Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU >Nasıl Yapılır ? >Genel
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Peugeot 406 Mercek Ve Xenon Uygulaması
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Peugeot 406 Mercek Ve Xenon Uygulaması

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Peugeot 406 Mercek Ve Xenon Uygulaması
    Gönderim Zamanı: 27 Mart 2009 Saat 08:36

Önceden satın aldığım H7 kiti kullanmak istediğimden H7 projektör kullanmam gerekti. Xenon projektörler kadar başarılı olmasa da, H7 projektörler fiyat/performans açısından iyi sonuçlar verebiliyor.
Hella Micro DE Premium 50 mm'lik projektör modüllerinin kısa/uzun/sis modelleri halojen (H7) ve xenon (D2S) opsiyonlarıyla üretiliyor. Ön kapak entegre yapıldığından açamadım ve mercekle siperi bu yüzden inceleyemedim. Arka kapak ise kolayca çıkarılıp ampul soketi üzerinde oynananabilir. Ek olarak montaj için ayak ve ayarlanabilir vidaları ile birlikte geliyor.

Üzerinde çalışmak için yeni iki far satın aldım, reflektörün arkasını keserek projektörleri sabitlemeyi planladım.

Operasyon planı :)

Operasyon alanı :)

Görüntünün güzel olması için projektörlerin siyah kısımlarını kroma boyadım. Acele edilmemesi gereken bir aşama. Bu sprey boyanın yüksek ısıya dayanma özelliği bulunmuyor. Ayrıca 800°C ısıya dayanıklı olan tipi de bulunuyor ancak mat gümüş olduğundan kullanmadım.

Farı fırında ısıtıp reflektör bloğunu çıkardım.

2002'de bu sitenin açılmasını sağlayan ilk modifikasyonda kullanılan H7 soketli 4100K xenon ampul.

Projektörü U şeklinde yaptırdığım ayaklara monte ederek ampulü takıyorum.

Alttaki 3 mm.'lik vida-somunlar ayakları reflektöre sabitleyecek.

Projektörlerin tamamen sığdığını görünce reflektörün arkasını kesmekten vazgeçtim. Bu sayede geriye dönüş te mümkün olabilecek.

Ayakları reflektörün altına vidaladım. Bu noktada çok hassas ölçümler yapılması gerekli, yoksa kısa-uzun far uyumu bozulur ve kısa farlar düzgün ayarlanamaz.

Sol far hazır. Test edip, montaja başlıyorum.

Solda projektörlü, sağda xenon kit takılmış halojen reflektörlü farın ışık desenlerinin kesilme çizgileri ve dağılımları. Projektörün kesilme çizgisinde oluşan sarı-mor renkler, projektörün içindeki siperin ışığı kesmesinden kaynaklanıyor.
İlk hata : Projektörü saat yönünün tersine biraz çevirmem gerekecek. Revizyonlar listesine eklendi.

Göz kamaşması da projektörlü farda minimuma indirgenmiş durumda.

Sol farın revizyonundan sonra silikonla kapatıp, sağ farın hazırlanması ve montajına başlıyorum.
İkinci hata : Sol projektör sağdan daha aşağıda kaldı. Revizyonlar listesine eklendi.

Revizyonlar nedeni ile sol farı 3, sağ farı 2 defa söküp takmak zorunda kaldım. :) Sonunda çalışma tamamlandı.

Kesilme çizgilerinden görüntüler.

Seviye ayarlamaları yapıldı.

Güncelleme (09/2006) :
Sol far bir kaç defa kırpıp tamamen söndü. (Hem de tatilde ve gece yolculuğu esnasında). balastları, kabloları yer değiştirip test ettikten sonra ampulün bozulduğuna karar verip farı söküp yeniden açtım. Çıkan ampul bu şekildeydi. Genellikle fara takıp çıkarırken zedelenen ampuller bir süre sonra bu şekilde kırılabiliyor.Philips D2S'ten yapılan bu ampuller aslında 5000
° ısıya dayanıklı ve çok dayanıklı quartz camdan yapılıyor.

Kiti aldığım Hid-Online ile temasa geçerek yeni bir 4300K H7 Philips ampul getirttim, Gelen ampulün soketleri ballastıma uymayınca aynı soketlerden ara konnektörler yaptım.

Yeni ampulün testinden sonra sol farı tekrar taktım. Bununla birlikte 4 oldu. :)

Değiştirilen sol ampul ile ışığın deseni ve kesilme çizgisi çok daha düzgün oldu ancak normalden daha solda kalıyor. Ayrıca sağ projektörün performansı ve kesilme çizgisi istediğim gibi değil. Revizyonlar listesine eklendi.

Güncelleme (12/2006) :
Sol projektörün sağa çekilmesi ve sağdaki düzensizliğin giderilmesi için farlar sökülerek açıldı.

Projektörü oturttuğum ayak için reflektörün tabanında açtığım iki deliğe paralel üçüncüsünü ekleyerek ayağı yaklaşık 8 derece sağa bakacak şekilde konumlandırdım.

İkinci revizyonumuz az ışık veren ve düzgün kesilme çizgisi olmayan sağ projektör modülünün sağlığına kavuşturulması. Ampulü çeşitli yönlere oynatınca 'hot spot' olması gereken yere konumlanıyor ve kesilme çizgisi de düzeliyor. Ampuldeki optik sapmalar (cam tüp yuvasından oynamış olabilir) veya ampulün sokete tam oturmaması gibi nedenlerden dolayı böyle problemler olabilir. Kalıcı olarak düzeltilebilmesi için ampulü tutan soketi belli bir açıyla gövdeye tutturmak gerekiyor.

Ampulü birkaç derece aşağı ve sağa bakacak şekilde konumlandırabilmem için soket kapağının vidalama deliklerine çeşitli kalınlıklarda pul koyup arka kapaktaki gereken açıyı sağladım.
Ampulün 'hot spot' denilen ışık kümesini merkeze sabitledim. (soldaki resim önceki ışık deseni, sağdaki düzeltilmiş ışık deseni) Net bir kesilme çizgisi elde edildi ve performans arttı. Farı kapatıp, montaja ve teste geçiyorum.
Yukarı Dön
selenge Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı selenge Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Ocak 2010 Saat 04:07
sayın mod,,resimleri güncellermisin,silinmiş..merak ettimm lütfen banada lazım olacak..
Yukarı Dön
hasancalp Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı hasancalp Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nisan 2010 Saat 15:44
Evet şu resimler bi güncellense...
Peugeot 406 - Sport Pack 2.0 - 2001
Yukarı Dön
statistican Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
15 - Şubat - 1989

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı statistican Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2011 Saat 16:38

ben aracıma uygulayacam arkadaşlar detaylı bilgi verebilirmisiniz fotolarda görünmüyo o da var ..

406 st 2.0hdi 2000 110hp
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2011 Saat 17:14
abi resim yokki :D :D
Yukarı Dön
mimitt Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
06 - Mart - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mimitt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2011 Saat 21:12
arkadaşlar internette aratsanız detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.yerli forumlarda bir çok örnek var :) bende uygulamıştım ama elimde foto yok :) h7 hella mercek alacaksınızve mercekli far için kullanılan xenon kitlerden alacaksınız.
2001 peugeot 406 sv bva
2010 peugeot 308 Millesim hdi(dv6C) Auto6r
Yukarı Dön
Guests Açılır Kutu Gör
MISAFIR
MISAFIR
Simge
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı Guests Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2011 Saat 22:06
Fotoları göremiyoruz......Dil Çıkarma
Yukarı Dön
mimitt Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge
06 - Mart - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı mimitt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 23 Eylül 2011 Saat 22:16
buradan incelerseniz çok detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

2001 peugeot 406 sv bva
2010 peugeot 308 Millesim hdi(dv6C) Auto6r
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 883 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 219 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3553 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49183 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 466 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 282 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 501 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 84 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4353 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1719 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 974 0 Just for Justice
konu icon Acil Yardım! 1.4 quicksilver stop ediyor son mesaja git 762 0 ozcank
konu icon 307 1.6 xt yürüyünce gelen ses son mesaja git 1746 11 Pejo58
konu icon Peugeot 307 Otomatik Vites Arızası (ÇÖZÜLDÜ) son mesaja git 28742 22 Pejo58
konu icon 407 ÇEKMİYOR son mesaja git 3666 6 Oyk2147
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26045 19 wolkan35
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 2492 5 yigitmustafa
konu icon 1.4hdi / 1.4tdci rölanti arızası yardım edin lütfe son mesaja git 234 0 omersardogan
konu icon Kolçak Montajı son mesaja git 871 0 2016active1.6Hdi
konu icon 508 Start-Stop Arızası P1A9C son mesaja git 1993 2 wolkan35
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
muratzengin 3
Pejo58 3
wolkan35 2
yigit0060 2
yigitmustafa 2
ulamburias 2
Oyk2147 2
208adem1 2
SerkanPinar 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English