duzgun montaj yapan adam kac tane dersenız sıze hak verırım...
cecol hocam szinle gene karsı karsıyayız.lpg konusundaki düşünceleriniz umarım sonsuza dek sürer.1 yıl önce bende öyle düşünüyordum.aynı sizin gibi.daha öncede yazıştık sizinle ama burdada arkadaslarımız bilgilensin diye yazıyorum.308 im olsa gazcının yanından bile geçmem demem işin espirisi.ama daha 3 gün önce lpg yüzünden arkadasım araacını sattı.lpg li aracı 3 milyar asağı olsa bile almam.nitekim almadımda dizel alırım lpg li almam.bu benim görüşüm.yedi bitirdi beni.sizi yemiyorsa bu sizin şansınız.4-5 yıl önce arkadaşlarla oturup benzine sömürülmeyim diyen kişilerin arasındaydım.hepimiz lpg ye geçtik ilk zamnlar iyi. o diyor 11 kuruş  odiyor 10 kuruş yakıyor.birbirmizle kuruş yarıştırırken son zamnlarda aracın arızalarını yarıştır olduk.bu benim görüşüm her yerdede bağıra bağıra söylerim.

Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2010 Saat 14:30

burda asla karsı karsıya olmak dıye bırsey yok. burası bılgı paylasım ortamı. sohbet ederız tartısırızda karsı karsıya olmayız. olay surada. bu olayın ıcınde az da olsa sans faktoru mevcut. ama dıyorum kı sız ya usta, ya sıstem veya arac magdurusunuz. kesınlıkle bunlardan bırı. tabıkı sız problem yasadıgınız ıcın bu sekılde konusmakta haklısınız...

ben etrafımda bırcok kısıye montaj yaptırmıs ve devamlı olarak onlarla ılgılenen bırıyım. amacım olayı ıspat degıl oyle bır ugrasım olmaz. gercekler pıyasada cunku.

ben her zaman soylerım oncelıkle "usta" onemlıdır dıye. bunu her ortamda da dıle getırmısımdır.
bu ısın hakkını veren detaylı bılgıye sahıp ısıne meraklı usta ne yazık kı yok denecek kadar az...

tek bırsey soyleyecegım. dacıa logan 1.6 8v 90bg sıfır alınıp taksıye cıkıyor ve sahıbı tek kısı tarafından kullanılıyor. duzenlı her turlu bakımı yapılıyor. sonuc taksı suan 380.000 kusur km de. hala tıkır tıkır calısıyor. bu arada uzerınde tartarını sıstem takılı... bu motor lpg ıle bu kadar km yaparak bırakın rektıfıyeyı hala calısıyorsa sonucunu sızler yorumlayın artık. sahın doganların en kotusu 200.000 km yı gecıyordu motor acmak ıcın...

Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2010 Saat 15:23
tabiki karşı karşıya olamayız hocam.eğer birgün lpg taktırmayı düşünürsem. sizde kabul ederseniz hiçbir masrafdan kaçınmayıp sizin yanınıza geleceğim.hocam burda ustalarda zerre kadar ustalık yok.

Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2010 Saat 18:13
gelın buyrun her zaman yardımcı olmaya calısırım. onemlı olan paylasım...

sen dıyorsun ya ılk basta cok ıyı sonradan arızalar cıkmaya baslıyor dıye. ben atıkerı taktırdıgımda ılk 1 ay hersey duzgundu. ardından motor tam ısınana kadar yanı 80C ye kadar benzıne atlama sıkıntısı yasamaya basladım. 80C den sonra hersey cok guzel. 80C ye kadar benzınle gıtmek zorunda kalıyorum. bu durum bana kafayı yedırdı ve bol bol benzın tukettırdı o zamanlar ıcın. atıkerın yaklasık 10 servısıne gıttım hıcbırı derdıme derman olamadı. adamları dınlıyorum neyı ne kadar bıldıklerını az cok sezıyorum kendımce dıyorum kı bunla hıc ugrasma bellı halınden dıye. bırde adamlara gıttıgımde arac duzgun calısıyor. cunku ısınmıs oldugu ıcın onların onunda hıc sıkıntı olmuyor. bır gun sabah gıttım ve aksama kadar onlarla beraberdım kı motor aksama kadar sogusun. sogukken calıstırıp bakalım dıye. ne hıkmetse yıne arızayı yapmadı onlerınde. her ustada bu sekılde ugrasırken ver otomatık kalıbrasyonu cık yola bas babam bas ayar yapacam derken bızım benzınler bol bol uctu gıttı. bu arada bırcok usta dedılerkı aracı bırak bız sabah bakalım sogukken dıye. ama onlara guvenmedıgım ıcın bırakamadım. gıderler olmadık yerlerını kurcalarlar aracın bende bılemem dıye bırakmadım asla. en sonunda dedımkı...

arabamı en ıyı tanıyan benım sorunumuda en ıyı kendım cozerım dıyerek ya bısmıllah atıldım atıker ustalıgına... her sabah ıse gıderken yol testı ıle sonuc olarak arızamı cozdum. esasında teshıs cok basıt oldu. gece sogugunu yemıs regulator ısınıncaya kadar duzensız basınc uretıyordu. bazen yuksek basınc hatası vererek arıza ıkazı, bazen de dusuk basınc vererek gaz bıttı ıkazı verdırıyordu. bu sekıldede benzıne atlıyordu. ama ısınınca hersey mukemmel. atıker bolge yetkılısı ıle gorustum ve regulator degısımını ıstedım. sagolsunlar ılgılendıler ve degısım yapıldı. ondan sonra bır verdım ayarı. Allah nazardan saklasın o gundur bu gundur tereyagı bal dok yala... hemde butun araclardan cok daha once gaza gecerek en az benzın tuketımıyle sorunsuz calısan peugeot gormek ısteyenler veya ınanmayanlar gelsın buyursunlar...

elbettekı mekanık bılgım bu konuda bana cok yardımcı oldu. yoksa bu ısın altından kalkamazdım...

kusura bakmayın bıraz uzun oldu ama elbet bırgun bırılerının basına gelırde yazımızdan faydalanırsa ne mutlu bana... hersey paylasım ıcın...

Mesajı Yazan: northmoon
Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2010 Saat 18:36
arkadaşlar izmit yada istanbul anadolu yakasında gaz taktırabileceğim 10 numara bir lpg dönüşüm servisi varmı varsa telefonunu ve adresini alabilirmiyim.bende kararsız kaldım lpg konusunda mecbur kalmasam taktırmam ama ayda en az 2 bin kilometre yol yapıyorum.

-------------
Rüzgar nekadar sert eserse essin kayadan alıp götüreceği sadece tozdur.
Ergin Vonal
1979 Kocaeli
2007 1.4 206 fever

Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2010 Saat 20:03
ya cecoli hocam müthiş bir yazı.keşke sizin gibi bilgili olsakda şu kendini usta zanneden araba cellatlarının eline düşmesek.eğer sizde benim gibi olsaydınız daha doğrusu bu konuda bilgisiz ve yeteneksiz olsaydınız o aracı satıp sizde lpg ye bulaşmazdınız ama bilginiz siz kurtarmış.bu müthiş yazı arkadaslara bu konuda çok bilgi veriyor.

Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2010 Saat 20:05
ya hocam birde arıza olunca şeye kızıyodum.ya zaten ekonomi için lpg yi taktırmışız.her götürdüğümde en az 20 liralık gazımı heba ediyorlardı.bir sefer gittim araba çalışıyo basında kimse yok.niye çalışıyo belli değil.yani nerde kaldı benim ekonomi

Mesajı Yazan: mutlu
Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2010 Saat 10:27
Orjinalini yazan: northmoon northmoon Yazdı:

arkadaşlar izmit yada istanbul anadolu yakasında gaz taktırabileceğim 10 numara bir lpg dönüşüm servisi varmı varsa telefonunu ve adresini alabilirmiyim.bende kararsız kaldım lpg konusunda mecbur kalmasam taktırmam ama ayda en az 2 bin kilometre yol yapıyorum.
Ben 9 ay önce iyice araştırdıktan sonra Zavolli marka Lpg taktırdım aracıma. Aracım 2004 model 307 SW. Çok şükür şimdiye kadar problem çıkmadı. Performansı gayet iyi. Ben Zavolli Bölge Müdürlüğünde taktırmıştım. Tavsiye ederim. İntenet sitelerinde telefon Noları var.
http://www.zavoli.com.tr/index.php - http://www.zavoli.com.tr/index.php

Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2010 Saat 10:33
Orjinalini yazan: bayelektronik bayelektronik Yazdı:

ya cecoli hocam müthiş bir yazı.keşke sizin gibi bilgili olsakda şu kendini usta zanneden araba cellatlarının eline düşmesek.eğer sizde benim gibi olsaydınız daha doğrusu bu konuda bilgisiz ve yeteneksiz olsaydınız o aracı satıp sizde lpg ye bulaşmazdınız ama bilginiz siz kurtarmış.bu müthiş yazı arkadaslara bu konuda çok bilgi veriyor.

tesekkur ederım bızde nacızane bırseyler ogrenmeye calısıyoruz ıste. her zaman soyledıgım gıbı amacımız paylasım. tamam kabul benım aracımda sıkıntı oldu. sansıma regulator hatalı cıktı. kendı becerım sayesınde astım. yalnız dıger bır tarafta arabayı surmekten baska hıcbırsey bılmeyen kaputunu bıle acmayı bılmeyıpte problemsız lpg kullanan ınsanlarda var. bunlarıda unutmamak lazım. yanı her lpg den memnun olan bu ısten anlayarak kendı sayesınde problemlerı asacak dıye bır kaıde yok. problem cıkacak dıye bır kaıde de yok. tabı kı bıraz sans faktorude var ısın ıcınde...

Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2010 Saat 10:34
Orjinalini yazan: mutlu mutlu Yazdı:

Ben 9 ay önce iyice araştırdıktan sonra Zavolli marka Lpg taktırdım aracıma. Aracım 2004 model 307 SW. Çok şükür şimdiye kadar problem çıkmadı. Performansı gayet iyi. Ben Zavolli Bölge Müdürlüğünde taktırmıştım. Tavsiye ederim. İntenet sitelerinde telefon Noları var.
http://www.zavoli.com.tr/index.php - http://www.zavoli.com.tr/index.php

zavolı ıyı bır sıstem bende tavsıye ederım...

Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2010 Saat 12:09
ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SAOLUN TAVSİYELERİNİZ İÇİN

-------------
Ergin Vonal
1979 Kocaeli
2007 1.4 206 fever

Mesaj Tarihi: 13 Eylül 2010 Saat 12:29
Arkadaşlar merhaba tekrar;

Öncelikle yoğun benzin kullanımı olan bir araç olan 308 1,6 VTİ aracım için hala bir lpg dönüşümüne karar veremedim.
Diğer paylaşım siteleirnden aldığım bilgiliere göre
1. BRC bu araca sorunsuz montaj yapılabildiğini söledi 1650 tl
2. TELEFLEX özel kit getiriyormuş montajıda diğer lpg sistemlerden farklı olduğundan 2500 tl
3. ZAVOLİ aracınız farklı motor dedi (EURO4) motor numarasına göre italyadan özel kit getirtecez ilk kez getirecez yaklaşık 2000 tl üzerinde olur diye bilgiliendirdiler.
4. ATİKER abi takarız çok taktık zaten 1050 tl dedi.

Valla Ben karar veremedim en ucuzu ile en pahalı arasında 2,5 kat varken karar vermek zor gerçekten.

Ama ısrarla aracına montaj yaptırmış ve şu anki durumunu bize anlatabilecek bir 308 sahibini buraya bekliyorum. Herkese selamlar;

-------------
Serkan BEREKET

Mesaj Tarihi: 13 Eylül 2010 Saat 17:33
Evet Serkan Beye katılıyorum..benim arastırmalarım da aynı sekilde sonuclandı
Aynı araca lpg taktıran varsa lütfen deneyimlerini paylassın, bu gidisle aracıma lpg taktırmaya cesaret edemiycem

Mesaj Tarihi: 13 Eylül 2010 Saat 21:38
arkadaşlar yakın zamanda lpg taktırıp memnun olan arkadaşlar buraya yazarlarsa sevinirim.tabi memnun olmayanlarda yazarsa sevinirim böylece bizde kıssadan hisse çıkarabiliriz.
mesela benim bundan evvel 1.4 şahinim vardı 2000 modeldi arabada kaçak tüp vardı 160 kuruş civarı yakıyordu sakin kullanımda sonra muayne derdinden sebep gittim komple yeni tesisat taktırdım mimgazdan kesinlikle tavsiye etmiyorum işcilik berbat izmit sanayisinde.sakın mimgaza bulaşmayın aracım 250 kuruş yaktığı gibi teklemeler hoplamalarda cabası kaç kere ayar çektiler beceremediler.
gözlerimle şahit oldum işcilik çok önemli mimsunar markasıda hem marka değil hemde korsan lpg lerden bile berbat hiç tavsiye etmiyorum.

-------------
Ergin Vonal
1979 Kocaeli
2007 1.4 206 fever

Mesaj Tarihi: 21 Eylül 2010 Saat 10:24
Gerçekten sıkıntılı bir durum olmaya başladı bu Wacko.
Biri montaj yaptım sorun yok diyor, diğeri montaj yaptık olmadı. İnsanın ne yapacağını bilmemesi kadar kötü birşey yok.
Ama BRC ile görüşüp montaj yaptıracağım herhalde. Arada 1200 TL fark var resmen. Birde kısa vadede karşıma sorun çıkmayıp ileride daha problemli de olabilir bu farkı ordada ödeyebilirim belki. İşte içinden çıkılmayacak saçma bir durum Embarrassed.
Montaj yaptırıp bizimle deneyimlerini paylaşacak arkadaşları bekliyoruz tabi.  Selamlar

-------------
Serkan BEREKET

Mesajı Yazan: TA3537
Mesaj Tarihi: 21 Eylül 2010 Saat 13:14
Merhaba .
Ben 206 GTI aracıma taktırdım 1 sene sorunsuz bindim . Aracında bir arıza yoksa peugeot beyinden herhangi bir arıza vermiyorsa kesinlikle sorun olmaz . Ama aracın beyinden arıza veriyorsa bu tüp LPG de felaket şekilde sorun yaratıyor . Mesela örnek vereyim Vuruntu sensörü arıza yakıyordu aracımda benzinde alt devirde 2000 lerde hissedilmiyordu fakat tüpte iken vuruntu yapıyordu hafif sensör değişince sorun kalmaz örneğin . Atiker di benim lpg baya uğraşmıştım ayarı için ve 8,4 sn ye 0-100 yapıyordu lpg de . 15 km kullandım . Şimdi 106 GTI aldım muaynesi geldiğinde BRC taktırmayı düşünüyorum aslında çok yakmıyor 32 kruş yani 320 bin km de basarsam 400 ama aracı evladiyelik aldım satmaya niyetim yok :) google dan aratırsan 106 gti brc diye yapılmış araçlar çıkar . Olmaz diye bişi yok ben maslakda Çevre otogazın önünden geçerken ne arabalar görüyorum hergün kafadan 10 bmw ..

Mesajı Yazan: TA3537
Mesaj Tarihi: 21 Eylül 2010 Saat 13:17

ek olarak kesinlikle BRC yaptır malzemeler çok kaliteli .

Mesaj Tarihi: 21 Eylül 2010 Saat 16:30
Prins diye bir markanın çok kaliteli ürünleri olduğunu sölediler. Bilgisi olan varmı acaba ?

-------------
Serkan BEREKET

Mesaj Tarihi: 21 Eylül 2010 Saat 16:51

Prins diye bir markanın çok kaliteli ürünleri olduğunu sölediler. Bilgisi olan varmı acaba ?
prins kehın enjektör kullanıyor gerçekten çok kaliteli ben 4 aydır 307 aracımda kullanıyorum mükemmel az yakıt 0 performans kaybı ayrıca ek bilgi wolksvogen fsı tsı motorlarla uyumlu olan tek marka prıns dir 1 önceki sayfada belirtiğim gibi ankara yetkili servisi ege otogaz ben 1950 liraya taktırdım 4 ay önce oraya gidin içiniz rahat edecek son model bmw lere mercedeslere takıyorlar benim son gittiğimde 4.2 lik bir jeep vardı 2010 model 308e neden olmasın 

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesaj Tarihi: 21 Eylül 2010 Saat 17:47
Orjinalini yazan: 06BAHO 06BAHO Yazdı:

prins kehın enjektör kullanıyor gerçekten çok kaliteli ben 4 aydır 307 aracımda kullanıyorum mükemmel az yakıt 0 performans kaybı ayrıca ek bilgi wolksvogen fsı tsı motorlarla uyumlu olan tek marka prıns dir 1 önceki sayfada belirtiğim gibi ankara yetkili servisi ege otogaz ben 1950 liraya taktırdım 4 ay önce oraya gidin içiniz rahat edecek son model bmw lere mercedeslere takıyorlar benim son gittiğimde 4.2 lik bir jeep vardı 2010 model 308e neden olmasın 
Peugeot 308 1,6 120 Hp VTI Motorların enjektörler emme manifoltunda değilde motor bloğu üzerinde olduğundan montaj yapılamıyormuş. Firma böyle söylüyor. Motor numarasına göre özel kitten falan bahsettiler. Bildireceğim motor numarasına göre bana cevap verecekler.

-------------
Serkan BEREKET

Mesaj Tarihi: 22 Eylül 2010 Saat 10:11
Motor no: 10FH..... ile başlıyor. Prins 2008  model 308 lerde henüz çözüm bulamamışWall. 2010 modeller için varmış yalnız bilginize.....

-------------
Serkan BEREKET

Mesaj Tarihi: 22 Eylül 2010 Saat 16:45
bende bugün tekotoyla görüstüm lpg dönüsümünü onaylamıyolar ayrıca yapıldıgı taktirde arabada bir sorun olursa bakımını yapmıycaklarını söylediler.
daha sonrada opana ugradım opanda motoru vti oldugu icin montajın olamayacagını söyledi fakat motor numarasını alıp merkezden sorgulattılar sonuc olumlu yapılabilirmis ama tabi kafamda birsürü süphe oldu önce olmaz denilip sonra olur takabilirmisiz demelerinden bide tekotonun tavrı da cabası..
sonuc olarak ne yapıcagımı bilmiyorum:S

Mesajı Yazan: C!N
Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2010 Saat 01:29

bende bugün tekotoyla görüstüm lpg dönüsümünü onaylamıyolar ayrıca yapıldıgı taktirde arabada bir sorun olursa bakımını yapmıycaklarını söylediler.
daha sonrada opana ugradım opanda motoru vti oldugu icin montajın olamayacagını söyledi fakat motor numarasını alıp merkezden sorgulattılar sonuc olumlu yapılabilirmis ama tabi kafamda birsürü süphe oldu önce olmaz denilip sonra olur takabilirmisiz demelerinden bide tekotonun tavrı da cabası..

Göral'la veya ABC ile görüştünüz mü, bence onlara da sorup fikir edinin derim...

Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2010 Saat 15:43

Bu firmalar hangi marka LPG için olumlu ya da olumsuz konuştu size? Benim internetten yabancı kaynaklarda gözlemlediğim eğer motor kodu 5F... diye gidiyorsa uygun montaj yapan markalar gördüm. Ör: http://www.prinsautogas.com/en/search_results.html - http://www.prinsautogas.com/en/search_results.html  
Mesela burda yaptığım uzun yazışmalar var : http://forum.donanimhaber.com/m_20064365/mpage_72/key_/tm.htm - http://forum.donanimhaber.com/m_20064365/mpage_72/key_/tm.htm
Bu adrestende bilgi alabilirsiniz.
Galiba yıllara göre özellikleri farklı motorlar çıkmış Mesela Prins 2010 olsaydı ona uygun kit üretilmiş yapabilirdik diyor. Ama ben BRC ile birkaç görüşme daha yapıp ya bursada ya da FS Otogaz İzmitte montaj yaptırabilirim. Selamlar

-------------
Serkan BEREKET

Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2010 Saat 16:11
opan landi renzo icin söyledi takılabilir diye..göral zaten teleflex takıyo ama yanlıs hatırlamıyosam 3000 tl civarı fiyat vermislerdi..
2010 modele yapamıyolarmıs ama benim araba 2009 model oldugu icin opan olur diyor..buarada tekotonun da göralın lpg motajı yapmasına ragmen bu islemi onaylamaması ilginc sonucta göralın verdigi fiyat az degil yani normalin 2 katından bahsediyoruz demekki adamlar ya bu isi iyi yapıyo yada malzeme cok kaliteli
acıkcası sanayiye de gitmek istemiyorum nedense cok güvenilir gelmiyor hos opanada güvenim cok kalmadı gibi ama bakalım bi süre daha arastırıcam

Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2010 Saat 18:45
servis olarak göraldan uzak durmanızı tavsiye ederim bana baya sorun çıkarttılar onun yerine abc yi öneririm orası hoşuma gitti /bu arada göral bana prins için 2600lira dedi ben 1900 liraya taktırdım(ege otogaz) eminim telefexi dışarıdan daha ucuza taktırırsınız ama dışarıda da hiç 308 e montaj yapan usta var mı yanlış montaj çok baş ağrıtır işinize karışmak istemem ama dizel 308 le takas imkanınız varsa daha mantıklı olabilir 3000 bin lira çok gerçekten 3000liraya 88model lpgli  muayeneli ford taunus alınıyor :))))))))

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesaj Tarihi: 24 Eylül 2010 Saat 11:32
zaten 3000 tlyi görala vermem..ama opana güvenip yaptırsam mı bu konuda tavsiyeye ihtiyacım var. Arabama bicilen fiyat 30 milyar, inanın satıp yeni otomatik benzinli araba alıp onu lpgye cevirttirmeyi bile düsündüm fakat aynı veya daha kaliteli bi araba icin en az 40 milyarı gözden cıkarmam lazım opel astrayı sordum 44 milyar dediler daha ucuzada 308den daha kötü özellikte bi araba almanın anlamı yok..acıkcası 2. el araba kullanmak da istemiyorum ve arabamdan cok memnunum benzin sarfiyatı konusu haric tabiki..bu sartlarda ya bütün kazancımı benzine vericem ya da arabama kıyıp gidip opandan lpg taktırıcam

Mesaj Tarihi: 24 Eylül 2010 Saat 11:54
bu konuyu takıp edıyorum ama pek yorum yapmadım. cunku 308 lerde bulunan motor yenı bır motor. daha pek yayılmadı. bende bu motor hakkında pek bılgı sahıbı degılım. benım en cok merak ettıgım puskurtme sıstemının yapısıydı. asagıdakı lınkten okudugum kadarıyla bu motorda bızım motorlar gıbı manıfolda puskurtmelı (dolaylı enjeksıyon). durum boyle ıse herhangı bır sorun olacagını sanmıyorum. yalnız ustalar daha motoru tanımadıkları ıcın cekınıyor olabılırler...

http://www.peugeot.com.tr/vti-motoru/ - http://www.peugeot.com.tr/vti-motoru/

Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2010 Saat 17:43
bugün göralla görüstüm onlar daha önce pekcok kez montaj yapmıs aynı araca..2600 pesin fiyat verdiler markası teleflex ayrıca performansındada %7lik bir düsüs söz konusu..buarada zavolinin de yetkili iki bayisiyle konusma fırsatım oldu birisi vti ye zavolinin montajının olmadıgını digeri ise montajın mümkün olup arıza lambasının daimi bir sekilde yandıgını söyledi. oyüzden bu iki secenegi eledim..göral ın fiyatı daha az olsa orda yaptırmayı düsünürüm ama 2600 tl cok yüksek bir rakam
serkan bey sizin son durumunuz nedir?

Mesaj Tarihi: 28 Eylül 2010 Saat 12:01

bugün göralla görüstüm onlar daha önce pekcok kez montaj yapmıs aynı araca..2600 pesin fiyat verdiler markası teleflex ayrıca performansındada %7lik bir düsüs söz konusu..buarada zavolinin de yetkili iki bayisiyle konusma fırsatım oldu birisi vti ye zavolinin montajının olmadıgını digeri ise montajın mümkün olup arıza lambasının daimi bir sekilde yandıgını söyledi. oyüzden bu iki secenegi eledim..göral ın fiyatı daha az olsa orda yaptırmayı düsünürüm ama 2600 tl cok yüksek bir rakam
Merhabalar;
Görüştüğüm onca firma ve aldığım bir o kadar fikir oluştu. Ama beni tam anlamıyla ikna eden ne yazıkki yok. Bana en yakın gelen BRC gibi geliyor. Şöle bir edindiğim bilgileri yinelersek:

1. Teleflex firmasıyla yazıştım. Ancak bu motorlara biz montaj yapabiliyoruz dediler Confused.  2600 peşin 2850 10 taksit diye söylendi. Yalnız montaj için 3 gün bile olabilir dendi Embarrassed.

2. BRC firmasıylada daha önceden verdiğim link te olduğu gibi donanımhaber.com sitesinden BRC yetkili servisi Faruk Sevgili bey ile uzun uzadıya görüştüm. Sorunsuz montaj yaptıklarını bu arabaların enjektör yapısı farklı olduğundan ( Enjektörler manifolt üzerinde değil de blok üzerindeymiş ) dikkat edilecek bir farklı montaj var buna dikkat edilirse sorun olmayacağını söylediThumbs Up.

3. Zavoli firmasıyla görüştüm. Onlar motor numarasını istedi özel montaj gerekebilir dendi. Buna göre baktılar ve BRC gibi montajda farklı bir bağlantı var servis buna dikkat ederse sorun olmaz dedi. Yalnız hareke halindeyken araba benzin harcamasa da ibre düşer denildi ( BRC de bunu söledi ).

4. Prins firmasıyla yurtdışı sorumlularına mail attım onlar ipragaz distribütörü onlar halledebilir dedi. Haber bekliyorum onlardan.

5. Bursa Tomurcuk oto diye bir firma var. Farklı marka distribütörlükleri var (BRC, Prins, Stefanelli v.s. ) bana hangi arabaya hangi marka uygunsa onu takarız dediler. Sizin araca Stefanelli uyumunda problem yok biz onu takıyoruz dediler. Stafanelli Firmasıyla görüştüm aracın eğer enjektörleri manifolta yakın değilse problem yaşayabileceğimi söylediler. Ben buraya yinede bir gösterecem aracımı bilgi almak için.

Farklı markalarlada görüştüm onların kimisi olmaz dedi kimisi bakmak lazım dedi kimisi de yaptık oldu dedi. Sonuç olarak ben 2850 TL verip Teleflex taktırmam, her ne kadar montajı çok yapmış olsalar bile. BRC ile ciddi yazıştım FS Otogaz İzmit gelin bir günde sıkıntısız yapalım gönderelim dediler ya da bursa BRC bayileri bile yardımcı olabilirler diye sölediler. Bana sıcak ve bilgili geldi bu firma. Birde bursadan Tomurcuk otoya götürüp Stefanelli için görüşecem. Prins firması henüz bilgi vermedi bilgi gerdiğinde de onla ilgili yorumumu yaparım Handshake.

Şimdilik selamlar; 

-------------
Serkan BEREKET

Mesaj Tarihi: 28 Eylül 2010 Saat 13:20
peugeot un sıtesınde bu motor ıcın dolaylı puskurtme dıyor. ama sızın soyledıgınız enjektorlerın blokta olması dırekt enjeksıyon prensıbını anlatır. esasında enjektor blokta degılde bujı gıbı sılındır kapagında bulunur ve ucu dırekt olarak yanma odasına baktıgından bu sıstemın adı dırekt enjeksıyon. yanı pıstonun ustundekı sıkıstırılmıs havanın uzerıne benzın dırekt puskurtulur ve ardından bujı sayesınde patlama saglanır. bır nevı son nesıl dızel yapısı gıbıdır...

sozumun ozu bende bu motorun puskurtme sıstemını anlayamadım ve cok merak ettım. bıryerde yanlıslık var ama nerde cozemedım. sızın ıcın bayıye ugrayıp ınceleyecegım bu motoru...

belkı bu motoru 2 tıptede uretıp pıyasa surmus olabılırler. yanı bazıları dırekt bazıları dolaylı enjeksıyonda olabılır. sızın anlattıklarınızdan ben bunu cıkardım. motor numarasına gore lpg nın olup olmadıgını soylemelerı bana bunu anımsattı...

Mesaj Tarihi: 28 Eylül 2010 Saat 15:18

peugeot un sıtesınde bu motor ıcın dolaylı puskurtme dıyor. ama sızın soyledıgınız enjektorlerın blokta olması dırekt enjeksıyon prensıbını anlatır. esasında enjektor blokta degılde bujı gıbı sılındır kapagında bulunur ve ucu dırekt olarak yanma odasına baktıgından bu sıstemın adı dırekt enjeksıyon. yanı pıstonun ustundekı sıkıstırılmıs havanın uzerıne benzın dırekt puskurtulur ve ardından bujı sayesınde patlama saglanır. bır nevı son nesıl dızel yapısı gıbıdır...

sozumun ozu bende bu motorun puskurtme sıstemını anlayamadım ve cok merak ettım. bıryerde yanlıslık var ama nerde cozemedım. sızın ıcın bayıye ugrayıp ınceleyecegım bu motoru...

belkı bu motoru 2 tıptede uretıp pıyasa surmus olabılırler. yanı bazıları dırekt bazıları dolaylı enjeksıyonda olabılır. sızın anlattıklarınızdan ben bunu cıkardım. motor numarasına gore lpg nın olup olmadıgını soylemelerı bana bunu anımsattı...
Peugeot 308 benzinli 2tip motor var 120 Hp VTI ve 156 Hp THP motor. 156 beygir olan direk enjeksiyonlu onu biliyorum. 120 Hp olan yani benim arabam ise yazdığım gibi enjektörler emme manifoltunda değil de bloğun üzerinde silindir kapağındaymış. Birde 2008 de çıkan motor ile 2009 2010 motorda fark var herhalde. benim arabamın motoru 10FH... diye gidiyor şu linke bakarsanız 5FW diye devam ediyor http://www.prinsautogas.com/en/search_results.html - http://www.prinsautogas.com/en/search_results.html

-------------
Serkan BEREKET

Mesaj Tarihi: 29 Eylül 2010 Saat 09:28

150bg olan makınenın zaten dırekt enjeksıyon oldugunu bılıyoruz. konu o degıl. konu senın motorun 120bg vtı makıne. ama pug un sıtesınde dolaylı enjeksıyon dıyor sen dırekt dıyorsun. bende anlayamadım bu olayı. su makınenın bırkac resmını cekte bakalım barı... yakıt kutugunu, emme manıfoldunu, enjektorlerını vs

Mesaj Tarihi: 29 Eylül 2010 Saat 10:43

Merhabalar;
Görüştüğüm onca firma ve aldığım bir o kadar fikir oluştu. Ama beni tam anlamıyla ikna eden ne yazıkki yok. Bana en yakın gelen BRC gibi geliyor. Şöle bir edindiğim bilgileri yinelersek:

1. Teleflex firmasıyla yazıştım. Ancak bu motorlara biz montaj yapabiliyoruz dediler Confused.  2600 peşin 2850 10 taksit diye söylendi. Yalnız montaj için 3 gün bile olabilir dendi Embarrassed.

2. BRC firmasıylada daha önceden verdiğim link te olduğu gibi donanımhaber.com sitesinden BRC yetkili servisi Faruk Sevgili bey ile uzun uzadıya görüştüm. Sorunsuz montaj yaptıklarını bu arabaların enjektör yapısı farklı olduğundan ( Enjektörler manifolt üzerinde değil de blok üzerindeymiş ) dikkat edilecek bir farklı montaj var buna dikkat edilirse sorun olmayacağını söylediThumbs Up.

3. Zavoli firmasıyla görüştüm. Onlar motor numarasını istedi özel montaj gerekebilir dendi. Buna göre baktılar ve BRC gibi montajda farklı bir bağlantı var servis buna dikkat ederse sorun olmaz dedi. Yalnız hareke halindeyken araba benzin harcamasa da ibre düşer denildi ( BRC de bunu söledi ).

4. Prins firmasıyla yurtdışı sorumlularına mail attım onlar ipragaz distribütörü onlar halledebilir dedi. Haber bekliyorum onlardan.

5. Bursa Tomurcuk oto diye bir firma var. Farklı marka distribütörlükleri var (BRC, Prins, Stefanelli v.s. ) bana hangi arabaya hangi marka uygunsa onu takarız dediler. Sizin araca Stefanelli uyumunda problem yok biz onu takıyoruz dediler. Stafanelli Firmasıyla görüştüm aracın eğer enjektörleri manifolta yakın değilse problem yaşayabileceğimi söylediler. Ben buraya yinede bir gösterecem aracımı bilgi almak için.

Farklı markalarlada görüştüm onların kimisi olmaz dedi kimisi bakmak lazım dedi kimisi de yaptık oldu dedi. Sonuç olarak ben 2850 TL verip Teleflex taktırmam, her ne kadar montajı çok yapmış olsalar bile. BRC ile ciddi yazıştım FS Otogaz İzmit gelin bir günde sıkıntısız yapalım gönderelim dediler ya da bursa BRC bayileri bile yardımcı olabilirler diye sölediler. Bana sıcak ve bilgili geldi bu firma. Birde bursadan Tomurcuk otoya götürüp Stefanelli için görüşecem. Prins firması henüz bilgi vermedi bilgi gerdiğinde de onla ilgili yorumumu yaparım Handshake.

Şimdilik selamlar; 
BRC icin de cok gürültü yaptıgı söyleniyor. Onu taktırırsam ben kesin sesiyle kafayı bozarım:)
Zavoli takan firmalarında biri olur biri olmaz diyo hangisine inanalım sasırdım ben acıkcası.
Bi ara göralla tekrar konusup pazarlık yapmaya calısıcam eger biraz indirim yaparlarsa teleflex taktırmayı düsünebilirim.

Mesaj Tarihi: 29 Eylül 2010 Saat 17:45

Merhabalar;

Şimdilik selamlar; 
BRC icin de cok gürültü yaptıgı söyleniyor. Onu taktırırsam ben kesin sesiyle kafayı bozarım:)
Zavoli takan firmalarında biri olur biri olmaz diyo hangisine inanalım sasırdım ben acıkcası.
Bi ara göralla tekrar konusup pazarlık yapmaya calısıcam eger biraz indirim yaparlarsa teleflex taktırmayı düsünebilirim.
Teleflex Türkiye den aldığım fiyatlar benimde. 2600 peşin dediler 2500 son inerler herhalde o da peşin. O parayı benzin istasyonuna verseniz kesin 1 yılık benzininizi verirSırıtma.
Yani sesli çalışıyo olabilir ama dizel araç kullandınız mı bilmiyorum ama o da sesli çalışıyo az yakıyo Gülme. Selamlar

-------------
Serkan BEREKET

Mesajı Yazan: Tamer Çevik
Mesaj Tarihi: 11 Ekim 2010 Saat 16:57
Merhabalar,
2010 model 207 Outdoor Otomatik aracımla ilgili LPG dönüşümü düşünüyorum. Serkan Bereket Bey'in yazılarını okudum. Acaba karar verdinizmi? Garanti bozulmasın diye düşündüğüm için Göral'da Teleflex taktırmak zorundaymışım gibi geliyor bana ancak ücreti çok yüksek hakikaten..

Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2010 Saat 15:11
Orjinalini yazan: Tamer Çevik Tamer Çevik Yazdı:

Merhabalar,
2010 model 207 Outdoor Otomatik aracımla ilgili LPG dönüşümü düşünüyorum. Serkan Bereket Bey'in yazılarını okudum. Acaba karar verdinizmi? Garanti bozulmasın diye düşündüğüm için Göral'da Teleflex taktırmak zorundaymışım gibi geliyor bana ancak ücreti çok yüksek hakikaten..
Bu lpg işi biraz karmaşık ve sıkıntılı. Çok kişi dinleyip çok inceleme yaptım. Teleflex başta olmak üzere bazı firmaların yurtdışı sorumluları ile bile görüştüm. Sonuç: Karar veremedim:) Göral nasıl garanti kapsamında yapabiliyor bilmiyorum. En son olarak Peugeot Türkiye ye mesaj attım. Aracıma LPG dönüşümü yaptırmak istiyorum. garantili değişim yapan servisleriniz varmış hangi marka LPG dönüşümünü tavsiye edersiniz diye soru sordum. Aradılar ve biz araçlarda LPG yi tavsiye etmiyoruz garantide vermiyoruz dediler :D Gerçekten çok karmaşık laylar bunlar.
Bir yandan Göral garantili takarım diyo aradım göralı 2008 otomatik deidm olmaz sizin arabanıza takamıyoruz dediler. BRC diyor takarız sıkıntı yok taktık da:D

Geçen bi daha kontrol ettim 103 km de 14,5 lt benzin içen bir canavarımız var :DEmbarrassed

-------------
Serkan BEREKET

Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2010 Saat 16:02

103 km de 14.5 ltre yakıyorsa tahmınımce ya cok atak kullanıyorsunuz ya asırı trafıge gırıyorsunuz yada kısa mesafe gıt gel yapıyorsunuz. yoksa normalde cok yakıt tuketen bır arac degıl esasında... 

Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2010 Saat 18:04
Yanıtınız için teşekkürler Serkan Bey. Az kullanarak benzinle devam edeceğiz anlaşılanGülme

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2010 Saat 10:56

103 km de 14.5 ltre yakıyorsa tahmınımce ya cok atak kullanıyorsunuz ya asırı trafıge gırıyorsunuz yada kısa mesafe gıt gel yapıyorsunuz. yoksa normalde cok yakıt tuketen bır arac degıl esasında... 

Merhaba;
Dediğiniz gibi 5 km de iş yerim genelde o mesafe sabah ve akşam kat ediliyor. Bu o kadar etkilermi bilmiyorum ama nerdeyse normal yakacağından %40 -50 fazla yakıyor. Birde araç 10.000 km de bunun bir etkisi varmı acaba bilgi verirsen sevinirim.

S.Bereket

-------------
Serkan BEREKET

Mesajı Yazan: Özgür
Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2010 Saat 11:10
aracımı seviyorum ya..bir depoyla 900 km yapıyorum şehiriçinde.yaşasın HDİ :)
lpg den oldum olası korkmuşumdur.pejolarında pek uyum sağlamadığı herkes tarafından bilinmekte..umarım sorun yaşamazsınız

-------------
206 feline 1.4 hdi 2006

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2010 Saat 11:11
etkıler soguk kıs gunlerınde ıse gıttıgınızde anca ısınır motor zaten... hep soguk gıttıgınız ıcın motorun cok yakması normaldır... ayrıca lpg taksanız 16 lt kadar lpg tuketebılırsınız...

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2010 Saat 11:14
Orjinalini yazan: uruk33 uruk33 Yazdı:

aracımı seviyorum ya..bir depoyla 900 km yapıyorum şehiriçinde.yaşasın HDİ :)
lpg den oldum olası korkmuşumdur.pejolarında pek uyum sağlamadığı herkes tarafından bilinmekte..umarım sorun yaşamazsınız

arkadas lpg nın uyum saglamadıgı dıye bırsey yok. lutfen boyle cumleler kurmayalım. olay uymaması degıl ustaların uyduramamasıdır. ama sunu kabul etmek gerekırkı puglara lpg sıstemını uydurmak dıger araclara gore daha zordur. ama olmaz dıye bır kaıde yok... pıyasada problemsız calısan bırcok pug da var...

dıger cok montaj yapılan otomobıl markalarında sorunlar cıkmıyormu sanıyorsun. ne opeller hyundaı lar wv ler vs cok cesıtlı lpg markalarıyla arıza dan kurtulamıyorlar yerıne gore... onemlı olan ustanın ısı bılmesı...

bırcok lpg ustasının yapamayacagı bır ornek vereyım. opel ınsıgnıa 1.6 180 bg turbolu makıne. slovenya malı G1 lpg sıstemıyle cok guzel calısıyor. bu makıneyı lpg ıle calıstırmak becerı ısıdır. cunku turbo basıncı oldukca yuksek bır makıne...

Mesajı Yazan: fatih1903
Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2010 Saat 11:39

merhaba dostum sana tavsiye edebileceğim izmit sanayide demal otogaz var işlerinde ustalar ben geçen sene taktırdım 18.000 km yaptım gazla daha hiçbir sorunla karşılaşmadım.
 aracım 307 1.6 110 BG TRİPTONİC  taktırdığım kit ise atiker istersen bi görüş ama numarası bende yok internetten bulabilirsin .     iyi günler..

Mesaj Tarihi: 14 Ekim 2010 Saat 12:46
helal olsun demal otogazdakı ustamıza. demekkı ısının ehlı bır usta kı otomatık 307 ye atıkerı takıp sorunsuz calıstırabılmıs. boyle orneklerı gorebılmek guzel... baska bır arkadasta 307 sıne brc taktırmıs bır turlu duzen tutmamıs. brc ıle duzen tutmayan arac atıker ıle duzen tutabılıyor ıste...
ama en temelde olay atıker veya brc de degıl. ısı bılerek montaj yapmakta...

Mesaj Tarihi: 21 Ekim 2010 Saat 10:43

pazartesi günü aracıma lpg taktırıyorum artık..landi renzoda karar kıldım ve ankara yetkilileriyle konustum iclerinden en güveniliri bektas oto gibi geldi bana cumartesi arabamı bi göstericem herhangi bir problem olmazsa pazartesi de montajı yapılıcak serkan beyin düsüncesi üzerine brcyi de arastrdım ama brcnin kalibrasyonunun daha zor oldugunu söylediler oyüzden landi renzoyu tavsiye ediyorlar bakalım sonuc nasıl olucak

serkan bey siz dönüsümü yaptırdınız mı?

Mesaj Tarihi: 22 Ekim 2010 Saat 14:11

pazartesi günü aracıma lpg taktırıyorum artık..landi renzoda karar kıldım ve ankara yetkilileriyle konustum iclerinden en güveniliri bektas oto gibi geldi bana cumartesi arabamı bi göstericem herhangi bir problem olmazsa pazartesi de montajı yapılıcak serkan beyin düsüncesi üzerine brcyi de arastrdım ama brcnin kalibrasyonunun daha zor oldugunu söylediler oyüzden landi renzoyu tavsiye ediyorlar bakalım sonuc nasıl olucak

serkan bey siz dönüsümü yaptırdınız mı?
Malesef ben sizin kadra cesaret edemedim tebrikler öncelikle Alkış. Ama ben sonuç olarak şu kararı aldım, her marka olabilir sadece iyi bir işçilik bulmak en önemlisi. İyi günler..

-------------
Serkan BEREKET

Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2010 Saat 13:47

308imizin montajı bugün tamamlandı.. dedigim gibi landi renzo marka lpg taktırdım ankara ostimde olgun lpgde..aracım cillop gibi oldu:) hic bir sorun yok hatta benzinli halinden cok daha iyi ya da ben problem cıkmadı diye fazla sevindigim icin bana öyle geliyor:) serkan bey olgun lpg bana montajdan önce referans da verdi daha önce 308ine lpg taktıran bir beyle görüstük kendisi cok memnun oldugunu söylemisti bende referanslarına güvendim iyi ki de taktırmısım ustamızın saolsun cok ilgilendi titiz calıstı salı sabah bırakıp bu sabah aldım aracı 10 km de 1 litre gaz harcaması bekleniyor ilk depoyu bitirene kadar deneme yapıcam bakalım ne kadar yakıyor..sonuc olarak suan memnunum bir iki ay gecsin yine durum bu sekilde olursa ben size referans olurum:)

Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2010 Saat 14:06

hayırlı uğurlu olsun ilk depo ölçümü sağlıklı olmayabilir fazla çıkarsa hayal kırıklığı yaratmasın :))) bin km sonra beni ayara çağırmışlardı ondan sonra çok iyi rakamlar yakaladım

-------------
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.

Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2010 Saat 14:34
saolun umarım hayırlı olur aynı sekilde bana da söylediler 1000 km sonra degerlere bakıcaklar bakalım nasıl olucak sonuc

Mesaj Tarihi: 27 Ekim 2010 Saat 16:07

308imizin montajı bugün tamamlandı.. dedigim gibi landi renzo marka lpg taktırdım ankara ostimde olgun lpgde..aracım cillop gibi oldu:) hic bir sorun yok hatta benzinli halinden cok daha iyi ya da ben problem cıkmadı diye fazla sevindigim icin bana öyle geliyor:) serkan bey olgun lpg bana montajdan önce referans da verdi daha önce 308ine lpg taktıran bir beyle görüstük kendisi cok memnun oldugunu söylemisti bende referanslarına güvendim iyi ki de taktırmısım ustamızın saolsun cok ilgilendi titiz calıstı salı sabah bırakıp bu sabah aldım aracı 10 km de 1 litre gaz harcaması bekleniyor ilk depoyu bitirene kadar deneme yapıcam bakalım ne kadar yakıyor..sonuc olarak suan memnunum bir iki ay gecsin yine durum bu sekilde olursa ben size referans olurum:)

İnşallah sorunsuz binersiniz aracınıza. Bende referansınızı bekliyorum ondan sonra belki bende taktırırımSırıtma. Kazasız sürüşler....

-------------
Serkan BEREKET

Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2010 Saat 12:39
aynı şekilde.. sizin olumlu referanslarınıza göre hareket edeceğim. olumsuz olursa hesabı ortak paylaşalım:)

Mesaj Tarihi: 31 Ekim 2010 Saat 20:18

helal olsun demal otogazdakı ustamıza. demekkı ısının ehlı bır usta kı otomatık 307 ye atıkerı takıp sorunsuz calıstırabılmıs. boyle orneklerı gorebılmek guzel... baska bır arkadasta 307 sıne brc taktırmıs bır turlu duzen tutmamıs. brc ıle duzen tutmayan arac atıker ıle duzen tutabılıyor ıste...
ama en temelde olay atıker veya brc de degıl. ısı bılerek montaj yapmakta...
AlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkışAlkış

Bu söz üzerine söylenebilecek hiçbir şey yok. ÇOK DOĞRU. Her şey ustada bitiyor.

Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2010 Saat 09:51

İnşallah sorunsuz binersiniz aracınıza. Bende referansınızı bekliyorum ondan sonra belki bende taktırırımSırıtma. Kazasız sürüşler....
Aracımı lpg'ye cevirttigimden beri 3. depomu kullanıyorum suan ve inanılmaz karda oldugumu düsünüyorum cünkü sarfiyat resmen 4te 1e indi. 300 km yi bir depo gazla gidiyorum ki buda yaklasık 60 tlye denk geliyo önceden 300 km yi en az 200 tl ye giderdim iyi ki lpg ye gecmisim
serkan bey bence hic zaman kaybetmeden sizde lpg taktırın aracınıza benzine verdigimiz paraya yazık olmus resmen
suana kadar da hic problem yasamadım sadece benzin göstergem sanırım bozuldu:)) cünkü asırı hızlı bi düsüs oluyo göstergede arabayı kullanırken kontagı her cevirisimde de düzelmiyo maalesef mesela en son artık bir hafta kırmızıda gezdikten sonra 50 tl lik benzin koydum araca gösterge hemen yarım depoya cıktı uzun zamandırda ceyrek depoya inmisti ama dün aracı tekrar calıstırdıgımda yine yarım depoya cıktı:) bakalım bi ara gidip göstericem hallederler herhalde onu da cok büyük bi problem oldugunu sanmıyorum iste böyle son durum:)

Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2010 Saat 11:25
Hayırlı olsun inş. sorunsuz binmeye devam edersiniz lpg li aracınızla , ben bir süre daha düşünmeyeceğim lpg yi.

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesajı Yazan: husmen73
Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2010 Saat 17:41
Merhaba Sayın Damlaa,

Bende de 2009 model Peugeot 308 1.6 VTI var. Sizin gibi çok araştırma yaptım fakat hala bu sistemin ileride sorun çıkartıp çıkartmayacağından emin değilim. Yetkili Peugeot bayisinin sahibi (isim vermek istemedim)  ile görüştük. Kesinlikle LPG taktırmayın diyor. Randınmanlı çalışmayacağını ve ileride sorun açabileceğini söyledi. Aynı şekilde tanıdığımız bir usta da biraz daha beklememiz konusunda ısrar etti.

Sanırım şu an 308'lere takılan kitlerin ileride ne gibi sorunlara yol açabileceğini bilmediklerinden dolayı olsa gerek, böyle bir geri bildirim aldık.

Siz şu an kullanıyor olmalısınız, durum hakkında tekrar bilgi verir misiniz? Herhangi bir sorun çıktı mı?

Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2010 Saat 13:34
Orjinalini yazan: husmen73 husmen73 Yazdı:

Merhaba Sayın Damlaa,

Bende de 2009 model Peugeot 308 1.6 VTI var. Sizin gibi çok araştırma yaptım fakat hala bu sistemin ileride sorun çıkartıp çıkartmayacağından emin değilim. Yetkili Peugeot bayisinin sahibi (isim vermek istemedim)  ile görüştük. Kesinlikle LPG taktırmayın diyor. Randınmanlı çalışmayacağını ve ileride sorun açabileceğini söyledi. Aynı şekilde tanıdığımız bir usta da biraz daha beklememiz konusunda ısrar etti.

Sanırım şu an 308'lere takılan kitlerin ileride ne gibi sorunlara yol açabileceğini bilmediklerinden dolayı olsa gerek, böyle bir geri bildirim aldık.

Siz şu an kullanıyor olmalısınız, durum hakkında tekrar bilgi verir misiniz? Herhangi bir sorun çıktı mı?
Merhabalar,
Üstteki mesajımda da belirttigim gibi cok memnunum arabamdan. Nasıl hissettiginizi anlıyorum lpg konusunda cünkü aynı sürecten bende kısa bir zaman önce gectim. Ne yazık ki etrafta cok fazla referans yok ve Peugeot yetkilileri de bu konuda inanılmaz olumsuzlar. Nedeni cok basit sadece herhangi bir sorunla karsılastıgınızda baslarını agrıtmanızı istemiyorlar. Onlar için konusması kolay cünkü benzin parası onların cebinden cıkmıyor. Acık acık isim veriyorum Tekotoyla konustugumda onaylamadıklarını ve sorumluluk kabul etmediklerini lpg takılmıs araca hic bir sekilde bakmıycaklarını söylediler. Fakat söyle bir durum var lpgniz zaten 2 yıl garantili oldugundan dolayı takan yer bakımınızı yapıcak, sorun cıkarsa hertürlü sorumlulugu kabul ediyorlar. Lpg ile alakasız her türlü sorundada Peugeot servisleri sizinle ilgilenmek ZORUNDALAR. Bir tanıdıgım aynı duruma düsmüstü ve hakkını yasal yollardan arıycagını söylediginde tekoto anında söylediklerini geri alıp aracın hertürlü islemini indirimli olarak yapıyor. Bu konuda sıkıntı yasamazsınız benden tavsiye söylediklerine cok kulak asmamanız.
Bizim ustanın söyledigi Peugeotlarla en iyi uyum saglayan markanın Landirenzo olduguydu ve güvenip taktırdım. Referans da gösterdiler önceki mesajlarımda yazılı zaten ayrıntılar. Ama söyle birsey var ben de bir cok kisi gibi isin ustada bittigine inanıyorum. O yüzden mutlaka iyi bir usta secin. Ankaradaysanız Olgun Lpg icin referans olurum size.
Aracım da suan icin gayet iyi hatta eski halinden daha iyi diyebilirim. Mesela eskiden otomatik olması nedeniyle biraz sıkıntı yasardım cok dik yerlerde ama simdi tam bir canavar oldu araba cok rahat cıkıyor performans düsüklügü gibi bisey söz konusu degil aksine artıs var. Herseyden öte benzine verdigim paranın 4te 1iyle cok daha fazla mesafe katediyorum. Keske ilk aldıgımda taktırsaymısımda bu kadar para bayılmasaymısım benzine diyorum simdi. Baska merak ettiginiz seyler olursa sorun lütfen. Ben bu ise kalkıstıgımda bana akıl verebilecek daha önce bu süreci yasamıs bir 308 sahibi yoktu etrafımda. O yüzden size yardımcı olmak isterim.

Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2010 Saat 17:39
güle güle kullan o zaman arkadaşım inş. da sıkıntı çıkarmaz lpg aracında.

-------------

1973 - Bursa

Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2010 Saat 18:18
lpg sistemine yüzde yüz referans olabilmek için en az 15000 km gitmek lazım bence.zaten sistemdeki sorunların oluşumu hemen olmuyor.yavaş yavaş bozuyor önce rolanti bozulmaları arabada titremeler vs vs...yanlış anlamayın Damlaa kullanıcı arkadasım şuanda memnunmuş inşallah sonuna kadar iyi gider ve 308 lpg e yeni olduğu için arkadasları bilgilendirmeye çalışyor.(hazır cecoli hocamda burda yok biraz lpg yi atıp tutayımSırıtma)ben lpg konusunda babama bile referans olmam.Damlaa hocam inşallah sorunsuz kullanırsınız bir risk almışsınız ve yeni motora araştırarak lpg taktırmışsınz güle güle kullanın

Mesajı Yazan: m.peker
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2010 Saat 19:35
brc den şaşma bence en iyisi

-------------
307 1.6 110 hp comfort dizel

Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2010 Saat 22:16
bayelektronik aynen öyle cecoli duymasın :))

-------------

1973 - Bursa

Mesajı Yazan: erk
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2010 Saat 23:40
Lpg taktırılır taktırılmaz buna kişinin kendisi tüm riskleri artıları hesap ederek karar verir Ancak aracıma kesinlikle taktırmayacağım gibi taktırmış olsam bile mutlaka bir depo lpg bir depo benzin dönüşümü ile kullanırdım (depoları ortalama 45 50 litre olarak farzediyorum) Lpg ye karşı değilim ancak Türkiye şartlarında (savaş gibi bir trafik eline tornavida alanın usta diye dükkan açması işine en çok gelen en fazla kar getiren %100 uyum sorunsuzluk aranmayan sistemlerin montajı) lpg bence hem kendim hem araç açısından KESİNLİKLE intihar  

Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2010 Saat 20:03
Bilgiler için teşekkür ederim. 308 ile aynı motora sahip 207'ye takmışlar Balıkesirde. Herhangi bir sorun olmadığı söyleniyor.

Zamanla Subap erişmesi/aşınması hakkında bilgi verdiler mi size? Böyle bir durum söz konusu mu acaba? Çünkü 50000km'den sonra bunlar aşınırsa birde onlar için ~700TL masraf çıkmasın :) Araç, LPG ile çalıştığından bu aşınma daha fazla oluyor diye biliyorum.

Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2010 Saat 22:40
o konuda hic bilgim yok ama arayıp ögrenmeye calısırım
suan benim arac yaklasık 4000 kmde 50000e gelene kadar muhtemelen degistirmis olurum o yüzden cok uzun vadeli arastırmasını yapmadım ne yalan söyliyim:)

Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2010 Saat 08:50
Dün gece biraz daha araştırma yaptım. Prins markasında özel bir sistem varmış supapların aşınmasını önleyici. Yağlama sistemi yapılmış, ismide Valve Care diye geçiyor. Bakalım bende tekrar görüşeyim otogazcı ile. Birde Balıkesirde aramızla aynı motora sahip bir araca Mart 2010da takılmış, o kişiyle de görüşeceğim. Sonuçlara göre karar vereceğim artık.

Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2010 Saat 09:29
Orjinalini yazan: husmen73 husmen73 Yazdı:

Dün gece biraz daha araştırma yaptım. Prins markasında özel bir sistem varmış supapların aşınmasını önleyici. Yağlama sistemi yapılmış, ismide Valve Care diye geçiyor. Bakalım bende tekrar görüşeyim otogazcı ile. Birde Balıkesirde aramızla aynı motora sahip bir araca Mart 2010da takılmış, o kişiyle de görüşeceğim. Sonuçlara göre karar vereceğim artık.

balıkesirde iyi ustayı nerde bulmuş onu çok merak ettim ben.

Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2010 Saat 11:18

kulagım cınlamaya baslayınca ıcımden foruma bır bakmak geldı. dedım kı "herhalde bırılerı benı anıyor"...  Sırıtma

arkadaslar artık bende sıze hak verıyorum yaaa. bende bırakıyorum lpg yı.... :((  daha ileri teknolojıye geçiş yapıyorum... suanda ar-ge deyım... Gülme

ayrıca damla arkadasımızın motoru hakkında detaylı bılgımız yok. o motorların dırekt mı yoksa dolaylı enjeksıyonmu oldugunu anlayamadım ben. o acıdan yorumda getıremıyorum. yalnız supap yaglama olayları bence cok gereklı degıl. cunku zaten motorun kendısınde yag buharını emıse veren sıstem var. subaplar ıcın yeterlı yaglamayı saglayacagı kanaatındeyım. dusunecek olursanız dırekt enjeksıyonlu motorlarda subabın yuzeyıne havadan baska bırsey deymıyor. cok kısının soyledıgı gıbı benzın subapları yaglar cumlesı dırekt enjeksıyon motorlarda olmaz. eee ne olcak o zaman ??? subaplar daha cabuk mu asınacak? bence hayır... 

bu konuyu cok kez soyledım bır daha tekrar etmek ıstemıyorum. sıfır alınıp ıstanbul trafıgınde taksıye calısan tartarını sıralı sıstemlı ve soyledıgınız tarz subap yaglama sıstemı vs olmayan 1.6 8v 90bg dacıa logan suanda 440.000 km de hala calısıyor. ne subabı yandı ne motoru acıldı. daha ne dıyım ben sıze... Gülme bu da demek degıldır kı butun araclarda bu kadar dayanıklı olacak. ama su varkı afr duzgun oldugunda kolay kolay sorun olmaz. hava yakıt karısımı hatalı olup arıza ısıgı yanarak aracı kullanmanın oncelıkle subaplara zarar verdıgını ve uzun vadede erken subap arızalarını yaratacagını hatırlatmak ısterım...

bu arada kulagımı cınlatan sevgılı arkadaslarıma saygılar selamlar :DD

Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2010 Saat 11:34

kulagım cınlamaya baslayınca ıcımden foruma bır bakmak geldı. dedım kı "herhalde bırılerı benı anıyor"...  Sırıtma

arkadaslar artık bende sıze hak verıyorum yaaa. bende bırakıyorum lpg yı.... :((  daha ileri teknolojıye geçiş yapıyorum... suanda ar-ge deyım... Gülme

ayrıca damla arkadasımızın motoru hakkında detaylı bılgımız yok. o motorların dırekt mı yoksa dolaylı enjeksıyonmu oldugunu anlayamadım ben. o acıdan yorumda getıremıyorum. yalnız supap yaglama olayları bence cok gereklı degıl. cunku zaten motorun kendısınde yag buharını emıse veren sıstem var. subaplar ıcın yeterlı yaglamayı saglayacagı kanaatındeyım. dusunecek olursanız dırekt enjeksıyonlu motorlarda subabın yuzeyıne havadan baska bırsey deymıyor. cok kısının soyledıgı gıbı benzın subapları yaglar cumlesı dırekt enjeksıyon motorlarda olmaz. eee ne olcak o zaman ??? subaplar daha cabuk mu asınacak? bence hayır... 

bu konuyu cok kez soyledım bır daha tekrar etmek ıstemıyorum. sıfır alınıp ıstanbul trafıgınde taksıye calısan tartarını sıralı sıstemlı ve soyledıgınız tarz subap yaglama sıstemı vs olmayan 1.6 8v 90bg dacıa logan suanda 440.000 km de hala calısıyor. ne subabı yandı ne motoru acıldı. daha ne dıyım ben sıze... Gülme

bu arada kulagımı cınlatan sevgılı arkadaslarıma saygılar selamlar :DD
benim aracın motoru dolaylı enjeksiyonlu ki bildigim kadarıyla vti motorların ayırt edici özelligi dolaylı olması zaten bu nedenle lpg montaji yaptırma konusunda kararsızlık yasadım ustanın da dedigine göre direkt olanlara göre sadece biraz daha zahmetli ve titiz davranılması gereken bir islemmis bu tür motorların lpg dönüsümü yapılması ama dedigim gibi asınma konusunda hic bir bilgim yok bende meraklanmıstım sizin acıklamanızdan sonra icime su serpildi:)

Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2010 Saat 11:51
bana kalırsa soyledıgınızın tam tersı olması lazım. dolaylı enjeksıyon dedıgımız sey manıfold puskurtmelı sıstemdır. yanı enjektorler emme manıfoldu ustundedır. pıstonun emme zamanında emme subabı acık durumdayken emısle manıfold ıcınden gecer havaya yakıt puskurtulur ve yakıt hava ıle manıfold ıcınde karısmıs olur. devamında karısım sılındıre alınmıs olur. bırcok motor bu sıstemle calısır.

dırekt enjeksıyon demek adı ustunde dırekt olarak yakıtı yanma odasına puskurtmek demektır. bu prensıp aynı dızel motorlardakı gıbıdır. dızelde nasıl sadece hava emılıp sıkıstırılıp 3. zamanın basında yakıt puskurtulmesıyle patlama elde edılıyorsa, benzınlı dırekt enjeksıyonda da prensıp cok kucuk farkla aynıdır. yıne ıcerı sadece hava emılır ve 2. zamanda hava sıkıstırılırken aynı dızeldekı gıbı "yuksek basınc" ıle benzın puskurtulur. devamında 3. zamanın basında bujı ateslemesıyle patlama suregelır...

buradakı en temel fark dırekt enjeksıyon sıstemınde enjektorler dızellerdekı gıbı sılındır kapagı ustundedır. bu farkından dolayı lpg montajı daha zordur...

Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2011 Saat 15:41
Tekrar merhaba;

Uzun bir düşünme dönemi acabalar ve sonrası için kaygı hepsi geçen günkü zam ile bi kenara itilip ertesi gün LPG montajı yaptırdım. Bursa NET OTO GAZ firmasıyla sistemi çözdüm. Ve bana ister brc ister atiker takabiliriz hiç problem olmaz diye söylediler. Ben BRC tercih ettim. Performans olarak ben hiçbir fark anlamadım 6000 devirlere kadar çıkardım arabayı hiç bir fark olmadı. Zamanla bakacağım ve memnuniyetimi iletirim inşallah. Herkese selam

Serkan BEREKET

-------------
Serkan BEREKET

Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2011 Saat 15:52
hayırlısı olsun. keyıfle kullanmanızı dılerım...

pıyasadakı kıtler uygulanabıldıgıne gore aracınız dırekt enjeksıyon degıl ??  dogru mudur???

Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2011 Saat 15:59
Hayır direk enjeksiyonlu değil ama montajın yapıldığı nokta önemli dendi. Manifolt sökülüp montaj yapıldı. Ayrıca sökerken ön camı da çatlatmışlar sağolsunlar:) Selamlar;

-------------
Serkan BEREKET

Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2011 Saat 16:06

Hayır direk enjeksiyonlu değil ama montajın yapıldığı nokta önemli dendi. Manifolt sökülüp montaj yapıldı. Ayrıca sökerken ön camı da çatlatmışlar sağolsunlar:) Selamlar;

evet... aracınızın dırekt enjeksıyon olmaması bu noktada sıze fayda sagladı. dırekt enjeksıyon olmus olsaydı bugun ıcın montajı cok zor ve pahalı olacaktı.

yalnız bu 307 ve 308 lerde cam catlama olayını bırkac kere daha duymustum. cunku ustalar elını kolunu camın oraya yaslıyorlar bastırıyorlar vs ondan sonra cam catlıyor.

karoserının bu tasarımı yuzunden aracın ıcı cok ferah oluyor ama bu durumda mekanık ıscılık cok zorlasıyor. ayrıca yan dırektlerın vırajıda kapatması cabası :((((((

Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2011 Saat 16:09
Kesinlikle son derece doğru tespitler. Selamlar;

-------------
Serkan BEREKET

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2011 Saat 16:20
Orjinalini yazan: CeCoLi CeCoLi Yazdı:

evet... aracınızın dırekt enjeksıyon olmaması bu noktada sıze fayda sagladı. dırekt enjeksıyon olmus olsaydı bugun ıcın montajı cok zor ve pahalı olacaktı.

yalnız bu 307 ve 308 lerde cam catlama olayını bırkac kere daha duymustum. cunku ustalar elını kolunu camın oraya yaslıyorlar bastırıyorlar vs ondan sonra cam catlıyor.

karoserının bu tasarımı yuzunden aracın ıcı cok ferah oluyor ama bu durumda mekanık ıscılık cok zorlasıyor. ayrıca yan dırektlerın vırajıda kapatması cabası :((((((

biri benim cem abi (: araca lpg takılırken başında durduk okadar soğukda bekledik. tam bitiyordu topluyorlardı az kalmıştı dedik gidip ödemeyi yapalım bari. gittk yaptık indik aşağı aracı dışarı almışlar kapıları kapamışlar gidecekler bekliyorlar vs. dur bakim nasıl olmuş falan derken bi baktım camın ucu çatlak, hemen orada söyledim dükkanlarının kaskosu üzerinden orjinali ile değiştirdim. ama adamlarda bir yandan haklı çünkü camın uç tarafının altı boş hiç bir destek yok üstten yüklenincede gidiyor.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: archozdemir
Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2011 Saat 16:27
cecoli kardeşimin yaşadığı problemin aynısını şuan bende yaşıyorum. 1 ay önce brc marka tüp taktırdım. sıkıntım şu; aracım güne başlarken sabah saatlaerinde tüpe ilk geçişte tekleme yada stop etme sıkıntısı var. nasıl oluyor anlamıyorum. bazan tüpe geçiş yokuşta denk geliyor. genelde rolantide olduğu yerde. ilk başlarda yokuşta olduğu zzaman stop ediyordu, ama şimdi rolantidede oluyor. ve sonra arabayı tekrar çalıştırıyorum. ve uzun bir süre tüpe geçmiyor. bunuda anlamış değilim. napacam bilmiyorum. taktırdığım yere gittim direkt şunu dedi sıcaklığı artıralım. yada arabayı bırak sabah biz bakalım dedi. bende sıcaklığı artır dedim 31 den 37 e aldı ama yine aynı. galiba bende regülatörden kaynaklanıyor. ne dersin cecoli kardeşim... arabam 307 2005 model.

Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2011 Saat 16:36

Kesinlikle son derece doğru tespitler. Selamlar;

rıca ederım. aleykumselam :))

Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2011 Saat 16:44
Orjinalini yazan: archozdemir archozdemir Yazdı:

cecoli kardeşimin yaşadığı problemin aynısını şuan bende yaşıyorum. 1 ay önce brc marka tüp taktırdım. sıkıntım şu; aracım güne başlarken sabah saatlaerinde tüpe ilk geçişte tekleme yada stop etme sıkıntısı var. nasıl oluyor anlamıyorum. bazan tüpe geçiş yokuşta denk geliyor. genelde rolantide olduğu yerde. ilk başlarda yokuşta olduğu zzaman stop ediyordu, ama şimdi rolantidede oluyor. ve sonra arabayı tekrar çalıştırıyorum. ve uzun bir süre tüpe geçmiyor. bunuda anlamış değilim. napacam bilmiyorum. taktırdığım yere gittim direkt şunu dedi sıcaklığı artıralım. yada arabayı bırak sabah biz bakalım dedi. bende sıcaklığı artır dedim 31 den 37 e aldı ama yine aynı. galiba bende regülatörden kaynaklanıyor. ne dersin cecoli kardeşim... arabam 307 2005 model.

ısta yıne malum ustalarımızın ısı bılmemezlıklerı...

cok kısaca soyle anlatayım. motorun sıcakken ve sogukken kı calısma parametrelerı farklıdır. en belırgın olarak yakıt puskurtme durumu farklıdır. sogukken enjektorlerden daha fazla yakıt puskurtulur.

dıkkat edersenız lpg sıstemının ayarı sıcakken yapılır. lpg sıstemı motorun sogukken kı durumunu bılmez. o hep kendı aklında bılıyor oldugu sıcakken kı duruma gore yakıt puskurtmesı yapar. hal boyle olunca motor sogukken yakıt az gelınce fakır veya asırı fakır karısım olmasından dolayı motor ya tıtrer yada stop eder...

motor ancak 50-60 C sıcaklıga dogru yavas yavas stabılıteyı yakalar ve lpg ıle guzelce devam edebılır. sorunun cozulmesı ancak soguk karısımı ayarlayabılmekle olur...

ustalarda bunu bılmedıklerı veya yapamadıkları ıcın en kolay olarak gecıs ısısını yukseltırler. ama buda sızın daha fazla benzın tuketmenıze neden olur.........

benım aracım 15C ısıda lpg ye gecıyorr ve tereyagı gıbı calısıyor :)))))) bu da kendı aracım oldugu ıcın :))))))

genelde sıkayetler bu soyledıgım durumdan oluyor. ama bazı kıtler bunu absorbe edebılıyor.

fakat regulatorle alakalı sıkıntıda olabılıyor. fakat o noktada basınc dengesını kontrol etmek lazım...

Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2011 Saat 17:34
valla benim atiker canavar gibi allah nazardan saklasın takılalı neredeyse 1 ay oldu daha tık demedi benzinde lpg ye şu havalarda 1-1.5 dk arasında geçiyo sehir dışı 2,16tl den 27 litre lpg ile 300 km yaptım buda 27x2.16=58.32 tl /300 km :0,19 tl yapar. 90-100 km hız 

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2011 Saat 17:43

ıstanbulda olsan sana ıyı bır usta tavsıye ederdım ama bursadasın ıste... onerecegım ustanın elındede teleflex ve zavolı var. ama en ıyısı teleflex emın olabılırsın...

abi düşündüm de istanbulda olunmasa bile iyi usta için ben olsam istanbula bile giderdim. çünkü usta faktörü çok önemli olduğu için daha sonra sorun yaşamakdan sa 1 kere yapılıp temiz yapılması kanaatindeyim.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: 106_arts
Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2011 Saat 19:53
markadan cok usta önemlı dıyorsunuzda hiç alakası yok usta ne kadar önemlıyse marka 2 katı daha önemlı bence kalite denen bişey var 500 lirayada sıralı sistem var 3bin lirayada
öyle bişey olsa herkez gıderdı ıyı bı ustaya 500 liralık lpg kitini taktırırdı

Mesajı Yazan: archozdemir
Mesaj Tarihi: 22 Nisan 2011 Saat 21:21
cecoli kardeşim, ozman ben şimdi napayım. gidip ustaya soğuk kalibrasyon yapmasını mı istiyim. yoksa başka bir brc takan bir ustayamı göstereyim, veya direkt basınç ayarlarınamı baktırayım.

Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2011 Saat 13:48
Peugeot 308 1,6 120Hp Otomatik aracıma Uzun süren araştırmalar, tereddütler, acabalar içerisinde geçirerek karar verdiğim LPG dönüşüm sürecinin ardından pek memnun bir durumda olmadığımı belirtmek isterim. Bursada yaptırmış olduğum montaj sonrası ilk deponun kaç km gittiğini test etme aşamasındaydım. Eşim araçla bursa ana yolda ilerlerken gaz bitmiş ve maalesef araç gazdan benzine geçmeyerek istop etmiş . Arkasında bir tır, Allahtan trafik yavaşmış da kaza olmadan durabilmiş herkes. Sonra manuel benzine geçirmiş sistemi ve eve kadar gelebildi. Bende aynı şeyi denedim ve aynısı oldu araç gazda çalışıyor ve bir müddet sonra istop ediyordu. Sonra servisle yaşadığım problem sonrası İstanbul 2a Tarık bey beni başka bir servise yönlendirdi(BURSA-GÜNEY MARMARA BÖLGE BAYİ). Durumu anlattım motor kaputunu açtık ve orada boşta bir kablo vardı. Devri niye bağlamadılar size birşey söyledilermi diye bana sorduklarında bende ilk kez gördüğümü söyledim(MAP sensörü lafı geçti ??? ). Sonra arkadaşlar sağolsun ilgilendiler ve aracı tekrar kalibre ettiler. Şu anda pek test edememkle birlikte umuyorum bir daha başıma gelmez böyle bir olay.
Sizden ricam olası nedenleri ve çözümler hakkında ki fikirlerinizi iletmeniz. İyi çalışmalar;

-------------
Serkan BEREKET

Mesaj Tarihi: 07 Mayıs 2011 Saat 14:53

burada bır sıkıntı yasamıssınız oncelıkle gecmıs olsun. Allah tekrarından saklasın.

fakat bu durum genel olarak lpg sıstemlerınde olan bır sıkıntı asla degıl. normalde sıstemın dırekt benzıne atlaması gerekır. atlamamıssa aracınızdakı sıstemde hata veya arıza var. bunu zaten anlattıgınız uzere cozmussunuz. bır baglantı yapılmamıs sonradan gereken yapılmıs vs. sonucta bu sızın montaj ettırdıgınız yer ıle alakalı bır durum.

sonuc olarak duzgun calısan bır sıstem anında benzıne gecer. zaten muayene yapılırken gaz valfının fısı cekılerek benzıne gecıp gecmedıgı kontrol edılır. bunu sızde yapabılırsınız. sız muayene yaptırmadınız mı??? o zaman bu durum farkedılırdı zaten..

anlatıs seklınıze bakınca genel olarak lpg taktırmaktan pısman olmus bır goruntu var. bu forumda o kadar lpg kullanıcısı var ılk defa boyle bır problem sızden gelıyor...

pekı daha sonra oldumu boyle bır durum??? denedınız mı???

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 15:21

burada bır sıkıntı yasamıssınız oncelıkle gecmıs olsun. Allah tekrarından saklasın.

fakat bu durum genel olarak lpg sıstemlerınde olan bır sıkıntı asla degıl. normalde sıstemın dırekt benzıne atlaması gerekır. atlamamıssa aracınızdakı sıstemde hata veya arıza var. bunu zaten anlattıgınız uzere cozmussunuz. bır baglantı yapılmamıs sonradan gereken yapılmıs vs. sonucta bu sızın montaj ettırdıgınız yer ıle alakalı bır durum.

sonuc olarak duzgun calısan bır sıstem anında benzıne gecer. zaten muayene yapılırken gaz valfının fısı cekılerek benzıne gecıp gecmedıgı kontrol edılır. bunu sızde yapabılırsınız. sız muayene yaptırmadınız mı??? o zaman bu durum farkedılırdı zaten..

anlatıs seklınıze bakınca genel olarak lpg taktırmaktan pısman olmus bır goruntu var. bu forumda o kadar lpg kullanıcısı var ılk defa boyle bır problem sızden gelıyor...

pekı daha sonra oldumu boyle bır durum??? denedınız mı???
Diğer servisin yapmış olduğu ayarlar neticesi bugün belli olur. Gaz bitince geçecek mi göreceğiz. Birde gaz azaldığında gaza fazla yüklendiğimde de otomatik benzine geçiyor. Gaz basıncı düşük olduğu için dediler???
İyi günler

-------------
Serkan BEREKET

Mesaj Tarihi: 09 Mayıs 2011 Saat 16:31
bunu anlamak ıcın arac calısırken gaz valfının fısını cekmenız yeterlıdır. gazı kestıgınız anda araba gaz bıttı ıkazı verıp benzıne atlayarak calısmasına devam etmesı gerekır... egerkı benzıne gecmeyıpte stop edıyorsa bır yerde sorun var demektır...

Mesaj Tarihi: 10 Mayıs 2011 Saat 23:01

bunu anlamak ıcın arac calısırken gaz valfının fısını cekmenız yeterlıdır. gazı kestıgınız anda araba gaz bıttı ıkazı verıp benzıne atlayarak calısmasına devam etmesı gerekır... egerkı benzıne gecmeyıpte stop edıyorsa bır yerde sorun var demektır...

Merhaba araç sürekli gazdan benzine geçiyordu biraz devri zorlayınca. Gaz bitiyor diye oluyor dedim Sleepy son aşamada da gazı fulledim ama yine aynısı oluyor acaba yapamadılar mı ayarı ????

-------------
Serkan BEREKET

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net