|
LPG TAVSİYELERİNİZ |
Yanıt Yaz | Sayfa <12 |
Yazar | ||
karacocuk
1. Vites Kayıt Tarihi: 25 Ekim 2010 Konum: aydın/merkez Durum: Aktif Değil Mesajlar: 51 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı karacocuk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
ben pejoda lpg li binmedim ama sıfır bi clio almıstım ona lovato takmıstım gayette güzeldi hatta benzinden daha seri diyebilirim benzinde 175 km de kalan 1.4 8v 75 hp clio lpg den sonra 200 leri rahat rahat görüyodu
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
LPG denilince kardeşim git en dandik markayı taktır ama adam gibi bir ustaya taktır. İşini bilmeyen ustaların elinde araban da taktığı parçalar da telef olur gider. Yaşadığın sıkıntılar da cabası olur. Benim gibi o şehir bu şehir dolaşır durursun 1600 liraya taktırdığın kite 550 lira da yol masrafı edersin. Yok orası bozuk yok burası bozuk derler haybeden yere bir sürü masraf açarlar.
LPG taktıracaklara önerim
İlk yapmaları gereken şey 50 liraya kıyıp araçlarının benzinle fabrika standartlarında çalıştığına dair servisten bir rapor alsınlar. Sonrası için lazım oluyor.
Sonrasında ise iyi bir usta aramak.
Mümkünse daha önce sizin aracınızın aynısından montaj yapmış mı yapmamış mı onu öğrenin ve montaj yaptıranın numarasını alın ve aracın kullanıcısı ile görüşün.
Adam yakınımda problem olunca hemen gider baktırırım demeyin. Gerekirse Türkiyenin bir ucundan diğer ucuna olsun gidip taktırın yeter ki usta işinin ehli biri olsun.
Herkesin takdiridir ki LPG işi önemli bir iş. Çoluk çocuğunuzu bindirdiğiniz arabaya dönüşüm yaptırmadan evvel iyi düşünün erinmeyin.
Sonra sütten ağzınız yanar da yoğurdu görünce üflemeye başlarsınız benim gibi.
Karamsar olmayın halledilmeyecek iş yoktur. Yeter ki doğru zamanda doğru yerde doğru kişilerle olun.
Kusura bakmayın yine uzun yazdım. Selametle...
NOT: Yukarıdaki sıkıntıları BRC markası ile yaşadım. Çözümü için ÇORUM- ÖZENÇLER'e müracaat ettik. Sağolsunlar uğraştılar çözdüler meseleyi.
Tavsiye Çorum-Özençler otogaz Özellikle Mehmet Bey.
Umarım istediğiniz gibi bir cevap olmuştur. Düzenleyen kapagan - 26 Ekim 2010 Saat 22:42 |
||
woswosist
1. Vites Kayıt Tarihi: 24 Ekim 2010 Konum: ist Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı woswosist
|
|
işyerimin altında atiker bayı var kaleli cevizli bayı onunla konuştum sistemlerinin cogunu yeniledigi birsorun şu ana kadar peugeot lardan gelmedigini 900 tl takabilecegini söyledi bakalım hayırlısı
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Düzenleyen kapagan - 26 Ekim 2010 Saat 22:47 |
||
mutlu
1. Vites Kayıt Tarihi: 24 Ağustos 2010 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Yaklaşık 1 senedir Zavolli taktırdım. Aracım 2004 307 Sw. Gayet memnunum şimdilik.
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
oncelıkle sorununun cozulmus olmasına cok sevındım... ınsallah bu yasadıgın sıkıntıların karsılıgını ucuz ve keyıflı surusler ıle alırsın dıyorum. ayrıca uzun yazdım dıye bırsey yok. yaz kardesım dok ıcını rahatla hesabı. merak etme okuruz bız yazdıklarını :)) bu baglamda takım tutar gıbı marka tutan kısılerde her turlu marka ıle problem yasanabıldıgını ve onemlı olanın oncelıkle "dogru montaj ve ayar" oldugu gormus olsunlar. saygılar... kazasız belasız surusler dılerım... ayrıca uygun zamanda yakıtınıda olcup bızımle paylasırsan sevınırızz
|
||
woswosist
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı woswosist
|
|
biz turk milletiyiz aynen takım tutar gibi sorunsuz cok iyi marka tavsiye ederim diyoruz sonra başka formda duruken tekleme yapıyo ışık yakıyo dunya para verdim vs vs şikayetler cözulemez sorun yok eyvallah ama yaşanan sorunları yazalımki peugeot kullananlara vardımcı olalım kendimizi kandırmayalım
|
||
oguzhan29
3. Vites Kayıt Tarihi: 23 Mayıs 2010 Konum: GÜMÜŞHANE Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2352 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı oguzhan29
|
|
arkadaşım atiker ve ya brc derim
|
||
PEUGEOT 206 SW HDİ X-LİNE(GRİ)2004 model
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
[/QUOTE]
oncelıkle sorununun cozulmus olmasına cok sevındım... ınsallah bu yasadıgın sıkıntıların karsılıgını ucuz ve keyıflı surusler ıle alırsın dıyorum. ayrıca uzun yazdım dıye bırsey yok. yaz kardesım dok ıcını rahatla hesabı. merak etme okuruz bız yazdıklarını :)) bu baglamda takım tutar gıbı marka tutan kısılerde her turlu marka ıle problem yasanabıldıgını ve onemlı olanın oncelıkle "dogru montaj ve ayar" oldugu gormus olsunlar. saygılar... kazasız belasız surusler dılerım... ayrıca uygun zamanda yakıtınıda olcup bızımle paylasırsan sevınırızz [/QUOTE]
Anlayış için teşekkürler. Bu gün şehir içi kullanımı araç bilgisayarı ortalama 19km'de 16.6lt benzin tüketimi yaptığımı gösteriyordu. LPG aldım 94.3km de 27 liralık yakıt aldı. Bu da ortalama 0.28 kuruş gibi bir rakama tekabül ediyor. Bence yaptığım ortalama hız göz önüne alındığında gayet normal hatta mükemmel diyebilirim. Araba otomatik ve neredeyse hiç 3. vitesi görmüyor.
LPG konusunda samimi görüşüm hatta yeni sloganım şu :
MARKAYI GEÇ USTAYA GEL En iyi denilebilecek markaların işi bilmezlerin ellerinde ne hale geldiğini şahsen görmüşüm.
|
||
woswosist
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı woswosist
|
|
MUHTEMEL ARIZALAR VE SEBEPLERİ
* Motor her iki yakıtta da çalışmıyor! * Gaz ve benzin elektro valflerinin çalışıp çalışmadığını kontrol edin, * Elektrik devresindeki sigortayı, voltajın 12 volt olup olmadığını ve topraklama kablo bağlantılarını kontrol edin,
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Üstadım geç bunları, bunlar normal şartlarda geçerli olan şeyler :) ki bunları en kötü ustalar bile biliyor. Hatta usta olmayanlar da :)
Peki araç normal çalışıyor ancak ilk gaz yeme esnasında deviri düşürüp sonra birden devirleniyorsa sebep nedir? Benzinde çalışırken olmuyor bu durum. Yani gaza yükleniyorsunuz ancak araba sayıyor 1-2-3-4 ... bu sırada devir saati çıkacağı yere düşüyor, bazen de stop ediyorsa sorun nedir?
Ustaya göre: Araba bozuk
Kullanıcıya göre : LPG bozuk
Kimse yoğurdum ekşi demez. Ha şunu da diyem yukarıdaki senaryoyu bizzat yaşadım.
Cevap veriyorum. LPG sisteminin ayarı bozuk.
|
||
woswosist
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı woswosist
|
|
site yöneticilerine sesleniyorum lütfen anasayfaya lpg ile ilgili konuları bir araya toplucak lpg bölümü acılmasını rica ediyorum peugeot forumunda bu olmalı
|
||
Haksen016
3. Vites 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
|
LPG ben dahil pek çok peugeot kullanıcısının ilgilendği bir konu , özellikle LPG ile ilgili bir bölümün olmasının çok faydalı olacağına ben de katılıyorum. Bilmem diğer forum sakinleri bu konuda ne düşünecektir.
|
||
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
||
selfat8
2. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2010 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 154 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
cok yerinde olur
|
||
sercinho
2. Vites 10 - Nisan - 1984 Kayıt Tarihi: 07 Ekim 2010 Konum: ankara/keçiören Durum: Aktif Değil Mesajlar: 695 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
vallahı bende taktırmak ıstıyorum bır turlu karara veremedim herkes farklı yorumlarda bulunuyor lpg ıvın ayrı bır bolum acılmasını arkadaslar gıbı sabırsızlıkla beklıyorum.
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
lpg konusuyla ozel olarak ılgılendıgım ıcın bugune kadar objektıf olarak elımden geldıgınce yardımcı olmaya calıstım, calısıyorum ve calısacagımda... amacım lpg bılıncının yukselmesı ve pıyasada dolasan bazı yanlısların duzeltılmesı...
Düzenleyen cecoli - 02 Kasım 2010 Saat 21:41 |
||
Haksen016
3. Vites 23 - Temmuz - 1973 Kayıt Tarihi: 12 Eylül 2010 Konum: Bursa,Osmangazi Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1952 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Haksen016
|
|
forumdan takip ettiğim kadarıyla cecoli kardeş LPG konusunda oldukça bilgili ve faydalı bilgiler veriyor. Eğer bir anabaşlık altında LPG konusu toplanabilirse forumda ben ve bir çok arkadaşımız bu konuda bilgi sahibi olabiliriz.
|
||
2006 Peugeot 307 XT Triptonik
1973 - Bursa |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
cok tesekkur ederım. nacızane bırseyler paylasmaya calısıyoruz ıste... bırılerıne faydalı olabılıyorsak ne mutlu... :))
|
||
Yanıt Yaz | Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |