|
Motor sıcakken marş almıyor |
Yanıt Yaz |
Yazar | |||
eyup ozturk
1. Vites 13 - Aralık - 1976 Kayıt Tarihi: 15 Mayıs 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 26 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı eyup ozturk
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Gönderim Zamanı: 10 Haziran 2011 Saat 12:08 |
||
Merhaba,
2004 model 307 1.4 hdi aracım var. bir ay öncesine kadar problemsiz olan aracım bir ay önce problem çıkarmaya başladı. problemim şu, aracı çalıştırıp gidiyorum, ne kadar gittiğim önemli değil 20km gidince de, 1km altında gidincede aynı problemi yaşatıyor. neyse, aracı çalıştırıp gidiyorum. mesela bir marketin önünde duruyorum, motoru kapatıp iniyorum, marketten pet suyumu alıp çıkıyorum, anahtar kontağa giriyor, ekrandaki ışıklar sönüyor, marşa basıyorum, gır gır gır gır gır marş basıyor ama motor çalışmıyor. tekrar deniyorum, gene aynı sonuç. 10dk bekleyip tekrar marşa bastığımda normal çalışıyor ve gidiyorum bir dahaki durağıma kadar. orada da stop ettikten sonra 10-15dk içinde tekrar çalıştırmak istersem aynı problem.
2 servise gittim, biri beyin arızası dedi, 1 haftamı yedi. diğeri hortum dedi, hava kaçıran yakıt hortumunu çıkardı gösterdi, değiştirdi, bolca gezip test etti, yapıldı diye aracımı aldım, gene stop ediyor, birde üstüne abs hatası da vermeye başladı.
şunu da belirteyim, arıza ,full akaryakıttan depoyu doldurup 100-150km gittikten sonra ortaya çıktı. acaba yakıttan mı diye düşünmeden edemiyorum.
sizce arıza neden kaynaklanabilir? Düzenleyen eyup ozturk - 10 Haziran 2011 Saat 12:42 |
|||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Motor sicakligina bagli olarak bu sorunu yapabilecek aklima gelen hususlar sunlar: 1) Krank sensoru- Motor sicakligina bagli olarak bozukluk gosterebilirler. 3) Yakit sistemindeki hava, tikaniklik. 4) Enjektorler. Düzenleyen koliva - 10 Haziran 2011 Saat 13:06 |
|||
eyup ozturk
1. Vites 13 - Aralık - 1976 Kayıt Tarihi: 15 Mayıs 2011 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 26 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı eyup ozturk
|
||
bende pompayı düşündüm ama pompa arızasını sadece motor sıcakken yapması soğukken yapmaması , 10dk sonra normal çalışması kısmı nedeniyle pompayı elemiştim. |
|||
muntehaozen
1. Vites 30 - Kasım - 1991 Kayıt Tarihi: 07 Haziran 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 34 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı muntehaozen
|
||
Bendede aynı sorun var.Servise gittim bunun için orada stop ettim tekrar çalıştırmak gerekti marşa bastığında çalışmadı pc bağladılar falan katalizör dediler bana.bi 10 dk falan bekleyince tekrar çalışıyor yardımcı olur belki.Değiştirmedim katalizörü 600 tl civarında fiyat verdiler ama kısa süreliğine kapatmamaya dikkat ediyorum.
|
|||
monur
2. Vites 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Bence doğru tespit.Motor sıcakken stop edin marşa bastığınızda çalışmıyorsa,mazot pompasının üzerine 2-3 litre su dökün.(Tabi biri marşa basacak bu esnada)Bu şekilde motor çalışırsa Pompa elemanı sizlere ömür. |
|||
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı
|
|||
monur
2. Vites 09 - Nisan - 1974 Kayıt Tarihi: 03 Nisan 2011 Konum: Balıkesir Durum: Aktif Değil Mesajlar: 498 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
10 dk bekleyince zaten mazot soğuyup katılaşmaya başlıyor ve eleman onu yakalayıp çekebiliyor. O kadar hassas bir parçadır ki lanet,aşınmalarına mikroskop ile bakılıyor.
|
|||
|
|||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
okadar sıkıntılı bir parça demek.
|
|||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
|||
monur
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
Yani evet.Serçe parmağın boyu kadar,ondan daha ince motor çalışırken dakikada 2000 devir dönen bir parça.Geçen gün bizim şirket araçlarından transporter ın da başına aynı şey gelmişti, 50 TL ye krom kaplattırmıştık. Tabi pompa açılınca illa yanına ilave bir şeyler çıkıyor mesela,contaları,pulları,segmanları vs vs bana toplam da 680 e mal oldu.
|
|||
|
|||
eyup ozturk
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı eyup ozturk
|
||
deneyeceğim.. de nerede bu mazot pompası yahu? :)
|
|||
mon
2. Vites 12 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 13 Mart 2011 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 339 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
||
1 km gitsende 20 km gitsende aynı demişsin. 1km gidince hareret artıyor mu?
|
|||
206 2001 1.4 Colorline, Atiker
İlim dahi sanma senindir, Bilim dediğin yalnız Rab içindir. |
|||
Muhammet ÇAKIR
1. Vites Kayıt Tarihi: 30 Eylül 2010 Konum: Kütahya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 3134 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Muhammet ÇAKIR
|
||
Düzenleyen Muhammet ÇAKIR - 10 Temmuz 2011 Saat 17:05 |
|||
1998 VW GOLF 1.6 105 hp
Pati çeker yan veririz, Draga Kalkar Bmwlerle didişiriz. Polis ARKADAN sağa çek dedimi iner Paşalar gibi Cezamızı Yeriz..!!! |
|||
eyup ozturk
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı eyup ozturk
|
||
araçta yakıt pompası yokmuş, vakumla çekiyor yakıtı. arıza beyinde çıktı.. 450tl ye benimkini verip çıkma aldım,, sökme takma derken 525tl ye hallettim..
destek olan herkese teşekkürler...
|
|||
_gaziakkaya
1. Vites Kayıt Tarihi: 01 Haziran 2023 Konum: Üsküdar Durum: Aktif Değil Mesajlar: 4 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı _gaziakkaya
|
||
Merhabalar bu konuyu daha önce okudum çözümü bulunca yazmak istedim
Bende de aynı arıza oluştu önce vak vak değiştirdim. Sonra mazot filtresini çözüm bu ikiside değil Arkadaşlar enjektörleri temizlettim bütün sorun gitti 2 enjektör doğru çalışmıyormuş
|
|||
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |