|
frene basmadan gelen fren sesi. |
Yanıt Yaz | Sayfa <12 |
Yazar | ||
okan0665
1. Vites Kayıt Tarihi: 08 Temmuz 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 57 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Parçaların yan sanayi olmaması lazım, serviste değiştirdim, orjinaliyle değiştirin diye de söyledim. Sırf iki balata değişimine 165 TL hesap çıkarttılar ki yukarıda Bahtiyar'ın hesabına göre maks. 95 TL çıkması gerek. Üstelik disin tornalanması da dahil bu 95 TL'ye. Neyse yapacak birşey yok, bu aralar hiç vaktim yok ama bi ara baktırırım artık. Olmazsa Gimat'ın ordaki sanayide benim eski corolla'ya bakan ustama götüreyim, en azından kazıklanmadığımdan emin olurum..
|
||
koliva
YÖNETİCİ P.T. Yönetici Kayıt Tarihi: 28 Ekim 2009 Konum: Belcika Durum: Aktif Değil Mesajlar: 8115 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Ben anlamadim simdi. Demissiniz ki tekerlekleri dondurunce ses yok ama janttan dondurunce ses var. Farki ne ki? Ben hala tekerlek rulmani diyorum.
Eger balatadan ya da diskten oldugunu dusunuyorsaniz soyle bir yol izleyebilirsiniz. Aracinizi eger aksamlari duz bir yerde birakiyorsaniz sabah ilk calistirmada hic frene basmadan bir miktar gidin ve mumkunse yine frene basmadan durum. Aracinizdan inin ve disklere parmaginizla dokunun. Sicaklik varsa disk ya da balatadandir diyebiliriz. Iki tarafin sicakligini da birbirinle mukayese edin. Ayni olmalidir. Birde sunu sorayim. Lastikleriniz kac yasinda ve durumlari nedir? Düzenleyen koliva - 09 Temmuz 2011 Saat 21:21 |
||
BAHTİYAR
1. Vites 16 - Ekim - 1991 Kayıt Tarihi: 02 Haziran 2010 Konum: ANKARA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 637 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
||
BAHTİYAR KILCI
2011 Focus SW 1.6AT COL. |
||
okan0665
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
||
burakdmr
1. Vites 18 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2011 Konum: SİNOP/SAMSUN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Aynı problemi yaşadım sadece sola çok az oynatınca geliyordu bu sabah balataları değiştirdim.. Biraz yol yapıp denemek lazım.
|
||
2008 Peugeot Comfort 1.6 HDİ 90 Hp
|
||
okan0665
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
|
||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Evet rulman belli bir hızdan sonra sürekli yaparç balata muhtemel ama su tutarken dikkat et. yoldan gelince su tutarsan sakıncalı. Sıcak diskler su ile temas ettiğinde yamuluyor eömü kısalıyor. mümkünde su tutma işini diskler soğukken yap.
"bu sebeple araç ile yoldan geldiğimizde yıkatmayalım disklere zarar gelebiliyor."
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
burakdmr
1. Vites 18 - Ocak - 1985 Kayıt Tarihi: 24 Mart 2011 Konum: SİNOP/SAMSUN Durum: Aktif Değil Mesajlar: 212 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Hmm öyledir umarım.. Bende de ara ara geliyordu dün balataları değiştirdim yarın uzun yola çıkacağım Samsuna varınca nete girer yazarım sonucu :)
|
||
2008 Peugeot Comfort 1.6 HDİ 90 Hp
|
||
___KxL___
1. Vites 01 - Ocak - 1982 Kayıt Tarihi: 08 Kasım 2010 Konum: AnkarA Durum: Aktif Değil Mesajlar: 167 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı ___KxL___
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
Direksiyonu çevirriken geliyosa eğer rotil lastiklerinni eskimesinden de olabilir.Tablanın değişmesi gerekir eğer bundansa ama çok da pahalı bişey değil...
|
||
2004 Peugeot 206 1.4 XT
|
||
metin
4. Vites 24 - Ağustos - 1986 Kayıt Tarihi: 09 Aralık 2010 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Mesajlar: 5805 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
yolun açık olsun kazasız belasız
|
||
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar... |
||
semih
2. Vites Kayıt Tarihi: 14 Şubat 2011 Konum: kahramanmaraş Durum: Aktif Değil Mesajlar: 321 |
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
arka kampanaların bilyasının ezilmesinden dolayı ses yapıyor sanırım.saygılarımla.
|
||
okan0665
Mesaj Seçenekleri
Teşekkür(0)
|
|
Şehirlerarası yolculuk öncesinde aracı bakıma götürdüm. genel bakım yapıldıktan sonra fren kontrolünde yaklaşık 10.000 km önce değiştirdiğim ön balatalardan yalnızca sağ dış balatanın sıfırlanacak kadar bittiği, diske zarar verdiği, sağ iç balata ile sol balataların ise neredeyse hiç aşınmadığı tespit edildi. usta, "şimdi yaptırdığınız yeri arasanız disk merkezinizde sorun vardır diyecek ama herhangi bir sorun yok, pimler de sağlam, balatalar takıldıktan sonra "alıştırma" dedikleri bir işlem yapılması gerekiyor, bunu aceleye getirmişler" dedi. daha önce bu ses için servisi aradığımda frenlerin birbirine alışması lazım, kullandıkça geçer, önemli değil demişlerdi. bunun üzerine balataları yetkili serviste değiştirdiğim için hemen onları aradım, ilgilendiler sağolsunlar. dediklerine göre disk merkezi arızalıymış, ondan kaynaklanıyormuş ama bana yanlış bilgi verdikleri için balatalar set olarak ücretsiz değişti, diskler için de % 15 indirim yaptılar, sonuçta 185 TL'ye patladı disklerin değişimi. işlemler yapılırken aynı disk merkezi yine sorun yarattı, sol tekerlek daha zor dönüyordu. onun için de yaşça daha büyük ve tecrübeli olduğu anlaşılan bir usta geldi, parçalar arasına fren spreyi sıktı, alıştırma işlemini defalarca yaptı, en sonunda o da halloldu. yine sorun yaratabilirmiş, sesin tekrarlaması halinde bu kez disk merkezinin değişimi için gideceğim, maliyete yetkili serviste yaklaşık 200 TL imiş. sonuçta bana g diske maloldu ama sorun çözüldü, ilgilenen herkese teşekkür ederim bu arada..
|
||
sifremi unuttum
1. Vites Kayıt Tarihi: 03 Ekim 2011 Durum: Aktif Değil Mesajlar: 11 |
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı sifremi unuttum
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
|
|
selamlar,
balatalari degistiriken seramik veya bakir spreyi/pastasi kullanmadiklari icin balatalardan ses yapar, eger diskler ve balatalarda sorun yoksa, balatalari söküp fren temizleme spreyi ile diskleri ve balatalari temizleyip, balatalari tekrar takarken bakir veya seramik pastasi/spreyi kullanin bir daha ses duymazsiniz. Eger montajda seramik spreyi kullanmazsaniz en yakinda ses yine gelir ;) Disk merkezleri sese sebep olmazlar, ancak servise para kazandirir :)) merkezler arizaliysa zaten frende sorun vardir, tutmaz-az tutar vs. Frenlerde alistirma diye birsey olmaz :)) ilk 30-40 km sert fren yapmayin onlar aralarinda anlasir-alisirlar :)) Her yasli-sakalli tecrübeli degildir :)) Ancak ögrendigi yanlisi yillarca tekrar ederler;) Tekrar etmek gerekirse ; Balatalarin montajinda KESINLIKLE SERAMIK SPREYI/PASTASI kullanin aksi halde en kisa zamanda ses yapar. |
||
Yanıt Yaz | Sayfa <12 |
Forum Atla | Forum İzinleri Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |