|
206 Park Sensörü |
Yanıt Yaz |
Yazar | |
yenice
2. Vites Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
Gönderim Zamanı: 08 Ağustos 2013 Saat 02:44 |
Selamlar. öncelikle herkese hayırlı bayramlar diliyorum :)
park sensörü hakkında bazı bilgiler almak istiyorum. ilk olarak kablolu ve kablosuz arasında nasıl bir tercih yapmamız gerekli? kablosuz için geç algılama oluyor deniliyor. kablosuzda sensörler ile geri vites ışığı arasına kablo çekilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. tek fark sensörlerden hoparlöre kablo gitmeyecek sanırım. bu da sıkıntı değil aslında, alt döşemelerden kablo hiç görünmeden gidebilir. eğer tek fark bu ise kablosuza gerek yok gibi. diğer merak ettiğim konu da sensörlerin monte edilme şekli. eğer bu şekilde monte edilmesi gerekiyorsa taktırmayı düşünmüyorum. sensör için nasıl bir işlem öngörüyorsunuz? tamponu deldirmek istemiyorum. Düzenleyen yenice - 08 Ağustos 2013 Saat 02:45 |
|
Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
|
yenice
2. Vites Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 623 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-kablo-aksesuar-elektromanyetik-deliksiz-park-sensoru-126280898/detay/
elektromanyetik park sensörleri sanırım benim istediğim türden oluyor. kablosuz sistem yok sanırım bunlarda. bu yüzden geç algılama gibi bir sorun da olmaz die düşünüyorum. ama şerit şeklindeki sensörleri silikonla falan yapıştırmak lazım. |
|
|
|
errör
3. Vites Kayıt Tarihi: 03 Haziran 2013 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1134 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
valla elektromanyetik sensör organik veya metal olmayan şeylere tepki vermeyecektir diye düşünüyorum , bir kullanıcısı varsa bu ürünün bence önce ona fikir danışmak gerek..
|
|
307 xsi 2.0 petrol
|
|
206FR
2. Vites Kayıt Tarihi: 14 Temmuz 2013 Konum: Nantes/Fransa Durum: Aktif Değil Mesajlar: 557 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
ben genelde herseyin kara düzen olanını severim yani tamponu delerek uygulanan benim aklıma daha çok yatıyor ama tabiiki fikir senin yinede sen bilirsin :)
|
|
UNFORGIVEN MAN
Peugeot 106 KID 1994 Noir Minnions AUDI A6 1999 2.5TDI 150HP QUATTRO |
|
yenice
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Arastirdigim kadariyla dal gibi nesneleri falan algilamada sorun olmuyormus |
|
|
|
tlp
2. Vites 26 - Eylül - 1985 Kayıt Tarihi: 11 Ekim 2011 Konum: İzmit/Kartepe Durum: Aktif Değil Mesajlar: 407 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Öncelikle iyi bayramlar
Geçtiğimiz yıl kurban bayramı öncesinde 40 TL civarında bi park sensoru almıştım ve bayram sabahı takribi 1-1,30 saat süre ile montajını kendim yapmıştım. Kablolu her zaman iyidir,kablosuz muhakkak sorun yaratacaktır Aldığım park sensoru normal sensoru olan cihazlardan ve orj gri renk,kendinden hoparlorlu. Tamponu deldirmekten çekinme derim,sonuçta kullan-at bi ürün değil,Ömürlük orda kalıcak.Çıkardıktan sonra delik kalacak diye bi şey yok çünkü çıkarmıycan,ha olduki çıkardın diyelim,o delikler kapanmayacak delik değil Uygulamayı Sırasıyla şöyle yaptım 1-İlk etapta tamponda delik açabileceğim yerleri işaretledim 2-Sonra kutu içerisinden çıkan punç (delik açıcı) ile işaretlediğim yerlerden dikkatlice delikleri açtım.Açılan delikler tam sensorun gireceği büyüklüğünde,ne ufak ne büyük,birazda sıkıştırıyo zaten 3-Sonra 4 ayrı sensoru sol1,orta1,orta2,sağ1 olarak yuvalara yerleştirdim.Yuvalara yerleştirirken dikkat etmenizde fayda var eğer sıralama farklı olursa ekrandaki alıcı sapıtabilir. 4-plastik kelepçe (cırt) ile kabloları bağladım 5-Sonar sensorlerın kablolarını ana merkeze bağlamak için sol stop lambasına kadar uzattım 6-Ana merkezi,sol stop boşloğuna biyere monte edip elektriğini geri vites lambasından aldım (artı,şase herhangi bir vida) 7-Ana merkezden ekrana giden kabloyu döşemeyi tutan kapı çevresindeki kapı fitilini kaldırıp,mevcutta bulunan kabloların yanından ön torpidoya kadar götürdum (kablo 5 mt,fazlasıyla yetti) 8-Torpidonun tam ortasına gostergeyi koydum ve kabloyu cam fitilinin altından götürerek bağlatısını yaptım (zaten tum kablolar jacklı) Tüm bu işlemler için elektrikçi 40-50 TL para alıyo Sistem çok iyi çalışıyo,bu zamana kadar hiç yanıltmadı Tavsiye ederim http://urun.gittigidiyor.com/garaj/gri-renk-park-sensoru-2-yil-garantili-ekranli-61029214 |
|
fxmen
1. Vites Kayıt Tarihi: 26 Kasım 2012 Konum: çorlu Durum: Aktif Değil Mesajlar: 303 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Bende yeni taktirdim koblolu hersey guzelde tek hatam turkce konusan taktirmam cok ve bos konusuyor sadece uyari veren taktir
|
|
--Ferhat--2004 model 1.4 206 desire triptonik benzinli--59 FZ 234
|
|
yenice
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
Ekranlı ya da konuşan taktırmayı düşünmüyorum zaten. uyarı sesi verenler bana da daha kullanışlı geliyor. siz sensörleri nereye monte ettiniz? |
|
|
|
Yanıt Yaz | |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |