Peugeot Türkiye Forumları
Pejo.Com.TR Peugeot Yedek Parça
www.pejo.com.tr
Anasayfa Anasayfa >PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ) >207
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - frene basmadan gelen fren sesi.
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

frene basmadan gelen fren sesi.

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
okan0665 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Durum: Aktif Değil
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okan0665 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2011 Saat 20:49
Parçaların yan sanayi olmaması lazım, serviste değiştirdim, orjinaliyle değiştirin diye de söyledim. Sırf iki balata değişimine 165 TL hesap çıkarttılar ki yukarıda Bahtiyar'ın hesabına göre maks. 95 TL çıkması gerek. Üstelik disin tornalanması da dahil bu 95 TL'ye. Neyse yapacak birşey yok, bu aralar hiç vaktim yok ama bi ara baktırırım artık. Olmazsa Gimat'ın ordaki sanayide benim eski corolla'ya bakan ustama götüreyim, en azından kazıklanmadığımdan emin olurum..
Yukarı Dön
koliva Açılır Kutu Gör
YÖNETİCİ
YÖNETİCİ
Simge
P.T. Yönetici

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı koliva Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2011 Saat 21:17
Ben anlamadim simdi. Demissiniz ki tekerlekleri dondurunce ses yok ama janttan dondurunce ses var. Farki ne ki? Ben hala tekerlek rulmani diyorum.
Eger balatadan ya da diskten oldugunu dusunuyorsaniz soyle bir yol izleyebilirsiniz. Aracinizi eger aksamlari duz bir yerde birakiyorsaniz sabah ilk calistirmada hic frene basmadan bir miktar gidin ve mumkunse yine frene basmadan durum. Aracinizdan inin ve disklere parmaginizla dokunun. Sicaklik varsa disk ya da balatadandir diyebiliriz. Iki tarafin sicakligini da birbirinle mukayese edin. Ayni olmalidir.

Birde sunu sorayim. Lastikleriniz kac yasinda ve durumlari nedir?

Düzenleyen koliva - 09 Temmuz 2011 Saat 21:21
Yukarı Dön
BAHTİYAR Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
16 - Ekim - 1991

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı BAHTİYAR Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Temmuz 2011 Saat 21:27
Orjinalini yazan: Özkan Kantarcı Özkan Kantarcı Yazdı:

Parçaların yan sanayi olmaması lazım, serviste değiştirdim, orjinaliyle değiştirin diye de söyledim. Sırf iki balata değişimine 165 TL hesap çıkarttılar ki yukarıda Bahtiyar'ın hesabına göre maks. 95 TL çıkması gerek. Üstelik disin tornalanması da dahil bu 95 TL'ye. Neyse yapacak birşey yok, bu aralar hiç vaktim yok ama bi ara baktırırım artık. Olmazsa Gimat'ın ordaki sanayide benim eski corolla'ya bakan ustama götüreyim, en azından kazıklanmadığımdan emin olurum..
aracın garantisi bitmişse hiç servise götürmeyin benim eski aracım 307 de başımdan geçen olayı anlatayım şaşmazda çok iyi bir ustam var balatalar bitmiş değiştirelim dedi ön diskleride  değiştiriyim dedi arkaya sade balataları değiştirelim dedi tamam dedim bi müddet sonra arkadan sizinki gibi ses gelmeye başladı gittim tekrar geçen sefer aceleden unutmuşlar tornayı benden sadece torna parası aldı yeni balata ve işcilik parası almadı (fiat balatası taktı ama :))))
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL.
Yukarı Dön
okan0665 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okan0665 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2011 Saat 10:25
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Ben anlamadim simdi. Demissiniz ki tekerlekleri dondurunce ses yok ama janttan dondurunce ses var. Farki ne ki? Ben hala tekerlek rulmani diyorum.
Eger balatadan ya da diskten oldugunu dusunuyorsaniz soyle bir yol izleyebilirsiniz. Aracinizi eger aksamlari duz bir yerde birakiyorsaniz sabah ilk calistirmada hic frene basmadan bir miktar gidin ve mumkunse yine frene basmadan durum. Aracinizdan inin ve disklere parmaginizla dokunun. Sicaklik varsa disk ya da balatadandir diyebiliriz. Iki tarafin sicakligini da birbirinle mukayese edin. Ayni olmalidir.

Birde sunu sorayim. Lastikleriniz kac yasinda ve durumlari nedir?
Tekerlekleri saat 12-6 konumunda ileri geri salladığımda herhangi bir ses ya da boşluk yok. Ama çevirdiğimde, videodaki gibi şıkır şıkır bir ses olmamakla birlikte bir sürtünme sesi var. sanki araya kağıt mendil sıkıştırmış gibi:) arka lastikler aracı aldığımda üzerinde olan orjinal lastikler, 2 senelik ve 52.000 km'de. Ön lastikleri 33.000'de değiştirdim, daha bir sene olmadı. tüm lastikler de michelin energy saver. (Ön lastikleri değiştirmemin nedeni, lastiklerden biri tamamen indikten sonra 2 km yol yapan kardeşimin lastiği kullanılamaz hale getirmesi. Ben de stepnedeki sıfır lastikle ile birlikte yeni aldığım lastiği öne taktım, 33.000 km kullandığım lastiği de stepneye)
Yukarı Dön
burakdmr Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Ocak - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı burakdmr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Temmuz 2011 Saat 15:18
Orjinalini yazan: Ses aracı bir süre kullandıktan sonra ve özellikle saatte 70 km hızı geçtikten sonra başlıyor, frene basınca kesiliyor. Bazen de yolda giderken ses yokken direksiyonu sağa sola, özellikle de sola hafif oynatınca geliyor. [/QUOTE Ses aracı bir süre kullandıktan sonra ve özellikle saatte 70 km hızı geçtikten sonra başlıyor, frene basınca kesiliyor. Bazen de yolda giderken ses yokken direksiyonu sağa sola, özellikle de sola hafif oynatınca geliyor. [/QUOTE Yazdı:

Aynı problemi yaşadım sadece sola çok az oynatınca geliyordu bu sabah balataları değiştirdim.. Biraz yol yapıp denemek lazım.

Aynı problemi yaşadım sadece sola çok az oynatınca geliyordu bu sabah balataları değiştirdim.. Biraz yol yapıp denemek lazım.
2008 Peugeot Comfort 1.6 HDİ 90 Hp
Yukarı Dön
okan0665 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okan0665 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2011 Saat 09:59
Orjinalini yazan: basistburak basistburak Yazdı:

Orjinalini yazan: Ses aracı bir süre kullandıktan sonra ve özellikle saatte 70 km hızı geçtikten sonra başlıyor, frene basınca kesiliyor. Bazen de yolda giderken ses yokken direksiyonu sağa sola, özellikle de sola hafif oynatınca geliyor.</td></tr></table> 
<DIV><BR></DIV>
<DIV><BR></DIV>
<DIV>Aynı problemi yaşadım sadece sola çok az oynatınca geliyordu bu sabah balataları değiştirdim.. Biraz yol yapıp denemek lazım.</DIV>[/QUOTE Ses aracı bir süre kullandıktan sonra ve özellikle saatte 70 km hızı geçtikten sonra başlıyor, frene basınca kesiliyor. Bazen de yolda giderken ses yokken direksiyonu sağa sola, özellikle de sola hafif oynatınca geliyor.

[/QUOTE Yazdı:

Dün eski toyotamın ustasın götürdüm, test sürüşünde ses çıkarmadı araba:) Usta fren balatalarındandır muhtemelen, bi yıkat su tuttur, devam ederce getirirsin dedi. Rulman da değilmiş. ondan olsa belli bir hıza ulaşınca mutlaka yaparmış. bizim arabada ses "bazen" geldiği için balata olması muhtemelmiş. bir süre daha kullanayım bakalım böyle..
Dün eski toyotamın ustasın götürdüm, test sürüşünde ses çıkarmadı araba:) Usta fren balatalarındandır muhtemelen, bi yıkat su tuttur, devam ederce getirirsin dedi. Rulman da değilmiş. ondan olsa belli bir hıza ulaşınca mutlaka yaparmış. bizim arabada ses "bazen" geldiği için balata olması muhtemelmiş. bir süre daha kullanayım bakalım böyle..
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2011 Saat 10:33
Evet rulman belli bir hızdan sonra sürekli yaparç balata muhtemel ama su tutarken dikkat et. yoldan gelince su tutarsan sakıncalı. Sıcak diskler su ile temas ettiğinde yamuluyor eömü kısalıyor. mümkünde su tutma işini diskler soğukken yap.

"bu sebeple araç ile yoldan geldiğimizde yıkatmayalım disklere zarar gelebiliyor."
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
burakdmr Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
18 - Ocak - 1985

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı burakdmr Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Temmuz 2011 Saat 10:51
Hmm öyledir umarım.. Bende de ara ara geliyordu dün balataları değiştirdim yarın uzun yola çıkacağım Samsuna varınca nete girer yazarım sonucu :)
2008 Peugeot Comfort 1.6 HDİ 90 Hp
Yukarı Dön
___KxL___ Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge
01 - Ocak - 1982

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı ___KxL___ Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2011 Saat 12:12
Direksiyonu çevirriken geliyosa eğer rotil lastiklerinni eskimesinden de olabilir.Tablanın değişmesi gerekir eğer bundansa ama çok da pahalı bişey değil...
2004 Peugeot 206 1.4 XT
Yukarı Dön
metin Açılır Kutu Gör
4. Vites
4. Vites
Simge
24 - Ağustos - 1986

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı metin Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2011 Saat 14:52
Orjinalini yazan: burakdmr burakdmr Yazdı:

Hmm öyledir umarım.. Bende de ara ara geliyordu dün balataları değiştirdim yarın uzun yola çıkacağım Samsuna varınca nete girer yazarım sonucu :)

yolun açık olsun kazasız belasız
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...
Yukarı Dön
semih Açılır Kutu Gör
2. Vites
2. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı semih Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2011 Saat 16:44
arka kampanaların bilyasının ezilmesinden dolayı ses yapıyor sanırım.saygılarımla.
Yukarı Dön
okan0665 Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı okan0665 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Ağustos 2011 Saat 14:23
Şehirlerarası yolculuk öncesinde aracı bakıma götürdüm. genel bakım yapıldıktan sonra fren kontrolünde yaklaşık 10.000 km önce değiştirdiğim ön balatalardan yalnızca sağ dış balatanın sıfırlanacak kadar bittiği, diske zarar verdiği, sağ iç balata ile sol balataların ise neredeyse hiç aşınmadığı tespit edildi. usta, "şimdi yaptırdığınız yeri arasanız disk merkezinizde sorun vardır diyecek ama herhangi bir sorun yok, pimler de sağlam, balatalar takıldıktan sonra "alıştırma" dedikleri bir işlem yapılması gerekiyor, bunu aceleye getirmişler" dedi. daha önce bu ses için servisi aradığımda frenlerin birbirine alışması lazım, kullandıkça geçer, önemli değil demişlerdi. bunun üzerine balataları yetkili serviste değiştirdiğim için hemen onları aradım, ilgilendiler sağolsunlar. dediklerine göre disk merkezi arızalıymış, ondan kaynaklanıyormuş ama bana yanlış bilgi verdikleri için balatalar set olarak ücretsiz değişti, diskler için de % 15 indirim yaptılar, sonuçta 185 TL'ye patladı disklerin değişimi. işlemler yapılırken aynı disk merkezi yine sorun yarattı, sol tekerlek daha zor dönüyordu. onun için de yaşça daha büyük ve tecrübeli olduğu anlaşılan bir usta geldi, parçalar arasına fren spreyi sıktı, alıştırma işlemini defalarca yaptı, en sonunda o da halloldu. yine sorun yaratabilirmiş, sesin tekrarlaması halinde bu kez disk merkezinin değişimi için gideceğim, maliyete yetkili serviste yaklaşık 200 TL imiş. sonuçta bana g diske maloldu ama sorun çözüldü, ilgilenen herkese teşekkür ederim bu arada..
Yukarı Dön
sifremi unuttum Açılır Kutu Gör
1. Vites
1. Vites
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkür (0) Teşekkür(0)   Alıntı sifremi unuttum Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 04 Ekim 2011 Saat 04:10
selamlar,
balatalari degistiriken seramik veya bakir spreyi/pastasi kullanmadiklari icin balatalardan ses yapar, eger diskler ve balatalarda sorun yoksa, balatalari söküp fren temizleme spreyi ile diskleri ve balatalari temizleyip, balatalari tekrar takarken bakir veya seramik pastasi/spreyi kullanin bir daha ses duymazsiniz.
Eger montajda seramik spreyi kullanmazsaniz en yakinda ses yine gelir ;) Disk merkezleri sese sebep olmazlar, ancak servise para kazandirir :)) merkezler arizaliysa zaten frende sorun vardir, tutmaz-az tutar vs.
Frenlerde alistirma diye birsey olmaz :)) ilk 30-40 km sert fren yapmayin onlar aralarinda anlasir-alisirlar :)) Her yasli-sakalli tecrübeli degildir :)) Ancak ögrendigi yanlisi yillarca tekrar ederler;)

Tekrar etmek gerekirse ; Balatalarin montajinda KESINLIKLE SERAMIK SPREYI/PASTASI kullanin aksi halde en kisa zamanda ses yapar.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <12

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07
Copyright ©2001-2024 Web Wiz Ltd.
Peugeot Türkiye Forumları PEUGEOT TÜRKİYE FORUMLARINDA SON 20 KONU
Peugeot Türkiye Fan Club Gündem      
konu icon Peugeot Yedek Parça
konu icon 206 Otomatik Viteslerde Gazdan Cekince Devir sorun son mesaja git 803 4 muratzengin
konu icon 2024 yılında 407 almak son mesaja git 171 0 Kazu59
konu icon "Clarion pu-2859a(l) rd3-01" Radyodan Aux alma son mesaja git 3545 1 Baki TANRISEVEN
konu icon 307 otomatik vites sorunu son mesaja git 49176 50 Pejo58
konu icon Tablet ekran dış bolumleri son mesaja git 463 0 Miskinler
konu icon 308 T7 Dizel Araç Aküden Akan Asitli Su Sorunu son mesaja git 275 0 Kalenders
konu icon 106 gti vites çubukları son mesaja git 496 0 SerkanPinar
konu icon Yeni 106 GTI a Yeni Usta - İstanbul Anadolu Yakası son mesaja git 83 0 SerkanPinar
konu icon 206 otomatik vites sorunu son mesaja git 4350 15 MMYILMAZ
konu icon 208 şanzıman vuruntu son mesaja git 1710 2 208adem1
konu icon PEUGEOT PANORAMİK CAM TAVAN MAĞDURİYETİ son mesaja git 968 0 Just for Justice
konu icon Acil Yardım! 1.4 quicksilver stop ediyor son mesaja git 762 0 ozcank
konu icon 307 1.6 xt yürüyünce gelen ses son mesaja git 1746 11 Pejo58
konu icon Peugeot 307 Otomatik Vites Arızası (ÇÖZÜLDÜ) son mesaja git 28739 22 Pejo58
konu icon 407 ÇEKMİYOR son mesaja git 3661 6 Oyk2147
konu icon peugeot 308 star-stop sorunu? (2015- ) son mesaja git 26028 19 wolkan35
konu icon P0087 Hata kodu son mesaja git 2488 5 yigitmustafa
konu icon 1.4hdi / 1.4tdci rölanti arızası yardım edin lütfe son mesaja git 233 0 omersardogan
konu icon Kolçak Montajı son mesaja git 870 0 2016active1.6Hdi
konu icon 508 Start-Stop Arızası P1A9C son mesaja git 1985 2 wolkan35
Bizi Takip Edin   

Bu ayki En Aktif 10 Üye 2024 NOVEMBER EN AKTİF 10 ÜYE
Üye Mesaj
Kesim 4
muratzengin 3
Pejo58 3
wolkan35 2
yigit0060 2
yigitmustafa 2
ulamburias 2
Oyk2147 2
208adem1 2
SerkanPinar 2
Bu ayki En Aktif 10 Üye FORUM YETKİLİLERİ
Üye Adı Yetki
GökhaN YÖNETİCİ
sonerkyl MODERATÖR
İçerik sağlayıcı paylaşım sitelerinden birisi olan PeugeotTurkey.Com Peugeot Turkey Forum Adresimizde T.C.K 20.ci Madde ve 5651 Sayılı Kanun'un 4.cü maddesinin (2).ci fıkrasına göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. PeugeotTurkey.Com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler buradan iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde PeugeotTurkey.Com yönetimi olarak tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
Peugeot Turkey Fan Club © 2008 - 2024
“İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır.“ H.Ş.

Peugeot Forum English