|
Peugeot 207 - Gearbox Faulty hatası |
Yanıt Yaz | Sayfa <12 |
Yazar | ||
Doktor
2. Vites DOKTOR Kayıt Tarihi: 22 Haziran 2009 Konum: Gaziantep Durum: Aktif Değil Mesajlar: 337 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Hakikaten de can sıkıcı bir sorunmuş. Triptoniklerin puglarda pek tutmamadığını duymuştum ama bu denli can sıkabileceğini ve hayati önem arzedecek boyuta gelebilecepini tahmin etmemiştim.
İnşallah en iyi şekilde çözülür bu sorun.
|
||
Doktorlar da modifiye sever... :)
|
||
okanurun
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Haziran 2009 Konum: Kartal/İST Durum: Aktif Değil Mesajlar: 21 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Ben konuyu biraz geç farkettim ancak benimde başıma geldi aynı olay. Araç 308. Triptonic vites.
Rampada yani bayağı eğimli yolda Gearbox Faulty hatası verdi. Gaz ve Fren pedalları atıl hale geldi Yani ne gaz yiyor ne fren işliyor. Geri geri kaymaya başlayınca araç arkadaki aracın kornasıyla el frenini çektim. Bu olay 1-2 kez oldu araç ilk alındığı hafta. Ancak servise gitmeye üşendiğimden pek üzerine düşmedim. 4 ay önce oldu bu olay ve tekrar yaşamadım.
|
||
2009 Pug 308 - 1.6 120 hp..
2008 Toyota Land Cruiser - Prado |
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Çok teşekkür ederim, umarım sen de aracında bu sorunu yaşamazsın diye ümit ediyorum. Ama İstanbul gibi sıkışık trafiğe devamlı gebe olan bir şehirde bu sorunu yaşamama şansın biraz zor diye düşünüyorum; tabi ki inşallah yaşamazsın.
Aracı İstanbul'da mı kullanıyorsun? Bir de kullanırken özellikle yaptığın alışkanlıkların var mı? Mesela, ben genelde dur kalk esnasında ayağımı frende tutmak yerine arabayı el freniyle tutarım gibi.
|
||
Rfk
1. Vites P.T. Demirbaş Kayıt Tarihi: 18 Haziran 2008 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 291 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
otomatik araçların hepsinde aynı sorunlar yaşanır.ben bostancı sanayideyim ve sanayide 2 tane otomatik şanzuman usta denilcek usta var.bi aralar otomatik araba düşünüyoduk onlara daniştığımda toyota ve honda markalarını önerdiler uzun süreli tabii.dedikleri gibide onların dükkanlarına baktığımda ne honda nede toyota göremiyorum.çoğunlukla alman arabaları var.bi ara alman arabaları sağlam olur bunlar neden burda diye sordum ve cevabı türk milleti otomatik vites kullanmayı bilmedikleri için yoksa bunlarda sağlam demişti..onlarda da bi örnek verdi;mesela geri gittiğinizde arabanın lastikleri durmadan ileri vitese hızlıca taktığınızda küt diye ses duyarsanız anlayınki sanzumanın arasına 3 milyar sıkışmış :)aksine geri gittiğinizde ve ileri vitese takarken lastikler durmalı ve yavaşca vitese sokulmalıymış..hangi marka olursa olsun otomatik araba heleki aile sınıfındaki araçlar nazik narin sanzumanlardır..ama toyota ve honda markaları uzun süreli ve sorunsuz sanzumanı olan markalarmış bilginize...
buarada dostum aracını al gel sanayiye gösterelim dicem ama bu pejonun hatası ve şimdi araçı elletirsek sorunu senin üstüne atarlar o yüzden haklıyken haksız yerine düşmeyelim..ama ben cumartesi günü dükkana gidicem ve ordaki ustalara danışırım ve bi çözüm buldularsa buraya yazarım inş. çözersin kötü bi durum Düzenleyen rfk_34 - 09 Kasım 2009 Saat 17:26 |
||
Aşıksan vur saza,şöförsen bas gaza :)
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için; fakat ben 2 sene Volvo S60 otomatik vites kullandım; bu bahsettiğin ses - sorun - vb. gibi şeyleri hiç yaşamadım. Demek istediğim araba markalarında bu tarz sorunların değişken olması çok normal. Fakat, benim sorunumun diğer araba markalarında görüldüğünü pek sanmıyorum.
İnşallah olumlu bir sonuç alırım. İlgin için çok teşekkür ederim.
|
||
Onur
1. Vites Kayıt Tarihi: 31 Ekim 2009 Konum: Ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 1305 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bu sorunlar özellikle peugeot da çok rastlanan bi sorun inşallah hallder kurtulursunuz
|
||
2011 Renault Clio Extreme 1.6 16v BVA
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
arkdsım bende 207 1.4 16V 90 Hp 2-TRONIC TRENDY aldım sanzumandan memnun değilim aşırı tıkırtı geliyor ve gaz fren yaptıgımda 1200 devirde giden araba bazen 3000 devırde kavrıyor lastıklere aşırı yuk bınıyor birden fırlıyor ve arabayi geri vitese taktıgımda sanzumanda kaçırma oluyor bu prblemler için bende ne yapıcagımı bılmıyorum
|
||
Guests
MISAFIR |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
bak kardeşim pejo serisi otomatik viteslerde sanzuman yağı değiştikten sonra sanzumanın yapılandırılması lazım sen bu arabanın sanzuman yağını değiştir ve yeniden kodlattır
|
||
yzt06
2. Vites Kayıt Tarihi: 10 Eylül 2009 Konum: ankara Durum: Aktif Değil Mesajlar: 206 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
aynı sıkıntı benim 307 dede oluyor nadiren..servis size sölediğini sölüyor..bir çözümü yok bu dediğinizin..servis bahane uyduruyor..ama benim araçta frenle gazı devre dışı bırakmıyor.sadece düz vites gibi kullanıma kapatıyor..vites'D' de kalıyor..arabayı stop edip çalıştırınca geçiyor.
|
||
AYNI DİLİ KONUŞANLAR DEĞİL,AYNI DUYGULARI PAYLAŞANLAR ANLAŞABİLİR...
|
||
dpu_force
1. Vites Kayıt Tarihi: 15 Şubat 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 0 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı dpu_force
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
Merhabalar Bende aynı sorunla karşılaştım ve serviten aynı cevabı aldım sizbi çözüm bulabildinizmi ?
|
||
hamit
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Şubat 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
malesef bu hata stres etti beni çözümü yokk
|
||
BYUSTA
|
||
msertkol
1. Vites Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Hamit bey aracınız lpg li mi?
Bir sefer de shell den lpg ya da benzin alıp dener misiniz? Bende de aynı sorun var. Yakita karıştırılan katkıların yağ ısısını düzensiz artırdığını düşünüyorum. Sizden ricam temiz bir depo ile bir sürüş dener misiniz? Bir ikinci isteğim genleşme tankina bakınız. Su seviyesini mutlaka ve mutlaka minimumun biraz üstüne gelecek şekilde ayarlar mısınız? Mesela orta seviyede olsun. Ben bu iki konuya dikkat ederek 700 km yol yaptım. Araba hiç hata vermedi. Cumartesi motor yağını değiştirdim usta tutup genleşme kabına su eklemiş ağzına kadar. Araba 90 in altına hic inmedi ve iki kere automatic gearbox fault verdi. Bunu bir de siz dener misiniz?Belki el birliğiyle cozeriz. Saygılarımla |
||
307
2005 Model XR Otomatik 204500km - BRC Sıralı Sistem |
||
hamit
1. Vites Kayıt Tarihi: 13 Şubat 2015 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 2 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
dostum önerdiklerini uygulayacam tel bırakırsan arar anlatırım durumu 05326710063
|
||
BYUSTA
|
||
msertkol
1. Vites Kayıt Tarihi: 14 Eylül 2012 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 91 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Memnun olurum Hamit Bey,
05336473408 Murat
|
||
307
2005 Model XR Otomatik 204500km - BRC Sıralı Sistem |
||
zerzevat
1. Vites Kayıt Tarihi: 04 Kasım 2013 Konum: Malatya Durum: Aktif Değil Mesajlar: 171 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
son durum nedir?
|
||
Yanıt Yaz | Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |