206 Park Sensörü
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=30493
Tarih: 23 Kasım 2024 Saat 00:45 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: 206 Park Sensörü
Mesajı Yazan: yenice
Konu: 206 Park Sensörü
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2013 Saat 02:44
Selamlar. öncelikle herkese hayırlı bayramlar diliyorum :)
park sensörü hakkında bazı bilgiler almak istiyorum. ilk olarak kablolu ve kablosuz arasında nasıl bir tercih yapmamız gerekli? kablosuz için geç algılama oluyor deniliyor. kablosuzda sensörler ile geri vites ışığı arasına kablo çekilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. tek fark sensörlerden hoparlöre kablo gitmeyecek sanırım. bu da sıkıntı değil aslında, alt döşemelerden kablo hiç görünmeden gidebilir. eğer tek fark bu ise kablosuza gerek yok gibi.
diğer merak ettiğim konu da sensörlerin monte edilme şekli. eğer bu şekilde monte edilmesi gerekiyorsa taktırmayı düşünmüyorum. sensör için nasıl bir işlem öngörüyorsunuz? tamponu deldirmek istemiyorum.
------------- Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2013 Saat 02:50
http://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-kablo-aksesuar-elektromanyetik-deliksiz-park-sensoru-126280898/detay/
elektromanyetik park sensörleri sanırım benim istediğim türden oluyor. kablosuz sistem yok sanırım bunlarda. bu yüzden geç algılama gibi bir sorun da olmaz die düşünüyorum. ama şerit şeklindeki sensörleri silikonla falan yapıştırmak lazım.
|
Mesajı Yazan: errör
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2013 Saat 03:10
valla elektromanyetik sensör organik veya metal olmayan şeylere tepki vermeyecektir diye düşünüyorum , bir kullanıcısı varsa bu ürünün bence önce ona fikir danışmak gerek..
------------- 307 xsi 2.0 petrol
|
Mesajı Yazan: 206FR
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2013 Saat 03:24
ben genelde herseyin kara düzen olanını severim yani tamponu delerek uygulanan benim aklıma daha çok yatıyor ama tabiiki fikir senin yinede sen bilirsin :)
------------- UNFORGIVEN MAN Peugeot 106 KID 1994 Noir Minnions AUDI A6 1999 2.5TDI 150HP QUATTRO
|
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2013 Saat 14:10
errör Yazdı:
valla elektromanyetik sensör organik veya metal olmayan şeylere tepki vermeyecektir diye düşünüyorum , bir kullanıcısı varsa bu ürünün bence önce ona fikir danışmak gerek.. |
Arastirdigim kadariyla dal gibi nesneleri falan algilamada sorun olmuyormus
|
Mesajı Yazan: tlp
Mesaj Tarihi: 08 Ağustos 2013 Saat 14:22
Öncelikle iyi bayramlar
Geçtiğimiz yıl kurban bayramı öncesinde 40 TL civarında bi park sensoru almıştım ve bayram sabahı takribi 1-1,30 saat süre ile montajını kendim yapmıştım. Kablolu her zaman iyidir,kablosuz muhakkak sorun yaratacaktır
Aldığım park sensoru normal sensoru olan cihazlardan ve orj gri renk,kendinden hoparlorlu. Tamponu deldirmekten çekinme derim,sonuçta kullan-at bi ürün değil,Ömürlük orda kalıcak.Çıkardıktan sonra delik kalacak diye bi şey yok çünkü çıkarmıycan,ha olduki çıkardın diyelim,o delikler kapanmayacak delik değil
Uygulamayı Sırasıyla şöyle yaptım 1-İlk etapta tamponda delik açabileceğim yerleri işaretledim 2-Sonra kutu içerisinden çıkan punç (delik açıcı) ile işaretlediğim yerlerden dikkatlice delikleri açtım.Açılan delikler tam sensorun gireceği büyüklüğünde,ne ufak ne büyük,birazda sıkıştırıyo zaten 3-Sonra 4 ayrı sensoru sol1,orta1,orta2,sağ1 olarak yuvalara yerleştirdim.Yuvalara yerleştirirken dikkat etmenizde fayda var eğer sıralama farklı olursa ekrandaki alıcı sapıtabilir. 4-plastik kelepçe (cırt) ile kabloları bağladım 5-Sonar sensorlerın kablolarını ana merkeze bağlamak için sol stop lambasına kadar uzattım 6-Ana merkezi,sol stop boşloğuna biyere monte edip elektriğini geri vites lambasından aldım (artı,şase herhangi bir vida) 7-Ana merkezden ekrana giden kabloyu döşemeyi tutan kapı çevresindeki kapı fitilini kaldırıp,mevcutta bulunan kabloların yanından ön torpidoya kadar götürdum (kablo 5 mt,fazlasıyla yetti) 8-Torpidonun tam ortasına gostergeyi koydum ve kabloyu cam fitilinin altından götürerek bağlatısını yaptım (zaten tum kablolar jacklı)
Tüm bu işlemler için elektrikçi 40-50 TL para alıyo Sistem çok iyi çalışıyo,bu zamana kadar hiç yanıltmadı Tavsiye ederim http://urun.gittigidiyor.com/garaj/gri-renk-park-sensoru-2-yil-garantili-ekranli-61029214
|
Mesajı Yazan: fxmen
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2013 Saat 00:02
Bende yeni taktirdim koblolu hersey guzelde tek hatam turkce konusan taktirmam cok ve bos konusuyor sadece uyari veren taktir
------------- --Ferhat--2004 model 1.4 206 desire triptonik benzinli--59 FZ 234
|
Mesaj Tarihi: 09 Ağustos 2013 Saat 20:00
fxmen Yazdı:
Bende yeni taktirdim koblolu hersey guzelde tek hatam turkce konusan taktirmam cok ve bos konusuyor sadece uyari veren taktir
|
Ekranlı ya da konuşan taktırmayı düşünmüyorum zaten. uyarı sesi verenler bana da daha kullanışlı geliyor. siz sensörleri nereye monte ettiniz?
|
|